Copy
Flessenpost
056ae1ae-ea01-4809-9467-585b18055b66.png
Flessenpost
Agenda
22 maart Type-examen
29 maart Paasviering
30 maart
Goede Vrijdag
2 april Tweede Paasdag
5 april Theoretisch verkeersexamen groep 7/8
9 t/m 13 april Open Lesweek
11 april Schoolvoetbal
13 april Zwangerschapsverlof juf Coriene
17 april Eindtoets groep 8
20 april Koningsspelen
23 t/m 25 april Schoolkamp
27 april Koningsdag
17 mei Schoolfotograaf
28 t/m 31 mei Avondvierdaagse
Open Huis
Dinsdag 20 maart heeft u de mogelijkheid om onze school te bekijken. Meester Marco (schoolleider)en juf Annemarie (hoofdleidster kinderopvang) zijn deze dag aanwezig om u te vertellen wat kindcentrum de Ark voor uw kind(eren) kan betekenen.

Kent u ouders waarvan hun kind(eren dit of volgend schooljaar 4 worden, wilt u dan doorgeven dat zij welkom zijn op onze school?





 
Kind op maandag
Week 10 ■ 05/03 - 09/03

Ik help je wel
Marcus 6: 30-52 en Marcus 7: 31-37
Vijf broden en twee vissen zijn genoeg voor heel veel mensen. Als de leerlingen later in een storm op het meer zijn, komt Jezus over het water naar hen toe. En een dove man wordt door Jezus beter gemaakt. Drie verhalen waarin Jezus tegen mensen zegt: ‘Ik help je wel.’

Week 11 ■ 12/03 - 16/03

Wie begrijpt dit?
Marcus 9: 2-29 en Marcus 10: 13-16
Rondom Jezus gebeuren dingen die niemand kan begrijpen. Bovenop een berg verschijnen twee mensen van vroeger: Mozes en Elia. De stem van God klinkt uit de hemel. Het is niet erg als je dat niet allemaal kunt begrijpen. Jezus zet de kinderen vooraan: Het koninkrijk van God ontvang je als een kind.

Week 12 ■ 19/03 - 23/03

Waar hoop je op?
Marcus 10: 17-27, 46-52 en Marcus 11: 1-10
Een man vraagt aan Jezus wat hij moet doen om met God te kunnen leven. Het antwoord is niet wat hij gehoopt had: ‘Verkoop alles wat je hebt en geef het geld aan de armen.’ Bartimeüs roept het uit als Jezus voorbij komt. Jezus vraagt hem: ‘Wat wil je dat ik voor je doe? Waar hoop je op?’
Bij de poorten van Jeruzalem zwaaien de mensen met palmtakken en ze juichen Jezus toe. Waar hopen zij op?

Werkgroep continurooster

Beste ouders,
 
De werkgroep continurooster is samengesteld en bestaat uit Anneke Brandsma (oudercommissie), Arnold Schade(oudercommissie), Mieke Linde (Leerkracht), Marieke Schoemaker-Leenstra (leerkracht/medezeggenschapsraad), Margriet Raggers (ouder), Inge de Boer (ouder) en Marco Verbaas (directeur).

Aankomende donderdag 22 maart komen wij voor het eerst bij elkaar.
 

Verlof en vervanging juf Janneke en juf Coriene

Zwangerschapsverlof juffen groep 1 en 2
Zoals u natuurlijk al heeft gehoord of gezien, zijn beide juffen van groep 1 en 2 in blijde verwachting.

Juf Janneke is al een paar weken met verlof en Juf Sanne-Marije vervangt haar. Juf Coriene haar verlof gaat in op 13 april. Zij zal worden vervangen door juf Ellen van Dam. 
 

Studiedag Accrete

Woensdag 7 maart was in Meppel de jaarlijkse Accrete studiedag. Deze dag, georganiseerd voor al het onderwijskundig personeel van Accrete, werd begeleid door Jan Jutten en zijn team van ‘Natuurlijk leren’.
We hebben een zeer enthousiast en soms confronterend verhaal gehoord.
Jan Jutten vertelde en gaf voorbeelden over werken met passie en diepe betrokkenheid, de noodzaak van het volgen van ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van hersenonderzoek, de kracht van samenwerken op alle niveaus en het bijhouden van je eigen kennis.  Alleen dan kun je een rijke en uitdagende leeromgeving met een groot scala aan didactische werkvormen bieden aan alle kinderen. Alleen wanneer je 'gereedschapskist' gevuld is kun je volwaardig onderwijs bieden. Precies datgene waar ieder kind recht op heeft.
Hij vertelde dat je jezelf de kritische vraag moet stellen: 'Wat zouden de kinderen en de school missen wanneer jij er niet meer zou werken?'. Met andere woorden: wat voeg jij toe aan de ontwikkeling van kinderen, de ontwikkeling van je team en de omgeving?

Het tweede gedeelte van de dag werd gevuld met workshops:

Kinderen leren systeemdenken
Een van de taken van een school in deze tijd is kinderen niet slechts allerlei losse feitjes leren, maar vooral om ze te leren denken. De vraag is: hoe doe je dit? Deze workshop leverde een aantal zeer praktische hulpmiddelen. De inrichting van onze samenleving en ook het onderwijs hebben er steeds meer voor gezorgd dat we samenhang en relaties uit het oog zijn verloren. Bij leren denken is dit cruciaal.
Systeemdenken is het vermogen om relaties in een geheel te zien en te begrijpen. Door deze manier van denken zien we niet alleen de details, maar ook het totaalbeeld.
 
Beter onderwijs door kennis van het brein
De afgelopen jaren hebben we meer over leren ontdekt dan in alle eeuwen daarvoor bij elkaar! De reden daarvoor is het hersenonderzoek dat grote sprongen maakt.
De vele nieuwe inzichten over de ontwikkeling van de hersenen kunnen ons in het onderwijs helpen écht het verschil te maken voor kinderen en leerkrachten.
De 6 breinprincipes welke we behandeld hebben:

zintuiglijk rijk: leren in een rijke uitdagende omgeving
emoties: met name relaties en veiligheid die een grote rol spelen bij leren
herhaal: hoe betekenisvolle herhaling kinderen helpt bij het leren
focus: bevorderen van aandacht en concentratie
creatie: hoe leren de kinderen zelf van informatie zelf kennis kunnen maken
voortbouw: aansluiten bij reeds bestaande kennis
 
De kracht van mindmaps
Hoe is het toch mogelijk dat wij kinderen nog steeds vooral gebruik laten maken van hun linker hersenhelft? De rechter hersenhelft wordt nauwelijks ingeschakeld bij het leren. Mindmaps kunnen hierbij helpen.
Mindmaps zijn enigszins te vergelijken met woordspinnen. Het grote verschil is dat bij mindmaps woorden, kleuren, lijnen en afbeeldingen op een zeer specifieke wijze worden weergegeven; een mindmap is eigenlijk een soort kaart buiten je hoofd over wat er gaande is in je hoofd. Het is een mooi instrument om beter te leren, beter te onthouden en beter te presenteren.
 
Het creëren van een rijke leeromgeving
Een van de essenties van goed onderwijs in deze tijd is de verschuiving in de richting van gepersonaliseerd leren waarbij de actieve rol van de lerende belangrijker wordt.
We kunnen ons niet meer veroorloven een 'dagmenu' te serveren: alle kinderen hetzelfde op hetzelfde moment, aangeboden door de leerkracht die de bron is van alle leren. Bij een dagmenu is een groot deel van de “klanten” ontevreden terwijl de kelner zich rot rent. Een lopend buffet komt meer toe aan de interesses en de verwachtingen van de leerlingen. Ze kunnen pakken wat er aangeboden wordt.

De vijf minds van de future
De centrale vraag in deze workshop is welke bagage onze kinderen in de toekomst nodig hebben om gelukkig te worden. Het antwoord op die vraag geeft tevens aan welke “minds” we zouden moeten ontwikkelen, zowel bij onszelf als bij de volgende generatie d.m.v. goed onderwijs en opvoeding.
Howard Gardner stelt dat de five minds zoals hij die beschrijft ertoe zullen leiden dat mensen toegerust worden om te kunnen gaan met datgene wat we de komende jaren kunnen verwachten én met de ontwikkelingen waarop we niet kunnen anticiperen. 
Van harte gefeliciteerd

Er is er 1 jarig hoera hoera.....


In de afgelopen weken waren de volgende kinderen jarig.
Boaz, Joshua, Marlou, Marissa, Milan, Jens, Patrick, Gijs en Jorrit.

Deze week zijn de volgende kinderen jarig:
Jos en Sandy







 
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumark@accrete.nl.
Kindcentrum De Ark Burgemeester Kuiperslaan 17 Oldemarkt, OV 8375 BJ Netherlands

Copyright © 2018 Kindcentrum De Ark, Alle rechten voorbehouden.






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Ark · Burgemeester Kuiperslaan 17 · Oldemarkt, OV 8375 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp