Copy
"מֻתָּר לְדַבֵּר שְׁמֵימִית / וּמֻתָּר לֶאֱחֹז בֶּעָנָן / וּמֻתָּר לִהְיוֹת שְׁמוּרַת־אֵל / כְּרוּיָה בֵּין צוּקֵי עָתָק [...]"

יפעת גלבר

גלויה מזמינה אתכן ואתכם להיכנס כבר אל דף הבית הרענן והצבעוני ולהתעדכן ברשומות החדשות:

תקופת האירוסין בימי הקורונה איננה פשוטה כלל. לילך בן דוד משתפת אותנו במחשבות וברגשות המלווים כשמתברר שלא בטוח שעד החתונה כל זה יעבור. לכך מתווספת כתיבה על השאלות המלוות את החתונות שעתידות להתקיים בטווח הזמן הקרוב - בין אם יתקיימו באופן אחר מן התכנון הראשוני ובין אם יכריעו הזוגות לדחותן.

גם שאלת הטבילה בעת הזו ממשיכה ללוות את הנשים הנזקקות לה ואת הכלות המחוייבות בה, לראשונה. הרבנית ד"ר מיכל טיקוצ'ינסקי פורשת את ההגדרות למקווה כשר להלכה ומתייחסת במאמר נפרד לשאלת ההיתכנות של טבילה באמבטיה ביתית כחלופה לטבילה בבית הטבילה. נשים הבוחרות בתקופה זו לטבול מוזמנות למלא את השאלון לוגין.מקווה על מנת להעניק את הידע על הקיים, עבור הטובלות האחרות ועבור מעקב והצפת הדברים אל המשרדים הממשלתיים הרלוונטיים מתוך מעשיות ואחריות.

הזמן הביתי מהווה עתה לא רק את טובת הקרבה עם מי שסמוכים, אלא שבוודאי עולות גם התמודדויות עם פערים ואי הסכמות, דפוסים שיש רצון לשנותם ותהיה כיצד לצלוח את העת הזו באופן הטוב ביותר. תחת הפסבדונים "גרציה ברדוגו" משתפת אותנו כותבת בהכרעה שקיבלו היא ובן זוגה לפנות לטיפול משותף ועד כמה טוב משמעותי צמח ביניהם וכיצד גילו ששם קוד שנוצר משיב אותם אל 'חגורת ההצלה' בה בחרו.

הילה מיכוביץ סיטון, הלא היא: 'הקרציה מפולניה', כתבה למגזין על איזון שנדרש בין בני הזוג בנשיאה בנטל המשימות והאחריות של כל אחד מהם. הצעתה היא: פשוט לשחרר. ברשימתה היא מציעה פתרונות מעשיים המשיבים סדר והגיון בניהול המשימות ובחלוקת מרחבי הפעולה של בני הזוג. היא מציעה לשחרר הרבה מן ההתערבויות המציקות בדינמיקה הזוגית ולשוב לידיעה שכל אחת רוצה בטובת השני ולכן, התמודדות מושכלת יכולה לסייע מבחינות רבות. לצד קריאה זו, כדאי לקרוא רשומה חדשה של נוגה דודסון על הנחות המוצא שהבאנו מהחיק המשפחתי בו צמחנו. ברשומה זו מציעה נוגה עבודה זוגית ותרגום ההבנות המשותפות לכדי עיצוב מחדש של המשפחה הנבנית כל העת.

דבורה לדרמן-דניאלי משתפת אותנו בתובנות ובתרגילים אישיים בדבר קרבה ומרחק של אישה עם גופה שלה, לשם השבה אל ידיעות פנימיות ובחירות נכונות יותר ביחס לגוף, למיניות ולחיי הזוגיות.

כתבנו יחד בצוות המגזין על קרום הבתולין ועל אי-הידיעה שמניע חששות רבים. הנחנו פירוט מילולי וויזואלי על מנת לסייע לנשים ולגברים להעניק לנושא יחס ראוי ומתון, אחראי וכזה שמתמקד בסופו של דבר בחיבור שבין בני הזוג. קריאה של דברים אלו יכולה להיות מלווה בטקסט ותיק יותר באתר המסביר על החמדה - עונג המיני

לימור לוי אוסמי, הכותבת באתר "נשים מדברות אימהות", פורשת במגזין גלויה טיפים להתמודדות עם חופשת לידה בתקופת הקורונה. לא מעט מדבריה יכולים להיות מאומצים גם על ידי רבות ורבים מאיתנו בעת תקופת ההתכנסות ושינוי סדרי היומיום. בנוסף, הרבה מדבריה עשויים להתאים גם לחופשות לידה עתידיות, בהתאמה. כדאי לשלוח לחברה שילדה או לחברה שעתידה ללדת בקרוב, בצירוף התפילה שחיברה שירה לוין לערב לידה, לקראת לידת בת. בנוסף, יש מי שייטיב עימם לקבל את התפילה לכניסה להריון.

שירהּ של סלעית פונה אל העתיד ומציע אמונה ורוויה: "[...] עוֹד יֵשְׁבוּ זְקֵנִים וּזְקֵנוֹת / בִּשְׂדוֹת הַחִטָּה הַזוֹהֶבֶת / וְאַתְּ תִּהְיִי נֶאֱהֶבֶת". גם כאן, נציע לקרוא משיריה הנוספים המופיעים באתר ובספרה.

הצעות נוספות לקריאת שירים חדשים במגזין גלויה
נמליץ לקרוא בשיר של עדינה בן-דוד, ימי גוף ימי נפש: "יְמֵי הַגּוּף הָאֲיֻמִּים / אֲרוּרִים בְּקִלְלַת הַבְּדִידוּת מְרוֹקְנִים מִכָּל / הָעוֹר הַבּוֹעֵר / בִּתְשׁוּקַת מַגָּע / הַמַּטְרִיפָה אֶת הַדַּעַת [...]"

גם כמה משיריו של עמרי שרת הצטרפו את המגזין ובהם קולות המבקשים להתפכח ולראות את מה שסמוך ונגלה לעומת דמיונות וחלומות. בשירים ישנה התמודדות עם חוויית הבדידות ועם המציאה בחיק העצמי עד שיצומצם המרחק בין המאוויים למציאה.

יפעת גלבר, שציטוט משירהּ הובא לעיל, העניקה למגזין שירים נוספים; על חדוות הגוף והחופש שהיא חוזה במבטה על אחרים שהיא מזהה בהם כי "אֵינְכֶם מְבַקְּשִׁים דָּבָר / זוּלַת חַיִּים אֲשֶׁר לִחְיוֹת / גְּלוּיִים לְאוֹר הַשֶּׁמֶשׁ / גּוֹלִים מִנִּסְתָּרוֹת" ושיר על מה שנשמע ולא נשמע.

השבת ייקראו הפרשות: "אחרי מות-קדושים" וזו השנה השניה שבה פיני רבינוביץ מבקש להקדיש את השבת הזו לשכול האזרחי, לאבדן שחווים בכל משפחה. הצעתו היא להקדיש את דברי התורה בשבת זו להרחבת הלב ולהבנה ההדדית כי בתום שבוע זה שבו כולנו שהינו עם חסרון כואב עבור כלל ישראל, יש מקום לייסד גם שבת לזכרון השכול האזרחי עבור משפחות שאיבדו את יקיריהן בנסיבות מצערות אחרות.

ניתן למלא את השאלון שיזמה משפחת רבינוביץ ולהצטרף ליוזמה זו, גם במחשבה קדימה על נתינת מקום בחיי הקהילה שיש בה געגועים תמידיים.
 

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים - בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

איחולי בריאות ושמחת אביב,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

רוצה לגלות עוד?
Facebook
Website
Email
 © 2020, גלויה, כל הזכויות שמורות.

קיבלת את הדיוור הזה מאחר ונרשמת למגזין גלויה
אם את רוצה להסיר את הרשמתך לחצי כאן

Email Marketing Powered by Mailchimp






This email was sent to <<אימייל>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gluya · Yordei Hasira · Jerusalem 9322515 · Israel

Email Marketing Powered by Mailchimp