Copy
Nieuwsbrief 04/18/2018
Ik Onderneem! B.V.
Is deze mail niet goed leesbaar?
Bekijk de mail in uw browser

ICRE 2018 - Piramide van Maslow voor winkelgebieden

Op 5 april heeft in Hoogeveen de International City Retail Experience 2018 plaats gevonden. Het centrale vraagstuk was: hoe maken we onze winkelkernen en binnensteden weer vitaal? Het congres was de afsluiting van Retaillink, een Europees programma waarin tien middelgrote steden innovatieve strategieën hebben ontwikkeld voor vitale binnensteden. De congresdeelnemers kwamen uit heel Europa.
Tijdens zijn presentatie heeft Rob de Piramide van Maslow voor winkelgebieden geïntroduceerd. De essentie van Malow is dat alleen als de basis vervuld is kan er groei ontstaan naar een volgend niveau!
Wilt u weten waar u staat met uw winkelgebied? Wij gaan graag met u in gesprek. U kunt ons bellen of mailen. U vindt onze contact gegevens onderaan deze e-mail.  

Binnenstad Meppel in uitvoering

In eerdere nieuwbrieven heeft u kunnen lezen over de veranderingen die wij meemaken met de binnenstad van Meppel. Er wordt hard gewerkt aan een toekomst vaste binnenstad door de ondernemersvereniging, gemeente en sinds kort ook de de vastgoed eigenaren.
 
De ondernemers van de binnenstad van Meppel hebben in de afgelopen weken besloten om de verschillende ondernemersverenigingen te verenigen in de MHV waardoor er één collectief wordt gevormd. Bij een nieuwe vorm horen nieuwe statuten, wordt er een nieuw bestuur gevormd vanuit de leden en komt er steeds meer structuur in de MHV 2.0.
 
De vereniging voor vastgoedeigenaren is in oprichting. Begin maart was er een bijeenkomst van vastgoedeigenaren uit de binnenstad van Meppel. Op deze bijeenkomst  hebben de 39 aanwezige vastgoedeigenaren unaniem besloten dat zij zich willen verenigen. Om samen met de ondernemersvereniging en de gemeente de binnenstad van Meppel vorm te geven.
 
We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen!

Platform de Nieuwe Winkelstraat

Tijdens de DNWS-netwerkbijeenkomst ‘Ondernemersactivatie’ heeft Rob een presentatie gegeven over wat het activeren van ondernemers in winkelgebieden inhoudt. Een aantal tips die hij meegegeven heeft:

  • Focus op de ondernemers die wél willen samenwerken. Laat hij/zij die weerstand hebben links liggen;
  • Spreek duidelijke en heldere spelregels met elkaar af, zoals je dat voor een teamsport ook doet. Durf elkaar hierop aan te spreken en kom niet terug op eerder gemaakte afspraken.
  • Zorg voor een zogenaamd ‘wenkend perspectief’: waarom werk je met elkaar samen?

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over ons traject?
Neem contact op met Britt van Boldrik door een e-mail te sturen naar: b.vanboldrik@ik-onderneem.nl
of tijdens kantooruren te bellen met: 06-30189806 / 026-8448682.

Efficiëntie van informatieoverdracht

In een tijd van technologische ontwikkelingen en oneindige resources ben je in jouw informatieoverdracht niet langer afhankelijk van enkel de klassieke communicatiemiddelen. Je hebt de mogelijkheid om de vorm van informatieoverdracht te customizen. Dan sluit deze naadloos aan op een product, dienst of presentatie en kan deze versterken, mits goed uitgevoerd, maar hoe pak je dit aan?

Vaststellen wat je communiceert
Stel vast wát je wilt communiceren! Door je in je communicatie op één onderwerp te richten leg je hier de focus op. Door meerdere onderwerpen in één verhaal te weven vergroot je de kans dat je verhaal ‘vertroebelt’ en je publiek de boodschap mist.
 
Wie ontvangt deze communicatie
Voor wie is jouw communicatie? Weten wie jouw doelgroep is, is cruciaal! Je kan een super (multimediale)uiting hebben ontwikkeld, maar dan nog kan je de plank compleet misslaan als dit niet aansluit op jouw doelgroep. Wat zijn hun interesses, wat is hun demografie, waarom zijn ze jouw doelgroep en wat is hun verwachtingspatroon? In welke vorm ontvangt je doelgroep jouw informatieoverdracht? Gaat het via een mailing, social media, website of een webinar? Of is het persoonlijk via een presentatie, seminar of workshop? Welke vorm sluit aan op jouw doelgroep?
 
Vorm en effectiviteit
Je weet nu wat je wilt communiceren, aan wie en via welk kanaal, dit is de basis. Vanuit hier ga je concreet aan de slag met de vormgeving  van jouw informatieoverdracht. Je wilt dat de ontvanger, jouw doelgroep, de informatie die je overbrengt zo goed mogelijk opneemt én onthoudt. Hiervoor zijn een aantal elementen die je in kan zetten om dit te bevorderen.
 
Deze elementen op zichzelf in te zetten maar ook in combinatie van elkaar. Deze elementen komen uit de ‘Cone of user experience’, geïntroduceerd door Edgar Dale in 1954(1). De Cone, afbeelding hiernaast, geeft aan hoeveel procent van de informatie die gegeven wordt ook daadwerkelijk wordt opgeslagen door de ontvanger. Hier kan je op inspelen door de overdracht zo interactief mogelijk te maken.
Voor een mailing is bijvoorbeeld het invoegen van een (goede!) quiz al 30% effectiever dan een video, maar is een video ook al 30% effectiever dan alleen tekst. Iets simpels als het toevoegen van afbeeldingen aan je tekst verhoogt de effectiviteit van jouw informatie overdracht met ongeveer 20%.
Let op! dat toegevoegde afbeeldingen/video’s/o.i.d. relevant zijn ten opzichte van de tekst. Omdat mensen visueel zijn ingesteld worden afbeeldingen bekeken voor een tekst gelezen wordt. Bij het zien van een begeleidende afbeelding schep je (onbewust) een verwachting dat de tekst hier ook over zal gaan. Past de afbeelding niet bij de tekst, dan verbreekt dit dat verwachtingspatroon en zal de lezer sneller afhaken.

(multimediale)uitingen kiezen
Via de bovenstaande ‘Cone of user experience’ kan je aflezen hoe efficiënt de inzet van een overdrachtsvorm is. In de meest ideale situatie zou je jouw onderwerp in een simulatie presenteren of in een workshop willen behandelen, maar dit kan niet altijd i.v.m. bijvoorbeeld de vorm van communicatie. Als je bijvoorbeeld communiceert via een mailing dan kan je fysieke overdrachtsvormen niet toepassen. Wat wél kan zijn teksten, video’s animaties, quizzen of implementeerbare (prezi)presentaties of een combinatie hiervan.

Ben je in een fysieke opstelling dan kan je een demonstratie, workshop of presentatie inzetten.
Welke vorm je ook kiest, zorg dat deze ten aller tijden bij jouw onderwerp, doelgroep en kanaal past. Want onthoud, een goede en passende PowerPointpresentatie (Cone; lezen, luisteren & foto’s) heeft vele malen meer impact dan een zwak uitgevoerde demonstratie en is daarmee altijd memorabeler!
 

Bron:
Dale, E. (1954). Audio-visual methods in teaching, first edition
Bekijk hier alle Ik Onderneem! nieuwsbrieven
Volg ons op
 Twitter | Facebook | Stuur door 

Ik Onderneem! B.V.
Jansbuitensingel 7 6811 AA Arnhem
info@ik-onderneem.nl



Copyright © 2018 
Afmelden voor deze nieuwsbrief | Gegevens wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp