Copy
Butlletí 51 - Maig 2020
LES PLUGES CONTINUADES DE L’ABRIL AFAVOREIXEN LES INFECCIONS DE Fusarium spp. A L’ESPIGA, EN BLAT TOU
Durant el mes d’abril, coincidint amb l’espigat, la floració i el començament de la formació del gra en moltes parcel·les de blat tou, s’ha produït un episodi de pluges continuades, moltes vegades intenses, que han afavorit les infeccions de Fusarium spp. a l’espiga. La principal simptomatologia de la malaltia és l’aspecte blanquinós d’una part o de tota l’espiga.  Més informació. 
COLLITA I RISC D’INCENDIS. QUÈ CAL TENIR EN COMPTE ? 
Durant l'any 2019 es van produir prop d'una vintena d'incendis generats per l'activitat cerealística. Aquests es van produir tant en Pla Alfa 0, 1, 2 i 3, la qual cosa indica que a qualsevol dels nivells del Pla Alfa existeix un risc intrínsec que s'ha de minimitzar. En aquest article, es farà un recordatori de les recomanacions, obligacions i es compartiran un seguit de vídeos de com actuar en cas d'incendi.  Més informació. 
ESPIGUES D’ORDI AMB GRANS NO POL·LINITZATS, UN EFECTE DE LA BAIXADA BRUSCA DE LES TEMPERATURES I LES PLUGES CONTINUADES
En algunes zones productores s’observen espigues d’ordi amb un nombre important de flors que no s’han pol·linitzat i, en conseqüència, no han format gra. La principal causa probablement està en la baixada brusca de la temperatura que es va produir el 26 i 27 de març i l’elevat dies amb pluja enregistrats a finals d’aquest mes i a inicis d’abril, que van afectar el procés de formació del pol·len (especialment la meiosis). El cultiu més afectat ha estat l’ordi, en part perquè les seves flors presenten un percentatge molt elevat d’autopol·linització. Més informació. 
LA FERTILITZACIÓ DE L’ARRÒS AMB PURINS DE PORC
L’ús de fertilitzants orgànics en el cultiu de l’arròs a la zona del Delta de l’Ebre és especialment destacable pel que fa a la utilització de productes orgànics sòlids, com ara la gallinassa, i menys freqüent pel que fa als fertilitzants orgànics líquids com els purins. La utilització de purins en arròs és una pràctica freqüent i, és per aquest motiu que, durant el període 2007-2016, es va fer un seguiment de diferents aplicacions d’aquest adob orgànic, comparades amb l’aplicació de nitrogen a base d’adobs minerals, pràctica més habitual a la zona. Més informació. 
ESTRATÈGIES DE FERTILITZACIÓ AMB DEJECCIONS RAMADERES EN ROTACIONS DE DOS CULTIUS EN UN ANY 
Quan es fa una rotació que inclou dos cultius en un any, com s’ha de plantejar la fertilització amb dejeccions ramaderes? Quines singularitats té? Us en fem un resum dels condicionants agronòmics i normatius i de les recomanacions generals per diferents situacions.  Més informació. 
Website
Email
YouTube
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte a l'email butlleti.extensius@irta.cat Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.
CANCELAR SUBSCRIPCIÓ






This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació Mas Badia · Mas Badia · La Tallada d'Empordà, 17134 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp