Copy
View this email in your browser

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας 2020 - #ΓίνεΗΜέλισσα!

 
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας αναφέρεται σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα - το ρόλο των μελισσών και των άλλων επικονιαστών στην ύπαρξη ζωής στον πλανήτη Γη, στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας… Ο στόχος αυτού του ενημερωτικού δελτίου είναι πιο μετριοπαθής. Στόχος μας είναι να σας παρουσιάσουμε μια σειρά δράσεων τις οποίες, πόλεις, γειτονιές, ιδρύματα, εταιρείες αλλά και καθένας από εμάς μπορεί να αναλάβει και να πράξει προκειμένου να συμβάλει σε μια μεγαλύτερη ιστορία - σε ένα πιο καθαρό και πιο πράσινο περιβάλλον, καθώς και στη διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας. Στο πρώτο μέρος θα σας πούμε λίγα λόγια για την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας και τη φετινή διεθνή γιορτή. Στη συνέχεια, θέλουμε να μοιραστούμε τις γνώσεις του δικτύου συνεργασίας, οι οποίες συγκεντρώνονται σε θεματικά ενημερωτικά δελτία (newsletter) και οδηγίες. Υπάρχουν έξι διαφορετικά και καινοτόμα προγράμματα εορτασμού που πιστεύουμε ότι θα σας εμπνεύσουν να συμμετάσχετε στην πρωτοβουλία μας για πόλεις φιλικές προς τις μέλισσες.
 
Εμπλουτίζοντας την αστική ζούγκλα με μέλισσες
 
Οι πόλεις του BeePathNet έχουν δεσμευτεί, να δημιουργήσουν ένα πράσινο και υγιές αστικό περιβάλλον, όπου πολίτες και μέλισσες θα μπορούν να συμβιώνουν και να ευημερούν αμφότεροι.

Η γνώμη σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας και για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε μια σύντομη έρευνα. Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνήσει τις απόψεις των κατοίκων του Δήμου για τις μέλισσες και τους υπόλοιπους επικονιαστές, τα προϊόντα κυψέλης καθώς και για τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις μέλισσες αστικού περιβάλλοντος. Το ερωτηματολόγιο είναι  ανώνυμο, εμπιστευτικό και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά και μόνο στα πλαίσια της έρευνας. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι περίπου πέντε λεπτά.



 Έξυπνη Μέλισσα


Εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας μέσω επιλεγμένων ερευνών
Προστατεύνοτας τους επικονιαστές μέσω της Γεωργίας με Εναλλακτικούς Επικονιαστές, οι αγρότες μπορούν να έχουν καλύτερες αποδόσεις – Η προσέγγιση αυτή χρησιμοποιεί φυτά τα οποία ενισχύουν τα ενδιαιτημάτα, για να προσελκύσει και να διατηρήσει άγριους επικονιαστές κι έτσι να αυξήσει την ποιότητα και  ποσότητα πολλών καλλιεργειών. Επίσης προσελκύει φυσικούς εχθρούς και μειώνει την αφθονία των παρασίτων. Οι αγρότες έχουν υψηλότερο εισόδημα ανά επιφάνεια, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη προσέγγιση εφαρμόσιμη και  σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.
 
