Copy
Έχω να σας πω μερικά πράγματα.
Διαβάστε το στον browser
αληθινή ιστορία
Τα λέγαμε την προηγούμενη φορά, δεν είναι χώρα αυτή, και η πραγματικότητα έκτοτε έρχεται συνέχεια να μας επιβεβαιώσει, φθονεροί ρατσιστές ρασοφόροι επιπλέουν, υπουργοί-πελάτες συνδικαλιστών που δεν ξέρουν τι είναι τιμολόγιο ή πώς λειτουργούν οι πιστωτικές κάρτες κάνουν bullying σε επιχειρηματίες μέσα στη Βουλή, αντιεξουσιαστές μπουκάρουν σε Γερμανικό προξενείο για να στείλουν email στον Ερντογάν, παοκτσήδες μαζεύουν υπογραφές ότι δεν θα πολεμήσουν "για τη δικιά σας Ελλάδα" έτσι και τους υποβιβάσουν την ομάδα, κι όλα αυτά μόνο τις τελευταίες 24 ώρες. Εσείς πώς περνάτε; 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήρθε η ώρα πάλι να μετρηθούμε, να δούμε πόσοι είμαστε. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα του "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες", της ετήσιας μεγάλης έρευνας κοινής γνώμης που κάνουμε, και η οποία εξηγεί κάμποσα από τα παραπάνω φαινόμενα. Όπως και πέρυσι είναι μια καλή αφορμή να σας κάνω κι εσάς επτά από τις ερωτήσεις της έρευνας, έτσι για να δούμε τι πιστεύετε. Πόσο διαφορετικοί είστε από το γενικό πληθυσμό της χώρας; Πόσο διαφορετικοί είστε από εμένα; Πόσο αλλάξατε από πέρυσι; Μπείτε εδώ και απαντήστε στις επτά ερωτήσεις. Δεν είναι όλες ίδιες με τις περυσινές. 

Σήμερα στην Καθημερινή: Ας μιλήσουμε για μια άλλη χώρα που με ενδιαφέρει πολύ: Για την Κίνα

κατά τα άλλα

Θερμές ευχαριστίες σε όσους ήρθαν την Τετάρτη στην Πάτρα, επόμενος σταθμός της περιοδείας με λίγο διαφορετικό ρεπερτόριο την Παρασκευή 23/3 στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 24/3 στη Βέροια. Θα μιλήσουμε για την Ευρώπη. Λεπτομέρειες για ώρες και μέρη θα πούμε τις επόμενες ημέρες στα γνωστά σόσιαλ μύδια. 

Παρεμπιπτόντως, τη Δευτέρα 26/3 έχουμε Bookworm στο Κουκάκι

Αρθρογράφος των New York Times έγραψε άρθρο "Βγήκα δύο μήνες από το Twitter και μάθαινα όλες μου τις ειδήσεις από τις εφημερίδες. Να τι έγινε". Μια μικρή λεπτομέρεια: Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών ο ίδιος έμπαινε και τουίταρε κανονικά

Γιατί οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για το πόσο διεφθαρμένοι και αντιδημοκράτες είναι οι ηγέτες τους. 

Αυτός που μετέτρεψε ένα Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε σπίτι.

Πώς γυρίστηκε το "Get Out" (που είναι μια ωραία ταινία).  

Γιατί το σύστημα LIDAR των αυτόνομων αυτοκινήτων είναι ό,τι ήταν το WAP των πρώτων κινητών που προσπαθούσαν να μπουν στο ίντερνετ. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το πώς εξελίσσεται η τεχνολογία όταν ο στόχος είναι γνωστός, αλλά τα τεχνικά μέσα δεν επαρκούν ακόμα για να φτάσουμε ως εκεί. 

Ρώτησαν 1750 αμερικανούς να εντοπίσουν τη Βόρεια Κορέα στο χάρτη. Οι μπλε βουλίτσες είναι οι απαντήσεις τους

Να ένα παρεμφερές παιχνιδάκι: Βλέπετε τοποθεσίες από το Google Street View και πρέπει να μαντέψετε πού βρίσκονται στον πλανήτη. Πολύ ωραίο. 

Αυτός ο αστροναύτης που είχε πάει 320 ημέρες στο διάστημα και είχε ένα δίδυμο αδερφό; Ε, δεν είναι πια δίδυμοι per se. Κάτι άλλαξε στα γονίδιά του. 

Κινέζικα εργαστήρια βγάζουν αψεγάδιαστα τεχνητά διαμάντια. Οπότε τι κάνει η DeBeers, το παγκόσμιο μονοπώλιο εξόρυξης διαμαντιών; Αποδέχεται ότι εδώ και δεκαετίες επωφελείται από την τεχνητή ζήτηση ενός προϊόντος που δεν είναι ούτε πολύτιμο, ούτε σπάνιο, και αποσύρεται από την αγορά; Όχι. Επενδύει σε τεχνολογία για να εντοπίζει τα "ψεύτικα". Τα οποία, είπαμε, δεν έχουν απολύτως καμία χημική ή άλλη διαφορά από τα "φυσικά". 
 

Lost & Found
Και τώρα, ένα μήνυμα: 

 Το "Lost and Found" είναι μια μικρή αστυνομική νουβέλα, κυκλοφορεί στο Amazon και μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη διαβάσετε στο κινητό, το tablet ή το Kindle.  

Κοστίζει $3

Extra bonus: Με κάθε αγορά ενός βιβλίου χρηματοδοτείτε τη λειτουργία αυτού εδώ του newsletter. Το ξέρατε αυτό; Όχι; Έχει σημασία; 
georgakopoulos.org
μπορείτε να βρείτε παρεμφερείς κουβέντες και στα εξής:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Google Plus
Google Plus
© 2017 Georgakopoulos.org All Rights Reserved unsubscribe from this list    update subscription preferences