Copy

Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie.

NL-B2M-O-NTVG-NL-NWS&sz=615x90&c=20180927101500
NTvG

Beheer profiel
Abonneren
Contact

Nu online

27/09/2018

10 tips

Foto: OpenClipart-Vectors

Begeleiding tijdens coschappen

Goede begeleiding tijdens coschappen is essentieel voor het leerproces van studenten, maar kan een uitdaging zijn. Daarom geven de auteurs 10 tips voor begeleiders en coassistenten.

Lees verder
line.png

Klinische les

Foto: kalhh/Pixabay

Zoek een passie!

Cv-building is belangrijk voor een opleidingsplaats. Het gaat er echter niet om wát je doet, maar waaróm. Ga dus op zoek naar je passie en investeer in persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
line.png

Interview

Foto: ElisaRiva/Pixabay

Fijne kneepjes van klinisch redeneren

Klinisch redeneren is de kernactiviteit van het artsenvak, maar hoe breng je deze vaardigheid over op studenten? Kinderarts en hoogleraar klinisch onderwijs Paul Brand en internist en docent klinisch redeneren Abel Thijs delen hun ervaring.

Lees verder
line.png

Nieuwe technieken

Foto: TBIT/Pixabay

De digitale stethoscoop

Goed leren ausculteren is lastig. Je hoort immers niet wat de docent hoort tijdens de auscultatie. De digitale stethoscoop maakt het mogelijk om mee te luisteren.

Lees verder
line.png

Actueel

Longkankerscreening: zinvol of niet?

Enthousiaste krantenkoppen over Nederlands-Belgisch onderzoek: ‘Screening op longkanker redt duizenden levens’. Toch is er reden tot scepsis: hoeveel rokers moet je screenen om 1000 levens te redden?

Lees verder
line.png

Beeldquiz

Grote speekselklieren

Sinds een aantal jaar heeft een 65-jarige man zwellingen in zijn hals en gezicht. Deze zwellingen blijven even groot en geven geen klachten. Soms heeft hij een droge mond.

Doe de quiz
line.png

Ter discussie

Foto: StockSnap/Pixabay

Weg met de basisvakken!?

Vakken als anatomie en fysiologie verdwijnen langzaam uit het curriculum. Dat is geen probleem, betoogt internist Koopmans. Fysioloog Ravesloot meent dat nieuwe dokters hierdoor slechter ingewikkelde problemen kunnen ontwarren.

Lees verder
line.png

Casuïstiek

Foto: Suffix/Pixabay

Studeren in het buitenland

Steeds vaker gaan medische studenten voor een coschap naar het buitenland (D3258). Dit is echter niet zonder risico, zoals blijkt uit de casus van een coassistente die een latente tuberculose-infectie opliep tijdens een coschap in India (D3000).

Lees verder






This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde · Johannes Vermeerstraat 2 · Amsterdam, 1071 DR · Netherlands