Οι βομβίνοι, από τους πιο σημαντικούς επικονιαστές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα – Ζωηροί και περίεργοι, υπερέχουν στο να διασκορπίζουν τη γύρη και να γονιμοποιούν πολλούς τύπους άγριας χλωρίδας, καθώς επίσης και σημαντικές γεωργικές καλλιέργειες όπως οι ντομάτες και τα βατόμουρα. Ωστόσο οι ακραίες θερμοκρασίες  μπορούν να επιφέρουν τρομερές συνέπειες στα οικοσυστήματα και τη γεωργία.
Οι Ευρωπαίοι μελισσοκόμοι ζητούν σαφή σήμανση του μελιού της ΕΕ - 16 χώρες  της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων όλων των εταίρων μας, υπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανεξετάσει την Κοινοτική  Οδηγία για το μέλι προκειμένου να αναγράφεται με σαφήνεια  η προέλευση των μειγμάτων μελιού. Προτείνεται ένα σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης που θα τεθεί σε εφαρμογή ώστε να σωθεί ο τομέας, δεδομένης της  πτώση της παραγωγής σε ολόκληρη την ΕΕ και της αύξησης των φθηνών εισαγωγών.
Παράνομα υπολείμματα φυτοφαρμάκων  βρέθηκαν σε τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης - Η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων), δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων και των επιθεωρήσεων από το 2018, τα οποία έδειξαν υπέρβαση των νόμιμων ορίων σε μη εγκεκριμένα από την ΕΕ φυτοφάρμακα. Αν και, αυτές οι τιμές δεν αντιπροσωπεύουν υψηλό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, ο αντίκτυπος σε άλλα ζωντανά όντα θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικός.
Οι καλλιέργειες κινδυνεύουν καθώς ο κορονοϊός κλειδώνει τις μέλισσες  - Ο περιορισμός μετακινήσεων, η καραντίνα και το κλείσιμο των συνόρων που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να επιβραδυνθεί η πανδημία του κορονοϊού, απειλούν την παραγωγή τροφίμων καθώς περιορίζουν τις μεταφορές μελισσιών. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μέλισσες μεταφέρονται σε διαφορετικές αγροτικές περιοχές, αντί να μένουν σταθερά σε μια περιοχή - ωστόσο την παρούσα στιγμή δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

Νέα από τις Μελισσοπόλεις

Παιδαγωγικές συνεδρίες στα σχολεία – 1ος κύκλος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά  (Αμαράντε)

 
Οι παιδαγωγικές συνεδρίες στο νηπιαγωγείο ξεκίνησαν με την ιστορία «Η μαργαρίτα και η μέλισσα», η οποία περιγράφει την όμορφη φιλία ανάμεσα σε μία μέλισσα και ένα λουλούδι. Στη συνέχεια, παίξαμε και ζωγραφίσαμε με τα παιδιά.
Στους μαθητές του δημοτικού σχολείου, παρουσιάσαμε τον υπέροχο κόσμο των μελισσών και της μελισσοκομίας παρέα με έναν μελισσοκόμο.

Κοινό τμήμα Βιολογίας, Μελισσοκομίας και Νομικής στο Senior University, του Αμαράντε.


Σε αυτό το κοινό τμήμα, που διοργανώθηκε από 3 καθηγητές των αντίστοιχων τμήματων  του  Πανεπιστημίου του Αμαράντε, τελειόφοιτοι φοιτητές κλήθηκαν να μιλήσουν και να μάθουν περισσότερα για τις μέλισσες.

Το BeePathNet συμμετείχε στην  35η έκθεση τουρισμού PHILOXENIA (2019)

 
Η PHILOXENIA αποτελεί τη σημαντικότερη ετήσια συνάντηση τουριστικών επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και οργανισμών στην Ελλάδα. Είναι δομημένη σύμφωνα με τις ανάγκες των επαγγελματιών και τις επιθυμίες των ταξιδιωτών, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση προορισμών και εμπειριών, καθώς και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης (Business to Business) και κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών, η διευθύντρια μάρκετινγκ του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κυρία Τάνια Ακριτίδου συναντήθηκε με 35 ταξιδιωτικούς πράκτορες από 12 διαφορετικές χώρες. Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκε και προωθήθηκε η Χαλκιδική, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού, καθώς και το νέο δίκτυο διαδρομών που ονομάζεται Δρόμοι Χαλκιδικής. Εκεί ήταν αναρτημένη η αφίσα του προγράμματος, μια μικρή έκθεση προϊόντων κυψέλης, ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ τα μέλη του  BeePathNet, ήταν εκεί διαθέσιμα να παρέχουν πληροφορίες και ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους. Είναι βέβαιο ότι το BeePathNet και οι μέλισσες της Νέας Προποντίδας θα έχουν σημαντική παρουσία  στη Philoxenia 2020.

Agrotica 2020- Η ελληνική έκθεση για τους αγρότες

Κάθε δεύτερη χρονιά στα τέλη Φεβρουαρίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, η  έκθεση Agrotica. Φέτος, εκτός από την έκθεση, πραγματοποιήθηκε πληθώρα εργαστηρίων για διάφορα θέματα και παρουσιάσεις ερευνών  ελληνικών πανεπιστήμιων. Τη 3η ημέρα, κατά τη διάρκεια  εργαστηρίου για τους νέους αγρότες, ο Νίκος Τσαλδάρης , μελισσοκόμος και μέλος του BeePathNet -Νέας Προποντίδας, παρουσίασε την εμπειρία του από την εκπαιδευτική διαδικασία για τους νέους αγρότες / μελισσοκόμους καθώς και από τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του BeePathNet.

Bee Helpful- Μία πρωτοβουλία από μελισσοκόμους της Νέας Προποντίδας κατά την εποχή κορονοϊού!

Οι μελισσοκόμοι, μέλη του BeePathNet Νέας Προποντίδας-Μελισσοδιαδρομές, μετά από πρόταση του Νίκου Τσαλδάρη, μελισσοκόμου και μέλους της τοπικής ομάδας δράσης του BeePathNet, συγκέντρωσαν μέλι, κηραλοιφές, πρόπολη και αρωματικά βότανα και τα δώρισαν στην Α' Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στους γιατρούς και το  προσωπικό που αγωνίζονται ενάντια στον Covid-19! Συγχαρητήρια σε όλους! Τα μέλη υποσχεθήκαν να επαναλάβουνε τη δράση και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχή μας. Ευχαριστήριο μήνυμα  για την πρωτοβουλία αυτή ανήρτησε και ο Δήμος Νεας Προποντίδας στην ιστοσελίδα του.

Ξενοδοχεία και φωλιές μελισσών, Νέα Προποντίδα


Εκτός από το ήδη υπάρχον ξενοδοχείο μελισσών στο Τμήμα Μελισσοκομίας, στα Νέα Μουδανιά, ξεκινήσαμε τη δημιουργία νέων κατασκευών προκειμένου να αυξήσουμε τη βιοποικιλότητα και τους πληθυσμούς των άγριων μελισσών. Οι κατασκευές μας είναι  ξύλινες αλλά και  στο έδαφος καθώς πολλές από τις μοναχικές μέλισσες φωλιάζουν εκεί. Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζονται μερικές από τις κατασκευές!

Συναντήσεις τοπικής ομάδας δράσης Νέας Προποντίδας κατά τη διάρκεια της καραντίνας!


Στα πλαίσια  των περιορισμών λόγω COVID-19, οι συσκέψεις της τοπικής ομάδας δράσης έπρεπε να προσαρμοστούν. Οι τηλε-συναντήσεις μέσω Skype, Zoom ή Webex καθώς και η καθημερινή επικοινωνία μέσω WhatsApp, Viber ή Messenger, έγινε η κοινή και πρακτική μέθοδος μας. Οι εργασίες συνεχίζονται και οι δράσεις προγραμματίζονται για τη στιγμή που όλοι θα μπορούμε να συναντηθούμε και να γιορτάσουμε  την επιβίωση των ανθρώπων!

Bydgoszcz, Οικολογική υποτροφία


Τον Ιανουάριο του 2020, η πόλη του Bydgoszcz κάλεσε σχολεία, νηπιαγωγεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για την οικολογική υποτροφία Bydgoszcz - Bydgoszcz Ecological Grant. Χάρη στη συμμετοχή της πόλης στο έργο BeePathNet, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας καθορίστηκε ως ένας από τους 3 τομείς προτεραιότητας για  το διαγωνισμό. Την 1η Απριλίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Οι υποψήφιοι που προκρίθηκαν έλαβαν χρηματοδότηση έως και 2.000 PLN. Αποδείχθηκε ότι το θέμα των μελισσών προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.  22 από το σύνολο 44 συμμετοχών  που έλαβαν χρηματοδότηση, αναφέρθηκαν σε αυτό το θέμα. Και τώρα  ανυπομονούμε για την υλοποίηση αυτών των υπέροχων ιδεών.

Έργο " Beehive on wheels ", Bydgoszcz


Στο πλαίσιο του έργου "Beehive on wheels", πραγματοποιήθηκε μια σειρά εργαστηρίων με στόχο την ενημέρωση  των εκπαιδευτικών σχετικά με το θέμα της μέλισσας. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης του Δρ. Piotr Wasilewski στις 18 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη βιολογία των μελισσών και των αποικιών μελισσών, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με την επίδραση των μελισσών σε διάφορες πτυχές της ανθρώπινης ζωής. Όλοι έλαβαν μια σακούλα με σπόρους από διάφορα φυτά ως δώρο. Στη συνάντηση στις 2 Μαρτίου, ο μελισσοκόμος Mateusz Andryszak μίλησε για την κατασκευή μιας κυψέλης και παρουσίασε τον εξοπλισμό μελισσοκομίας, ενώ ο σχεδιαστής Dawid Kilon οργάνωσε ένα πρακτικό εργαστήριο εκμάθησης σχεδίου μέλισσας, επισημαίνοντας τα στοιχεία της ανατομίας των εντόμων  τα οποία χρησιμεύουν στην επικονίαση. Είμαστε σε αναμονή του τελευταίου εργαστήριου,  το οποίο θα είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις μέλισσες και τη μελισσοκομία.

Διοργάνωση: Kujawsko-Pomorskie Centrum Edukacji Nauczycieli w Bydgoszczy και ο Δήμος Bydgoszcz

Διαγωνισμός "Εγώ και η μέλισσα", Bydgoszcz


Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 ολοκληρώθηκε. Οι νικητές έλαβαν βραβεία και διακρίσεις για τα έργα τους. Οι βραβευμένες ιστορίες αφορούν την κοινότητα των μελισσών, τις συνθήκες διαβίωσης, τον ρόλο τους μέσα στην κυψέλη, τις σχέσεις μεταξύ των ειδών...

Διοργανωτής: Szkoła Języków Obcych (Κέντρο Ξένων Γλωσσών ProfiLingua)

Μελισσοκομικά δέντρα, Bydgoszcz

Μια ομάδα από  λάτρεις της μέλισσας και της φύσης συναντήθηκαν για εκπαίδευση στο μπόλιασμα δέντρων. Αυτό το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από τον Marcin Szymański, έναν μελισσοκόμο και τον Grzegorz Majda από το Zielone Pogotowie (Green Emergency). Πρώτα πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη, ενώ στη συνέχεια όλοι μπορούσαν να εμβολιάσουν τα δέντρα από μόνοι τους. Άλλωστε, η πρακτική τελειοποιεί! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διοργανωτές: Marcin Szymański και Zielone Pogotowie

Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων του Bydgoszcz, Bydgoszcz


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους διευθυντές των σχολείων, η Justyna Olszewska από το δήμο του Bydgoszcz παρουσίασε πληροφορίες για το έργο BeePathNet στο ακροατήριο και τους ενθάρρυνε να αναλάβουν δράση για την προστασία των επικονιαστών και την προώθηση της αστικής μελισσοκομίας. Κάλεσε επίσης τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας στο πλαίσιο της δράσης Οικολογική Υποτροφία  και να συμμετάσχουν σε μια σειρά εργαστηρίων με την ονομασία "Beehive on wheel".

Διοργανωτής: Zespół Szkół Mechanicznych τμήμα Παιδείας και Αθλητισμού του Δημαρχείου Bydgoszcz.
 

Tί… βουίζει;

Η φετινή γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας θα είναι λίγο διαφορετική, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πλούσια στο περιεχόμενό της. Πολλά από τα γεγονότα θα παρουσιαστούν με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή αναβάλλονται αργότερα, όταν βελτιωθεί η παρούσα κατάσταση.

Ρίξτε μια ματιά τι ετοίμασαν οι πόλεις Amarante, Bydgoszcz, Cesena, Hegyvidek, Ljubljana και Nea Propontida για να γιορτάσουν αυτήν την ξεχωριστή μέρα.
1 Απριλίου-30 Μαΐου 2020
Νέα Προποντίδα, Ελλάδα
Κάτι Βουίζει στα άνθη – Bees and Flowers- Μία νέα δράση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Οι πολίτες παρακινούνται να τραβήξουν φωτογραφίες των μελισσών στα λουλούδια, κατά τη διάρκεια του περίπατου τους στη φύση και να τις στείλουν στο BeePathNet. Εν συνεχεία, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Υπεύθυνη δράσης είναι η κα Βίκυ Φαντίδου

1 Απριλίου-31 Ιουλίου 2020
Νέα Προποντίδα, Ελλάδα
Best Bee Balcony  Ένας διαγωνισμός για το καλύτερο μπαλκόνι με μελισσοκομικά φυτά  στην περιοχή της Νέας Προποντίδας. Οι κανόνες του διαγωνισμού έχουν ανέβει στην  ιστοσελίδα του προγράμματος, όπως επίσης και λίστες ενδημικών μελισσοκομικών φυτών. Επίσης, λόγω της κατάστασης με τον COVID-19, η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έχει παραταθεί μέχρι την 31η Ιουλίου του 2020. Υπεύθυνη δράσης είναι  η κα Αθηνά Αποστολούδη.


18 Μαΐου 2020
Νέα Προποντίδα, Ελλάδα. Ανοιχτή επιστολή:
Ανοιχτή Επιστολή: Ώρα για δράση-τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις μέλισσες μας - Στις 18 Μαΐου, μια ανοιχτή επιστολή θα σταλεί στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το θέμα της επιστολής θα είναι: ‘’ Ώρα για δράση: Τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις μέλισσες μας’’. Οι μελισσοκόμοι της Νέας Προποντίδας, μέλη του BeePathNet και το Τμήμα Μελισσοκομίας, θα γράψουν και θα δημοσιεύσουν μια ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό, τονίζοντας την αξία των μελισσών ως επικονιαστών, την αξία της μελισσοκομίας για τη δημιουργία εισοδήματος σε αγροτικές περιοχές και τις απώλειες που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι λόγω τις ανεξέλεγκτης χρήσης των φυτοφαρμάκων. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας μέλισσας, οι μελισσοκόμοι θα ζητήσουν από τον Υπουργό να δράσει.

Ημερολόγιο εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας


18-24 Μαΐου 2020
Τα ζαχαροπλαστεία του Δήμου Νέας Προποντίδας συμμετέχουν στον εορτασμό της ΠΗΜ με 'γλυκιές' δημιουργίες

19 Μαΐου 2020
Μέλη του BeePathNet Νέας Προποντίδας θα δημιουργήσουν φωλιές και ξενοδοχεία άγριων μελισσών στο πάρκο του Μουσείου, στα Νέα Μουδανιά

20 Μαΐου 2020
Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

20 Μαΐου 2020
Σύντομο βιντεάκι, μελών του BeePathNet Νέας προποντίδας με μηνύματα για την Ημέρα Μέλισσας και την σημασία τνω μελισσών

20 Μαΐου 2020
Ο Συντονιστής της τοπικής ομάδας θα συμμετέχει σε βίντεο κολαζ με την Ομοσπονδία των μελισσοκόμων Ελλάδος και την ΑΠΙΜΟΝΔΙΑ

20 Μαΐου 2020
Ο Συντονιστής της τοπικής ομάδας θα δώσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό

21 Μαΐου 2020
Μέλη του BeePathNet Νέας Προποντίδας θα συμμετέχουν σε δράση δενδροφύτευσης με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μάμα

22 Μαΐου 2020
Μέλη του BeePathNet Νέας Προποντίδας θα βάλουν αφίσες με μηνύματα για την προστασία των μελισσών από τα φυτοφάρμακα
Εγγραφείτε στη λίστα e-mail

Θέλετε να ενταχθείτε στο σμήνος μας; Εγγραφείτε στη λίστα e-mail

Συναρπαστικά γεγονότα για τις μέλισσες

Παραμερίστε τις βαρετές στιγμές και απολαύστε την καθημερινότητα διασκεδάζοντας με μελισσοπαιχνίδια!
Παίζουμε!
Κατασκευάστε ένα 5αστερο ξενοδοχείο μελισσών
 
Βοηθήστε τις μέλισσες
Γνωρίζατε ότι οι μέλισσες κρατούν κοινωνικές αποστάσεις ώστε να αποφύγουν τις αρρώστιες;
#μένουμε σπίτι
Partners
Copyright © 2020 BeePathNet, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp