Υπάρχει μία θεωρία ότι κάπου το 2012 ή περίπου εκείνη την εποχή ο κόσμος τελείωσε, μια παγκόσμια καταστροφή εξαφάνισε την ανθρωπότητα, ίσως και τη Γη (αλλά τι μας νοιάζει για τη Γη, θα πει κανείς) και έκτοτε υπάρχουμε σε κάτι σαν καθαρτήριο ή κόλαση, ή σε κάποιο simulation του παλιού κόσμου στο οποίο κάποιος πειράζει τους κανόνες.
Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτά που συμβαίνουν. Θέλω να πω, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να πάρει Νόμπελ Ειρήνης ενώ το Νόμπελ Λογοτεχνίας δεν θα δοθεί λόγω σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο άλλος πήγε σε προεκλογική περιοδεία και μια γιαγιά από τη Λήμνο του είπε "μου έκοψες της σύνταξη" κι αυτός της είπε "τι να σου κάνω μωρέ". Επίσης, ο Κάνυε Γουεστ.
Πώς εξηγούνται αυτά; Πώς αλλιώς;
Τέλος πάντων, μη νομίζετε, δεν θα αρχίσω να τα φωνάζω αυτά, μεταξύ μας τα λέμε. Παραέξω εξακολουθούμε όλοι να συμπεριφερόμαστε σα να ζούμε σε έναν κανονικό κόσμο με κανόνες. Για παράδειγμα, σήμερα γράφω στην Καθημερινή ένα άρθρο με τίτλο "μια χιονονιφάδα στη χιονοστιβάδα", για την ευθύνη όλων μας σε ότι συμβαίνει. Ποια ευθύνη; Αν έχει τελειώσει ο κόσμος και μας πειράζουν τα κουμπιά δεν υπάρχει ευθύνη. Αλλά τέλος πάντων.
Κατά τα άλλα, μετά από τον κυκεώνα της προηγούμενης εβδομάδας, περνάμε σε νέους κυκεώνες, λιγότερο εξουθενωτικούς. Την εβδομάδα που μας έρχεται οι χοροεσπερίδες μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη και είναι δύο. Ξεκινώ από τη δεύτερη: Την Πέμπτη 10 Μαΐου στα Public της Τσιμισκή στις 19:00 θα μιλήσουμε για την "Επόμενη Ευρώπη" και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εκλεκτούς καλεσμένους. Να έρθετε. Την προηγούμενη ημέρα στο ξενοδοχείο Porto Palace στις 17:00 θα κουβεντιάσουμε για τους "πέντε δράκους" που εμποδίζουν την ανάπτυξη (χρέος, ασφαλιστικό, φορολογικό, δικαιοσύνη και πολυνομία). Την επόμενη εβδομάδα, δε, πίσω στην Αθήνα, έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον -με αφορμή την έρευνα "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες", θα φιλοξενήσουμε στο Μουσείο Μπενάκη μια συζήτηση του Στέλιου Ράμφου με τη Μαρία Ευθυμίου. Σας το λέω για να κρατήσετε την ημερομηνία, 17 Μαΐου, στις 18:30.
Σε όλες τις περιπτώσεις θα κάνουμε ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι δεν ζούμε σε simulation.
|