Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 21 - Novembre 2017
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Notícies del sector i del CWP
2.- Notícies d'empreses del clúster
3.- Projectes
4.- Agenda
5.- Fes-te membre
SAVE THE DATE 
19 gener a Barcelona, Sessió Augmentar el posicionament i tràfic web, gràcies al SEO. Sessió gratuïta pels socis del CWP.  Més informació i inscripcions. 



23 gener
a Barcelona, Vols participar en un projecte cooperatiu del CWP? Sessió – Taller per identificar les oportunitats de cooperació existents per aquest 2018. Places Limitades (exclusiu per a socis del CWP). L'oportunitat per promoure projectes d'R+D, economia circular o millora competitiva en el CWP.



 29 de gener a BarcelonaComissió d’Internacionalització del CWP: Ajuda’ns a decidir els països on internacionalitzar durant el 2018-2019 i les eines disponibles. Acte exclusiu per a socis del CWP.

Consulta el punt 4. Agenda
DARRERES ACTIVITATS REALITZADES A DESTACAR
Internacionalizació 
Missió Comercial a EXPOAGUA Perú

El CWP i Solartys amb el suport d’ACCIO han impulsat una missió a Perú per a explorar les oportunitats en el sector de l’aigua.

Un total de nou empreses catalanes han participat en la missió permetent la realització de reunions amb les principals administracions públiques responsables d’aigua del país (ANA, SUNASS, Centro de Competencias del Agua o SEDAPAL), associacions d’aigua de les empreses prestadores de serveis (ANEPSSA) i algunes de les grans companyies internacionals que ja operen a Perú en aquests moments, alguns d'ells socis del CWP com SUEZ. Aquesta missió es va fer en el marc de la edició d’Expoagua Perú 2017 a Lima. Els socis del CWP participants a la missió van ser: Encofrados Alsina, APLICAT, Ecosistems, Protecmed, Sorigue i Mat Holding/HIdroglobal.
Networking internacional amb el British Water i els clústers de l'aigua Nòrdics
Els passats dies 14, 15 i 16 de novembre, el CWP va organitzar una activitat de networking internacional amb la participació de representants del clúster de l’aigua de Dinamarca, Suècia i del British Water, així com d’entitats associades al British Water.
Aquesta activitat s’emmarcava dins del projecte BSR, finançat per ACCIO, amb els clústers de l’Aigua de Dinamarca, Suècia i Lituània, i alhora, representa la primera activitat conjunta amb el British Water. Es van realitzar visites a AQUALIA, SUEZ i l'ATLL entre d'altres.
Més informació.
Actes amb la participació o coorganització del CWP
CWP a la 4a Jornada tècnica ATLL
ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya SA amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat i de l’Agència Catalana de l’Aigua va organitzar la 4a Jornada tècnica. Indústria 4.0: L’Aigua, Internet of Things (IoT) i Internet of Services (IoS), com a punt de trobada per a presentar i compartir experiències en el món de l’aigua potable.
La sessió va comptar amb ponents d’alt nivell vinculats a la gestió, tractament i innovació vinculada a l’aigua potable, i diversos exemples de projectes innovadors que està liderant l'ATLL en el camp de la indústria 4.0. Entre els ponents el sr. José Díaz-Caneja Director General d'ACCIONA Agua va destacar la importància de la transformació digital en el sector, i des de l'ACA, el sr. Diego Moxó va posar en valor l'aposta per l'R+D en els propers anys des de la Generalitat de Catalunya. 
Així mateix, el gerent del CWP, Sr. Xavier Amores, va participar com a ponent a la Taula rodona: La Realitat de la industria 4.0 en el món de l’aigua, on va poder presentar les iniciatives del CWP i dels seus associats entorn a la industria 4.0, una de les línies clau de treball del CWP. La taula va ser moderada pel sr. Fernando Valero responsable d'innovació a l'ATLL.
L’acte que va comptar amb més de 150 assistents, va realitzar-se el passat 26 d’octubre a l’auditori UPF de Barcelona.
EL CWP A MALLORCA
El passat 26 d’octubre el CWP va participar a la sessió “EMPREN – CHEM DESDE LA ACADEMIA A LA EMPRESA. IB TALKS QUÍMICA Y AGUA - INNOVACIÓN TRANSFORMADORA” realitzada a Mallorca.
La sessió estava organitzada pel Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears, CLICQ i la project manager del CWP, Sara Gabarrón, va participar realitzant una ponència sobre “Oportunitats de formació i treball en el sector de l’Aigua”, així com participant a la IB Talk sobre Innovació en el tractament de l’aigua.
El CWP té un acord de cooperació amb el Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears amb la finalitat d’identificar oportunitats de cooperació entre els clústers i les entitats associades.
Jornada tècnica " Solucions avançades per una gestió sostenible en el tractament de l'aigua"
El passat 21 de novembre va celebrar-se la Jornada tècnica  “Solucions avançades per una gestió sostenible en el tractament de l'aigua” organitzada per Carburos Metálicos amb la col·laboració del CWP i ACCIO. La sessió s’emmarcava dins dels actes de celebració del 120è aniversari de Carburos Metálicos i tenia com a objectiu principals assessorar i informar a tots els agents implicats en el tractament i gestió de l’aigua sobre les últimes tecnologies i novetats al voltant dels sistemes de depuració, potabilització d’aigües i tractament de fangs.
El gerent del CWP, Sr. Xavier Amores, va realitzar la benvinguda conjuntament amb el Sr. Alberto Pezzi, Director de l’Àrea de Clústers d’ACCIO i la sra. Marta Rodriguez responsable de Marketing a Carburos Metálicos. Així mateix, Sònia Guri i Carlos Pallé de Carburos Metálicos van presentar l’ús de gasos en el tractament d’aigües i en concret, del COper regular el pH i els associats del CWP, Aplicat, i Laboratori Dr. Borrell van realitzar ponències vinculades al tractament de l’aigua i la gestió de l’EDAR, respectivament. Alhora, l’ACA va presentar la gestió dels fangs i les línies de treball i futures inversions d’R+D+I per als pròxims anys.                    
Sessió tècnica "Estalvi i eficiència energètica en el sector vitivinícola"
El passat 24 de novembre, Sara Gabarrón, project manager del CWP va participar com a ponent a la sessió "Estalvi i Eficiència energètica en el sector vitivinícola" a Vilanova i la Geltrú, organitzada per la llotja D.O, la Mancomunitat del Penedès i Garraf, l'Agència de desenvolupament NODE Garraf. La sessió tenia com a objectiu presentar les tendències i experiències en la gestió de les empreses vitivinícoles; especialment en allò que fa referència  a l'estalvi i l'eficiència energètica de l'aigua amb el propòsit d'afavorir la competitivitat de les empreses a partir de la reducció de costos i la col·laboració per a la mitigació del canvi climàtic. 

En aquest marc, el CWP va realitzar una ponència sobre la "Gestió Integral en el cicle de l'Aigua en el sector Vitivinícola" on es van presentar els principals projectes, iniciatives i oportunitats en aquest sector del CWP i dels seus associats. 
Concretament, durant la presentació van presentar-se les solucions tecnològiques i innovacions en aquest sector d'ACO, ADASACREATECH360, GEOSERVEI, LABORATORI DR. BORRELL, LAGOTA, LAVOLA, REGABER i REMOSA.
Així mateix, també es va fer difusió dels projectes "Software de càlcul de la petjada hídrica i sistema expert per a la presa de dacions i millores del flux energètic del sector vitivinícola"  que està desenvolupant LAVOLA, conjuntament amb el CWP i el clúster INNOVI i que està finançat pel Ministeri (AEI) i del projecte interclúster amb INNOVI per a promoure solucions vinculades al cicle integral de la gestió de l’aigua per promoure l’estalvi de costos, garantir la qualitat de l’aigua (solucions de tecnologies existents o R+D+i) i posicionar/diferenciació sector. Així com també del projecte POLIFAVI, realitzat amb EURECAT-CTM, i que està finançat per la línia d’Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular de l’Agència de Residus de Catalunya. Més informació.
 
El CWP participa a la Jornada Interclústers Catalunya, Euskadi i Navarra 

El passat 23 de novembre ACCIO va organitzar una jornada interclústers amb la participació d'una trentena de representants dels clústers de Catalunya, Euskadi i Navarra.
La sessió va permetre l'intercanvi de coneixement, oportuntiats i bones pràctiques dels clústers participants. Durant les sessions de networking el CWP va poder reunir-se amb clústers sectorials de Navarra i Euskadi, com GAIA, ACLIMA i el clúster del paper d'Euskadi amb l'objectiu d'identificar oportunitats de cooperació conjunta. 
El CWP participa al Seminari "Carta Europea de Turisme Sostenible: Reptes i beneficis per al parc i les empreses" 
El CWP va participar com a ponent al seminari dirigit a professionals i empreses de turisme actiu, turisme de natura, productors i artesans, empreses de serveis, restauració i allotjaments que treballin en l’àmbit del parc i que tenia com a objectiu fomentar la millora dels seus serveis.
Concretament el CWP va realitzar una presentació que presentava les innovacions i oportunitats de la gestió de l'aigua la sector turístic a partir de les activitats promogudes i realitzades pel propi CWP entorn el grup de treball Aigua i Turisme, així com de les entitats associades.
S'han pogut compartir casos d'èxit d'empreses com DEFCON8, Fluidra, Lagota, Ecosistems, Remosa, Amphos21, Eurecat-CTM, Espa, Regaber o el projecte DemEAUMed on participen ICRA, LEITAT i ADASA
Seminaris de Formació - Noves tecnologies i eficiència en la gestió de l'energia i l'aigua en instal·lacions i equipaments
En el marc de la col·laboració amb en Consell Comarcal del Ripollès, el CWP participa en unes Jornades tècniques dirigides a diferents sectors vinculats a l'ús intensiu d'aigua i administracions. En aquest sentit, el passat 29 de novembre es va dur a terme una jornada sobre "Noves tecnologies i eficiència en la gestió de l’energia i l’aigua en instal·lacions i equipaments" amb l'objectiu de compartir les tendències actuals en gestió de l’aigua i l’energia en equipaments, i es mostraran diversos casos pràctics de com gestionar-los d’una manera més eficient, per així reduir la despesa energètica i millorar-ne la qualitat i el confort. En aquest sentit, el CWP va participar realitzant una ponència sobre "Mesures d’estalvi i gestió eficient de l’aigua en equipaments" la qual estava dividida en dues parts principals: 
- Paràmetres clau de Qualitat, Normativa i Mesures d'Estalvi - A càrrec de Laboratori Oliver - Rodés
- Telegestió de l'aigua - A càrrec de l'empresa PRODAISA
Al llarg del desembre es té prevista la realització d'altres sessions tècniques sectorials. 
DESCOMPTES PER A SOCIS
 
World Water-Tech Innovation Summit 20-21 Febrer 2018. Consulti amb el CWP les avantatges en la inscripció per ser membre del CWP. Més informació

10 % Descompte en el CURSO PRÁCTICO DE SIMAPRO Y ANÁLISIS DEL CICLO DE VIDA Métricas para la cuantificación de la economía circular. LAVOLA Més informació.


Per a més informació sobre alguna d’aquestes sessions i oportunitats, contacti al CWP.
Si està interessat en les activitats i vol rebre més informació posi's en contacte amb nosaltres.
NOUS SOCIS del CWP
 
El CWP compta amb dos socis més a partir d'aquest mes: 

ECO-SISTEMS WATERMAKERS

CENTRE TECNOLÒGIC BETA  UVIC 

Benvinguts!
          
       



       

Entrada en funcionament de la planta d'electrodesnitrificació a Borrassà
El passat 23 de novembre, l'Ajuntament de Borrassà, l'empresa Hydrokemós i Dipsalut van realitzar una roda de premsa a l'Ajuntament de Borrassà sobre la posada en funcionament de la planta pionera d'eliminació de nitrats de l'aigua, que s'instal·la a Catalunya i Europa. Seguidament es va dur a terme una visita a la planta d'electrodesnitrificació, situada al costat del dipòsit municipal d'aigua.

L'empresa inicia el procés de comercialització del prototip després de l'excel·lent resultat obtingut amb el tractament de les aigües residuals de rentat de gasos d'una important multinacional metal·lúrgica.



Veure la roda de premsa completa
Zymvol guanya al programa RICHI SOCIAL ENTREPRENEURS a Boston 

Zymvol Biomodeling que ja va ser considerada com la startup industrial més prometedora de 2017 en el Demo Day de IQS Next Tech, el primer programa d'acceleració del païs per startups industrials, ha guanyat en el programa Richi Social Entrepreneurs celebrat a Boston. 
 

TECNOTURBINES guanya el premi d'innovació AQUATECH 2017
Tecnoturbines va participar com expositor en el congrés AQUATECH 2017 celebrat a Amsterdam del 31 d'octubre al 3 de novembre i es va emportar el premi Aquatech Innovation Award a la categoria de transport i emmagatzament. 

El guardó va reconèixer el valor innovador de la picoturbina, una solució econòmica i eficient que permet generar energia per monotoritzar instal·lacions de difícil o nul accés a la xarxa elèctrica. 


 
Més informació.

Regaber® en el Fòrum Internacional de l'Ametller

El passat 8 de novembre Regaber® va estar a Albacete en l'I Fòrum Internacional de l'Ametller com a empresa patrocinadora i amb una taula expositora.
En aquest esdeveniment es va debatre sobre la situació actual del cultiu de l'ametller, tant en EE.UU com a Europa i de nous models de producció i varietats amb la finalitat de generar confiança en el sector sobre aquest tradicional cultiu.

Més informació.
Estudi de Viabilitat per a l'impuls de projectes d'R+D en l'àmbit de la indústria 4.0 pel sector industrial de l'aigua. 
El CWP està duent a terme un projecte interclúster finançat pel Ministeri amb el Clúster del Agua de Zaragoza (ZINNAE) i  Asociación de Industrias de las Tecnologías Electrónicas y de la Información del País Vasco (GAIA). En el marc d’aquest projecte es presenta l’oportunitat de participar en diagnòstics per identificar i prioritzar aspectes a treballar en l’àmbit de la Industria 4.0 en les entitats del sector de l’aigua. Si vol rebre més informació sobre aquest projecte contacti al CWP.

Software de càlcul de la petjada hídrica i sistema expert per a la presa de decisions 

L’objectiu principal és posicionar al sector vitivinícola com a referent internacional innovador en matèria de sostenibilitat, mitjançant el desenvolupament d’una eina software de càlcul de la petjada hídrica que permeti l’optimització dels fluxes energètics i d’aigua en el procés de producció dels vins.

Aquest projecte es desenvolupa conjuntament amb clúster vitivinícola INNOVI i l'empresa LAVOLA, i comptarà amb la participació de cellers socis d’INNOVI.


Ambdós projectes han estat aprovats en la darrera convocatòria d’ajuts a Agrupacions Empresarials Innovadores (AEIs) del Ministeri d’indústria. Aquesta és una convocatòria pública anual que té per objectiu donar suport a les estratègies d’innovació i competitivitat empresarial desenvolupades per part de les AEIs (clústers), reconegudes com a tals per part de Mineco.
Per conèixer amb més detall informació d’aquests projectes o d’altres, no dubteu en posar-vos en contacte.
4.- Agenda 
Consulta el punt 4. Agenda
    

4 desembre a Madrid, “Jornada Presentación Iniciativa PRIMA” Més informació i inscripcions

14 desembre a Barcelona, “V Jornada de canvi estratègic en clústers”. La sessió inclourà tres casos d’èxit: presentarem el cas de Niubó (Clúster de mitjans de producció agrícola, Femac), Europastry (Clúster de nutrició i salut, AINS) i el cas del Clúster moda, Modacc. Més informació i inscripcions.

14 desembre a Madrid,  “V congreso nacional de Clústers”. Més informació 

     

19 gener a Barcelona, Sessió Augmentar el posicionament i tràfic web, gràcies al SEO. Sessió gratuïta pels socis del CWP.  Més informació i inscripcions.

23 gener “Vols PARTICIPAR EN UN PROJECTE COOPERATIU DEL CWP?” Sessió per identificar les oportunitats de cooperació en el CWP i taller-networking projectes 2018. Informació al document adjunt. Exclusiu per a socis. Places limitades.

25 gener , “Reunió de llançament del Grup de treball Aigua – Energia amb l’ACA”.  Sessió de treball amb l’ACA per identificar les oportunitats de treball entorn la temàtica Energia Vs Aigua. Exclusiu per a socis. Places limitades.

29 gener, “Comissió d’Internacionalització del CWP: Ajuda’ns a decidir els països on internacionalitzar durant el 2018 i les eines disponibles. Exclusiu per a socis del CWP. Places limitades.

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
 
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:






This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalan Water Partnership · C/Emili Grahit, 101 - Edifici H2O · Girona, Girona 17003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp