Copy
CAKI er et videncenter for de kunstneriske uddannelser, der arbejder med tre fokusområder: Tværfaglighed, kunstnerisk innovation og entreprenørskab.
Nyhedsbrev
#80 // Marts 2018
First of all, the art of living; then as my ideal profession, poetry and philosophy, and as my real profession, plastic arts; in the last resort, for lack of income, illustrations.” – Paul Klee
 
The last resort?
Om ikke så længe sender kunstuddannelserne en ny årgang dimittender ud fra skolerne. For de fleste betyder det en ankomst til en professionel virkelighed, hvor de skal tage stilling til, hvordan de vil udvikle et arbejdsliv som selvbeskæftiget – enten alene, i et kollaborativt fællesskab eller i en kombination af de to. Her i overgangen fra studieliv til arbejdsliv er der mange spørgsmål, der skal afklares og meget viden, der skal indhentes. Både med hensyn til konkrete, tekniske og administrative fakta og deadlines, og i forhold til praktiske, abstrakte og meningsskabende spørgsmål.
 
Det er en stor opgave at skabe en selvstændig virksomhed. Der er dog heldigvis mange, der har gjort det før, og derfor er der også mange gode bøger, teorier, metoder og undervisning, som gør opgaven lidt nemmere for den nye selvstændige. For dimittender fra de kunstneriske uddannelser er der dog ikke nogen entydig manual, fordi de produkter og ydelser, der sælges fra en kunstnerisk virksomhed, som oftest har en anden karakter og stiller nogle andre krav til den selvstændige, end hvis det f.eks. handlede om at åbne en butik eller en konsulentvirksomhed.
Måske netop fordi det kan være lidt sværere at forholde sig til forretningen i en skabende eller udøvende praksis, 
er der ikke mange inde fra de kunstneriske fag, der har delt deres erfaringer med, hvordan de har udviklet deres levegrundlag. På sin vis er det forståeligt nok, for der er lige så mange måder at blive professionel på som der er kunstnere, og alle har deres egen kontrakt med samfundet. 

Derfor er det også til stadighed aktuelt, at kunstuddannelserne har fokus på at udvikle de studerendes handlemuligheder som selvstændige, så de formår at række udover det sædvanlige business-as-usual og learning-by-doing. For hvis vi ønsker os et bedre arbejdsliv for landets kunstnere, blandt andet så de sammen kan udgøre en stærk kultur, der udvikler kulturen, så må vi også sammen fortsat udvikle vores indsats og arbejde for at dimittenderne har et bedre kendskab til deres valgmuligheder i arbejdslivet som selvstændig. 
 
Kom ind med alle dine spørgsmål
På CAKI bruger vi størstedelen af vores tid på at hjælpe studerende, der skal igang med at opbygge den selvstændige kunstneriske virksomhed. Vi kan hjælpe med at afklare nogle af de mange spørgsmål, der opstår, når man skal til at opbygge en virksomhed, og vi kan give dig konkrete værktøjer til, hvordan du lægger og bruger en strategi, der hjælper dig til at nå dine mål som professional. Heldigvis er der rigtig mange studerende, der benytter sig af CAKI, og som det fremgår af den tilfredshedsundersøgelse, vi har lavet blandt studerende i 2017, kan man hente en masse viden her, som ikke findes andre steder på uddannelserne. Så hermed en opfordring til de kommende dimittender om at bruge os mens I stadig kan - når I dimitterer er det slut!  
Studerende
placeholder_260.gif
Når jeg ikke har vidst det
CAKI støttede i efteråret det tværkunstneriske projekt, MULTIPURPOSE, mellem studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium, Den Danske Filmskole og Sonic College. CAKI har interviewet Marie Louise og Anja om deres erfaringer og oplevelser fra det tværkunstneriske samarbejde. Læs interviewet, "Når jeg ikke har vidst det", her
placeholder_260.gif
Deltag i årets første Fundraiserworkshop
Den 22. marts afholder CAKI sammen med Maiken Ingvordsen fra SoWhatCopenhagen årets første Fundraiserworkshop. Her lærer du, hvordan du skriver en velformidlet, målrettet ansøgning, planlægger din ansøgningsproces og lægger et realistisk og retvisende budget. Læs mere om workshoppen og tilmeld dig her.
Læs CAKI tilfredshedsundersøgelse
CAKI rådgiver hvert år en lang række af studerende og undervisere fra vores medlemskoler i entreprenørskab, tværfagligt samarbejde, projektudvikling, formidling, fundraising og opstart af virksomhed. Vi har nu undersøgt tilfredsheden blandt de studerende vi rådgav i 2017 og samlet tilbagemeldingerne  her
Aktuelt
placeholder_260.gif
Open call: Technology & performing arts
In the Spring of 2018, Hotel Pro Forma will launch a new artist-in-residence driven research focus on the meeting between technology and performing arts. Hotel Pro Forma invites artists to explore how VR technology and the expanding possibilities of virtual worlds can be translated into a physical performing arts experience. Read more.
placeholder_260.gif
Sounding Bodies Study Group - Open Call
This is a great opportunity for all interested in deep listening and how sound relates to the human body. Jenny Gräf Sheppard, Associate Professor, Laboratory for Sound, is creating a study group to participate in her new KUV research project, Sound Bodies. The deadline is 15th of March so don't hesitate to apply. Read more about the project here.
Scenekunstens internationale platforme 
Mange scenekunstnere vil gerne ud i verden og dele deres værker. Men hvor begynder man? Hvilke strategier virker bedst på scenekunstmesser som PAMS, TPAMS og Cinars? Og hvad gør man, hvis man vil have en chance på en stor teaterfestival som Edinburgh Festival Fringe? Få konkret info og inspiration til dette gratis arrangement.
Andre nyheder
Arrangementer







This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caki · Kongens Nytorv 1, 2. sal, · København K 1050 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp