Copy
Έχω να σας πω μερικά πράγματα.
Διαβάστε το στον browser
αυτό είμαστε

Υπάρχει μία θεωρία ότι κάπου το 2012 ή περίπου εκείνη την εποχή ο κόσμος τελείωσε, μια παγκόσμια καταστροφή εξαφάνισε την ανθρωπότητα, ίσως και τη Γη (αλλά τι μας νοιάζει για τη Γη, θα πει κανείς) και έκτοτε υπάρχουμε σε κάτι σαν καθαρτήριο ή κόλαση, ή σε κάποιο simulation του παλιού κόσμου στο οποίο κάποιος πειράζει τους κανόνες.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτά που συμβαίνουν. Θέλω να πω, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να πάρει Νόμπελ Ειρήνης ενώ το Νόμπελ Λογοτεχνίας δεν θα δοθεί λόγω σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο άλλος πήγε σε προεκλογική περιοδεία και μια γιαγιά από τη Λήμνο του είπε "μου έκοψες της σύνταξη" κι αυτός της είπε "τι να σου κάνω μωρέ". Επίσης, ο Κάνυε Γουεστ. 

Πώς εξηγούνται αυτά; Πώς αλλιώς; 

Τέλος πάντων, μη νομίζετε, δεν θα αρχίσω να τα φωνάζω αυτά, μεταξύ μας τα λέμε. Παραέξω εξακολουθούμε όλοι να συμπεριφερόμαστε σα να ζούμε σε έναν κανονικό κόσμο με κανόνες. Για παράδειγμα, σήμερα γράφω στην Καθημερινή ένα άρθρο με τίτλο "μια χιονονιφάδα στη χιονοστιβάδα", για την ευθύνη όλων μας σε ότι συμβαίνει. Ποια ευθύνη; Αν έχει τελειώσει ο κόσμος και μας πειράζουν τα κουμπιά δεν υπάρχει ευθύνη. Αλλά τέλος πάντων. 

Κατά τα άλλα, μετά από τον κυκεώνα της προηγούμενης εβδομάδας, περνάμε σε νέους κυκεώνες, λιγότερο εξουθενωτικούς. Την εβδομάδα που μας έρχεται οι χοροεσπερίδες μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη και είναι δύο. Ξεκινώ από τη δεύτερη: Την Πέμπτη 10 Μαΐου στα Public της Τσιμισκή στις 19:00 θα μιλήσουμε για την "Επόμενη Ευρώπη" και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εκλεκτούς καλεσμένους. Να έρθετε. Την προηγούμενη ημέρα στο ξενοδοχείο Porto Palace στις 17:00 θα κουβεντιάσουμε για τους "πέντε δράκους" που εμποδίζουν την ανάπτυξη (χρέος, ασφαλιστικό, φορολογικό, δικαιοσύνη και πολυνομία). Την επόμενη εβδομάδα, δε, πίσω στην Αθήνα, έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον -με αφορμή την έρευνα "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες", θα φιλοξενήσουμε στο Μουσείο Μπενάκη μια συζήτηση του Στέλιου Ράμφου με τη Μαρία Ευθυμίου. Σας το λέω για να κρατήσετε την ημερομηνία, 17 Μαΐου, στις 18:30. 

Σε όλες τις περιπτώσεις θα κάνουμε ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι δεν ζούμε σε simulation. 

μπαρόκ

Το βιβλίο της εβδομάδας: Το βιβλίο που διαβάζουμε το Μάιο στο Bookworm είναι αυτό, το "Μπαρόκ" της Αμάντας Μιχαλοπούλου, που κυκλοφορεί από την ερχόμενη Δευτέρα από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Είναι ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα για τη ζωή της ηρωίδας και τη μεταπολίτευση στην Ελλάδα, η ιστορία του οποίου εκτυλίσσεται από το τέλος προς την αρχή. 

Διαβάζεται και ανάποδα. 

κατά τα άλλα


Από τα 50 βιβλία που έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα στo Bookworm, αυτά σας άρεσαν πιο πολύ

διαΝΕΟδιαβάσματα: Η νέα έρευνα για το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας χαρτογραφεί τα προβλήματα, τις στρεβλώσεις, το χάος. 

Βγήκε καινούριο Καράτε Κιντ, λέει, σε κάτι που λέγεται YouTube Red που είναι το YouTube αλλά πληρώνεις κιόλας. Τα πρώτα δύο επεισόδια είναι δωρεάν (δεν το έχω δει ακόμη, απλά το λέω για τους μεσήλικες από εσάς που θυμάστε). 

Θυμάστε που είχαμε δει πρόσφατα εκείνο το αυτοβιογραφικό κείμενο του συγγραφέα Τζούνο Ντίαζ στο New Yorker; Εκείνο που περιέγραφε τις συνέπειες του βιασμού του από άνθρωπο που εμπιστευόταν όταν ήταν οκτώ χρονών; Κάπου μέσα ανάφερε γενικόλογα "έκανα κακό σε ανθρώπους", ενώ αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς απατούσε τις συντρόφους του. Λοιπόν. Μόλις έσκασε η πρώτη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση. Και ξεκίνησε μια συζήτηση με αναφορές και ιστορίες επιθετικού μισογυνισμού. Και ο ίδιος απάντησε.   

Παρεμπιπτόντως, εκείνο το ντοκιμαντέρ του Vice για τη σεξουαλική παρενόχληση και τον ελληνικό φεμινισμό που έχουμε ξανα-αναφέρει μπορείτε να το δείτε ολόκληρο εδώ

Τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ δεν είναι σουηδικά, τελικά -η συνταγή είναι τούρκικη

Μια ενδιαφέρουσα άποψη για τις γενετικά τροποποιημένες τροφές, ένα πολύ μεγάλο θέμα, με αφορμή την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου

Κι αν μετά από όλα αυτά χρειάζεστε λίγο γέλιο: Η κατάθεση του Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο από τις ιδιοφυίες του Bad Lip Reading

Οι δογματικοί, οι θρησκόληπτοι και άνθρωποι που πάσχουν από παραληρηματική διαταραχή πιστεύουν πιο εύκολα τα fake news, σύμφωνα με έρευνα

Πώς έπιασαν έναν σίριαλ κίλερ στην Καλιφόρνια δεκαετίες μετά την τέλεση των εγκλημάτων. Είναι φανταστική ιστορία. Έψαξαν σε γενεαλογικά site στα οποία τα μέλη ανεβάζουν γενετικό υλικό (για να βρουν συγγενείς τους και να φτιάξουν το γενεαλογικό τους δέντρο) και ταίριαξαν το DNA που είχαν βρει στους χώρους του εγκλήματος με μακρινούς συγγενείς του δράστη. Πολλά πράγματα μπορεί να συζητήσει κανείς εδώ. 

Τέλος, να μια υποκατηγορία αυτών των βίντεο του YouTube που υποτίθεται ότι ηρεμούν και γαληνεύουν ανθρώπους όπως εγώ, η οποία νομίζω ότι δεν είναι αρκετά διαδεδομένη: Ο Στεφ Κάρι βάζει 75 στα 82 τρίποντα στην προπόνηση

Lost & Found
Τέλος, ένα μήνυμα: 

 Το "Lost and Found" είναι μια μικρή αστυνομική νουβέλα, κυκλοφορεί στο Amazon και μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη διαβάσετε στο κινητό, το tablet ή το Kindle.  

Κοστίζει $3

Extra bonus: Με κάθε αγορά ενός βιβλίου χρηματοδοτείτε τη λειτουργία αυτού εδώ του newsletter. Το ξέρατε αυτό; Όχι; Έχει σημασία; 
georgakopoulos.org
μπορείτε να βρείτε παρεμφερείς κουβέντες και στα εξής:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Google Plus
Google Plus
© 2017 Georgakopoulos.org All Rights Reserved unsubscribe from this list    update subscription preferences