Copy
Bekijk de online versie in uw browser
Radboudumc nieuwsbrief
21 december 2017
Versnelling in innovatie
Dinsdag 19 december tekenden de bestuursvoorzitters van zorgverzekeraar CZ en Radboudumc voor een strategische innovatie-alliantie. Doel: technologische innovaties ontwikkelen en deze sneller toegankelijk maken voor de patiënt. Dinsdag gingen meteen twee innovatieve projecten van start.
Lees meer
Wanneer heeft sport en bewegen effect?
Dat sporten en bewegen gezond is, weten we allemaal. Het biedt bescherming tegen hart- en vaatziekten. Maar wanneer precies? Wat is daarvoor nodig? Fysioloog Dick Thijssen kwam er in zijn onderzoek achter dat we al heel snel een gunstig effect bereiken.
Lees meer
Afbeelding Uniek onderzoek KDV-syndroom
Onderzoekers van onder andere het Radboudumc hebben voor het eerst het spraak- en taalvermogen van kinderen met het Koolen de Vries syndroom uitvoerig onderzocht. Bij kinderen met dit syndroom is intensieve taal- en spraaktherapie vanaf jonge leeftijd van groot belang, schrijven ze in The European Journal of Human Genetics.
Lees meer
Mentormoeder: paraprofessionele vriendin
Mentormoeders bieden in de huisartspraktijk laagdrempelige ondersteuning aan moeders die slachtoffer zijn van partnergeweld. Deze 'paraprofessionele' vriendinnen worden getraind en begeleid door professionals. Ze richten zich niet alleen op de vrouwen, maar ook op de kinderen die getuigen zijn van het geweld.
Lees meer
Afbeelding Patiënten waarderen Radboudumc met een 8,5
Zo’n 6.000 patiënten deelden hun ervaringen over de zorg die ze in het Radboudumc kregen via de zogenoemde Consumer Quality Index (CQ-index). De CQ-index meet ervaringen van patiënten in de zorg met als doel de kwaliteit van zorg te meten én te verbeteren.
Lees meer
Een mouw in de darmen
De endobarrier is een kunststof 'mouw' van ongeveer 60 centimeter die via de maag in de twaalfvingerige darm wordt geplaatst. De mouw is bedoeld voor mensen met obesitas en suikerziekte. Wat doet de mouw precies? En wat zijn de effecten?
Lees meer
Divider
Uitgelicht
Afbeelding Een ander kind
Mike (5) werd ziek geboren. "Het bleek het erfelijke, aangeboren nefrotisch syndroom te zijn", vertelt zijn moeder Liza Snijders. Inmiddels heeft hij meer energie dan ooit.
Lees meer
Met minibreintjes naar het beste medicijn
Neurobioloog Nael Nadif Kasri en zijn onderzoeksgroep maken van volwassen, gespecialiseerde cellen - zoals huid- of bloedcellen - weer stamcellen. “Toveren bestaat niet, maar dit is magie”, schreef columnist Willem Vissers er onlangs over in de Volkskrant.
Lees meer
Divider
Prettige feestdagen!

We wensen u en uw naasten prettige feestdagen en het beste voor 2018.

 
Ondertussen online...


Jaarlijks 'wonen' er 700 gezinnen in het Ronald McDonald Huis Nijmegen, vlakbij ons kinderziekenhuis. In dit 'thuis ver van huis' zijn ze dicht bij hun ernstig zieke kind.
Divider
© Radboudumc Postbus 9101 6500 HB, Nijmegen Netherlands
Iedere maand verschijnt de Radboudumc nieuwsbrief, met hierin nieuws over patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs van het Radboudumc. En met de agenda blijft u op de hoogte van aankomende activiteiten. U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief. Kijk voor meer nieuws op www.radboudumc.nl.
Afmelden voor deze nieuwsbrief
Radboudumc wapen


Email Marketing Powered by Mailchimp