Copy
Nu are termen de valabilitate, 
dar profită de ofertă acum. 
 
Aici puteți apăsa ca să citiți în browser ce-am scris până acum.
Illustration © Magoz
Animation © Jose Lorenzo 
 
Pentru că în viitorul apropiat (vreo 5-10 minute mai jos) o să mă enervez pe o treabă legată de punctuație, care mă agresează vizual din ce în ce mai des, din toate direcțiile, mi s-a părut potrivit gif-ul lui Magoz din header. Conceptul inițial (ilustrație creată pentru Seat) se învârtea în jurul curajului de-a pune întrebări în orice situație.
Dar eu m-am dat mai la vale, am prins viteză și m-am gândit la Bukowski și la cum semnele de întrebare încearcă timid să le mai dea câte-o palmă peste ochi semnelor de exclamare din jurul lor. (Aoleu, instig la violență prozodică și știu prea bine că Secția Ortografie duce lipsă de personal zilele astea.)
Semnele de întrebare nu sunt sigure că procedează corect cu bumbăcirile ocazionale, dar semnele de exclamare știu sigur că așa ceva nu e normal.
Așadar, certitudinilor noastre le-ar prinde bine o vacanță, poate se mai topesc un pic sub soare. Să respirăm acum? 

 

 

Ce s-a mai întâmplat pe la noi prin ogradă

 
  • Ieri am cunoscut-o pe Giulianna Prucca, editor Avarie Publishing (un publisher independent de cărți de artă), și am pus mâna pe cartea-performance From static oblivion - Ion Grigorescu. Excelentă piesă de colecție, multisenzorială, e cea mai frumoasă carte pe care am atins-o în ultimul an - de la hârtia care curge, la dispunerea textului și-a imaginilor, așezarea axată pe explorarea periferică, ah, e minunată. Vlad o să aibă câteva exemplare în librărie, eu mi-am pus deja unul deoparte.  
     
  • Joi, de la 7, la Galeria Posibilă, Artemisa Pascu scoate în macrocosm observațiile ei de prin microcosm: Experiment Tipografic
     
  • Ilustrațiile noi ale lui Cristi Iacob au un aer de distopie pastelată, las aici una dintre preferatele mele: 


    PS: Încă mai sunt disponibile câteva dintre lucrările monocrome de la expoziția din martie, knock-knock și se rezolvă. 

     
  • Un omagiu pentru cel mai lung goooooooool înregistrat vreodată, record mondial pe care a pus lacătul Ilie Dobre. Omagiul e ilustrat și animat de o ființă umană de excepție, tânăra speranță Sasha Staicu, pe care am avut onoarea s-o cunosc, s-o stresez și s-o ador la Visual Playground 2017. Merită toate atențiile noastre, o să facă lucruri mărețe (no pressure, dacă citești asta), trust me, e o naturală, s-o urmăriți cel puțin pe Insta. 
     
  • Radarul meu a detectat doi pui de webcomic-uri românești: Punny Funny al lui Andrei Nicolescu & Primitivo și Dulăul - ilustrat de Andrei Damian. 
     
  • Apropo de comics, sâmbăta asta se întâmplă o piață volantă cu contrabandă desenată. Să fiți acolo, cu anumite excepții, citiți-le în event.  
     
  • O dedicație pentru Grupul Celor Care Răcesc Vara, de la Andreea Dobrin


     
  • Am tras cu ochiul prin Spațiul Telescopic al Cunoașterii, un proiect curatorial al Liei Perjovschi, un atlas de idei" proaspăt deschis la Sibiu. Astăzi a fost prezentat publicului și m-am bucurat de un live de la fața locului, în care Lia și Dan povestesc ce e și ce-și doresc să fie acest nou punct de pe hartă: N-am crescut cu jucării și cu cărți interesante, așa că încerc să recuperez acum ce n-am avut."
    Replica asta mi-a amintit de desenul făcut de Liana Finck pentru New Yorker și de vorbele lui Vintilă Mihăilescu (cred) -
    toată viața noastră nu e decât o repetiție continuă a copilăriei".
    Idealul e să ajungem să fim doar niște copii mai buni, nu? 

     
  • În weekend e sărbătoare în București: RDW, Art Safari, Noaptea Muzeelor. Eu o să trec probabil pe la acest live drawing cu Kitră (unde publicul poate să deseneze pe pernuțe) și-o să-mi expun drooling skill-urile la atelierul Mădălinei. În rest, traseu secret, că încerc să fiu prin locuri mai puțin aglomerate, ca de obicei. 

     

Alte arte, alți artiști și nu numai

 
  • Pe contul de Twitter New New York Times (hah, îmi amintește de New New Internet al lui Jian Yang, pentru connoisseurs), un bot postează cuvinte care apar pentru prima dată în New York Times. Câteva exemple pentru verbivori ca mine: procrasticleaning, hrududu, twinkiness, moonsaulting. 
     
  • Am râs la acest tweet:
    - What do we want?
    - A chronological Instagram feed!
    - When do we want it?
    - 2 hours ago!
    - 18 hours ago!
    - Sponsored post!
    - 43 minutes ago!
    - 2 hours ago!
    - Sponsored post!
    - 15 minutes ago!
    - Account suggestion!
    - 1 hour ago!
    - 15 hours ago!
    - Sponsored post!

    by Neon Trotski aka @Bluecookie

    Aș fi râs mai mult dacă autorul lui nu punea spațiu înainte de semnul exclamării! De ce puneți spațiu înainte de semnul întrebării / exclamării?! Orice om ar trebui să-i fie teamă de spații puse înaintea semnelor de punctuație! (Se pune spațiu doar înaintea ghilimelelor și a parantezelor deschise.) 

     
  • Dacă tot m-am enervat în fața tastelor, uitați niște mitraliere făcute de un artist. Din (foste) mașini de scris. 
     
  • Tame Impala e una dintre obsesiile la care revin cel puțin o dată pe săptămână de vreo 6 ani încoace, am zis - obsesie. Așa că mi s-a părut simpatic că broccoliboys au potrivit muzica lor cu scene din filme de Kubrick. 
     
  • Kernit e o familie de fonturi inspirată de Kermit the Frog și Jim Henson. Downloadați și jucați-vă
     
  • Mi-a plăcut mult, mult talkul de 12 minute al lui Simone Giertz:
    "The true beauty of making useless things [is] this acknowledgment that you don't always know what the best answer is."

     
  • Magoz trimite pe mail un toolkit pentru freelanceri (conține chiar și niște spreadsheets ready-made) și ține și un curs de strategie și business pentru ilustratori, if interested. Iar pe illustration.tools se adună tot felul de chestii utile pentru ilustratori (brushes, templates, color palette generators & co).  
     
  • I'm a sucker for kick-ass FAQ pages. De a lui Jessica Hische am mai zis pe-aici, dar acum mi-au picat ochii pe pagina lui Max Temkin, creatorul Cards for Humanity, printre altele. S-o citiți, e mișto, oamenii îl întreabă până și chestii de tipul "What should I do about Donald Trump?".  
     
  • Ceva util: How to give humble feedback. Una dintre abilitățile care lipsesc cu desăvârșire din portofoliile profesioniștilor români e capacitatea de a oferi un feedback constructiv, fără aroganțe. Poate din cauză că empatia nu se învață la noi nici în familie, nici la școală? 
     
  • Închei cu Mini Museum (ediția a 3-a) - o mini-colecție de exponate care pot orna un birou de bogățel sau bogățică. Arată ca un trofeu corporatist din sticlă, dar conține 29 de specimene rare de pe planeta noastră și nu numai: de la bucățele de os de dinozaur și roci de pe Lună sau Marte, până la câțiva mm din maleta lui Steve Jobs. Ceva deosebit. 
     
 
Hasta la vista. Și, dacă vă place newsletterul ăsta, share-uiți-l c-un prieten. 
PS: Încă suntem în proces de mutare a atelierului, deci așa s-ar explica liniștea din
cartier. Dar revenim soon, sperăm, cu noutăți. 
Colorhood

Cu drag & drop, 
Ramona Chirica
artficionada.ro
 
Newsletter dedicat comunității pasionaților de ilustrații și povești din România. 
 

Nu uita de follow și inimă și like și pin:
Facebook
Instagram
Pinterest
Website
Copyright © 2018 Colorhood.com, Toate drepturile rezervate.
Primești newsletter-ul ăsta pentru că ți-a plăcut la un moment dat de noi (sperăm că nu ți-a trecut).

Ne poți scrie la adresa:
hello@colorhood.com


no more goodies for me    still interested, but 
 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Artficionada · Bucharest, Sector 5 · Bucharest 000111 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp