Copy
Butlletí 30 - Agost 2018
EL SALTIRÓ DE LA COLZA, LA PLAGA MÉS IMPORTANT EN ELS PRIMERS ESTADIS DEL CULTIU
Quan la colza ha nascut, una de les plagues més preocupant és el saltiró, que provoquen danys a les primeres fulles, fet que pot comportar pèrdues de collita significatives. Conèixer-lo, entendre com afecta i saber algunes característiques del seu control és l’objectiu d’aquest butlletí. Més informació. 
REG SOLAR EN EL CULTIU DE BLAT DE MORO 
L’elevada radiació solar que es produeix a l’estiu, coincideix amb elevades necessitats d’aigua de reg. L’abaratiment del cost de les plaques solars, juntament amb l’augment dels costos de l’electricitat de la xarxa i dels combustibles fòssils, fan plenament rentable i factible regar amb l’energia del sol. En aquest vídeo en veureu un exemple simple i senzill del bombament d’aigua de pou i reg per degoteig d’un camp de blat de moro.
GESTIÓ DE MALES HERBES EN COLZA
La colza és un cultiu poc competitiu amb les males herbes en els estadis inicials de desenvolupament del cultiu, i la impossibilitat d’utilitzar cultivadors per a l’eliminació de les males herbes, fa que aquest cultiu depengui de l’ús d’herbicides per a la correcta gestió. Més informació.  
ELS RESULTATS DE LES VARIETATS DE COLZA JA ESTAN DISPONIBLES PER LA SEMBRA 2018
A la zona de l'interior de Girona les varietats assajades durant quatre o més anys (DK EXPERTISE, HEKIP, ES HYDROMEL, DK EXPOWER, HARCOL i ARSENAL) no mostren diferències significatives de producció; en tres anys d'assaig també cal destacar DIFFUSION, ES IMPERIO, ASTRONOM, ARAZZO, SY CASSIDY i AQUAREL CL. A la zona del regadiu de Lleida en tres anys d'assaig tampoc s'han observat diferències significatives entre les varietats HARCOL, DK EXPOWER, ARSENAL, SY CARLO, DK EXPERTISE, HEKIP, ES HYDROMEL i ALBATROS. Més informació.  
CULTIUS CAPTADORS DE NITROGEN
Els cultius captadors de nitrogen es sembren entre conreus principals per aprofitar el romanent de nitrogen que hi pugui haver en el sòl després de la collita. En les nostres condicions pot ser rellevant en conreus de regadiu d’altes necessitats de nitrogen, com el blat de moro.
Després de la collita de blat de moro es convenient no deixar el sòl nu durant la tardor-hivern perquè el nitrogen present o que es genera en aquesta època, pot perdre’s afavorit per les pluges hivernals i contaminar les aigües freàtiques. Com veureu en aquest vídeo, la sembra d’un cultiu captador redueix considerablement aquesta problemàtica, alhora que és una bona pràctica agroambiental.
EL PROPER 5 DE SETEMBRE ES CELEBRARÀ LA JORNADA RECOMEX A CALAF
Un any més, i gràcies a la col·laboració de diferents organismes del sector, us presentem aquesta jornada amb un objectiu clar: donar resposta als principals problemes a què ha de fer front el productor any rere any. NO T’HO POTS PERDRE!!  Més informació.  
Jornada EL BLAT DE MORO EN UNA ROTACIÓ SOSTENIBLE
El proper dimarts 25 de setembre, es realitzarà a Santa Pau (Garrotxa) una jornada sobre els beneficis de les rotacions, tant a nivell agronòmic com a nivell ambiental.  Més informació.  
Website
Email
YouTube
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte a l'email butlleti.extensius@irta.cat Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.
CANCELAR SUBSCRIPCIÓ






This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació Mas Badia · Mas Badia · La Tallada d'Empordà, 17134 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp