Copy
Nyheder fra SOSU SYDs kursusafdeling.
View this email in your browser
November 2018

 

Så er der nye kurser klar til dig i 2019. 
Det er blevet efterår og koldt. SOSU Syd’s kursusteam sender dig varme hilsner og inviterer dig til at fortsætte din kompetenceudvikling hos os.
Kursusteamet på SOSU Syd ser frem til at møde dig på efteruddannelse.
 
Hilsner fra
SOSU Syd kursus


 


I dette nyhedsbrev kan du læse om:

 

 


 

 




 

Forflytningsvejlederkurser - opstart d. 25.2.2019


SOSU Syd udbyder forflytningsvejlederkursus sammensat af 2 kurser, i alt 11 dage. Det 1. modul er med ”split”*, der indeholder en undervisnings dag med ”fjernundervisning” og opgave i praksis. 2. modul foregår udelukkende på skolen.
 
Uddannelsen er rettet mod personer med en erhvervsuddannelse eller ufaglærte, der arbejder inden for den kommunale ældrepleje, det pædagogiske område og på sygehus.
 
En af underviserne fortæller:
”På det første modul arbejder vi med kursisternes egen ergonomi og med grundprincipperne for forflytning og lejring. Kursisterne skal forholde sig til egen praksis og arbejde med
at blive/være en rolle model.

I splitperioden får kursisten mulighed for at øve sig i at hjælpe borgeren med forflytning. Derudover får kursisten, vha digitaliseret undervisningsmateriale, viden omkring forflytningsplaner og udarbejder derefter en plan med afsæt i en borger fra egen praksis.
 
På det andet modul er vejledning af kollegaer i fokus. Kursisterne får viden om og afprøver forskellige metoder de kan anvende som forflytningsvejleder. Desuden skal de planlægge og gennemføre en undervisnings seance. Sideløbende arbejdes der fortsat med kursistens kompetencer indenfor forflytning”
 
Det er muligt kun at deltage på et af kurserne, hvis du f.eks. ønsker at forbedre dine kompetencer indenfor forflytning, eller du udelukkende har behov for at kompetencer indenfor vejledning.
Ring evt. til kursussekretær på tlf. 73331520, som evt. kan stille dig videre til en underviser på kurset.
 
 
Link til tilmelding her
 
*”Split” er en periode i kursusforløbet, hvor kursisten er tilbage på arbejdspladsen og har mulighed for at arbejde
   med kursets indhold.

Akademi kurser

 

Pædagogik og kommunikation  

Inden for det social- og sundhedsfaglige felt har du brug for kommunikative og pædagogiske evner til at favne alt fra borgere og deres pårørende, samt elever. Undervisningen har fokus på de pædagogiske og kommunikative kompetencer, det kræver. Vi går i dybden med viden, analyse og anvendelse af pædagogiske og kommunikative teorier og metoder.
SOSU Syd udbyder modulet i samarbejde med IBA- Erhvervsakademi Kolding.
 
Se Studieordning og indhold her, hvor du også kan tilmelde dig.

SOSU Syd udbyder derudover akademimodulet Innovativ Praksis i 2. kvartal

Kompetenceudvikling til praktikvejledere - opstart d. 11.11 2019 


Flere praktikvejledere har efterlyst information op overbygningekurser for praktikvejledere.
 

Praktikvejleder, PAU- og SOSU elever, Overbygning

 
Er du praktikvejleder, men også ansvarlig for at sikre kvalitet i elevernes uddannelse?  Så har du brug for dette kursus!
På kurset fordybes vi os i pædagogiske teorier og metoder og dine analytiske kompetencer vil blive styrket gennem et skriftligt projekt med afsæt i egen vejlederpraksis.
Se kursets mål her

Udbud af nye pædagogiske kurser 1. kvartal 2019
 

Den styrkede pædagogiske lærerplan- opstart 9.1.2019


Den styrkede pædagogiske læreplan er en overordnet introduktion til de nye pædagogiske tanker på læreplansområdet. Uddannelsen anses som en grundsten for de efterfølgende kurser.
Du bla. vil reflektere og diskutere din pædagogiske praksis og blive klogere på tilrettelæggelsen af fysisk, psykisk og æstetisk læringsmiljøer, som fremmer børnenes dannelse, trivsel, udvikling og læring
 
Temaer på kurset:
  • Det fælles pædagogiske grundlag
  • Hvad er det gode børneliv?
  • Tid til den vigtige leg
  • Læring døgnet rundt
  • Den pædagogiske praksis
  • Dannelse og børneperspektivet
  • Det pædagogiske personales rolle
  • Det nye indhold i de reviderede læreplanstemaer
  • Dokumentationen, der er meningsfuld
  • Temaer på tværs
  • Hvad siger lovgivningen?
  • Inddragelse af lokalsamfundet og forældrene
 
Læs om kursets mål her
 

Brede mål og evaluering af læringsmiliøet- opstart 28.2.2019

 
Dagtilbuddene skal ikke længere selv opstille mål for hvert læreplanstema. Der er nu formuleret 12 mål, som beskriver de områder, børn skal igennem i deres tid i dagtilbud.
På kurset præsenterer du for de 12 mål, og vi arbejder med, hvordan vi med udgangspunkt i målene kan arbejde på tværs af læreplanstemaerne og etablere gode læringsmiljøer.
Desuden lærer du, hvordan du kan udvikle læringsmiljøet med udgangspunkt i meningsfuld dokumentation og evaluering.
Du skal have deltager på kurset Den styrkede pædagogiske læreplan for at kunne deltage på dette kursus.

Læs mere om kurset her
 

Interkulturel kompetence i jobudøvelsen- opstart 7.1.2019

 
Oplever du udfordringer, når du kommer hos en borger eller træner borgere med anden etnisk baggrund? Så har vi et kursus netop til dig! Kurset er oprettet efter, at flere arbejdsgivere har efterspurgt kompetenceudvikling indenfor dette område.
 
I omsorgssektoren kommer der flere og flere borgere med anden etnisk baggrund. Selvom kultur, sprog og traditioner Indenfor social og sundhedssektoren hos de nye brugere af omsorg og pleje kan være anderledes end dem, man som medarbejder i social og sundhedssektoren er vant til, så er udgangspunktet for hjælp og omsorg uændret.
Interkulturel kompetence i jobfunktionen sigter mod at give deltagerne redskaber til at forstå, og orientere sig i mødet med brugere med en anden etnisk baggrund. Undervisningen vil orientere sig mod ressourcer og udfordringer i mødet med personen med en anden kulturforståelse.
 
Link til kursusbeskrivelse her

Konkurrence

Vinder af biografbilletter

 
I oktober måned deltog alle modtagere af nyhedsbrevet automatisk i konkurrencen om en selvvalgt film. Den heldige vinder blev Birgitte Lehmann, som her får overrakt sine billetter af efteruddannelseschef Tina Hertz Skafte. God tur i biografen, Birgitte!

 

Kurser i udbud januar- april 2019

 
Udover ovenstående kurser udbyder SOSU Syd en række øvrige kurser. Du kan klikke på dem for at læse mere.
 
Praktikvejledning af PAU og SOSU-elever - For nye vejledere
Praktikvejleder, PAU og SOSU-elever, EUX, Talent
Kontakt med sindslidende borgere i hjemmeplejen
Borgere med misbrugsproblemer
Arbejde med sindslidende med misbrug
Voldsforebyggelse, konfliktløsning og udvikling
Mennesker med funktion nedsættelse og psykiske lidelser
Helhedspleje af borgere med kroniske smerter
Borgere med multisygdomme
 

Kursuskalender 1. Halvår 2019


Har du brug for at planlægge i god tid? Her kan du se alle de kurser, som SOSU har planlagt i hele 2019. Lige til at udskrive til din opslagstavle.
Se årskalenderen for kurser her

Følg os på de sociale medier

 
Vær på forkant med dine muligheder for opkvalificering - følg SOSU Syd kursus på skolens Facebook side.

Her kan du følge med i alt det spændende, der sker på vores skole: Efteruddannelser, uddannelser, konferencer, temadage og meget andet.



Se vores facebookside her facebook.com/sosusyd

Det er GRATIS at komme på kursus

AMU-kurser er for ufaglærte og faglærte, der løbende ønsker at tilegne sig kvalifikationer og kompetencer, de kan bruge på et arbejdsmarked i udvikling.
 
For personer med en uddannelsesbaggrund som ufaglært eller faglært er der ingen deltagerbetaling for AMU-kurser på det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet.
For personer med en uddannelsesbaggrund over faglært niveau er deltagerbetalingen højere, da staten ikke betaler tilskud til kurset. Prisen for den enkelte arbejdsmarkedsuddannelse for personer med videregående uddannelse kan findes på efteruddannelse.dk.
 
Hvis du har en videregående uddannelse, som du ikke har brugt de sidste 5 år, eller er du ledig, bedes du kontakte kursussekretærerne for nærmere information på telefon 73 33 43 00.

Tilmelding og VEU-godtgørelse

Tilmelding samt ansøgning om VEU-godtgørelse til kurserne foregår via www.efteruddannelse.dk - eller direkte på SOSU-Syd's hjemmeside, som henter oplysninger fra efteruddannelse.dk
 
Det er et lovkrav fra Undervisningsministeriet, at også virksomhedernes tilmelding af deres ansatte til AMU-kurser skal være elektroniske. Virksomhederne skal have en digital signatur eller NemID for at logge ind på efteruddannelse.dk  -  Denne kan bestilles på www.danid.dk/.
 
Det er dog muligt at tilmelde sig direkte til os. Det vil medfører et gebyr på kr. 65,00 pr. kursist pr. kursus. Vi kan ikke ansøge om VEU-godtgørelse, det skal virksomhederne selv søge. Vi er selvfølgelig behjælpelig med råd og vejledning.

Generel kontaktinfo
Email: kurser@sosu-syd.dk     Tlf.: 73 33 43 00
Copyright © 2018 SOSU Syd, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp