Copy

- Turneringer -

Maj 2020

Maj 2020
21.5. Chang Open 2020 - Aflyst, ny dato på vej

Kommende turneringer
13.6.-14.6. DM i Doubles - Forventes udsat
20.6. Åbne Fynske Doubles
15.8. Fødselsdags Consultation Doubles 2.0 

Månedens mantra

Af Lene Espersen

Når du overvejer at doble:
Prime vs prime; never double, always take
(ved Prime imod Prime: Aldrig doble, men altid tage en dobling)

 
Margrethe Louise Pedersen

JCP: Den vigtigste opgave er
at sikre en effektiv hverveindsats"

Af Taus Bøytler

Jens Christian Pedersen ser skarp ud på hjemmekontoret
Foto: Anette Kronborg
I går, torsdag den 30. april 2020, postede DBgF´s forkvinde, Pernille Rosendal, et indlæg med titlen Lønnet sekretariat sættes midlertidigt i bero. Og bølgerne var da også gået højt, siden bestyrelsen tilbage i marts annoncerede, at de havde allieret sig med Jens Christian Pedersen som betalt arbejdskraft.

Nedenstående interview med Jens Christian Pedersen er foretaget, før debatten nåede klimaks, og før bestyrelsen valgte at sætte aftalen i bero. Interviewet bliver bragt, som det oprindeligt var tænkt.

På nyhedsbrevet sætter vi en stor ære i at være først med de uaktuelle nyheder:)

God læselyst.


--------------------------------------------------

DBgF etablerer et sekretariat med lønnet hjælp. Sådan lød titlen på et indlæg, som bestyrelsesmedlem Ulrik Andersen publicerede på forbundets hjemmesiden i midten af marts 2020, og under to uger senere var det en realitet.

Pr. 1. april 2020 blev Jens Christian Pedersen, der i holdturneringen spiller for Soirée Dansante, ansat som sekretær i DBgF, hvor opgaverne bliver udført fra privatmatriklen i Brønshøj.

Nyhedsbrevet har talt med Jens Christian om de forestående opgaver, succeskriterier med videre.

Hvad er din vigtigste opgave som sekretær i DBgF?

Jens Christian: "Bestyrelsen har givet mig en række opgaver, som prioriteres løbende og som alle peger i samme retning: At være med til at sikre, at bestyrelsens visioner bliver ført ud i livet.

Det vil sige, at jeg skal have en finger med i spillet i langt de fleste af de opgaver, som udspringer af handlingsplanen.

Helt overordnet kan man sige, at det vigtigste succeskriterie for bestyrelsen er, at DBgF om 5 år har 1000 medlemmer. Hvis det ikke lykkes, har strategien fejlet, og jeg har fejlet. Så hvis jeg selv skal sige det, er den vigtigste opgave at sikre en effektiv hverveindsats.
"

Hvis vi om et år skal måle dig på, om din ansættelse har været en succes, hvad skal vi så kigge efter?

Jens Christian: "Det kommer faktisk lidt an på, hvor længe landet er lukket ned og hvornår vi kan komme i gang med hverveaktiviteterne.

Planen var jo, at vi skulle i gang allerede i år. Hvis vi kan det, er det helt oplagt at kikke efter, om vi får en tilfredsstillende vækst i medlemstallet.

Men hvis vi ikke kan det, er der mange andre ting, der spiller ind. Den bestyrelse, der blev valgt for et år siden, har stort set måtte starte fra nulpunktet og gå i gang med at beskrive organisationen, få styr på opgaver og arbejdsdeling, lave strategi, lave politikker osv.

Det har krævet et ret langt tilløb, og der er stadig meget, der mangler, og hvor jeg skal yde mit bidrag. Der må ikke være tvivl om, hvem der laver hvad, hvorfor de laver det, hvordan det spiller sammen, hvordan de får støtte til opgaverne, hvilke politikker bestyrelsen arbejder efter osv.

Jeg skal sørge for, at kommunikationen er hurtig og effektiv, at bestyrelsen, udvalg og frivillige får den støtte, de har brug for, at ”lukke hullerne”, hvis der er opgaver, der ikke varetages og i det hele taget være garant for, at hverdagen fungerer for både medlemmer og frivillige.

Jeg skal også sørge for, at klubberne har, hvad de skal bruge, for at kunne deltage i hvervearbejdet. Alt i alt er den vigtigste målestok vel tilfredshed. Så på kort sigt (og jeg betragter et år som kort sigt) er succeskriteriet, at jeg får en god tilfredshedsmåling på alle de områder, jeg har nævnt
."

Har du måttet ændre noget i dit hjem for at kunne arbejde hjemmefra?

Jens Christian: "Heldigvis nej. Arbejdsmæssigt har jeg tilladt mig at lukke ned efter en erhvervskarriere med alt for lange arbejdsdage og for lidt tid til at lave de ting, som jeg synes er sjove.

Så det sidste år har jeg (sideløbende med arbejdet i bestyrelsen, som har været overraskende arbejdsintensivt) arbejdet hjemmefra med diverse skriveprojekter.

Blandt andet har jeg nydt at skrive backgammonartikler efter eget valg. Derfor er kontoret på plads i forvejen, og det fungerer fint.
"

Da bestyrelsen orienterede medlemmerne om din ansættelse, stod der blandt andet, at du har stor erhvervsmæssig erfaring med organisation, udvikling, ledelse og administration. Kan du uddybe det?

Jens Christian: "Det er venligt sagt af bestyrelsen, men jeg har da prøvet en del i mit liv. Jeg har i 30 år arbejdet med organisation og ledelse i organisationer og i privat virksomhed.

I de organisationer, jeg har været ansat i, har jeg været chef for juridiske og økonomiske afdelinger og jeg har forhandlet min rigelige del af overenskomster, aftaler og kontrakter.

Som direktør i et forsikringsselskab har jeg haft ansvaret for partnerdivision og salgsdivision og senest har jeg sammen med nogle partnere etableret en helt ny forsikringsdistributionsvirksomhed.

Personligt befinder jeg mig vel både oppe i helikopteren, hvor det drejer sig om, hvor vi skal hen og hvordan vi kommer derhen, og nede i plovfuren, hvor det handler om at få noget fra hånden og sørge for, at det, der er besluttet, også bliver udført.

Jeg elsker at have mange forskellige opgaver og er for så vidt ligeglad med, om det er rutineopgaver eller tænkeopgaver. Det skal først og fremmest være varieret og sjovt. Jobbet i DBgF lever helt op til de kriterier.
"

Hvad glæder du dig mest til at komme i gang med?

Jens Christian: "Allermest glæder jeg mig til at få et samarbejde i gang med klubberne om at skaffe flere medlemmer til forbundet og til at samarbejde med de mange indsjæle og frivillige, der er i forbundet.

Der er mange dedikerede mennesker i backgammonmiljøet, som jeg holder af og som jeg glæder mig til at komme lidt tættere på. Jeg er overbevist om, at medlemspotentialet er stort og at det vil være en kæmpe gevinst for forbundet og klubberne, når vi lykkes med opgaven at trække flere medlemmer til.
"

Optakt til play offs

Af Taus Bøytler

Coronavirussen holder foreningslivet i Danmark i et ubehageligt jerngreb, og den gamle vending om at det er svært at spå - især om fremtiden - har vel aldrig passet bedre til vores virkelighed, end den gør nu.

For hvad venter der os på den anden side? Hvornår kan vi igen mødes over et godt slag live-backgammon? Og kommer holdturneringen til at se ud, som den plejer, når den nye sæson forhåbentlig starter til september?

Der mangler et flueben
Det ligger ud over nærværende skribents evner at give et kvalificeret bud på, hvordan det organiserede backgammonmiljø kommer til at se ud på den anden side af Corona. 

Til gengæld vil jeg ikke holde mig for fin til at give mit bud på, hvad der kommer til at ske i de tre play offs, der sammen med finalestævnet for de fire bedste hold i elitedivisionen mangler at blive afviklet, for at vi kan sætte et flueben ud for holdturneringssæssonen 2019/2020. 

Gennemsnitlig Play off-Spiller
Som supplement til mit analysearbejde har jeg opfundet betegnelsen GPS, der står for Gennemsnitlig Play off-Spiller. Det er gjort ud fra en antagelse om, at de ti hold, der skal dyste i de tre play offs, sandsynligvis vil stille i stærkeste opstilling for at optimere deres chancer for succes. 

Jeg har regnet holdenes GPS ud på følgende måde:

Først har jeg taget de fire bedst ratede spiller på det enkelte hold. Det er kun disse fire spillere, der er indgået i de videre beregninger. Dernæst har jeg taget gennemsnittet af de fire spilleres rating, deres tmp, og sidst men ikke mindst, de kampe de har spillet i holdturnerings sæsonen 2019/2020.

Er det så sandheden?
Der kunne skrives afhandlinger om, hvor upræcis denne metode er. Lad mig give nogle eksempler.

For det første står det jo ikke skrevet i granit, at de fire højest ratede spiller rent faktisk også er de fire bedste. Rating er ikke en endegyldig sandhed, selv om det kan være et fint pejlemærke.

For det andet er der en god chance for, at holdene i play off to og tre, hvor alle hold skal møde tre andre modstandere, vil give spilletid til alle på holdet.

For det tredje vil de hold der kommer nedefra, sandsynligvis se stærkere ud på papiret, end de hold der kommer oppefra. Lad os bruge play off et som eksempel. Her har Hatten haft en god sæson, hvor de har tæsket løs og fået en masse sejre i 1. division.

Til gengæld har deres modstanderhold, 13. Brigade, haft en svær sæson i elitedivisionen, hvor de har fået en del tæsk. Men hvis ellers man accepterer præmissen om, at elitedivisionen er stærkere end 1. division, har de jo også haft sværere modstandere, hvilket altså giver en åbenlys fordel til Hatten, når man sammenligner de to holds GPS´er.

Når det er sagt, så vil jeg mene, at GPS-begrebet er et fint supplement til analysen, og at det er markant bedre (og sjovere) end ingenting.

Og nu til analysen.

Play off et: Hatten er svage favoritter
I play off et mødes 13. Brigade og Hatten i et direkte opgør om en plads i elitedivisionen.



Hattens GPS er markant højere ratet end 13. Brigades, men der er flere ubekendte i ligningen. 13. Brigades næsthøjest ratede spiller er Thomas Ferguson, der med en personlig statistik på 1 - 5 har haft en skidt sæson. Mon han får en plads på play off-holdet?

Hos Hatten indgår Kim Lethan i GPS-grundlaget, men med en statistik på 1-1 virker han til at være en spiller, der mest træder til, når der ikke er fire andre der kan. Og da der næppe vil være stor konkurrence fra bryllupper og runde fødselsdage, når play offen engang bliver afviklet, vil jeg umiddelbart vurdere, at Lethan ikke kommer i ringen den dag.

Holdene ser forholdsvis lige ud, og det er helt klart den play off, der er sværest er forudsige udfaldet på, men jeg vil mene, at der er en svag fordel til Hatten, som vel har 55 % for at nappe elitepladsen. Holdet kommer fra en god sæson i 1. division, de har spillet i eliten før, og de virker opsatte på at komme tilbage. 

Play off to: First Movers II trækker det længste strå
Play off to er ikke for sarte sjæle. Her skal fire hold kæmpe om blot en enkelt plads i 1. division i den kommende sæson.



For det utrænede øje ser det lidt mystisk ud, at Mama Boyz II´s GPS har spillet 8,75 - 7,0 i sæsonen, for hvordan kan man komme i problemer i 1. division, hvis de bedste på holdet har positiv score? Det skyldes selvfølgelig, at andre på holdet ikke har klarer sig så godt. Især den ellers bundrutinerede Michael Schou har med en personlig statistik på 5-16 haft en forfærdelig sæson.

Jeg vurderer, at hverken Lykkeridderne, der blev nummer to i 2. division (Vest) eller Vesterbro, der blev nummer to i 2. division B (Øst) er stærke nok til at komme i betragtning til den eftertragtede plads.

Dermed er der Mama Boyz II, der blev nummer 9 i 1. division, og First Movers II, der blev to i 2. division A (Øst) tilbage. Som det fremgår er GPS´en hos First Movers II markant højere ratet, men som jeg var inde på i indledningen betyder det ikke nødvendigvis alt.

Ligesom det var tilfældet i play off 1 har jeg holdet, der kommer nedefra som svage favoritter. First Movers II har nogle meget aktive spillere, der er vant til at hive resultater hjem i tide og utide, og de virker tændte på at levere en toppræstation.

De fire holds muligheder for at sikre sig pladsen i 1. division ser ud som følger:

First Movers II - 40 %
Mama Boyz II - 35 %
Vesterbro - 20 %
Lykkeridderne - 5 %

Play off tre: Ingen nedrykning eller oprykning
I play off tre skal fire hold kæmpe om to pladser i 2. division i den kommende sæson. Holdenes GPS´er ser ud som følger:




Familien Nemesis II og Absalon III blev nummer 10 i de to østlige 2. divisioner, mens Vesterbro II og Absalon V blev nummer 3 i de to 3. divisioner.

De fire holds GPS viser med al tydelighed, at Absalon V er lysår efter de andre, og selv om jeg personligt er kæmpe fan af Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér og hendes Absalon V-hold vil jeg vurdere, at de er tæt på chanceløse. Med en gennemsnitlig tmp på blot 571 har de ikke meget praktisk erfaring over brættet, og det kan godt blive et problem, når det spidser til.

Absalon III ser stærke ud, og en gennemsnitlig rating på 1.085,40 virker overbevisende. Med i deres GPS-grundlag er dog Martin Vetter (rating 1120,51), der i løbet af sæsonen har spillet nul kampe. Det er ikke en urimelig antagelse, at han trækker dem urimeligt op på papiret, og det bliver spændende, om han kommer i ringen, når det går løs.

Familen Nemesis II har haft en skidt sæson i 2. division A (Øst), hvor holdet ellers i forrige sæson blot var en enkelt brætsejr fra at skulle i play off om oprykning til 1. divsion. Flere fra holdet er altid med i XG Masters, de er seriøse omkring deres tilgang til spillet, og selv om jeg muligvis er farvet af, at jeg selv spiller for Familien Nemesis I, vil jeg mene, at holdet er alt for stærkt til at spille i 3. division.

Men hvad så med Vesterbro II? Holdets to superstjerner, Torben Sterup og Ulrik Andersen, vil kunne give kvalificeret modstand mod alle i play off'en, men med en gennemsnitlig rating hos GPS´en, der ligger et godt stykke under den tilsvarende hos de to på papiret bedste hold i play off'en, ser det svært ud for holdet.

Det virker oplagt, at både Familien Nemesis II og First Movers II beholder deres pladser i 2. division.

Thomas Wagner: "Held skal der også til"

Af Taus Bøytler

Thomas Wagner har lavet en fin femprime i privaten
Foto:
Anja Moos Wagner
Hvem var det, der vandt i dag? Hvis det spørgsmål blev stillet en torsdag aften efter en holdturneringskamp i 3. division B (Øst) i sæsonen 2019/2020 ville svaret ganske ofte have lydt: "Dem fra Easy Take II af".

For Easy Take II vandt rækken i suveræn stil med en imponerende brætscore på 41-22.



Og det stopper skam ikke her, for topscorer i rækken blev Easy Take II-stjernen Thomas Wagner, der endte på en ganske imponerende individuel score på 16-4.

Nyhedsbrevet har talt med Thomas Wagner om den flotte sæson og forventningerne til den kommende sæson.

Easy Take blev suveræn vinder af 3. division og du blev topscorer med 16-4. Hvordan ser du tilbage på din og holdets flotte sæson?

Thomas: "Vi har som hold været opmærksom på at holde os i gang med gammon hele året, og det kan være en del af forklaringen på vores succes. De foregående sæsoner har vi ”kun” spillet hold- og pokal turnering, og når disse var slut, gik vi på sommerferie og spillede ikke nævneværdigt frem til næste sæson, ud over lidt sporadisk hygge.

Jeg blev opmærksom på, at hver gang vi gik i gang med holdturneringen, så var vi ”rustne” og tabte de første 3-4-5 kampe, og dermed blev vi meget hurtigt sejlet agterud. Med en særlig opmærksomhed på at holde os i gang op til 19/20 sæsonen, kom vi godt fra start.

Vi er 3 spillere, der stort set har spillet alle kampene; Hans # 2700, Frank # 2774 og mig selv, og vi endte alle 3 i top 10 på topscorerlisten. (Vores fjerde spiller Søren #4602 spillede 5 kampe, hvoraf han vandt 3).

På det personlige plan, ligger min fremgang i flere ting.
  •  Jeg er blevet bedre til at tro på mig selv og hvile i min spillestil. Jeg lader mig ikke slå ud hvis jeg i starten af en kamp bliver ”kørt af banen”, så bevarer jeg troen på, at det jeg gør er rigtigt i situationen og tror på at terningerne nok skal vende til min fordel.
  • Masser af XG. Jeg spiller minimum 3-4 kampe på XG om dagen.
  • Jeg ser masser af analyser på Backgammon Galaxy/ Backgammon Denmark.
  • Held, det skal der også til…."
Hvad er det bedste ved at spille i Easy Take?

Thomas: "Easy Take er en klub med to hold, og holdsammensætningerne har stort set været uændret i rigtig mange år, hvilket gør at vi kender hinanden rigtig godt.

Vi har eget lokale og for mit vedkommende ligger klubben i gå afstand hjemmefra. Det, at vi har eget klublokale, ser jeg som en fordel, da der er mere ro i forhold til hvis vi for eksempel skulle have spillet på en cafe/værtshus. 

Ydermere er der den fordel, at vi selv sætter øl/vand priser og dertil har en Mc Donalds på den anden side af gaden.
"



Du har været medlem af DBgF siden 1999. Hvad fik til at melde dig ind i forbundet i sin tid?

Thomas: "Jeg meldte mig ind i 99 fordi der blev spillet backgammon alle vegne på min arbejdsplads DSB. Jeg lærte spillet at kende og blev hurtigt betaget af kombinationen af strategi, taktik og held med terningerne.

Mine kolleger havde startet HI Backgammon, en afdeling af Hovedstadens Jernbane Idræt og selvsamme kolleger der havde lokket mig til at spille, pressede nu også på for, at jeg skulle være med i forbundet, så jeg kunne deltage i turneringer.

HI blev senere indlemmet i Easy Take, da begge klubber manglede spillere og kunne se en fordel i en fusion.

I 2006 startede jeg som selvstændig kørelærer og kunne ikke finde tid til gammon i en travl hverdag med arbejde og familie, så det endte med en 10 år lang pause.

Da jeg i 2016 meldte jeg mig ind igen, var det fordi at mine gamle holdkammerater manglede en spiller. Jeg opdagede hurtigt at jeg i den grad havde savnet spillet og miljøet omkring Backgammon.
"

Easy Take 1 vandt også deres række, 3 division A (øst). Dermed er begge hold klar til 2. division i holdturneringen 20/21. Hvordan er dine forventninger til den kommende sæson?

Thomas: "Mine umiddelbare forventninger, på det personlige plan til 20/21 er, at jeg som minimum vinder mere, end jeg taber, og at jeg forsætter min udvikling som spiller.

Da jeg er bevidst om, at der er flere stærke spillere i 2. division, så skal jeg holde mig skarp og hele tiden forsøge at lære af mine fejl. (”Den der føler sig færdiguddannet, er ikke uddannet men færdig!”)

Mit håb er at vi ender i toppen af anden division, men realistisk set, med det niveauforskel der er på anden og tredje division, placerer begge vores hold sig sandsynligvis i den nedre del, uden at komme i fare for nedrykning.
"

Hvad får du tiden til at gå med, nu hvor Danmark mere eller mindre er lukket ned på grund af corona?

Thomas: "Jeg passer mit arbejde tidlig morgen i DSB, jeg kører S-tog, og der er ikke mange med i disse tider. Min køreskole er midlertidig lukket pga Corona, derfor har jeg blandt andet tid til at lave en masse på vores gamle hus, der altid trænger til en kærlig hånd.

Derudover spilles der lidt på Backgammon Galaxy, men det er ikke det samme som live gammon. Jeg fik desuden Marc Olsens bog: "BACKGAMMON From basics to badass", i julegave og den er jeg nu ved at læse for anden gang. Den kan jeg absolut anbefale!

Og så er mit håb, at vi snart er igennem denne coranatid og kan mødes over backgammon igen.
"

Sådan gik det Thomas Wagner i sæsonen:

Benjamin Lund:
"Jeg kommer til at jagte en landsholdsplads"

Af Taus Bøytler

Benjamin Lund har en seriøs tilgang til backgammon
Fotos: Karsten Bredahl
Folk, der følger med i debatterne på forbundets hjemmeside og i Facebook-gruppen "Backgammon Denmark" vil vide, at der har været en spændende debat om, hvem der kan komme i betragtning til det danske backgammonlandshold.

Torsdag den 30. april 2020 meldte Steen Grønbech ud på vegne af bestyrelsen, at reglerne for, hvem der kan komme i betragtning til landsholdet var blevet ændret igen. Her kan du se de nye kriterier.

Det betyder, at nærværende interview med Benjamin Lund indeholder nogle informationer, der ikke længere er aktuelle. Der står for eksempel, at det kun er de 14 danske medlemmer af DBgF, der har opnået botnotrm nummer to, der kan komme i betrasgtning til landsholdet, men det er ikke længere tilfældet. Som konsekvens af de nye regler kan de 21 spillere, der har fået den første botnorm, komme i spil til landsholdet.

Interviewet bliver i det efterfølgende bragt som det oprindeligt var tænkt.
-----------------------------------------------

"For at få tilbudt en plads i bruttotruppen til landsholdet, skal man fremover have 2 botnormer efter de gældende kriterier, som udarbejdes af botnorm-udvalget
."

Sådan lød budskabet i det indlæg, Steen Grønbech, der selv sidder i bestyrelsen og spiller på landsholdet, postede på forbundets hjemmeside søndag den 19. april 2020.

Hvad er en botnorm?
For at opnå en botnorm skal man spille en række kampe på et højt niveau ifølge analyseprogrammet eXtreme Gammon. De nærmere retningslinier kan læses her: Botnorm settings.

14 kandidater til landsholdet
Der er i skrivende stund 16 DBgF-medlemmer, der som minimum har opnået to botnormer. To af dem er fra Sverige, og kan derfor ikke komme i betragtning til det danske backgammonlandshold. Se listen over de skrappe folk nederst i nærværende nyhed.

En af de 14 danske spillere, der har opnået den anden botnorm, og som derfor har mulighed for at komme på landsholdet, er Benjamin Lund der spiller for Mama Boyz i elitedivisionen.

Nyhedsbrevet har talt med Benjamin om udsigten til at komme på landsholdet, hans stil som backgammonspiller samt en stor præstation, han opnåede i 1993.

Du er en af de 14 spillere, der har botnorm nummer to, og som dermed har en mulighed for at komme i betragtning til landsholdet. Kommer du til at jagte en landsholdsplads?

Benjamin: "Well...jeg arbejder på at blive en bedre backgammon spiller. I længere tid har jeg optaget alle livekampe, og gennemgår dem derefter hjemme.
Det har jeg tænkt mig at fortsætte med.

Netop det, synes jeg er noget af det mest interessante, finde ud af hvilke beslutninger der var rigtige og hvorfor.

Desværre går forbedringerne alt, alt, alt for langsomt.

For mig er det primært en konkurrence med mig selv, i jagten på at blive bedre. Men, jeg synes også det er sjovt at konkurrere med andre og på den måde sammenligne eget niveau.

Der er så mange rigtige stærke spillere i Danmark. så jeg er klar over at det bliver overordentlig svært. Men ja, jeg kommer til at jagte en landsholdsplads, ud fra de kriterier der nu engang opstilles.
"

Hvad vil det betyde for dig at komme på det danske backgammonlandshold?

Benjamin: "Det vil jeg synes kunne være sjovt."

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Benjamin: "Alt for langsom... Hmm... analytisk og systematisk, sammenkoblet med at tænke i mønstre.
Jeg har tendens til at ville spille perfekt, hvilket betyder at jeg tit kommer til at bruge (for) lang tid på småting. Ligesom jeg også får overtalt mig selv til noget der er skævt.
Jeg spiller bedst når jeg er i flow, og stoler på intuition. Det træner jeg på at gøre mere.
"

Udefra set virker du altid cool over backgammonbrættet. Brænder du aldrig sammen indeni, hvis din modstander er urimeligt heldig?

Benjamin: "Mit primære fokus er at spille bedst muligt. Det er også min tilgang over brættet.
Derfor forsøger jeg alene at fokusere på at træffe de rigtige beslutninger.

Efter en kamp, så kan jeg blive voldsomt irriteret på mig selv over dårlige beslutninger, men oftest påvirker rullene mig ikke.

Når jeg analyserer kampe hjemme, ser jeg heller ikke på den såkaldte "luck-factor". Det er for mig helt uinteressant. Det eneste der betyder noget, er hvordan jeg i næste situation kan træffe bedre beslutninger.
"

I 1993 kom du i semifinalen i mesterrækken til Nordic Open. Hvordan husker du tilbage på den oplevelse?

Benjamin: "På det tidspunkt følte jeg, at jeg var godt spillende. I runden før, mødte jeg Jerry Grandell, som på det tidspunkt muligvis var den bedste spiller i verden. I den kamp havde jeg en følelse af, at han stort set ikke lavede nogen fejl. Jeg var heldig at vinde, ved at slå 66 på et afgørende tidspunkt.

I semifinalen skulle jeg møde Jens Lauridsen (Ynse), og mente selv jeg var klar favorit. Vinderen af vores kamp skulle møde amerikaneren Alan Steffen, som jeg mente at være nogenlunde lige med. Så egentlig havde jeg på det tidspunkt en fin chance for at vinde Nordic Open turneringen.

Ynses holdkammerat Thomas Jespersen overværede hele kampen, og de holdt sammen jævnlige pauser. Dengang var det usædvanligt, at spille med ur, så koblet med mit langsomme spil, tog kampen sikkert lang tid.

Jeg tabte kampen, hvilken på det tidspunkt var en stor skuffelse. Senere samme år vandt jeg 1. Consolation i Monaco, hvilket så gav en følelse af genoprejsning
."

De 14 potentielle landsholdsspillere + to skrappe svenskere
  • Lars Trabolt (Har fire botnormer)
  • Steen Grønbech (Har tre botnormer)
  • Thomas Kristensen
  • Michael Larsen
  • Thomas Tenland (svensker!)
  • Christian Munk-Christensen
  • Peter Friberg
  • Mads Peter Andersen
  • Karsten Bredahl
  • Freddie Noer
  • Thomas Myhr
  • Jess Danielsen (Har to botnormer)
  • Daniel Sørensen
  • Michael Nielsen
  • Mårten Howe (svensker!)
  • Benjamin Lund

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp