|
|
|
|
|
Turneringer i november
17.-18.11. Individuelt DM 2018
24.11. Juleturnering i KBgK
Kommende turneringer
1.12. Tour de Jul på Vesterbro
27.12. Copenhagen Christmass Tournament - Ny i kalenderen
29.12. 16. Svendborg Juleturnering Ny i kalenderen
19.1 2019 Allstars 2018
15.-17.2 2019 Munkebjerg Backgammon Ny i kalenderen
18.-21.4. 2019 Norcic Open 2019 Ny i kalenderen
|
|
DBgF søger en konsulentsekretær
Af bestyrelsen
|
|
|
Forbundet søger ny blæksprutte. Måske er det noget for dig?
Foto: Pixabay
|
|
Vil du være med til at give medlemmerne af Dansk Backgammon Forbund en god oplevelse? Spændende opgaver med høj grad af selvstændighed: Jobbet som konsulentsekretær i DBgF indebærer:
- Markedsføringsopgaver.
- Kommunikationsopgaver: Løbende håndtering af indkommende post, løbende kommunikation på Facebook og kommunikation til holdkaptajner og medlemmer.
- Facebook strategi.
- Streams på Youtube – herunder OBS’en.
- Rating af kampe.
- Dbgf.dk: Du bliver en nøgleperson i videreudviklingen af hjemmesiden og skal arbejde med resultatlisten, titler, design, menustruktur og content.
Vi vil gerne ansætte en konsulentsekretær på ca. 10 timer ugentligt. Derfor skal du have mulighed for, at kunne sende en regning til dbgf for udførelsen af arbejdet.
Så send en ansøgning snarest til info@dbgf.dk med dine kvalifikationer, motivation og eventuelt flere ideer. Deadline for indsendelse af ansøgninger er 15.11.2018.
Vi håber på at have konsulentaftalen i hus pr. 1 januar.
|
|
Ny kontingentstruktur
Af bestyrelsen
|
|
Nyt logo, ny hjemmeside og ny kontingentstruktur.
Det kan være svært at følge med i alle de forandringer. Det har meget længe være trygt og godt, med det gode gamle DBgF, det velkendte grønne logo, som egentlig ikke rigtig fortalte andre, noget om hvem vi er.
Den gode gamle hjemmeside, hvor man kunne navigere i søvne og havde lært at leve med at man ikke fik opdateret sine resultater, ikke kunne oprette sig på debatten, og alle de andre finurligheder, som var opstået i tidens løb.
Vores kontingent - et licenssystem, som kræver mindst en IM eller botnorm at forstå til fulde, og som man bare betalte til, når det var det man skulle.
Bestyrelsen vil noget mere, nå ud til flere medlemmer, gøre opmærksom på os selv som et forbund med (sex)appeal. Enkelt logo i friske farver der siger noget om hvem vi er. En hjemmeside der leverer noget automatik, henvender sig til både de nye, bredden og eliten og så skal betalingen være til at forstå (JA vi ved det godt..ting tager tid, men det er visionen).
Nu er logoet nyt. Hjemmesiden er ny. Klart, skal licenssystemet da også have en tur. Det skal være nemt! Det skal hedde kontingent og være på 300,- pr. person for et år fra den dag der betales og et år frem. Det der ikke er nemt, i denne forbindelse, er overgangen fra gammelt til nyt.
Derfor har bestyrelsen besluttet, at fra i dag har alle der opretter sig inden 01.01.19 gratis medlemskab til 01.08.19.
Den nye kontingentstruktur træder i kraft 1.8.2019. Således at den følger holdturneringen samt regnskabsåret.
Der vil være klubber, der har en del til gode, og de skal bare henvende sig til info@dbgf.dk så finder kassereren en løsning til dem.
Kontingentstigningen skal forklares med et øget serviceniveau, for både nye og bestående medlemmer. Se jobopslaget, som vil blive offentliggjort snarest.
|
|
Jyder med promiller til Hajfri Hygge
Af Jan Han Il Nam Petersen
|
|
|
Lasse Jørgensen (th) og Jan Han Il Nam Petersen dyster her i Randers
Fotos: Sus Ellen Al-Towaiji
|
|
Hajfri Hygge-Cup var en fin begynderturnering for et par håbefulde jyder med lav TMP og højt humør.
Lasse Korsholm Jørgensen og undertegnede besluttede lidt impulsivt at tage til Hajfri Hygge-Cup, der lignede en turnering, hvor vi ikke ville falde helt igennem.
Lasse havde helt klart – og realistisk mente vi selv – ambition om at få en præmie med hjem. Jeg mest et ønske om at få lidt matcherfaring mod andre end de sædvanlige nede i klubben.
Randers Backgammonklub har kun et lille år på bagen, men vi mønstrer nu syv faste spillere og er med i holdturneringen, hvor vi stiller op for Aarhus-holdet Vikingekrigerne II.
Forberedt på det værste
På turen brugte vi lidt tid på at se på de øvrige deltagere. Opslag på DBgF-nummer, lure TMP og rating. Jeg ved ikke, om det gjorde os særligt meget klogere, men det gav i al fald en form for ro for mit vedkommende.
Omkring kl. 18 fredag skiltes vores veje ved Tivoli/Banegården, hvor jeg fulgte Lasse til 250S mod Buddinge. Selv hoppede jeg på et S-tog til Glostrup til middag og overnatning.
Vores intention var at holde os promillefrie for at være så skarpe som muligt dagen efter, men det kunne ingen af os (naturligvis) overholde. Så vi mødte noget bagstive op til turneringen – dog ved godt mod og nu med en halvdårlig undskyldning på bedding.
Tretimers match i 1. runde
Vi stillede begge op i Søstjerne-rækken, og jeg må beklage overfor læserne, at jeg overhovedet ikke holdt øje med, hvad der foregik hos Havfruerne.
Jeg var på reparationsbajere fra ankomsten, så kunne kun (og vel med nød og næppe) fokusere på mit eget spil – samt få hilst på nogle af de herlige mennesker på åstedet, mens promillen stadig var nogenlunde anstændig.
Første runde: Ego – Naiyana Saelee, Lasse – Morten Møldrup. Begge relativt nye som os, så vi var fortrøstningsfulde. Jeg vandt 11-6, og dermed var første succeskriterium opfyldt: vinde en kamp.
Ved middagstid er Lasse på 7-6, mens alle andre er færdige og tiltagende utålmodige.
- Typisk Morten Møldrup at sidde så længe, siger nogen.
- Typisk Lasse Korsholm, svarer jeg med et grin.
Han er jo den stærkeste spiller i Randers BgK, men man kan godt få lyst til at sparke ham over skinnebenet, når han (igen) bruger fire-fem minutter på at vurdere, om han bør hoppe over den 4-prime med sin sidste tjekker.
Over tre timer gik der, før Lasse vandt 11-10. Tæt kamp, må man sige – men altså lidt langsomt afviklet. Sanne Birch stod klar med et ur i kulissen til de kommende runder, men det blev vist ikke nødvendigt.
Godt begyndt men dårligt fuldendt
I 2. runde møder jeg Joel Ostrowski (ny spiller) og kommer komfortabelt foran: 9-0, hvis jeg husker rigtigt. Men så begynder han at give øl, snakke om curlinghal-projekt i Odense og forretningsmøder i Oregon – samtidig med at han dobler helt uhæmmet.
Jeg er stadig en klovn til Cube Play & Trash Talk, så det lykkes mig at tabe. Hallo, Sanne – burde der ikke være en trøstepræmie for den slags!?
Lidt ærgerligt at tabe på den måde, men jeg gentager da lige fadæsen i 3. runde – for at være helt sikker på ikke at glemme, hvor ondt den slags gør. Her kommer jeg foran 7-0 mod Signe Pedersen, men taber 8-11.
Der var helt klart noget nervøsitet inde over. Altså det her med at have et stort forspring, så kampen bare skal rulles sikkert i havn. Yeah right – der er langt til Randers Havn fra en skole på Vesterbro, lille ven.
Beruset og tilfreds
Til sidste runde er promillen ved at være høj for mit vedkommende, men til gengæld er nervøsiteten helt væk. Der er sikkert en sammenhæng lige der – og samtidig er præmierne jo helt og aldeles udenfor rækkevidde. Men vi har et tog, vi skal nå, så friskt spil fra starten!
Lidt for friskt, for jeg kommer hurtigt bagud 2-8 mod Rie Jørgensen. Men det lykkes mig at komme på 10-8 og vinde Crawford. Samlet set en tilfredsstillende præstation, selvom jeg naturligvis ærgrer mig over mine tab. Det var så gruppevinderen, Joel Ostrowski, og en relativt erfaren Signe Pedersen, der blev delt nr. 2. Som turneringsdebutant er jeg ganske tilfreds.
Efter et nederlag i 2. runde, hoppede Lasse med på ølvognen og vandt sine to sidste kampe – delt. 2. plads. Så han fik også opfyldt sin målsætning for turneringen.
Tak og på gensyn
Det er nok ikke sidste gang, vi tager turen til staden. Om det bliver Hajfri eller Promillefri eller noget tredje, skal være usagt.
Tusind tak til alle, vi mødte på vores vej – ikke mindst arrangørerne. Det var super hyggeligt! Hvis nogle var berettiget bekymret for vores hjemtur: vi nåede vores tog 21.30, selvom vi ikke husker helt hvordan. Og efter togbus over Fyn og et par forsinkelser rullede vi ind i Randers med 04-toget.
|
|
Steffen Lundstrøm vinder Sommer Cup Øst - Champ
Af Taus Bøytler
|
|
|
Han ser jo flink ud, Steffen Lundstrøm, men tag ikke fejl: Han viser ingen nåde ved backgammonbrættet
Fotos: Taus Bøytler og Malene Macteld Jacobsen Bigler
|
|
Med en finalesejr på 25-18 over Henrik Vejlø kunne Steffen Lundstrøm, der i holdturneringen tørner ud for Søernes Ølbar, lade sig hylde som vinder af Sommer Cup Øst Champ 2018.
Nyhedsbrevet bringer her et eksklusivt interview med den skrappe vinder.
Efter at have vundet Sommer Cup Øst Champ skrev du på facebook, at det var din karrieres største resultat. Kan du uddybe det?
Steffen: "Sejren udløste en Mesterskabsnorm, og sådan én havde jeg ikke i forvejen. Faktisk er der kun 32 danske medlemmer, der har modtaget en Mesterskabsnorm, så jeg er kommet i fornemt selskab.
Og det er medregnet både jyder og én Malmøbo (eller hvad pokker det hedder hinsidan). :)"
Hvilket resultat er så dit næstbedste og hvorfor?
Steffen: "Det har jeg ikke tænkt så meget over; måske min allerførste DBgF-turnering: DM 2002. Jeg tabte godt nok Consolation-finalen, men det var en meget stor turnering med kvalifikation og 128 deltagere.
Jeg gik ubesejret gennem kvalifikationen, men tabte 1. runde i Main til Jens Neregaard. Han skulle dog bruge en meget ulækker dobbelthittende 16’er fra baren for at komme forbi mig, men så gik han også hele vejen.
Jeg var helt grøn og havde alt at vinde i Consen, så det gjorde jeg så – næsten. Efter syv sejre i træk måtte jeg strække våben i finalen, men inden da havde jeg bl.a. nedkæmpet Mikael (Jesus) Jensen og Kedde. Måske hjalp det, at jeg ikke anede, hvem de var.
I 2004 vandt jeg DM Doubles sammen med min gode ven Allan Christensen. Det resultat er jeg selvfølgelig også rigtigt glad for."
Var der noget tidspunkt i løbet af turneringen, hvor du følte, at du var tæt på at ryge ud?
Steffen: "Jeg måtte kæmpe hårdt i starten, hvor jeg spillede 28 partier mod Becher og 26 partier mod Asger Kring.
I 1. runde mod Becher kom jeg bagud 2-14 og 6-17, så der var jeg glad for, at kamplængden var 25 point. Det så også lidt sort ud til sidst i min kamp mod Asger, men derefter vandt jeg de resterende fire kampe rimeligt komfortabelt.
Jeg tilmeldte mig egentlig Sommer Cup (og XGM2018) som opvarmning til holdturneringen og regnede ikke med at nå langt i nogen af turneringerne.
Efter de to første maratonrunder fortrød jeg faktisk lidt min deltagelse, for det er sgu hårdt med så længe kampe på hverdagsaftener efter arbejde. Jeg fik heldigvis planlagt mine tre sidste runder i forbindelse med weekender, og som den kvikke læser nok har gættet fortryder jeg ikke længere."
Har du planer om at forsøge at tilkæmpe dig en plads på det danske landshold i backgammon?
Steffen: "Næ, det har jeg ikke tænkt over. Men mit næste naturlige mål må være at få min første botnorm.
Det kan simpelthen ikke passe, at formanden (Guerre) har én, når jeg ikke har. Heller ikke selvom jeg nu har dobbelt så mange normer som ham (TMP og mesterskab). :)"
Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?
Steffen: "Jeg vil egentlig helst lade andre om den slags men lur mig, om ikke mange ville anvende ordet ”tør”. Mit spil er ikke voldsomt risikobetonet, og jeg udviser sjældent mange følelser under en kamp.
De to største svagheder i mit spil er nok cube actions og manglende udholdenhed. Jeg tror, jeg er en mere skræmmende modstander i f.eks. holdturneringen og Sommer Cup end i turneringer som DM og Nordic, hvor man skal spille mange kampe samme dag."
Her kan du se, hvem der mødte hvem i turneringen.
Steffen Lundstrøms modstandere gennem turneringen
1. runde: Andreas Becher (25-21)
2. runde: Asger Kring (25-23)
3. runde: Torben Krogh (25-10)
Kvartfinalen: Aron Tendler (25-14)
Semifinalen: Mads Peter Andersen (25-13)
Finalen: Henrik Vejlø (25-18)
|
|
Frederik Sevelius vinder Sommer Cup Øst - Novice
Af Taus Bøytler
|
|
|
Finalen i Sommer Cup Øst Novice blev afviklet under hyggelige forhold i Absalon
Fotos: Taus Bøytler
|
|
Mens Absalons grundlægger Lennart Lajboschitz foran en fyldt sal drøftede diverse emner relateret til København med overborgmester Frank Jensen, blev finalen i Sommer Cup Øst Novice afviklet på første sal i den tidligere kirke.
Her vandt Familien Nemesis-hajen Frederik Sevelius 23-6 over Margrethe Louise Pedersen fra KBgK. Nyhedsbrevet har mødt Sevelius til en snak om den flotte sejr, et manglende resultat fra sidste års holdturnering plus det løse.
Hvad er det bedste ved at vinde en stor turnering som Sommer Cup Øst Intermediate?
Frederik: "I 2016 meldte jeg mig til XG Masters efter at have spillet gammon i ca 20 år, da jeg mente det var på tide endelig at lære spillet rigtigt.
Siden da har jeg optaget og analyseret stort set alle mine matcher. At vinde Sommercup Novice ser jeg som en anderkendelse for det relativt store arbejde jeg har lagt i det de seneste par år."
I finalen vandt du ganske overbevisende med 21-6 over Magrethe Louise Pedersen.
Hvordan husker du tilbage på den kamp?
Frederik: "Stakkels Margrethe Louise fik ikke et ben til jorden og blev rullet ud af brættet. I tredje parti ved stillingen 2-2/21 redoublede jeg til 8 i denne stilling:

"Jeg var ret sikker på det var et drop, men Margrethe tog den lynhurtigt og helt korrekt, men jeg rullede den sikkert hjem. Det var selvfølgelig et nøglemoment i matchen."
Flere af dine holdkammerater undrede sig over, at du ikke drak øl i løbet af finalen. Var det en del af dit taktiske oplæg?
Frederik: "Faktisk ikke, men det kørte så godt at jeg aldrig nåede i baren. Jeg tog revanche efter matchen.
I holdturneringen har jeg en regel med mig selv om først at købe en øl når en af spillerne når 10 point. Det er ikke pga. påvirkningen, men udelukkende pga. ”gennemløbet” :)"
Dit hold Familien Nemesis II er kommet godt fra start i holdturneringen i 2. division øst A. Hvad er jeres ambition for sæsonen?
Frederik: "Efter 3 år i nedrykningsfare var ambitionen selvfølgelig ikke at rykke ned. Nu ligger vi så nummer 3 efter 7 runder og vi er så småt begyndt at drømme om at ende i toppen.
Men der er jo laaaang vej hjem og jeg skal som minimum snart selv til at bidrage med flere sejre!"
I holdturneringssæsonen 2017/2018 vandt du to ud af to kampe for Familien Nemesis 1, der endte med at vinde sølv. Hvordan ser du tilbage på den oplevelse?
Frederik: "Business as usual:) Nej, det var rart at kunne bidrage til holdets medaljer. Jeg spillede egentlig ikke specielt godt (PR-mæssigt) i de to matcher, men havde det afgørende held.
Og nu hvor jeg har taletid vil jeg da gerne lige slå et slag for, at man genovervejer resultatreglerne for holdturningen.
TU arbejder med et tilhørsforholdsprincip. Dette giver efter min mening ingen mening, da det er det sportslige der bør afgøre hvorvidt man skal registreres for et resultat eller ej.
Det koster jo ikke nogen noget at give det resultat. Derfor er ”gin-reglen” meget bedre efter min bedste overbevisning."
Her kan du se, hvem der mødte hvem i turneringen.
Frederik Sevelius´ modstandere gennem turneringen
1. runde: Signe Pedersen (21-13)
2. runde: Pia Svendsen (21-16)
3. runde: Sally Larsen (21-14)
Kvartfinalen: Hans Morten Knudsen (21-20)
Semifinalen: Bjørn Kroghsbo (21-16)
Finalen: Margrete Louise Pedersen (21-6)
|
|
Gitte Dalgaard og Allan Christensen
vinder DM i Mix 2018
Af Sanne Birch
|
|
|
Masse af skrappe og hyggelige folk til DM i Mix.
I midten ses vinderholdet: Allan Christensen og Gitte Dalgaard
Fotos: Menashe Tal
|
|
I weekenden 27./28. oktober mødte 21 par op, i håb om 30 timer senere at kunne kåres til dette års vindere.
Feltet var en blandet forsamling, par som har spillet sammen i årevis, garvede spiller som havde fundet hinanden i nye konstellationer, par – både i turneringen og i privatlivet, helt nye spillere som så muligheden for en masse kampe og endda en udlænding med dansk makker.
Hjem med trøstesnoller
21 par betød jo desværre bye, og den nykårede kvindelige danske mester Maria og makker Jan snuppede denne i første runde – at det skulle blive de eneste point de formåede at få på førstedagen var der nok ikke mange der havde set komme.
Til gengæld gik de hjem med lidt trøstesnoller, så de kunne komme kampklare tilbage til dag 2. Her blev det til 3 sejre, men det var ikke nok til at undgå titlen som årets fighterpar og lidt mere slik til samlingen.
Team Randers gjorde det godt
I løbet af weekenden skete der en masse overraskelser. Tia og Ole havde efter 3 runde kun 1 point, de modtog bye i 4. runde og sluttede 1. dagen af med 7 point og endte faktisk i det helt fine selskab.
Sus og Lasse som begge er nye i forbundet, tog hele vejen fra Randers for at deltage og endte faktisk med hele 9 sejre.
Julianna som også er helt ny, og Henrik som har spillet et par år overraskede i den grad også ved at have 8 point efter dag 1. Gassen gik dog lidt af ballonen og de nappede kun 2 sejre om søndagen.
Suveræne vindere
Sjældent er det set (ihverfald ikke noget jeg lige kan mindes i mine 10 år i miljøet), at mestrene kan kåres allerede inden sidste runde – men sådan var det i år.
Med 13 sejre og de nærmeste forfølgere på 10 sejre, kunne Gitte og Allan ikke nås. Anderledes spænding var der om 2. og 3. pladsen. Inden sidste runde lå hele 5 par med 10 sejre og 4 par med 9 sejre – så alt var muligt.
Hård kamp om andenpladsen
Heidi og Tommy nappede som eneste par med 10 sejre 2 mulige og fik dermed 12 point og var derfor sikre på 2. pladsen. Hele 4 par endte med at dele 3. pladsen med 11 sejre.
Derfor skulle det afgøres på korrektion hvem som blev den reelle 3. plads. Her faldt det ud til TL’s fordel – sjovt nok – ej der var skam mange ekstra øjne på for at være helt sikre og intet blev overladt til tilfældighederne.
Slutspurten gik til Ulla og Jan, som vandt 5 ud af 6 kampe om søndagen.
Bredahl streamede
Karsten Bredahl streamede fra sine kampe, til glæde for mig og mange hjemme i stuerne, som ikke havde mulighed for at være til stede. 1000 tak for det – kampene kan ses på hans youtube kanal: Bredahl Backgammon.
Skønt humør og stemning i top
Jeg vil igen takke alle deltagerne for en fantastisk weekend. Det er skønt at være TL på en turnering uden ballade, tvivster mm og hvor det hele bare kører, alle har skønt humør og stemningen er i top.
Tak til Heidi og Lene for at hjælpe mig når behovet var der, nu min sædvanlige TL-makker Rikke ikke kunne være til stede. Hun og jeg vender stærkt tilbage i 2019 hvor turneringen fejrer 25. års jubilæum.
Det bliver stort og jeg håber at deltagerantallet afspejler det. Jeg glæder mig i hvert fald til at se jer alle og som statestikken viser, hvis man ikke har en god rullearm, så er det vigtigt at vælge den rigtige makker:)
Tillykke til alle vinderne og kæmpe tillykke til Gitte og Allan – dette års danske mestre i mix doubles.
Resultater DM i Mix 2018
|
|
Thomas Kokholm vinder BotNorm Masters 2018
og sikrer sig en plads på landsholdet
Af Taus Bøytler
|
|
|
Finalen i BNMP-turneringen blev spillet hos Karsten Bredahl. Nederst til venstre ses de to finalister: Thomas Kokholm (tv) og Freddie Noer (th). Nederst på billedet til højre i den hvide polo ses Michael Weile, der sidenhen er stoppet som landstræner
Foto: Karsten Bredahl Nielsen
|
|
Kun de skrappeste danske backgammonspillere havde mulighed for at deltage i BotNorm Masters 2018, hvor guldet for enden af regnbuen var en plads på det danske backgammonlandshold, der skal deltage i VM for hold i Montenegro i april 2019.
I finalen vandt Familien Nemesis-stjernen Thomas Kokholm over den ultrastærke landsholdsstjerne Freddie Noer, der spiller for Soirée Dansante i holdturneringen.
Dermed er Thomas Kokholm, kendt og frygtet som Kokse, som den første spiller klar til at repræsentere Danmark i Montenegro.
Nyhedsbrevet har mødt Thomas Kokholm til en snak om det store landsholdseventyr.
Hvordan føles det at være den første spiller i den trup, der skal til VM for hold i Montenegro næste år?
Thomas: "Det føles rigtig fedt. Jeg glæder mig meget til til at skulle repræsentere Danmark ved VM til næste år. Selvom jeg er meget stolt over at være udtaget, føles det alligevel lidt ambivalent.
Skønt jeg har forbedret mig lidt på det sidste er der alligevel stadig et stykke fra mit niveau og op til de skrappeste i landet.
Men hele ideen med Botnorm Masters er jo at selv sådan en som mig, har en chance for at komme på holdet, hvis blot man optager sine kampe og får den 1. botnorm i hus. Så se at få gang i kameraerne derude. Det kan godt lade sig gøre."
Var du nervøs i løbet af finalekampen mod Freddie Noer?
Thomas: "Egentlig ikke. Finalen foregik hjemme hos Karsten Bredahl og blev samtidig streamet på Youtube. Det var fine rolige forhold, hvor KB og Weile skiftes til at live-notere.
Jeg glemte hurtigt alt om stream og landsholdsudtagelse og fokuserede blot på at rykke brikkerne så korrekt som muligt. Selvom man møder en topskrap fyr som Freddie har man altid en hæderlig chance hvis man spiller op til sit bedste."
Hvad gør du for at blive bedre til backgammon?
Thomas: "Jeg spiller korte matcher til 5-7 point med XG, som jeg analyserer løbende. Når jeg så laver en fejl, kigger jeg på den med det samme.
Ellers spiller jeg ind i mellem på backgammonstudio eller backgammongalaxy og kigger efterfølgende mine fejl igennem i XG.
Desuden føler jeg det har givet mig meget at optage mine livekampe og bagefter taste dem ind og analysere i XG."
I 2011 blev du Danmarksmester i speed-backgammon. Hvordan husker du tilbage på den oplevelse?
Thomas: "Husker det, som jeg spillede halvskidt, men rullede guddommeligt. Det føltes egentlig ikke rigtigt som et DM, men mere som en lille sideturnering til det "rigtige" DM.
Jeg synes, det er lidt synd, at Speed DM ikke får sin egen weekendturnering. Jeg er sikker på det kunne blive en sjov og actionfyldt turnering. Hvorfor skal det være mindre prestigefyldt blot fordi der er kortere betænkningstid?"
I 2017 var du i semifinalen til det individuelle danmarksmesterskab. Hvad er dine forventninger til dette års DM?
Thomas: "Umiddelbart tror jeg det bliver godt. Jeg håber, vi får flere af de skrappe med i år. Det har været lidt sørgeligt at se, hvordan der over de sidste år er mødt færre og færre op af de bedste spillere.
Den nye ratingseedning er selvfølgelig hård for dem med lav rating. Men jeg synes, det er fint, at det en gang om året er en fordel at være højtrated.
Med hensyn til mig selv vil jeg være tilfreds blot jeg kommer videre til søndag."
Hvis du vil vide mere om BotNorm Masters 2018 og har adgang til FaceBook kan du her læse Karsten Bredahls artikel "Kokse" vinder BotNorm Masters 2018.
|
|
Optakt til det individuelle DM 2018
Af Taus Bøytler
|
|
|
Sidste års finalister til DM: Tommy Lauridsen og Rikke Kragh
Fotos: Lars-Henrik Braun
|
|
Hvem skal overtage Tommy Lauridsens titel som Danmarksmester i backgammon? Ja, det er, som den opmærksomme læser hurtigt vil erfare, umuligt at svare på i skrivende stund, da Danmarksmesterskabet 2018 først bliver afviklet i weekenden 17.-18. november 2018.
Aron Tendler vinder ikke i år
Til gengæld kan vi allerede nu kloge os på, hvem det ikke bliver. For som der står i invitationen: "Alle DBgF medlemmer, som har dansk pas og/eller er bosiddende i Danmark kan deltage i DM 2018."
Eller sagt med andre ord: Det bliver ikke en i Sverige bosiddende svensker, der vinder denne gang. Sådan gik det ellers i 2011, hvor den stærke Malmø-spiller Aron Tendler besejrede Inge Christoffersen i finalen. Det medførte dengang lidt debat, hvilket nok ikke kommer som en kæmpe overraskelse.
Dramatiske urregler trukket tilbage
Hvad kan vi ellers hæfte os ved? Nå jo. I den oprindelige invitation var der lagt op til, at uret ikke skulle stoppes, når en spiller skulle på toilettet, hvilket umiddelbart ledte tankerne hen på krokodillen i Disneys mesterværk Peter Pan, der har spist Kaptajn Klos ur og derfor altid kan høres på afstand. Lyden af et ur, der tikker konstant. Hvilket drama! I hvert fald indtil idéen blev droppet igen.
Højt indskud og lykkeriddere
Og så er der selvfølgelig indskuddet på 800 kr., et emne der virkelig kan få følelserne i kog. Heldigvis har der været en række kvalifikationsturneringer, så skrappe lykkeriddere har kunnet kvalificere sig for en mindre sum. En taktik som Christian Bladt, Niels Skov Larsen og Tommy Kean allerede har benyttet sig af. Tillykke med det.
Ukendt deltagerantal
Én ting er helt sikkert: Det bliver spændende hvor mange deltagere der finder vej til Café GG i Valbyhallen. For ja, indskuddet er markant højere end normalt. Til gengæld skal man ikke længere bruge en hel dag på at forsøge at kvalificere sig.
|
|
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|