Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.
uitschrijven
studenten in de klas in Congo

“76 leerlingen! Ik wilde hard weglopen”

Leraar PAV Joke De Dycker doet een korte kijkstage in Congo. Ze geeft er ook zelf een dag les, maar dat loopt niet zoals gepland. Bekijk de video.

Illustratie van een medaille

Dit vindt Finland sterk aan óns

Wij halen vaak inspiratie uit Finland, maar hoe denken zij over ons? Vier Finse leraren en een Finse moeder noemen 5 sterktes van het Vlaams onderwijs.

meisje op laptop

Mag dat: surfgedrag controleren?

Wil de directeur nagaan welke websites jij op de schoolcomputer bezoekt? Dat mag alleen in zeer uitzonderlijke omstandigheden.

Foto van de uitnodigingskaartjes van Klasse

Maak je brainstorm een succes

Een origineel schoolfeest, ouders meer betrekken ... Verzanden jouw brainstorms in een eindeloze discussie? Zonder structuur kakel je een uur en ga je zonder oplossing naar buiten. Probeer deze tips.

logo Facebook Live

Experimenteren, hoe doe je dat?

Kriebelt het om iets nieuws te proberen op school of in de klas, zoals co-teaching of een feedbackapp? 2 ‘verandercoaches’ beantwoorden jouw vragen tijdens de Klasse Facebook Live: woensdag 21 februari, 16.30 uur.

Leraar van het Jaar 2018: Haal jouw held uit de schaduw

Leraar van het Jaar 2018 is géén leraar

Niet alleen wie lesgeeft, verdient waardering. In en rond de school zijn veel mensen onmisbaar. De secretariaatsmedewerker die toetsen kopieert. De engel die de toiletten poetst. Of de klusser die de lamp fikst. Wat zij doen, is soms onzichtbaar.

Ja, ik nomineer mijn helpende held voor Leraar van het Jaar 2018.

Moet je weten

 

Sluit de Week tegen Pesten royaal af

Met een videoboodschap roept Koningin Mathilde op om ‘neen’ te zeggen tegen cyberpesten, “Post je dingen online? Gebruik dan je gezond verstand en heb altijd respect voor elkaar.” 
 

Columbus: nieuwe ontwikkelingen

Versterk het studiekeuzeproces van je leerlingen derde graad secundair onderwijs met exploratie-instrument Columbus. De vernieuwde feedback is nu beschikbaar. Ook leerlingen van het voorlaatste jaar kunnen nu aan de slag.

 

Leermiddelen

 

Een beter internet begint bij jou: lespakket SID 2018

In dit nieuwe lespakket is werken aan een ‘beter’ internet met oog voor respect en tolerantie het streefdoel. Na elke video (2) lossen de leerlingen opdrachten op rond bewuswording van de voordelen en valkuilen van internet. Tenslotte bedenken zij een slogan en delen die met #SID2018 via sociale media.

Vorming en actie

 

ICT als hefboom voor je (taal)onderwijs

Ontdek in de interactieve workshops van het Centrum voor Taal en Onderwijs hoe je digitale tools inzet om (taal)onderwijs rijker te maken. Schrijf in voor het lager onderwijs (20/2), secundair onderwijs op (22/2), of OKAN (1/3).
 

Energie voor leren: inspiratienamiddag

Leer in Hasselt (6/3) meer over flexibele structuren, cyclisch werken, zelfsturende teamwerking, exploratiedrang, jaardoorbrekend werken, verbondenheid, initiatief nemen … Schrijf uiterlijk 21 februari in.
 

Samen aan zet: studiedag

Kwaliteitsvol onderwijs voor leerlingen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB)? UCLL en KU Leuven stellen in Heverlee (6/3) een reflectie-instrument voor. Met workshops over partnerschap in onderwijs. Schrijf in.
 

Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2018

Op het congres in Gent (6/3) vertellen enkele kinderen en jongeren over hun ervaringen in het verkeer. Zoek samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) hoe je groot en klein veilig op pad stuurt. Schrijf in.
 

Toll-net bestaat 10 jaar: studiedag

Studiedag in Antwerpen (16/3) over de digitale competenties van de leraar en Epale, het elektronisch platform voor volwasseneneducatie. Met workshops rond online werkvormen, innovatie en online NT2‑leren. Schrijf in.
cover van het boek 'Maakt religie een verschil'

Win

 

Multireligieus samenleven

Waar verschilt een islamitische opvoeding van een westerse? In ‘Maakt religie een verschil?’ (Acco) biedt Naïma Lafrarchi een pedagogisch-psychologisch kader rond levensbeschouwelijke identiteitsontwikkeling en -beleving. Mét voorbeelden en methodieken.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse op Facebook
Volg Klasse op Twitter
Volg Klasse op YouTube
Abonneer je op Klasse Magazine

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen

Ons postadres:
Klasse
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel
Belgium