درباره‌ی ما

 

پادکست‌ها ما رو نسبت به دنیا کنجکاوتر می‌کنن، بهمون ایده می‌دن، در جریان موضوعات روز قرارمون می‌دن، سرگرممون می‌کنن و موضوع‌های تازه‌ای برای گفتگوهای باکیفیت روزمره بهمون معرفی می‌کنن.

ما همیشه سعی کردیم با تولید پادکست و در کنار تولید پادکست، پادکست‌ شنیدن و ساختن رو هم ترویج کنیم. فکر هم می‌کنیم که یک راه خوب تشویق کردن آدمها به شنیدن پادکست اینه که قصه‌ی پادکست‌ها رو براشون تعریف کنیم، همونجوری که ممکنه آدم مثلاً برای دوستانش از یک چیز جالبی که اخیراً دیده یا شنیده بگه و دعوتشون کنه به دیدن و شنیدنش. ما می‌خوایم شبیه این کار رو با این خبرنامه‌ی دو هفته یک بار انجام بدیم.

هر دو هفته یک بار یک ایمیل می‌زنیم و توش داستان خلاصه‌ی چند تا از اپیزودهایی را که شنیدیم و دوست داشتیم برای شما تعریف می‌کنیم. بیشتر پادکست‌ها انگلیسی هستند ولی سعی می‌کنیم در هر ایمیل حداقل یک اپیزود فارسی هم معرفی کنیم.

خبرنامه‌ی پادکست‌های پیشنهادی چنل‌بی رو علی بندری و راضیه علایی تهیه می‌کنند.

۰۱/ افسردگی و جامعه‌ی مدرن

ازرا کلاین در این اپیزود با یوهان هاری در مورد کتابش « پیوندهای از دست رفته» صحبت می‌کنه. کتاب بحث برانگیزی در مورد افسردگی و اضطراب که تاکیدش بر تاثیر جامعه و زندگی مدرن روی سلامت روان انسان‌هاست. یوهان هاری در این مصاحبه ۹ دلیل عمده رو برای بروز افسردگی و اضطراب معرفی می‌کنه، ۲ دلیل بیولوژیکی و ۷ دلیل تحت تاثیر شیوه‌ی زندگی مدرن. هاری از منتقدهای نگاه صرفاً پزشکی و دارویی به افسردگی و اضطرابه و معتقده این رویکرد صرف پزشکی در اثر نفوذ مالی شرکت‌های دارویی اشکل گرفته. هاری افسردگی رو واکنشی به نیازهای برآورده نشده می‌دونه. نیازهایی مثل ارتباط با دیگران، پیوند با طبیعت، شغل و زندگی هدفمند و حس اطمینان نسبت به آینده.

هاری از تجربه‌ی شخصیش در مواجهه با افسردگی و مصرف قرص‌های ضد افسردگی از دوران نوجوانی می‌گه. قرص‌هایی که برای مدتی ترشح سروتونین در مغز رو افزایش می‌دادن و حالش رو بهتر می‌کردن تا وقتی اثرشون از بین می‌رفت و دکترها دوزهای بالاتری تجویز می‌کردن. اون در مسیر تحقیق روی این موضوع، با مطالعات محقق‌های دیگه آشنا می‌شه. مثلا با کار محققی که برای مدتی زندگی قبیله‌ای رو تجربه کرده یا روانپزشکی که به مراجعینش درمان گروهی تجویز می‌کرده. نتیجه‌ی هر دو مورد نشون می‌ده یکی از قوی‌ترین عوامل اثرگذار روی افسردگی و اضطراب تنهاییه.

عامل دیگه‌ای که روی افسردگی تاثیر داره، میزان هدفمندی در کار و زندگیه. فقدان علاقه و احساس کنترل در کار در بروز افسردگی اثر گذاره. موسسه‌ی گالوپ چند سال پیش یه نظرسنجی در مورد میزان علاقه‌ی افراد به کارشون انجام می‌ده که بر اساس اون ۸۷% آدم‌ها به کاری مشغولن که بهش علاقه ندارن. این بی‌میلی و عدم کنترل در کار باعث می‌شه که افراد با استرس بیشتری مواجه بشن.

هاری معتقده استانداردهای نادرست فرهنگی باعث می‌شه افراد تصور کنن هر چیزی که بهش نیاز داشتن،‌ در دسترسشون قرار داره. ابا این وجود این احساس افسردگی از کجا می‌آد؟ هاری این احساس نارضایتی رو غالبا تحت تاثیر مشکلات جامعه می‌دونه و اون‌ها رو در دسته‌ی افسردگی‌های واکنشی قرار می‌ده. اون گروه افسردگی‌های درونزاد و ژنتیکی رو بخش خیلی کوچکی از افسردگی‌ها می‌دونه و این بحثو مطرح می‌کنه که وجود ژن‌ افسردگی اکثر مواقع حساسیت رو نسبت به عوامل دیگه بیشتر می‌کنه و محرک اصلی نیست.

اما آیا این مشکلات درهمه‌ی جوامعوجود نداره؟ جواب هاری به این سوا ثل منفیه. به عنوان شاهد ادعاش، اون آزمایشی رو که سال‌ها پیش در کانادا انجام شده مثال می‌زنه. در این آزمایش ماهانه مبالغی به تعدادی از ساکنین یه شهر داده می‌شد. با اینکه مبالغی که پرداخت می‌شد چندان زیاد نبودن وضع سلامت روان در این دوره بهبود چشمگیری پیدا می‌کنه. دلیلش اینه که افزایش حجم پس اندازها حسی از اطمینان خاطر نسبت به آینده به آدم‌ها می‌ده. نبود این اطمینان خاطر و عدم احساس کنترل در کار که به  افسرگی دامن می‌زنه از نظر هاری تقصیر سیاست‌های سرمایه‌داریه و جامعه‌ی نئولیبراله.

هاری می‌گه وارد کردن متغیرهای دیگه به معادله در کنار عدم تعادل هورمونی باعث می‌شه ننگ بیماری روانی از روی افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب برداشته بشه و نیازهای برآورده نشده به جای آدم‌ها زیر ذره‌بین قرار بگیره. این اپیزود رو از اینجا گوش کنید:

لینک Itunes

لینک Overcast

درباره‌ی پادکست The Ezra Klein Show:

در هر اپیزود از این پادکست، ازرا کلاین با نویسنده‌ها، سیاست‌گذارها و اهالی تکنولوژی به طور مفصل بحث می‌کنه و گفتگوهای خوب و گاهی چالشی‌ای در مورد باورهاشون شکل می‌گیره. در بخش معرفی هر اپیزود منابع و کتاب‌هایی در ارتباط با موضوع گفتگو معرفی می‌شه.

۰۲/ جاه‌طلبانه‌ترین تلاش بشر

این ایپزود از پادکست Freakonomics Radio به حوزه‌ی سلامت عمومی اختصاص داره و در اون با «اتول گاواندی» جراح، محقق و نویسنده صحبت می‌شه. اتول گاواندی می‌گه در مورد هدف مراقبت‌های سلامت اتفاق نظر وجود نداره و این باعث شده میان بعد آکادمیک و سیاسی در بحث مراقبت‌های سلامت گسستگی ایجاد بشه. آیا هدف ایجاد پوشش بیمه‌ی همگانیه یا آزاد کردن بودجه برای اصلاح مالیاتی یا کاهش هزینه؟

دکتر گاواندی به طرح راه حل‌های ساده برای مشکلات پیچیده‌ی سیستم سلامت شهرت داره و معتقده به طور کلی سه مسئله‌ی اساسی وجود داره: ۱) شیوه‌ی دسترسی به مراقبت‌های پزشکی ۲) نحوه‌ی مقابله با هزینه ۳) ارائه‌ی مراقبت‌های پزشکی به صورتی که افراد از مزایای کشف‌های علمی قرن گذشته بهره‌مند بشن. راه‌های ساده و ارزانی برای نظام‌مند کردن سیستم درمان وجود داره که نتایج خوبی هم در پی دارن. راه‌هایی مثل تهیه‌ی چک لیست. اما در پزشکی مدت زمان زیادی طول می‌کشه تا یه ایده‌ی خوب جا بیفت. گاز بی‌هوشی و ماده‌ی ضدعفونی کننده با فاصله‌ی کوتاهی از هم کشف شدن، ظرف دو ماه در اروپا از گاز بی‌هوشی استفاده می‌شد. بر خلاف بی‌هوشی،‌ با اینکه استفاده از مواد ضد عفونی کننده احتمال ایجاد عفونت رو ۸۰% کاهش می‌داد هنوز نیمی از پزشکان از این راه حل استفاده نمی‌کنن. حوزه‌ی سلامت عمومی پر از نمونه‌های مشابهه، مشکلاتی که چون ناملموس و دورن نادیده گرفته می‌شن. در حالی که هر سرمایه‌گذاری روی اون‌ها در آینده مزیت‌های زیادی داره.

اتول گاواندی در مقایسه‌ی سیستم درمان در یه بیمارستان متوسط با اداره‌ی یه رستوران زنجیره‌ای به راهکاری می‌رسه که معتقده باید در سیستم مراقبت‌های بهداشتی به کار گرفته بشه. چندین هزار دارو و جراحی و روش‌های بی‌شماری برای پیشگیری از بیماری‌ها وجود داره. این قابلیت صرف نظر از قدرت پرداخت افراد باید در دسترس همه قرار بگیره. این جاه‌طلبانه‌ترین تلاش انسانه. با تجزیه‌ی سیستم مراقبت‌های بهداشتی می‌تونیم با هر کدوم از زیرمجموعه‌هاش شبیه یه رستوران زنجیره‌ای برخورد کنیم: بهترین افراد این حوزه از چه روشی استقاده می‌کنن؟ چطور این روش رو تبدیل به دستور العملی قابل کنترل کنیم؟ و چطور دستیابی به اون رو برای همه مقدور کنیم؟

سیستم مراقبت‌های بهداشتی و بیمه‌ها در حال حاضر معیوبه و این باعث می‌شه افراد مراجعه به پزشک رو به موارد اورژانسی محدود کنن در حالی که چیزی که در دهه‌ی گذشته مرگ و میر رو کاهش داده مراجعه‌ی مرتب افراد به پزشک برای مراقبت‌های اولیه است. در واقع دولت‌ها قدرت پیشگیری در سیستم سلامت کم اهمیت تلقی و شاخه‌های قهرمانانه‌ی پزشکی رو پررنگ می‌کنن.

ایراد دیگه‌ای که دکنر گاواندی به سیستم سلامت وارد می‌کنه اینه که در دوره‌ای که پیشرفت علم امید به زندگی رو بالا برده،‌ سیستم کنونی اغلب پاسخ‌گوی نیازهای افراد مسن نیست. اتول گاواندی در این پادکست سیستم مراقبت‌های سلامت آمریکا رو موشکافی می‌کنه و راه حل‌های ساده‌ای برای ایرادهای مطرح شده ارائه می‌ده. این اپیزود رو از لینک‌های زیر بشنوید.

لینک Itunes

لینک Overcast

درباره‌ی پادکست Freakonomics Radio:

این پادکست هر هقته در مورد موضوعات مختلفی از موضوعات مربوط به آموزش تا سلامت عمومی و پزشکی و اقتصاد خصوصاً در زمینه‌ی رفتاری با متخصصان اون رشته،‌ برنده‌های نوبل، نویسنده‌ها و کارآفرین‌ها صحبت می‌کنه.


 
۰۳/ این هم جور دیگر

رادیو دال بر خلاف روند همیشگی این بار سراغ کسی رفته که ایران زندگی می‌کنه. جادی، یکی از وبلاگ نویس‌های قدیمی و سازنده‌ی پادکست رادیوگیک. جادی در این گفتگو از تحصیلاتش، تجربه‌های کاریش در ایران و کشورهای دیگه،‌ فلسفه‌ی زندگیش، دلایلش برای موندن در ایران و همینطور از وبلاگ کیبرد آزاد و پرژه‌ی رادیو جوراب شلواری می‌گه.
 

جادی فرآیند تصمیم گیری‌هاش رو در این گفتگو می‌شکافه. ادامه تحصیل در رشته‌ای کاملا متفاوت یکی از اون تصمیماته که به گفته‌ی خودش دقیق و با برنامه‌ریزی گرفته شده اما به شانس و تاثیر شرایط و امتیازها هم در تصمیم‌گیری‌هاش توجه داره. جادی می‌گه در زمان کار و تحصیل چشم انداز بلند مدتی نداشته و در کل ایده‌اش اینه که اگه قدم بعدی رو درست برداری به جاهای خوبی می‌رسی.

آرش و جادی در مورد مفهوم وطن و دلایل جادی برای موندن در ایران هم صحبت می‌کنن. جادی از تجربه‌ی چند سال در افغانستان و قطر می‌گه و از سفرهاش به کشورهای دیگه و اینکه چی باعث می‌شه نهایتاً ایران رو برای زندگی انتخاب کنه. تصمیمی که بیشتر از اینکه ربطی به وطن‌پرستی و مفاهیم این چنینی داشته باشه، متأثر از حس مفید بودن و الهام بخشی داره که جاهای دیگه شاید کمتر امکان تجربه‌اش براش به وجود می‌آد. سرمایه‌ی اجتماعی هم از نظر جادی خیلی مهمه. سرمایه‌ای که می‌گه در ایران خوب تعریف نشده و اکثر افراد می‌خوان ازش خرج کنن اما کمتر کسی حاضره در اون مشارکت کنه. چیزی که در کار به کمک جادی اومده همین سرمایه‌ی اجتماعیه که از انجام کارهای داوطلبانه کسب کرده. «این هم جور دیگر» رو می‌تونید از اینجا گوش کنید:

لینک Itunes

لینک Overcast

درباره‌ی پادکست رادیو دال:
رادیو دال پادکستی در مورد کار، تحصیل و مهاجرته. هر ماه با یک نفر در یک کشور در مورد تجربه‌هاش، چالش‌هایی که باهاشون روبه‌رو بوده و روش برخورد با اون چالش‌ها گفتگو می‌شه.

شما این ایمیل رو دریافت می‌کنید چون در خبرنامه‌ی پادکست‌های پیشنهادی چنل‌بی عضو شدید. اگر تمایل به دریافت این ایمیل‌ها ندارید می‌تونید عضویتتون رو از اینجا لغو کنید.

Copyright © 2018 Channel B Podcasts, All rights reserved.

Our maili 1050 Hoff
Oslo, Norway 0218
Norway






This email was sent to <<آدرس ای‌میل>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ChannelB Podcasts · Drengsrudbekken 12 · Asker, Norway 1383 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp