Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
Juni 2018

Artikelen, tips en tools rondom CO2 neutraal

Welke verschillen ervaren huurders bij een NOM-woning en traditionele renovatie? Waarom is gemiddeld label B in 2020 niet haalbaar en wie gaat de rekening van verduurzaming betalen? Onze adviseurs hebben voor u en uw collega’s interessante artikelen uit de media geselecteerd.

Huurder ervaart weinig verschil tussen NOM-woning en traditionele renovatie

Twee jaar geleden is de energieprestatievergoeding (EPV) in het leven geroepen om verhuurders de mogelijkheid te geven een deel van hun investering in nul-op-de-meter-woningen (NOM) terug te verdienen via de energiebesparing van huurders. Hoe tevreden zijn huurders hierover? Anne-Floor Blonk wijst ons op een onderzoek dat in opdracht van het Ministerie van BZK is uitgevoerd. Welke rol heeft ruimteverlies en wat zijn de verschillen tussen traditionele renovatie en de NOM-woning?
Bekijk de resultaten van het huurderstevredenheidsonderzoek

Gemiddeld label B in 2020 niet haalbaar?

Victor Burger deelt de analyse van ECN met als hoofdvraag: dragen lokale prestatieafspraken van corporaties met gemeentes en huurders bij aan de doelstelling ‘gemiddeld label B in 2020’ in het Huurconvenant voor sociale huurwoningen? Het onderzoek bevestigt dat de ambities onderling veel verschillen en dat een aanzienlijk deel van de afspraken minder ver gaat dan het doel in het landelijk convenant. Eerdere inzichten van Aedes, de RVO, Finance Ideas en de dPi cijfers worden hiermee bevestigd.
Lees meer over de prestatieafspraken

Is de gekozen route naar CO2-neutraal financieel haalbaar?

Heeft u de routekaart ingevuld en bent u benieuwd wat de financiële impact is? Kunt u met deze route ook uw andere beleidsdoelstellingen op het gebied van betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit realiseren? Samen gaan we aan de slag om u inzicht te geven in de haalbaarheid en consequenties, zodat u de ambities op het gebied van duurzaamheid kunt integreren in het totale beleid van uw corporatie.
Lees meer over de financiële haalbaarheid van de routekaart

Wie gaat de verduurzaming betalen?

Aedes kwam onlangs met het nieuws dat het verduurzamen van het totale woningbezit van 2,1 miljoen corporatiewoningen, 108 miljard euro kost. Volgens Aedes en Stroomversnelling is dit investeringsbedrag te hoog voor de gemiddelde woningcorporatie. Rob Sukaldi brengt de position papers van beide belangenverenigingen onder de aandacht. Hierin wordt een aanzet gedaan met een oplossing om deze opgave wel te kunnen realiseren.
Bekijk de position paper van Aedes over de kosten van verduurzaming

Het seminar over transitie in publiek vastgoed

Op 11 oktober 2018 worden we bijgepraat over technologische innovatie en de energietransitie. Wat is de impact hiervan op uw vastgoed? Welke uitdagingen staan de publieke sector bij deze transities te wachten en hoe kunnen we ons laten inspireren door elkaar en door andere sectoren?

Bekijk het programma en de sprekers

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer