Copy
View this email in your browser
Editie 21 april 2020
Waterschap HHNK: “Betrokkenheid houden en projectbeheer gaan veel beter digitaal dan gedacht”
Onze publicatie met 5 essentiële tips over hoe we in ‘coronatijden’ de bouw aan de praat houden, levert veel reacties op.  Eén daarvan delen we hier. Deze tip is van Joost de Ruig, directeur Water bij Hoogh. Hollands Noorderkwartier. Hij is verantwoordelijk voor het beheer van, en investeringen in, het zuiveren van water, de waterveiligheid (dijken,duinen en boezemkades), wegen en het watersysteem (gemalen en waterkwaliteit). Wij vroegen hem hoe zijn organisatie met de coronacrisis omgaat.

Neem deel aan juridisch spreekuur: 
Corona integreren in nieuwe contracten

  • Hoe voegt corona-bepalingen toe aan uw ‘laatste conceptcontract’?
  • Hoe dealt u met reeds ingediende offertes? 
  • Hoe gaat u om met lopende selectieprocedures?
  • Is er ruimte om lopende aanbestedingen te wijzigen?
  • Hoe zit dat met het aanpassen of schrappen van criteria?

Heeft u als opdrachtgever of opdrachtnemer ook vragen van deze aard? Doe dan op donderdag 23 april 2020 (11.00 uur - 12.00 uur) kosteloos mee aan ons juridisch spreekuur-webinar. Petra Heemskerk verzorgt daarin een kort college met de do’s and don’ts waarna er ruime mogelijkheid is tot het stellen van vragen en uitwisselen van ideeën. LET OP: Maximaal deelnemers tot 10!

Programma & Registratie

Webinar: 'Waarom Mislukken een Optie is'

Proeven doen, uitproberen en fouten durven maken hoort in een laboratorium. We trappen de Webinarreeks af met een Webinar van Paul Iske, hoogleraar aan de universiteit van Maastricht en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Hij vertelt over complexiteit, onvoorspelbaarheid en over het belang van uitproberen en fouten durven maken. Donderdag 23 april 2020 (16:00u - 17:00uur) Meld u hier aan >> 

Opleidingen / seminars
LET OP: Vanwege de maatregelen i.v.m. het Coronavirus, zijn onze evenementen voorlopig uitgesteld. De nieuwe data van evenementen zullen worden bepaald nadat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hiervoor positief advies heeft verleend.

U kunt zich blijven inschrijven voor onze evenementen: dat helpt ons later enorm bij de nieuwe planning van die sessies. Meld u dus gewoon wél aan a.u.b! Zodra evenementen weer kunnen plaatsvinden, gaan we in afstemming met de aanmelders nieuwe data prikken (en kunt u zich probleemloos afmelden indien de nieuwe datum u onverhoopt toch niet meer past).
Serious game: Slimme & Duurzame Mobiliteit
Kennis en inspiratie opdoen over de mobiliteitstransitie en deze direct toepassen op de opgave in uw gemeente. 
Seminar: Verduurzaming Musea
Hoe kunnen musea de verduurzaming van hun gebouwen en bedrijfsvoering als kans benutten door een betere balans tussen hardware (gebouw) en software (kunstcollecties) voor meer bezoekerscomfort? 

 
Massterclass Energietransitie Gemeentelijk Vastgoed 
Leren over hoe sneller uit de startblokken te komen door goede startcondities: het slim inrichten van uw assets, financiering, duurzaamheidsdoelen en de juridische aspecten van de opgave.
Zeist
Seminar: Naar een Aardgasvrij Nederland 
Hoe kunnen we ons huidig energiesysteem veranderen naar een fossielvrij systeem en wat betekent dat voor alle stakeholders? Welke maatregelen zijn er nodig in de aanpak, gedrag, samenwerking, techniek en financiering? 
Masterclass Data Gedreven Energietransitie met een Simulatiespel 
De energietransitie vraagt zorgvuldige plannen en snelle, vergaande besluiten. Waar begin je? Hoe bewaak je het evenwicht tussen ambities, maatregelen, kosten en resultaten? U krijgt antwoord op deze vragen.
 
BRN Campustour 2020: 'Campus- en Clusterontwikkeling' 
Praktijkreeks en excursies Cluster- en Campusontwikkeling, praktijkreizen waarbij u inzichten en handvatten krijgt voor de concretisering van uw visies en abstracte plannen naar de daadwerkelijke uitvoering. Alles over het creëren van de juiste synergie tussen de primaire processen, branding, budget, klimaatadaptatie, mobiliteit en de wensen van stakeholders bij de ontwikkeling van een succesvolle cluster of campus. 
Samenwerkings Management Instituut 

PPS Netwerk Nederland organiseert binnen haar Project Management Design Instituut intervisie bijeenkomsten met opdrachtgevers en opdrachtnemers o.a. over bovengenoemde thematiek. We doen dit in kleine groepen o.l.v. wetenschappers (onder meer uit het Nyenrode MBA P+P programma, met 400 deelnemers nu het grootste van Nederland). Op die manier verenigen we diverse werelden om met elkaar tot oplossingen en inzichten te komen:
  • De wetenschappers om (on)gewenst gedrag en houding van partijen te duiden;
  • De praktijkmensen om die inzichten aan hun ‘real life’ situaties te koppelen;
  • Met elkaar goed werkend instrumentarium te ontwikkelen.
 
Partners van PPS Netwerk Nederland
Logo's Partners PPS Netwerk Nederland
PPS Netwerk Nederland helpt (semi-) publieke partijen bij het maken van de juiste beslissingen rond publieke opgaven. Hierbij gaat vooral om de vraag of projecten traditioneel uitgevoerd moeten worden of via vormen van Publiek Private Samenwerking (PPS) kunnen. We gebruiken hiervoor de kennis van gebruikers, deelnemers en universiteiten. Met een bereik van ca. 25.000 publieke opdrachtgevers zijn we dé kennisorganisatie op PPS gebied.  

Deelnemer worden? Vraag informatiepakket aan: secretariaat@ppsnetwerk.nl of bel 030-303 9760. Aansluiten bij de gebruikersgroep om ervaringen met collega's te delen? Registreer hier.
Copyright © 2020 | PPSNetwerk NL | All rights reserved. Onze contactgegevens: secretariaat@ppsnetwerk.nl
Utrechtseweg 82 | Zeist | 030 - 303 9760


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden kenbaar heeft gemaakt op de hoogte te willen worden gehouden van ontwikkelingen op PPS gebied. Wenst u geen nieuwsbrieven meer te ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven