Copy
DBI tilbyder brandtjek i alle bygninger og anbefaler inspektion af alle brandventilationsanlæg
3e97c04f-4ba7-47ef-b911-f470048ca6ee.png 3ebaf9d6-cde4-4403-a87a-2f802c27be15.png dbi_header_4.png
dbi_header_5_ydelser.png dbi_header_6_omraader.png dbi_header_7_webshop.png dbi_header_8_om_dbi.png dbi_header_9_kontakt.png dbi_header_10.png
dbi_header_3.png

Oktober 2018

Kære læser

Med det nye bygningsreglement BR18 skal alle nye brandsikringsanlæg nu inspiceres. Med god grund. For DBI finder mange fejl på især brandventilationsanlæg, og det kan blive fatalt i tilfælde af brand. Læs desuden om fordelene ved et brandtjek og om nogle af DBI’s kommende events. 

Læs i dette e-news:

Få et brandtjek og få styr på brandsikkerheden
Alle brandsikringsanlæg skal nu inspiceres
Tag med DBI til VdS-FireSafety-messen i Køln 
Bliv klar til certificering som brandrådgiver
Information og inspiration til Digital Egenkontrol-brugere
Mød DBI på Building Green-messen i Forum
Langt flere indbrud i Danmark end i vores nabolande



Få et brandtjek og få styr på brandsikkerheden

Brandvæsenet foretager jævnligt brandsyn i en lang række forskellige bygninger. Her gennemgås driften for at sikre, at brandsikkerhedskravene overholdes.

Med et brandtjek af DBI får du en del mere end det. Et brandtjek er en uvildig all-round brandinspektion, der omfatter alle væsentlige forhold i forbindelse med brandsikkerhed, herunder også bygningens brandmæssige tilstand, vedligeholdelse og opfyldelse af bygningsreglementets brandkrav. På den måde ved du ikke kun, om bygningen lever op til gældende bygningsreglement fra tiden, hvor den blev bygget, men også, om den lever op til det nuværende bygningsreglement.  

DBI tjekker kort sagt, om bygningen opfylder krav til godkendelse, krav ifølge lovgivning og krav i forhold til anvendelse.    

Hvis du vil vide mere, så kontakt DBI-inspektør Brian Mailund på tlf. 24 43 43 30.

hr.jpg


Alle brandsikringsanlæg skal nu inspiceres

Efter udløb af BR15 pr. 1. juli 2018 kan der kun søges om byggetilladelse efter BR18. Det betyder bl.a., at alle nye brandsikringsanlæg nu skal have foretaget akkrediteret inspektion (funktionsafprøvning og kontrol, jf. BR18) inden ibrugtagning og herefter løbende.  

DBI finder imidlertid mange fejl på især brandventilationsanlæg, som inspiceres i dag, og vil derfor opfordre anlægsejere til at få foretaget en status-inspektion af brandventilationsanlæg fra før ikrafttrædelse af BR18, også selvom det ikke er noget lovkrav.

Læs mere om fejl på brandventilationsanlæg.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt direktør for Infrastruktur & Kvalitet, Anders Frost-Jensen på tlf. 20 25 65 52. 

hr.jpg


Tag med DBI til VdS-FireSafety-messen i Køln

Arbejder du med ABA, AVS eller ABV? Så er den anerkendte VdS-FireSafety-messe måske noget for dig. Den afholdes i Køln den 4.-5. december 2018, hvor du kan tage med DBI og lade os om alt det praktiske. 

På messen er de nyeste produkter og de største eksperter samlet, og du får en unik chance for at se spændende produktdemoer og inspirerende præsentationer. Desuden er turen en fantastisk mulighed for at netværke med både danske og udenlandske kolleger. 

Læs mere og tilmeld dig.

Har du spørgsmål, så kontakt koordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.

hr.jpg


Bliv klar til certificering som brandrådgiver

Er du rådgivende ingeniør, arkitekt eller bygningsansvarlig? Og har du behov for nye brandfaglige kompetencer, efter certificeringsordningen for brandrådgivere er trådt i kraft? Så er DBI’s Kompetenceuddannelse for brandrådgivere, brandklasse 2 helt sikkert noget for dig.

Første modul på uddannelsen varer tre dage og starter næste gang den 19. november i Hvidovre.
Læs mere og tilmeld dig.

Læs mere om certificeringsordningen og kompetence- og kvalifikationskrav til brandrådgivere her og her.

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.

hr.jpg

hr.jpg


Information og inspiration til Digital Egenkontrol-brugere

DBI’s Digital Egenkontrol gør det muligt at klare tjeklister, rapportering og arkivering i ét og samme system i forbindelse med kontrol af brandsikringsanlæg. Det kræver kun få klik på mobil eller tablet.    

Værktøjet er under konstant udvikling og får løbende nye nyttige funktioner. Dem vil DBI gerne fortælle kunderne om, og derfor inviteres alle brugere til et årligt arrangement, hvor de nye funktioner gennemgås. Samtidig præsenteres nye områder og idéer til, hvordan værktøjet kan anvendes.

Seneste arrangementer blev afholdt i Hvidovre og Aarhus i oktober, hvor deltagerne gik hjem med viden om både nye og kommende funktioner samt inspiration til nye anvendelsesområder af Digital Egenkontrol. 

Hvis du vil vide mere, så kontakt projektleder for Digitale Services, Rasmus Juulsgaard Mathiasen på tlf. 21 21 82 36. 

hr.jpg



Mød DBI på Building Green-messen i Forum

Læg vejen inden om Building Green-messen i Forum i København den 31. oktober og 1. november, og mød DBI på stand nr. 54.  

Building Green er Danmarks største fagmesse for bæredygtige og energieffektive bygninger og er en unik mulighed for at møde førende virksomheder og beslutningstagere inden for energieffektive og bæredygtige løsninger til byggeriet.

DBI deltager løbende i udviklingsprojekter, som skal inspirere byggebranchen til at tænke nyt i forbindelse med brugen af bæredygtige materialer. På Building Green præsenterer vi bl.a. vores nye, opdaterede miniovn, som kan anvendes til nedskalerede brandtests af nye produkter i koncept- og udviklingsfasen, hvilket gør produktudvikling nemmere.      

Læs mere og tilmeld dig.

Har du spørgsmål, så kontakt projektleder Christian Schou på tlf. 61 97 24 50.

hr.jpg


Langt flere indbrud i Danmark end i vores nabolande

Danske hjem blev ramt af 13.028 indbrud i første halvdel af 2018. Det er 1,5% færre end sidste år og det laveste antal i 10 år. Trods de gode takter skal Danmark dog ned under 10.000 indbrud om året for at kunne måle sig med Sverige, Norge og Tyskland, som har langt færre indbrud end Danmark. 

Ifølge Nationalt Efterforskningscenter skyldes det bl.a., at man i Danmark har en større befolkningstæthed end i nabolandene og desuden har mange villaer, hvor risikoen for indbrud er 3,5 gange større end i lejligheder. Herudover har Sverige og Norge en del flere hjem med alarmsystemer, end tilfældet er i Danmark.

Læs mere om sikring af hjem og virksomhed eller kontakt leder af Sikring og Efterforskning, Jesper Florin (tlf. 51 35 37 07), hvis du har spørgsmål.

hr.jpg



 91ca4bf6-c7aa-403f-8488-ab62874d4101.jpg