Copy

מהנעשה בערינו 056

דיווח מקואלה לומפור 📝
תומר שלוש // אורבניזטור


להאזין


על מה חלם לה קורבוזיה?
פרק כפול מרתק בפודקסט המעולה About Buildings and Cities

תכנון ערים ומשפט
הרצאה משעשעת של פרופ' רחל אלתרמן באוניברסיטה המשודרת (29 דק')

 

 

להשתתף


וובינר לרגל יום האישה הבינלאומי
איך לתכנן ערים שוויוניות? הצטרפו ביום חמישי, 8/3, בשעה 16:00 (שעון ישראל)

הרצאה של גיל פנאלוסה
האורבניסט המפורסם יגיע ליום עיון על תחבורה עירונית בבית הספר פורטר

 

לראות


תחנת קריאה בפארק המסילה
ירושלים עיר כל כך קסומה, שחלק מתחנות האוטובוס שלה הופכות לספריות

נכנסים לתוך חניון האופניים
מדהים לראות את הפתרון של העיר דלפט, הולנד, למצוקת החנייה
 
הישראלים במלזיה

המשלחת הישראלית לוועידה התשיעית של World Urban Forum
 
בוועידה התשיעית של World Urban Forum, שנערכה בקואלה לומפור, מלזיה - עימה אין לישראל יחסים דיפלומטיים - השתתפה גם משלחת ישראלית צנועה. המשלחת הישראלית כללה את השר לשעבר אופיר פז-פינס, ראש המכון לשלטון מקומי באוניברסיטת תל אביב, השגריר דוד רוט ממשרד החוץ, פרופ' ערן רזין מהאוניברסיטה העברית וד"ר יואל סיגל המשמש כיועץ לארגון UN-Habitat.

הנה כמה מהתרשמויותיו של חבר המשלחת אופיר פז-פינס:

"הוועידה התכנסה תחת הכותרת Cities for All. השתתפנו בדיונים והתרשמנו ממצבה של קואלה לומפור בכל הקשור לסוגיות של עירוניות. זאת ועוד, שמענו את נאום ראש הממשלה המלזי והיו לנו מספר מפגשים מעניינים עם אנשי ממשל בכירים ואפילו שני שרים. הוועידה, שהייתה "נטולת נייר" כמעט לחלוטין, התנהלה בסדר מופתי וביעילות רבה. גם יחס המארחים אלינו היה הוגן. יחד עם זאת "זכינו" לליווי צמוד 24/7 מצד הממשלה המלזית.

"אמנם בהשוואה לוועידה במדאין, קולומביה, או קיטו, אקוודור, השתתפו פחות אנשים, אבל עדיין היה גיוון מרשים של משתתפים, מלמעלה ממאה מדינות. הנושאים על סדר היום היו הנושאים הידועים והמוכרים כמו דיור בר השגה. היעד של הממשלה המלזית הוא להגיע למיליון דירות בהישג יד. כל יתר ז'רגון העירוניות היה שגור היטב בפי המרצים. 

"מלזיה עצמה מעניינת. זו מדינה מוסלמית אבל יש בה גם 20% סינים ו-7% הודים, והיא מקפידה לכבד את שלוש הדתות השונות. היא קיבלה עצמאות מבריטניה רק ב-1957, והבריטים עזבו סופית רק ב-1960 אחרי מלחמת גרילה... רוב המלזים, המונים כ-30 מיליון נפש, מדברים אנגלית, דבר שנותן להם יתרון בעולם המערבי. יום המנוחה שלהם אינו, כמצופה, יום שישי, אלא דווקא יום ראשון.

"ראש הממשלה המלזי, שדיבר בטקס הפתיחה אמר שבמלזיה יש פחות מ-5% מתחת לקו העוני, כפי שמוגדר בפרמטרים בינלאומיים. הצמיחה השנתית של כלכלת מלזיה גבוהה מ-5%.

"מצד אחד זו מדינה מוסלמית שהולכת ומקצינה את תפישת האסלאם שלה (וגם את היחס לישראל), בין השאר כתוצאה מהגירה מאסיבית של ערבים מהמזה"ת. מצד שני, זו מדינה מודרנית. הנשים אומנם חובשות חג'אב, אבל הן נמצאות בחזית העשייה בממשלה, בעיריות (הרבה ראשי ערים במלזיה הן נשים) ובמגזר העסקי והשלישי. גם לראשות ארגון הביטאט של האו"ם, המארגן את הכנס, נבחרה אישה ממלזיה.

"הם גם מודרניים בשיטות הבנייה. קואלה לומפור מוצפת מגדלים מודרניים ומרשימים. מצד שני, הם מקפידים על שטחים ירוקים רחבי ידיים ומרחבי מים (מים לא חסר שם עקב מזג האוויר הטרופי... הטמפרטורות נעו שם סביב ה-30 מעלות, וכל ערב ירד גשם סוחף...)"
 
קואלה לומפור
בתמונות - חברי המשלחת הישראלית לוועידת WUF9; גורדי השחקים המעטרים את קו הרקיע של קואלה לומפור; היו"רית החדשה של ארגון UN-Habitat, מאימונה מוהד שריף; ראש ממשלת מלזיה, נג'יב רזאק; מסיבת רחוב; מגדלי פטרונס; ואחד הקניונים בעיר.
Email Marketing Powered by Mailchimp

הניוזלטר "מהנעשה בערינו" נועד לקהילת האורבניסטיות והאורבניסטים בישראל, והוא חלק ממיזם Urbanizator.com שהתחלתי בשנת 2016.

הניוזלטר הזה נשלח ל-551 אורבניסטיות ואורבניסטים כמוך, ואני אשמח לקבל ממך מייל חוזר על איך ניתן לשפר אותו. תומר שלוש

מייל זה מגיע אליך משום שנרשמת לקבלת עדכונים בנושאי עירוניות מאת Urbanizator.com
להסרת הכתובת < <<@>> > מרשימת התפוצה יש ללחוץ כאן
הרשמה לניוזלטר