Copy

- Turneringer -

Oktober 2018

Turneringer i oktober
6.10. Hajfri Hygge-Cup 9.0
27.-28.10. DM Mix 2018


Kommende turneringer
17.-18.11. Individuelt DM 2018
1.12. Tour de Jul på Vesterbro

19.1 2019 Allstars 2018

Nyt fra bestyrelsen: Ny aftale med landsholdet

Af Bestyrelsen

Grafik: Karsten Bredahl
En arbejdsgruppe med repræsentanter fra bestyrelsen har i samarbejde med landstræner Michael Weile og landsholdskaptajn Karsten Bredahl udarbejdet dette dokument for at skabe gennemsigtighed i forhold til rammerne for det danske landshold i backgammon.

FORMÅLET MED DBGFS LANDSHOLD
•    Udbrede kendskab til backgammon I Danmark
•    Inspirere og motivere bredden til at dygtiggøre sig
•    Promote DBgF ved at benytte DBgF´s hjemmeside, Facebookgruppe, Youtube kanal
•    Repræsentere Danmark ved diverse mesterskaber for holdbackgammon
•    Antal spillere på landsholdet: Minimum fire

HVORDAN:
•    Når landsholdet gennem sit teoretiske arbejde med spillet, finder nye sammenhænge, nye ideer eller andre emner som det menige medlem kunne drage nytte af, formuleres der artikler om dette som deles via artikler i nyhedsbrevet
•    Landsholdspillerne stiller op til korte filmede sessions og forklarer teori inden for et emne ad gangen eller andre facetter af spillet, som fx. turneringsforberedelse, sin yndlingspipcount metode osv. Disse undervisningsklip skal være tilgængelige for alle medlemmer
•    Landsholdet kommenterer finalen til individuel DM
•    Landsholdet deltager i EM og VM i holdbackgammon
•    Alle spillere får optaget kampe og tastet dem, så de kan bruges til at måle deres PR

DBgFS ROLLE I FORBINDELSE MED LANDSHOLDET
•    Udarbejder vilkår for sponsorering af landholdet
•    DBgF står for ansættelse af Coach
•    DBgF Sponsorerer Landsholdet årligt med beløb op til 30.000 kr. Hvis udgifter til overnatning, transport og indskud er lavere end 30.000 kr. dækkes fly, transport, indskud og hotel, men aldrig forplejning

COACH OG KAPTAJN - ROLLER OG ANSVAR
•    Personlige egenskaber som struktureret, resultatorienteret, seriøsitet, social og åbenhed
•    Opstiller kriterier for udvælgelse af den optimale trup af spillere til Landsholdet
•    Det er coachens ansvar at følge op på de enkelte landsholdsspillere lever op til de krav der er for deltagelse på landsholdet. Herunder, at alle kampe tastes og indsendes.

FORVENTNING TIL LANDSHOLDSSPILLERNE
•    Synlighed i det danske backgammon miljø.
•    3-4 feriedage skal kunne afses til deltagelse i internationale turneringer
•    Villighed til en eventuel mindre egenbetaling i forbindelse med turneringer.

HVORDAN FÅR MAN EN PLADS PÅ LANDSHOLDET
Se billedet over denne artikel.

GEVINSTER I FORBINDELSE MED LANDSHOLDSRESULTATER
Gevinster går udelukkende til DBgF.

HVOR KAN MAN FØLGE MED:
https://www.facebook.com/notes/gruppe-omkring-det-danske-backgammonlandshold/some-links/1520329258075427/

Karmagammon i septembersolen
på Nemoland blev en bragende succes

Af Matilde Schmidt

Liv og glade dage og masser af god karma på Nemoland
Fotos: Pernille Rosendal og Martin Foldager
9-9-18, tal har en vis magi for nogle backgammonspillere, og netop søndag den 9. september 2018 blev ganske magisk for de næsten 80 backgammonspillere, der var mødt op til Karmagammon på Nemoland på Christiania i København. 

Efter en kort, men meget ihærdig (læs: trættende og hæsblæsende) indsats, lykkedes det Pernille Rosendal og undertegnede, at få stablet en backgammonturnering på benene ude på Nemoland på Christiania.

Nemoland har i mange år haft hold med i divisionsturneringen, og der har tidligere været afholdt legendariske turneringer på Nemoland, for ikke at tale om de ca. 100 gange om dagen der bliver udlejet et bræt på Nemoland, til folk der kommer for at hygge i solen med gode venner, en kold øl eller en joint.

Stor opbakning fra Nemoland
Netop alle de almindelige dødelige der spiller backgammon, nogle af dem der endda er ubekendt med både fri udtagning, ubegrænsede mængder brikker på felterne og har aldrig forstået hvorfor der er en underlig terning med fx tallet 64 på, alle dem ville vi gerne have fat i.

Så takket være Nemolands store opbakning til vores ideer, så fik vi trykt postkort med reklame for turneringen, som Nemoland i ugerne op til turneringen, lagde i brætterne, hver gang de udlejede et. Samtidig kunne folk melde sig til i baren, og på den måde lykkedes det os at fange ca. 20 nye medlemmer til forbundet.

Sand karma
En stor tak også til Dansk Backgammon Forbund for at have givet os ”lov” til at forære alle de nye medlemmer, et medlemskab for resten af 2018. Vi håber at de har fået så god en oplevelse at de kommer til andre arrangementer i forbundets regi.

Dagen oprandt, og Nemoland serverede en vidunderlig brunchtallerken, mens registreringen mv. foregik under kyndig overvågning af turneringsleder Martin Foldager. Der var lovet en KARMAGAMMON T-shirt til alle de deltagere der havde meldt sig til i tide, og der var godt run på ”t-shirt” uddelingen, selvom det ikke er helt let, både at arrangere en turnering, uddele t-shirts og spille backgammon på en dag, men det må arrangørerne jo tage op, om de skal igen, såfremt KARMAGAMMON skal blive en tilbagevendende begivenhed.

T-shirts var i hvert fald også et hit, og takket være Nemoland blev også denne skøre ide til virkelighed, ligesom turneringen var en drøm der gik i opfyldelse, og se det må være sand karma..

Den rigtige vinder af Karmarækken
Inden kl. var 11, og turneringen skulle i gang, var der dukket 78 deltagere op, hvoraf 21 af dem, ville være med i Karmarækken, hvor deltagerkravet var en rating under 1009 eller TMP under 999, altså begynderrækken.

Karmarækken blev vundet af den helt rigtige (i vores optik), nemlig Jakob Ibsen, som var en af dem der havde set postkortet og meldt sig til. Jakob har ikke tidligere været medlem af Dansk Backgammonforbund, og kendte faktisk slet ikke til eksistensen af det heller. Efter Jakob Ibsens eget udsagn, har han spillet backgammon på Nemoland hele sit voksne liv, og han var vild med at spille turnering:

-    Det er så mega fedt, her har været en dejlig stemning og så elsker jeg bare at spille backgammon. Det var fedt at prøve at starte med at spille herude (Nemoland), hvor jeg er vant til at komme, og jeg er sikker på jeg kommer igen, hvis der atter bliver arrangeret en turnering.

Karma til Dansk Flygtningehjælp
Udover kontanter, et Nemoland Backgammonbræt, et gavekort til hjernetræning og en rød vinder- T-shirt, så vandt Jakob også 5 kr pr. deltager, registreringen, som dog skulle doneres til et godt formål i hans navn. Jakob valgte at donere Karmapuljen til Dansk Flygtningehjælp, ud af de mulige godgørende formål der på forhånd var udvalgt.

Consulationen i Karmarækken blev vundet af Majken Brun, som også ofte er at finde om søndagen på Woodstock*.

Ammehjerne ingen hindring
I ”Den Dyre” række endte vi med et deltagerantal på 57, hvilket er helt overvældende, og gav en samlet præmiepulje på 5700 kr. Der var mange prominente navne tilstede, og helt i karmaens ånd, blev vinderen efter en hård række af modstandere, den netop fra barsel tilbagevendte holdkaptajn på Nemo II, Tia Maria Villumsen (hun er også blevet gift, derfor nyt efternavn).

Med ammehjerne og dårlig babysamvittighed rullede Tia over bl.a. holdkammeraterne fra Nemo, Thomas ”Werle” og Anna Bondo. Andreas Chr. Olsen aka ACO måtte også se sig slået, og i finalen var det Brønshøjs Per Madsen, der måtte se sig slået af den strålende og smilende Tia. Tia vandt udover et par gode tusinde danske kroner i kontanter, rendte Tia også afsted med et Nemoland Backgammonbræt, et gavekort til hjernetræning og en knaldrød vinder T-shirt. Tia havde også mulighed for at donere penge, og hun valgte naturligvis Christiania-Fonden.

Mangfoldige sponsorpræmier
Brønshøj var også fint repræsenteret i consulationen, der blev vundet af Christian Suhr, der stik imod efternavnet var et meget stort og absolut ikke surt smil.

Stor tak til alle de erhvervsdrivende på Christiania (og et par udefra), som valgte at bakke op om KARMAGAMMON, sponsorpræmierne var mange, og mangfoldige, som kun Christiania selv: Der var blandt andet gavekort til leje af en Christianiacykel for en dag, sprudlende farverige kunsttryk fra Christiania Art Gallery og Kunstnerforeningen Gallopperiet, der var et gavekort til Frisør Tolv12 på en klipning, der var hjernetræning hos Neuromind og tandeftersyn hos Rødovre Tandlægerne.

Sokker med hampeblade
Der blev strøet gaver og gavekort ud til de uheldige tabere, alt fra USB-sticks fra Bevar Christiania-boden, til sokker med hampeblade. Nemoland havde endvidere valgt at sponsorere to gange 500 kr. kontant, som der blev trukket lod om til sidst, blandt de mange tilbageværende der var blevet til præmieoverrækkelsen.

Samtlige sponsorer
Nemoland
Christiania Cykler
Frisør Tolv12
Neuromind
Rødovre Tandlægerne
ALIS
Kunstnerforeningen Gallopperiet
Abegrottens Café
Christianias Lune Hjør ne
Woodstock Bar
Månefiskeren
Christiania Art Gallery
Boderne på Torvet

*Woodstock: den uratede turnering der foregår i røg og damp på værtshuset Woodstock hver søndag eftermiddag.

Reportage fra BG ½-marathon

Af Taus Bøytler

I midten: Det glade vinderhold. Fra venstre: Pernille Rosendal, Matilde Stenhøj Scmidt og Thomas Werle
Fotos: Katrine Pawlik og Menashe Twana
Karmaholdet sejrede, da 85 spillere fordelt på 24 hold stillede klar til kamp til en af årets største backgammonfester: BG 1/2 Marathon 2018 i Den gamle Valby hal lørdag den 29. september.

Gennem dagen dystede de mange tremandshold i en række forskellige discipliner, hvor de sociale kampe vægtedes højt. Tag nu for eksempel den første runde, hvor en consultationkamp (altså to mod to) til 9 point udløste hele 18 mesterskabspoint til klassementet, mens en old school single-match til 11 point blot blev belønnet med 11 mesterskabspoint til vinderen.

Lad det være sagt med det samme: Nærværende pen har optur over formatet.

Frikadeller og kål
Efter tre af fem runder var der spisepause, hvor en ikke ubetydelig del af deltagerne havde forudbestilt frikadeller og kål - et ikke ufarligt tiltag, da man måtte spotte langt efter et vindue, der kunne åbnes.

Lad os for en kort bemærkning give ordet til Louise Vignæs fra Fødevareinstituttet, DTU, der tidligere har udtalt følgende til DR:

- Kål indeholder en del svovl, og når den bliver nedbrudt, vil denne svovl binde sig til brint - der er produceret af bakterierne, efter de har nedbrudt kostfibrene fra fx kålen - og derigennem dannes sulfit, som også kaldes svovlbrinte - og det er den gasart, der, når den kommer ud, lugter som rådne æg

Mange blev tørstige
Så slemt kom det dog ikke til at gå, men mange andre spændende indslag kom til at teste deltagernes evne til at koncentrere sig i femte og sidste runde.

Her skulle det suveræne førerhold, Langebro, møde Karmaholdet, der det meste af turneringen havde holdt sig under radaren.

Formatet var ni speedkampe til 5 point, hvor der blev skiftet modstander efter hver runde, så alle kom til at møde alle. Det er jo let at blive tørstig, når man har spillet og koncentreret sig en lang dag, så mange havde på dette tidspunkt fået øl i stride strømme.

Alarmer og svigtende lys
Under de afgørende speedkampe gik alarmen flere gange, ligesom lyset også røg fuldstændigt en tre gange eller fire. Med andre ord: Der var helt sikkert noget equity at hente for de hold, der kunne opretholde fokus.

Hvor meget de udefrakommende faktorer spillede ind mellem Langebro og Karmaholdet skal være usagt, men Karmaholdet vandt syv af de ni speedkampe, hvilket var nok til at sikre dem førstepladsen i suveræn stil med 119 ud af 166 mesterskabspoint.

Jylland besejrede Zlatan
Langebro blev til gengæld slået helt ned på tredjepladsen, da sidste års bronzehold, Jysk Bermuda 3-kant i femte og sidste runde slog sidste års sølvhold, Zlatans Disciple, ved at vinde fem af de ni speedkampe. Zlatan-holdet bragte sig ellers hurtigt foran 2-0, men derfra gik det i stå. 

En fest ud over det sædvanlige
BG 1/2 Marathon 2018 vil gå over i historien som en backgammonfest ud over det sædvanlige. Et herligt marathon-arrangement, hvor frikadeller og kål, alarmer og svigtende lysforhold, badmintonbabes i baren, røverhistorier og øl i stride strømme viste, at det er tilladt at sætte både baren og ambitionsniveauet højt.

Eksemplarisk turneringsledelse
De damer, Inga Vigh-Pedersen og Katrine Pawlik, styrede slaget med sikre hænder. Deres overblik og menneskeforståelse gjorde udslaget, de holdt hovederne kolde i pressede situationer og fik i sikker stil gelejdet turneringen i mål nogenlunde omkring midnat. Tak for indsatsen!

Resultater

1. plads: Karmaholdet (119 point)
Pernille Rosendal
Matilde Stenhøj Schmidt
Thomas Werle

2. plads: Jysk Bermuda 3-kant (106 point)
Heidi Havmøller Jensen
Rikke Kragh
Max Pohle

3. plads: Langebro (103 point)
Karina Langhoff de Thurah
Steen Haff
Jan Petersen

4. plads: Team Khosrow (103 point)
Thomas Kokholm
Jesper Meisner
Khosrow Jafehvand

5. plads: Knudsen og hans disciple (103 point)
Morten Knudsen
Lars Nielsen
Jesper Pretzer
Thomas Juel Larsen

Varme hveder på en varm sensommerdag

Af Martin "Guerre" Jensen

Arkivbilleder af Søernes Ølbar-stjerne Martin "Guerre" Jensen
Foto: Sabrina Milling, Anders Jensen, Martin Jensen
September. Starten på efteråret og ikke mindst det, vi alle har gået et halvt år og ventet med på med længsel: Starten på holdturneringen. Denne torsdag i Valby skulle vi møde Hatten – den klub som jeg var formand for i en årrække, og som min nuværende klub splittede ud fra for 8 år siden. Det er nogle hyggelige gutter, så jeg så frem til kampen, hvor jeg skulle møde 6159 Flemming Storgaard.

18minutters intenst spil
Det blev dog en yderst kort fornøjelse. 18 minutter senere havde vi spillet ét parti, og jeg stod med, hvad der formentlig var den første sejr i hele Holdturneringen 2018-19. Dette er en lille historie om, hvordan man blandt to elitedivisionsspillere ender med en 32-kube i årets første parti.

Brikspillet i kampen var stort set fejlfrit, så denne historie vil handle om kuberne. Hvilke temaer der er på spil, og hvilke tanker de to håbefulde kombattanter gjorde sig i kampens hede.

Klassisk PRaT
Kun fire træk inde i partiet har der allerede været en god slagudveksling, og jeg overvejer at doble i nedenstående stilling:



Når jeg skal vurdere en position som denne, starter jeg typisk med en klassisk PRaT-betragtning. Altså Position/struktur, Ræs og Trusler.
Jeg vurderer, at jeg har en væsentlig bedre struktur end Flemming. Flere punkter i bordet, god sammenhæng (connectivity) og et godt anker, mens Flemmings store stak på midtpunktet er en svaghed. Ingen af os har dog en særlig fleksibel struktur.

Mange gammons
Ræset er helt lige … altså indtil én af os bliver ramt igen.
Truslerne er faktisk det vigtige punkt her. Hvis jeg rammer med en 2’er, sætter det virkelig pres på Flemming. Hvis jeg lukker 4-punktet med 5 eller 9, bliver hans ufleksible position også farlig. Jeg har på den anden side ikke så mange numre, der gør begge dele.

Jeg vurderer, at jeg vinder mange gammons og dobler. Det er en forholdsvis stor fejl (-0.062), da jeg simpelthen har for meget arbejde endnu. Jeg vinder 60% spil og 24% gammon, og det er ikke nok. Jeg vil dog vurdere, at der vil være en del, som faktisk kunne finde på at droppe den her, og så er det jo en fin dobling. Aktuelt slår jeg 63 og dækker 4-punktet.

Kuber mod holdespil
Seks rul senere har Flemming fået overtaget og sender en kube afsted her:



Vi er ude i et ret klassisk holdespil, hvor Flemming er langt foran i ræset og jeg sidder solidt på det gyldne anker. Flemming tænker, at han er 30 pips foran i ræset og vil have en 4-kube ind, inden jeg bare dropper den.

Desværre havde Flemming glemt sin holdkammerat Jeppe Eirs fremragende artikel i Gammon 100 om netop kuber mod holdespil.
Det handler nemlig i højere grad om timing end om ræs, så længe der er et svært punkt, der skal cleares.

Og jeg har masser af timing - både inden jeg må gå fra midtpunktet, og selv herefter har jeg gode chancer. Der er heller ikke rigtigt noget gammon i positionen.

Ejerskab af kuben er vigtig
En af Jeppes tommelfingerregler fra ovenstående artikel er, at man aldrig skal doble, før man kan cleare hele punktet med et dobbeltslag. Men her er det faktisk heller ikke nok. Ejerskabet af kuben betyder nemlig også meget. Det, at jeg ikke har adgang til at kunne doble, hvis Flemming holder på den, er rigtig meget værd i denne slags situationer.
Flemmings dobling er kampens største fejl og eneste blunder og koster –0.163 i XG-analysen.

Ræset betyder ikke så meget
Flemming giver skud allerede to rul senere, som jeg rammer og efter en dans, dobler jeg i denne stilling:



Her er gammons i spil igen, og jeg ser to muligheder for at vinde: Enten lukke Flemmings brik på baren ude, eller prime den og fange en brik mere fra midtpunktet. Flemming fører stort i ræset, men det betyder ikke så meget.

Så jeg tæller gode numre. 5’ere + 66 lukker 2-punktet (16 numre). Resterende 6’ere og 8’ere lukker barpunktet (9 numre) og 61 laver 1-punktet. Det er altså hele 27 numre ud af 36, hvor det ser rigtig svært ud for Flemming bagefter. Selv når jeg misser, skal han præstere fra baren, hvor han trods alt danser på 16/36 numre.

Afgørelsens time
Jeg har bare ikke helt vundet, selvom jeg slår et af de mange gode numre, og Flemming vinder – overraskende for mig – 26% i stillingen, men taber 23% gammon. Det er dog ikke helt nok til et take, som er en mindre fejl på -0.029.

Flemming tager dog.  Jeg dækker 2-punktet, men Flemming kommer ind og får ramt en brik, og snart er vi tilbage i endnu et holdespil – dog med en ekstra trussel i form at et blot i outfield:



Flemming kigger på sin føring i ræset og sine 22 numre, der sætter en mand på baren … og dobler. Problemet er bare, at næsten alle numre, der ikke rammer, spiller rigtig dårligt. Enten er der direkte skud, da det er svært at redde den enlige brik på 15-punktet. Eller også bliver det rigtig svært at cleare midtpunktet sikkert.

Der er heller ikke noget timing at hente i hjemlandet, da alle ekstrabrikker står dybt. Flemming vinder kun 57%, og doblingen koster en stor fejl på -0.076.

Flemming misser og giver kort efter skud, som jeg dobler på og rammer og vinder kampen.

Godt brikspil
For de XG-interesserede endte analysen på 2.75 mod 7.04. Godt brikspil fra begge sider, men et par tidlige doblinger og friske takes skubber specielt Flemming PR (Performance Rating) lidt op.

Men det er som regel også den eneste måde, man kan afslutte en 17-pointskamp i første parti og sparke holdturneringen i gang med et brag.

Interview med Max Pohle

Af Taus Bøytler

Max Pohle med den store pokal efter at have vundet Åbne KBgK Mesterskaber
Foto: Christian Skjæran
Der er ikke mange turneringer i Danmark, som Max Pohle ikke deltager i. Bopælen i Skanderborg er ingen hindring i at drage mod Sjælland flere gange om måneden for at kaste terninger.

I september deltog Pohle i to turneringer i Valby, hvilket kastede en første- og en andenplads af sig. Nyhedsbrevet har mødt den stærke tmp-kriger til en snak om de to turneringer, fællesskab og tilgangen til backgammon.

Lørdag den 15. september vandt du Åbne KBgK Mesterskaber ved at vinde otte ud af otte kampe. Hvordan ser du tilbage på den præstation?

Max: "Forventningerne til turneringen var egentlig blot at rulle og have det skægt i et format, hvor der var sikret mange kampe som kunne give næring til min tmp-liste. Vi var lidt sent ude, derfor var vi ikke sædvanen tro med færge, men derimod nedenom med tur over Storebælt.

Jeg kunne med det samme se, at der var mange velkendte ansigter, men også enkelte som jeg ikke tidligere havde stødt ind i.

Som dagen skred frem, fandt jeg ind i et flow, hvor jeg konstant kom tilbage i kampe, hvor det ellers så sort ud. Vi kender jo alle de dage, hvor alt bare ruller, men dagen i København var mere sådan en dag, hvor jeg konstant kom tilbage efter at have været bagud.

Finalen imod Ulla Hansen var en mærkværdig kamp, hvor jeg intet fik den første halvdel af kampen. Pludselig vendte tingene, og den sidste del var det ligegyldig hvad jeg skulle bruge, så kom det. Så tak til terningerne, og naturligvis også tak til Ulla og mine andre modstander som (i store træk) var overbærende med mit held.
"

Lørdag den 29. september blev du sammen med Heidi Havmøller og Rikke Kragh nummer to til BG ½ Marathon. Sidste år blev I nummer tre i samme turnering. Er det festlige format, hvor der skal spilles backgammon på en masse forskellige måder, noget der ligger godt til dit temperament?

Max: "Marathon konceptet tiltaler mig meget, igen udfra muligheden for mange kampe på kort tid, og variationen i discipliner er så hyggelig. Fremfor en dag med de traditionelle matchlængder på eksempelvis 9 point, er det fedt at springe rundt i forskellige velkendte discipliner.

Denne dag havde vi været ude i god tid, så færgebilletten var købt til billig penge (man er vel jyde).

Vi havde på forhånd lagt en taktik, så der ikke skulle bruges tid på det derovre, men der derimod kunne holdes fuld fokus på de forskellige discipliner.

Vores holdånd indebærer meget, at vi falder i flok ligesom vi løfter i flok, forstået på den måde, at der ikke skal være hard feelings undervejs i sådan en turnering. Naturligvis kan man blive lidt indebrændt, når en holdkammerat overser noget, men i vanlig stil formåede vi at holde en god intern tone.

Her vil jeg godt rose de turneringsansvarlige for deres håndtering af de opståede problematikker undervejs, for dem var der usædvanligt mange af på dagen. En ting er lys der driller, noget andet er folk der brænder sammen.

Passionen for spillet kan jo nogle gange tage magten fra en, men det klæder til hver en tid folk, når der er dialog omkring tingene og ikke lukkede døre. Her trådte de turnerings ansvarlige flere gange i god, tydelig og anerkendende karakter, noget flere i backgammonmiljøet ville kunne lære meget af, og ikke vælge de lukkede døre, hvor tvivl og mangelfuld kommunikation kan gøre problematikkerne større end de reelt er.
"

I holdturneringen spiller du for HR MMM, der ligger i 2. division vest. Hvad er det bedste ved at spille for netop det hold?

Max: "For mig er det vigtigste omkring holdturneringen, at man spiller for et hold, hvor man også kan tilbringe tid i hinandens selskab, hvor der ikke nødvendigvis spilles backgammon.

Alene turene rundt i Jylland og på Fyn gør jo, at der bruges tid på diverse danske veje, hvor det er skønt at kunne snakke om andet end den fælles interesse. Lidt firkantet set er mine holdkammerater mere at betragte som venner.

Jeg fungerer på papiret som kaptajn for vores hold, men der er ingen tvivl om, at vi har et meget fladt hieraki, så alle bliver hørt på lige fod. Så det bedste ved at spille på HR MMM er kammeratskabet men også det, at jeg er i selskab med 4 holdkammerater der alle brænder for spillet, og trods deres allerede gode niveau, har ambitioner om at blive endnu bedre.
"

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Max: "Uha den var svær, for risikerer jo at ramme helt skævt af, hvordan andre opfatter mig. Grundlæggende har jeg ændret mig i tilgangen til spillet, fordi jeg har anerkendt, at det er en fordel at lytte til rådene fra de dygtigere spillere.

De første år, var jeg meget optaget af hyggen omkring spillet, og troede jeg igennem en meget social tilgang stadig ville kunne vinde rigtig meget. Dengang syntes jeg, det var træls at afgøre en kamp, for så stoppede det hyggelige samvær jo.

Dengang fik den ikke for lidt med øl i glasset og indblanden i alt, hvad der foregik i spillelokalerne.

Nu er jeg blevet langt mere seriøs omkring turneringerne, og har styring imod at vinde kampene som det vigtigste. Jeg er begyndt at skele meget mere til min pr, end jeg tidligere har gjort, og jeg bilder mig ind, at det er positivt for mit spil.

Samtidig forsøger jeg at brænde mindre sammen når jeg taber, men til tider hopper kæden af, fordi kemi imellem mennesker gør, at denne del stadig er en udfordring for mig, og ikke mindst mine transportkammerater, når vi ruller hjem fra en dag med dumme nederlag.
"

Du er sandsynligvis den backgammonspiller, der har spillet flest tmp de sidste mange år. Bliver du aldrig træt af at spille dette toptilfældige spil?

Max: "Hertil er mit svar ganske kort. Nej jeg bliver ikke træt af spillet. Jeg kan have det sådan, når jeg ruller hjem efter en dag udelukkende med nederlag, at nu gider jeg ikke mere, men jeg kender mig selv så godt, at det holder kun indtil jeg har sovet på det."

Doktor Svins ramblings #1:
Sandheden om backgammon

Af Doktor Svin

Grafik: Lene Espersen
På UTALLIGE opfordinger (en måske to, red.) er det vist på tide, jeg i en stort anlagt artikel-serie (forhåbentlig kun på een artikel, red.) fortæller nogle endegyldige sandheder om det-der nonsens-spil, backsgammon!

Ligesom de mest succesfulde politikere tror jeg jo ikke på fakta, bekræftede sandheder og anden videnskabelighed. Næh-nej, som alle backsgammonspillere træffes beslutninger altid ud fra mavefornemmelser, indbildt bedreviden, indforståethed og løse rygter!

1. Sandheden om spillets oprindelse
Det startede i tidernes morgen med to halvaber, der syntes kast med to terninger ikke var tilfældigt nok. De tilføjede derfor tredive brikker i næsten tilfældige mønstre på fire-femogtyve felter. Bemærk her, at spillet altså allerede fra starten var HELT TILFÆLDIGT!

Derefter er det gået sådan lidt slag efter slag...

2. Sandheden om Dobbeltterningen
I 60-70'erne spillede adelen det - inkl. Margrethe2 - mest for at vise, de havde råd til ligegyldigt tidsspilde og brikker af elfenben. Alle vil jo gerne suge penge af adelen og da man fra pøblen alligevel ikke kunne betale, hvis man tabte, kunne man ligesågodt fordoble taksten!

Dobbelt-terningen var opfundet og spillet er nu HELT ABSURD TILFÆLDIGT!!!

Andre fik den Magriel-grille at begynde at skrive lærebøger for at bilde folk ind,
spillet IKKE er helt tilfældigt. Hvorfor? For ellers kan de bøger jo aldrig sælges, DERFOR!

3. Sandheden om Dansk Backgammon
Nu er jeg jo ikke typen, der hænger nogen ud ved navn, uha-nej-da. MEN en prominent dansk spiller, lad os kalde ham "Gustav Jacobsen" - eller hvad han nu kalder sig for at omgå tørklædeforbuddet - begyndte at dukke op til alle turneringer, hvor der var penge at suge. Og en anden dansker med langt lyst svenskerhår vandt endda verdensmesterskabet med Monneter i Carlo!

Så fandt en helt grøn øllert i en brandert på, at nu skulle spillet være smart eller """trendy""" på bodegaerne eller """cafeerne""" rundt omkring. Som naturlig modvægt til alt, der er trendy og smart, kastede "Dansk Lackgammons Forrund" med bla. "Kris Terkel-i-knibe" sig ind i det. Så det er slut nu.

Udover den årlige danske "Knoldturnering" var der nu også en stor turnering som (vel mest for at lokke golf-spillere til) kaldte sig "Nordic Måben". Og nogen gange blev alle præmiepengene faktisk ikke stjålet!

4. Sandheden om Giants-listen
Nogen lavede en liste: "Giants of Backsgammon"-listen. Var det over de mest kendte spillere? De bedste? De særeste? Ingen ved det. Men jeg kan nu afsløre, at sandheden jo ligger i navnet!

Det er de STØRSTE spillere - dvs. tungeste, fedeste, mest volumniøse! Selvklart at folk som "Vaffeltaffel" har været på den i mange år. Nogen vil måske tvivle, fordi eksempelvis "Mokky" er på den - men det er jo fordi alle de robot metal-dele, han består af, vejer utrolig meget!

5. Sandheden om "Robert"
En højpande fra IBM fandt nemlig ud af, at spillet da kunne spilles langt mere monotont og kedeligt, hvis bare tungnemme Robert kunne få lidt fred til at spille mod sig selv nogen millioner gange.

Så blev mange topspillere som omtalte "Gustav" bange og låste sig inde på hotelværelser i udlandet for at lægge kabale med nogle rige pensionister.

Selvom ingen rigtig ved hvorfor, blev Robert utrolig populær. Ja, alle vil være som Robert, han er backgammon-udgaven af Britney Spears!

Så man skulle tro, alle da for længst har droppet dette absurd tilfældige spil. Men næh-nej! Nu er der skam også "Butt-normer" og funklende nye hjemmesider!

SÅ HVA' FANDEN TÆNKER I PÅ!? :)

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp