Copy
DBI lancerer nyt værktøj til brandundersøgelse og informerer om BR18 på årets Branddage
3e97c04f-4ba7-47ef-b911-f470048ca6ee.png 3ebaf9d6-cde4-4403-a87a-2f802c27be15.png dbi_header_4.png
dbi_header_5_ydelser.png dbi_header_6_omraader.png dbi_header_7_webshop.png dbi_header_8_om_dbi.png dbi_header_9_kontakt.png dbi_header_10.png
dbi_header_3.png

Juni 2018

Kære <<Navn>>
 

Med DBI’s nye visitationsværktøj kan man nu undgå at spilde penge på formålsløse brandundersøgelser og i stedet investere pengene i de brandundersøgelser, hvor der er en realistisk mulighed for at fastslå brandårsagen. Desuden sættes der på årets Branddage fokus på BR18 og den nye certificeringsordning for brandrådgivere.       

Læs i dette e-news:


Undersøg de rette brande med nyt visitationsværktøj

DBI har lanceret et nyt visitationsværktøj til brandundersøgelse. Værktøjet er en webapplikation, som hjælper forsikringsselskaber, kommuner og store virksomheder med at indsamle og dokumentere informationer og bevismateriale fra et brandsted, så de kun investerer penge i brandundersøgelser, hvor der er en reel mulighed for at fastslå brandårsagen.  

Læs mere i Brand & Sikring.

Har du spørgsmål, så kontakt leder af DBI Brandundersøgelse, Kim Hansen på tlf. 26 82 37 73.  



Kom til årets Branddage – og hør om BR18 og ny certificeringsordning

DBI og Molio afholder igen i år ’Branddagene’ for byggeriets aktører, hvor der denne gang stilles skarpt på Bygningsreglement 2018 og den nye certificeringsordning for brandrådgivere.

Skiftet til BR18 er omfattende, og derfor løber arrangementet over to dage i år. Det sker den 17.-18. september i HUSET i Middelfart og den 19.-20. september hos DBI i Hvidovre. 

Første dag sættes der fokus på certificering af brandrådgivere, brandklasser, anvendelseskategorier m.m., mens vi på anden dag går i dybden med implementeringen af vejledningerne til BR18. Det er muligt kun at tilmelde sig den ene af dagene.

Læs mere og tilmeld dig.

Har du spørgsmål, så kontakt koordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.

hr.jpg


DTU-studerende fik hjælp til brandtest hos DBI

To specialestuderende fra DTU fik langt mere end forventet, da de for nylig kontaktede DBI for at få tips og tricks i forbindelse med deres speciale. Først blev de nemlig inviteret til en rundvisning i brandlaboratoriet, og bagefter fik de foretaget en brandtest næsten kvit og frit. Brandtesten gav nogle resultater, der fik deres speciale til at ændre retning og på den måde blev en styrkelse af specialet.

DBI er altid meget interesseret i kontakt til studerende, der arbejder med relevante områder i forhold til DBI’s kernekompetencer, brand og sikring.   

Læs mere i Brand & Sikring.

Vil du vide mere, så kontakt projektleder Anders Dragsted på tlf. 51 80 01 39.

hr.jpg


Ny DBI Historiebog på både dansk og engelsk

DBI udgav i 2015 historiebogen ’Liv og værdier’, som er en spændende gennemgang af de mere end 100 år, hvor DBI har arbejdet for at beskytte liv og værdier. Bogen er nu blevet opdateret og udvidet og findes både elektronisk og i trykte eksemplarer. Og som noget helt nyt er historiebogen også udkommet på engelsk.  

Se den danske historiebog Liv og værdier
Se den engelske historiebog More than 100 years of Protecting Lives and Assets.

Har du spørgsmål, eller ønsker du et trykt eksemplar tilsendt, så kontakt kommunikationskonsulent, Sanne A. Amtoft på tlf. 29 45 85 41.  

hr.jpg


Indsats har forbedret brandventilationsanlæg

Efter brandventilationsanlæg blev skrevet ind i DBI’s Retningslinjer i 2013, er en række installatører og virksomheder blevet uddannet og certificeret inden for brandventilation. Det har givet branchen et tiltrængt løft, så danske brandventilationsanlæg i dag er blevet bedre og mere sikre.

Læs mere i Brand & Sikring

Har du spørgsmål, så kontakt direktør for Infrastruktur & Kvalitet, Anders Frost-Jensen på tlf. 20 25 65 52.

hr.jpg


Styrk dine kompetencer ved tilsyn med brandbekæmpelsesudstyr 

Skal du kunne udføre tilsyn med bl.a. håndildslukkere, slangevinder og flade slangesystemer? Så er kurset Tilsyn med brandbekæmpelsesudstyr efter DBI Vejledning 38 – Brandbekæmpelsesudstyr sikkert noget for dig.

Kurset giver dig kendskab til DBI Vejledning 38 og de DS/EN-standarder, som omhandler tilsyn med brandbekæmpelsesudstyr. Desuden får du en grundlæggende viden om brandteori, lovgivning og bestykninger og lærer samtidig praktisk anvendelse af brandbekæmpelsesudstyr, praktisk tilsyn og opbygning af egenkontrol i forbindelse med tilsyn.
​  
Kurset varer 2 dage og starter næste gang den 27. august i Hvidovre. Tilmeld dig nu eller tjek øvrige kursusdatoer.

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.

hr.jpg


Download gratis sikkerhedsguidelines

Den internationale organisation for brandsikkerhed, CFPA Europe, udgiver løbende nye guidelines inden for forskellige sikkerhedsområder. De kan downloades gratis på deres hjemmeside.

CFPA Europe udgiver guidelines for at tilbyde eksempler på accepterede sikkerhedsløsninger og for at skabe en ensartet fortolkning af sikkerhed i de europæiske lande. De pågældende guidelines udgør ’best practice’ på de respektive områder og er udviklet af medlemslandene i CFPA Europe, herunder også DBI. 

Læs mere om CFPA Europe

hr.jpg



Lær at projektere sikringsanlæg

På kurset Sikringsanlæg – Projektering lærer du at projektere sikringsanlæg bestående af mekanisk sikring og elektronisk overvågning. Desuden får du et indgående kendskab til lovgivningens og forsikringsselskabernes krav til projektering. 

Kurset udbydes som et 3-dags AMU-kursus og koster blot 118, - kr. om dagen. Næste kursus starter den 2. juli i Hvidovre. Tilmeld dig nu eller tjek øvrige kursusdatoer i Hvidovre og Frederikshavn.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Jeanette Kjerulff på tlf. 20 54 63 49.

hr.jpg



 91ca4bf6-c7aa-403f-8488-ab62874d4101.jpg