Copy
NYHEDSBREV / 27. SEPTEMBER 2018 /

NYT VÆRK I SATELLITTEN PÅ AALBORG STATION
KRISTIAN SVERDRUPS HJERNESKANNING ER BLEVET TIL KUNST

HUSK FERNISERING I DAG 27.9 KL. 16.00 I ANKOMSTHALLEN 


Til vores kunstsatellit S1 i ankomsthallen på Aalborg Banegaard har billedkunstneren Kristian Sverdrup skabt det helt nye værk Brain Cloud, der er et selvportræt udformet af data fra en hjernescanning. Værket er produceret i plader af transparent neon akryl og er nøje skabt til den fire kubikmeter store glasmontre midt i Aalborgs offentlige banegårdshal. Motivet er udformet af huller fræset i akrylpladerne, og som samlet hele danner et abstrakt portræt.
 
I de seneste år har Kristian Sverdrup i sin kunstneriske praksis gjort sig selv til kunstobjekt - dog i en særlig abstraheret og digitaliseret udgave - og udfordrer hermed selvportrættets klassiske form. Selv udtrykker han det således: ”Mit mål er at skabe et dybdegående, forskningsrelateret selvportræt, hvor jeg ud fra egne, personlige data graver dybt på et molekylært, cellulært plan”.

Brain Cloud kan ses indtil 27. november 2018.
 
Udstillingen er støttet af Elsass Fonden.





UDSTILLING MED OLIEMALERIER AF SCHOBIUS

Ganske få nordjyske billedkunstnere er blevet berømte og måske tilmed legendariske. Christjern Schobius fra Aalborg er én af dem. Netop nu kan du opleve udstillingen ’Det tabte paradis’ med 14 værker af den til tider noget oversete kunstner. 

Christjern Schobius blev født i 1872 og efter tre år i malerlære hos sin far, der var malermester, flyttede han i oktober 1892 til København. Her kom han ind i kunstakademiets forberedelses-klasse, men godt et år efter forlod han akademiet for senere kort at studere på Zahrtmanns Skole i april 1895.

I anden halvdel af 1890’erne boede Christjern Schobius for det meste i Aalborg, hvor han malede by- og landmotiver, der var præget af tidens realisme og gryende kolorisme. På få år skabte han en række særegne og meget forskellige værker. I sine gadebilleder som ’Markedsscene’ og ’Fader kommer hjem’ gør han brug af en nærmest naivistisk og karikerende stil. Hans sans for lys kan man se i ’Kostald’ og ’Husgavl. Raffels gård, Vesteraa’.

Christjern Schobius blev dræbt af en sporvogn 7. Juni 1900 i København. Blot 27 år gammel.
Vi viser 14 malerier inklusive 'mesterværket' Det tabte paradis, og dermed er vores Schobius-udstilling den største siden 1933.

Tak til Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, for udlån af værkerne.

'Det tabte paradis' kan ses indtil 28. oktober 2018. Læs mere om udstillingen her.
HUSK også at opleve udstillingen Transmission from Dark Spaces. Læs mere her.  





KUNSTENS KOLDE KRIG
-behov for to kunstbegreber?


I SAMARBEJDE MED FOLKEUNIVERSITETET INVITERER VI TIL FOREDRAG OM BÅDE DEN AKTUELLE OG FREMTIDENS SAMTIDSKUNST 

Foredraget vil blive afholdt af kunsthistoriker, journalist og leder af Kunsthal NORD Henrik Broch-Lips. Kom og vær med tirsdag d. 20.november 2018 kl. 19.00

Læs mere om arrangementet og tilmeld jer her.
 
Aldrig før har der været så mange penge i den internationale billedkunst. Der bliver konstant sat nye auktionsrekorder, eftertragtede samtidskunstværker sælges til svimlende beløb og på de internationale kunstmesser omsættes der for milliarder af euros. Samtidig strømmer publikum til det stigende antal af kunstmuseer, kunsthaller og kunstnerdrevne udstillingsrum samt til de mange biennaler og triennaler over hele verden.

Successen er dog ikke uden omkostninger. Dykker man ned i samtidens kunst på de store udstillinger rundt om i Europa vil man opleve en stadigt dybere kløft mellem den kunst, der bliver solgt på galleriernes kommercielle kunstmesser og den kunst, der bliver vist på offentligt støttede og kunstfagligt kuraterede kunstudstillinger.

Foredraget vil rejse spørgsmålet, om vi med to klart definerede parallelverdener fremover kan blive ved med at tale om kunst som en fælles kategori og kritisk vurdere den under ét samlet begreb, som vi ellers hidtil har gjort.

Åbningstider:
tirsdag - søndag: 11:00 - 17:00  
onsdag: 11:00 - 19:00

 


Kunsthal Nord · Kjellerups Torv 5, 2. sal · 9000 Aalborg · Tlf: 9982 4125 · info@kunsthalnord.dk  · www.kunsthalnord.dk ·  







This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunsthal NORD · Kjellerups Torv 5 · Aalborg 9000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp