Copy
Έχω να σας πω μερικά πράγματα.
Διαβάστε το στον browser

Εύχομαι να ξεκουραστήκατε το Πάσχα, καθότι μπαίνουμε σε εποχές έντονης δραστηριότητας από διάφορες απόψεις. Οι εξελίξεις τρέχουν, νέα πράγματα συμβαίνουν, πράγματα γεννιούνται, τρικυμίες μαίνονται, κανένας δεν τα προλαβαίνει όλα, βέβαια, αλλά κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να προσπαθούν. 

Τις επόμενες εβδομάδες και σε ολόκληρο το διάστημα μέχρι το βαθύ καυτό καλοκαίρι θα γίνουν πάρα πολλά πράγματα. Θα σας καλέσω σε πολλά μέρη, θα σας ζητήσω να διαβάσετε πολλές καινούριες λέξεις, θα γίνουν πάρα πολλές εκδηλώσεις και χοροεσπερίδες (συμπεριλαμβανομένων και των "70 κολασμένων ωρών του Απριλίου" -θα μάθετε τι είναι την άλλη εβδομάδα). Ελπίζω να αντέξουμε όλοι μαζί. Και ελπίζω να έχει σημασία. 

Σήμερα στην Καθημερινή: Δεν είναι χώρα αυτή. Μέρος δεύτερον. 

Λοιπόν, στο εξής θα σας προτείνω και βιβλία ενίοτε εδώ. Αυτό το ακούω αυτή την εποχή σε audiobook είναι αυτού του Σουηδού κυρίου που μπορεί να έχετε δει σε ομιλίες TED. Είναι συμπαθέστατος και τα λέει πολύ καλά. Όχι στο audiobook, στις παλιές ομιλίες. Γιατί έχει πεθάνει τώρα. Το καινούριο του βιβλίο, το οποίο δούλευε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και κυκλοφόρησαν τα παιδιά του, είναι γεμάτο με στοιχεία που εξηγούν ότι ο κόσμος είναι πολύ καλύτερος από ό,τι νομίζουμε, και επίσης πολύ διαφορετικός από ό,τι πιστεύουμε. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, πολλές ωραίες ιστορίες και εκπλήξεις. (link)

κατά τα άλλα 

Το άρθρο που έγραψε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το βιβλίο μας μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ. Όπως έχουμε ξαναπεί πολλάκις, το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή εδώ. Και την εισαγωγή του, που έγραψα εγώ, εδώ

Αν είναι να διαβάσετε ένα λινκ από τα σημερινά λινξ, παρακαλώ διαβάστε αυτό: Η προσωπική ιστορία του πολύ καλού συγγραφέα Τζούνο Ντίαζ (τον έχουμε διαβάσει και στο Bookworm) ο οποίος γράφει για το βιασμό που υπέστη όταν ήταν 8 χρονών και για τις συνέπειες που του προκάλεσε η εμπειρία στην υπόλοιπη ζωή του. Είναι σκληρό κείμενο, σχεδόν αβάσταχτο. 

Άλλο ένα καλό κείμενο, αυτό αναπάντεχο: Η ηθοποιός Μόλι Ρίνγκγουολντ γράφει για τον σεξισμό και το μισογυνισμό στις ταινίες, και δη σε παλιές, αγαπημένες "αθώες" ταινίες. Γράφει πάρα πολύ καλά. 

25 ευρωπαϊκές χώρες (24 κράτη-μέλη της ΕΕ και η Νορβηγία) υπέγραψαν συνθήκη για την εφαρμογή κοινών πολιτικών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Μαντέψτε ποιο ήταν ένα από τα τέσσερα κράτη-μέλη που δεν υπέγραψαν επειδή, όπως μου λένε, ο αρμόδιος υπουργός δεν προλάβαινε/ήθελε να πάει και κανένας δεν ασχολήθηκε να σταλεί αντικαταστάτης. 

Αυτό το άρθρο για το Facebook και τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ενδιαφέρον και με καλά επιχειρήματα (ο αρθρογράφος θεωρεί ότι ο Ζάκερμπεργκ πρέπει να παραιτηθεί). 

Κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ επανεκλεγεί; (αυτό το άρθρο είναι ωραίο άρθρο αλλά κυρίως είναι γεμάτο με ξεκαρδιστικά φαρμακερές ατάκες) 

Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στον Trump Tower της Νέας Υόρκης επειδή έπιασε φωτιά και δεν υπήρχε σύστημα κατάσβεσης. Εδώ η ιστορία του ανθρώπου που χάθηκε, και εδώ το τουίτ του αφασικού-in-chief

Υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου η μεσαία γραμμή του οποίου είναι ζωγραφισμένη απάνω στον ισημερινό ακριβώς. Έτσι το μισό γήπεδο βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο και το άλλο μισό στο νότιο. Στη Βραζιλία, πού αλλού. 

Φτάνουμε στην εποχή που κανένας δεν θα μπορεί να καταλάβει αν ένα βίντεο είναι αληθινό ή ψεύτικο. Θα δούνε πολλά τα μάτια μας. 

Η Αθήνα είναι τόσο ξέφραγο αμπέλι που έρχονται ατάλαντοι γκραφιτάδες της συμφοράς από χώρες στις οποίες υπάρχει κανονική αστυνόμευση για να μουτζουρώνουν τους τοίχους χωρίς να τους πειράζει κανένας. Δεν το ήξερα, δεν εκπλήσσομαι. Εν τω μεταξύ, στο Σαντιάγο της Χιλής

Ποιοι είναι οι Έλληνες που ιδρύουν στάρταψ; Μια έρευνα 175 ιδρυτών από τις (πολύ λίγες) εταιρείες τεχνολογίας που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι το 2017. 

Lost & Found
Τέλος, ένα μήνυμα: 

 Το "Lost and Found" είναι μια μικρή αστυνομική νουβέλα, κυκλοφορεί στο Amazon και μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη διαβάσετε στο κινητό, το tablet ή το Kindle.  

Κοστίζει $3

Extra bonus: Με κάθε αγορά ενός βιβλίου χρηματοδοτείτε τη λειτουργία αυτού εδώ του newsletter. Το ξέρατε αυτό; Όχι; Έχει σημασία; 
georgakopoulos.org
μπορείτε να βρείτε παρεμφερείς κουβέντες και στα εξής:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Google Plus
Google Plus
© 2017 Georgakopoulos.org All Rights Reserved unsubscribe from this list    update subscription preferences