Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 28-29
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
  * Nieuwe IB'er
  * Interne Audit Blick op Onderwijs
  * Gymtijden volgend schooljaar
  * Wenuurtje
  * Versoepeling maatregelen
  * Afscheid juf Sanne en juf Loes
  * Interim-directie
- Hulp gezocht voor de schoolbibliotheek
- Nieuws van Externen
- Groeiplaneet App

wk 28: 6 juli - 10 juli

m   Alt. sportdag gr 5 t/m 8
d      
w   
d   Feestprogramma gr 8
v    

wk 29: 13 juli - 17 juli

m      
d      Afscheid groep 8    
w      
d     Laatste schooldag
v     Studiedag(leerl vrij)

   Algemeen nieuws


Nieuwe IB'er
Na de bekendmaking van het vertrek van juf Irene, is meteen een vacature uitgezet. Door de benoemingsadviescommissie, bestaande uit directie, teamlid en ouderlid MR zijn verschillende gesprekken gevoerd en hier is Marjolijn van Oijen gekozen als nieuwe intern begeleider. Marjolijn is een ervaren intern begeleider, die de afgelopen jaren gewerkt heeft op een school in Rotterdam. Op later moment zal zij zich aan u voorstellen.
Wij zijn erg blij met de keuze voor Marjolijn en de keuze van Marjolijn voor onze school.
  
Interne Audit Blick op Onderwijs
Vorig schooljaar is in juni een audit geweest door de auditcommissie van Blick op Onderwijs. Hier scoorde de school onvoldoende op zicht op ontwikkeling en didactisch handelen. In oktober kwam vervolgens de inspectie en was zicht op ontwikkeling nog onvoldoende, maar was didactisch handelen wel voldoende.
Op 24 en 25 juni is de interne auditcommissie van Blick op Onderwijs wederom op school geweest. Zij hebben 8 groepen bezocht, gesprekken gevoerd met de leerlingenraad, met het team en met het managementteam. Aan het eind van de dag hebben zij een terugkoppeling gegeven en heeft de school op alle punten van zicht op ontwikkeling en didactisch handelen een voldoende gekregen. Dit biedt veel vertrouwen voor het herstelonderzoek van de inspectie dat in oktober zal plaatsvinden en is een beloning voor het harde werken aan het verbeterplan dat naar aanleiding van het inspectiebezoek door de interim directeur en het managementteam is opgesteld.
 
Gymtijden volgend schooljaar
Het gymrooster voor volgend schooljaar is definitief.
Alle groepen, dus ook de groepen 1/2, krijgen volgend schooljaar wekelijks gymles onder begeleiding van een vakleerkracht.
Omdat de groep 4 één keer in de twee weken zwemles volgt, vervalt in die week de tweede gymles op donderdag. De groepen 3 t/m 8 krijgen de gymles van meester Robert en de groepen 1/2 krijgen gymles van meester Jan.
De kinderen van de bovenbouw krijgen allemaal 75 minuten gym per week. Omdat dat voor jongere kinderen nogal een belasting is, wordt dit voor de groepen 3 en 4 gesplitst in twee momenten van 45 minuten. De kinderen van de groepen 1/2 krijgen eens per week gymles en spelen daarnaast ook extra buiten en kunnen op school ook nog bewegingslessen krijgen in de speelzaal.
De beide groepen 3 worden vanwege de beperkte tijd en ruimte tijdens de gymlessen samengevoegd en krijgen als één grote groep samen gymles.
  
Maandag
8:30 – 9:45     groep 6/7
9:45 – 11:00   groep 6
11:00 – 12:15  groep 5
12:30 -  13:15  beide groepen 3 samen
13:15 – 14:00  groep 4 
 
Donderdag
8:30 – 9:45   groep 8A
9:45 – 11:00   groep 8B
11:00 – 12:15  groep 7
12:30 -  13:15  beide groepen 3 samen
13:15 – 14:00  groep 4 
 
Donderdag in andere zaal
8:45 – 9:30     1A
9:30 – 10:15   1B
10:15 – 11:00  1C
 
Wenuurtje
Vanwege de nog geldende beperkingen door het Corona-virus, vervalt het jaarlijkse wenuurtje van de leerkrachten met de kinderen van de nieuwe groep. Om hier toch aandacht aan te besteden, maken de leerkrachten een filmpje. Zo kunnen de leerlingen toch al kennis maken met de leerkracht, al is dat natuurlijk anders dan kennismaken in de groep.
Dit betekent dat er aan de start van het nieuwe schooljaar aandacht besteed wordt aan verdere kennismaking. Door het filmpje weten de kinderen wel al welk gezicht bij de naam van de leerkracht hoort.
  
Versoepelingen maatregelen
Hoewel per 1 juli nieuwe versoepelingen zijn doorgevoerd, blijven de afspraken in het basisonderwijs en de Groeiplaneet voor nu zoals het was. Anders dan voorheen hoeven kinderen echter geen anderhalve meter afstand tot de leerkracht meer te houden, omdat zij een kleine rol in de besmetting van anderen spelen.
Ook de musical mag toch binnen de regels van anderhalve meter afstand op school worden opgevoerd, waardoor ouders in twee groepen de musical van hun kinderen kunnen zien.
Wij gaan ervan uit dat begin volgend schooljaar alle beperkingen worden opgeheven en ouders vanaf dat moment weer in de school aanwezig kunnen zijn. Mochten er dan toch nog beperkingen gelden, laten we u dat natuurlijk weten.
  
Afscheid juf Sanne en juf Loes

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over het afscheid van juf Marianne vanwege pensionering en daarvoor heeft u kunnen lezen dat Mary en Irene besloten elders te gaan werken.
Ook juf Sanne en juf Loes zullen volgend schooljaar niet meer op de Groeiplaneet werkzaam zijn. Juf Sanne gaat studeren voor juf basisonderwijs aan de PABO. Juf Loes gaat weer in de flexpool van Blick op Onderwijs en zal weer invalwerkzaamheden op de verschillende Blick-scholen verrichten. Als invaljuf zullen wij haar dan waarschijnlijk nog wel eens zien.
Wij danken juf Sanne en juf Loes hierbij voor hun inzet en nemen natuurlijk op passende wijze afscheid van hen.
  
Interim-directie

Omdat Mary heeft aangegeven haar carrière elders voort te zetten, is een vacature voor een nieuwe directeur uitgezet. De huidige interim-directeur zal in ieder geval tot de herfstvakantie op de Groeiplaneet blijven en blijft tot die tijd zeker ook aanspreekpersoon vanuit de school: p.debeen@blickoponderwijs.nl
 
Ouderbetrokkenheid en rapporten
Volgens schooljaar zal ouderbetrokkenheid één van de speerpunten van de Groeiplaneet zijn. Er zal een duidelijke visie worden geschreven op ouderbetrokkenheid. Hiervoor zullen we ook vragen aan ouders om zitting te nemen in een werkgroep of stuurgroep ouderbetrokkenheid om dit mede vorm te geven. Mocht u zich geroepen voelen om zitting te nemen in deze werkgroep, kunt u dit melden bij de interim-directeur.
In februari hebben we u gevraagd wat u van de rapporten vindt. Uit deze peiling kwam dat het rapport voor veel ouders niet duidelijk genoeg was en toen hebben ook ouders aangegeven eventueel mee te willen denken over een nieuw rapport. Mocht u daadwerkelijk mee willen denken over het rapport, kunt u dit ook doorgeven aan de interim-directeur.

Met vriendelijke groet,
 
Peter de Been
Interim-directeur obs De Groeiplaneet
 



HULP GEZOCHT VOOR DE SCHOOLBIBLIOTHEEK

Zoals u ongetwijfeld weet is er elke woensdagmorgen bibliotheek op school. Uw kind kan dan bij de schoolbibliotheek 2 boeken lenen, die zowel op school als thuis gelezen kunnen worden.

Een heel mooi iets dat we dit hebben op school! Niet iedereen is lid van de centrale bibliotheek en zo kan ieder kind toch elke week kennismaken met nieuwe boeken.

De schoolbibliotheek wordt bemand door ouders die het leuk vinden om een aantal uur vrij te maken om hierbij te helpen, zodat de leerkrachten gewoon hun les kunnen blijven geven.

En wij zijn dringend op zoek naar ouders die ons hierbij kunnen helpen!

Wat houdt het in?

*  Een aantal uur per maand op de woensdagmorgen helpen in de bieb. Dit hoeft zeker niet elke week! We maken een rooster, zodat iedereen om de aantal weken op woensdagochtend de bieb draait. Maar als u bijvoorbeeld maar 1 keer per maand kunt, is dat ook geen probleem.

*  Per groep komen de kinderen naar de schoolbieb, waarbij wij ze helpen de juiste boeken uit te kiezen. Prentenboeken voor de kleuters en leesboeken voor de kinderen van groep 3 en groep 4. Maar we hebben ook prachtige boeken over dieren, geschiedenis, techniek en kunst en cultuur.

*  Het innemen en uitlenen van boeken via het computersysteem.

*  Het promoten van nieuwe boekencollecties.

*  Overleg met de leerkrachten over boekencollecties in de klas en hulp hierbij bieden.

Wat maakt het zo leuk?

Lezen is leuk en belangrijk! En helemaal op de onderbouw waar kinderen (spelenderwijs) in aanraking komen met boeken en leren lezen. Het is ontzettend leuk om ze daarbij te helpen! Van het zoeken naar een mooi prentenboek over piraten voor de jongste kleuters, tot het helpen uitzoeken van paardenboeken voor de kinderen in groep 3.

Waarom is uw hulp belangrijk?

Momenteel hebben we 5 ouders die op toerbeurt de bieb bemannen. Een aantal hiervan stromen volgend jaar (samen met hun kinderen) door naar de bovenbouw, wat betekent dat we onvoldoende ouders hebben om de bibliotheek op de onderbouw te bemannen! Dit zou kunnen betekenen dat de kinderen op de onderbouw geen gebruik meer kunnen maken van de schoolbibliotheek! En dat zou echt heel zonde zijn!

Nieuws van externen

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb

De gratis VakantieBieb stimuleert kinderen om te blijven lezen tijdens de zomerperiode!
In de gratis app staan e-books én luisterboeken. Zo zijn er leuke boeken voor kinderen uit
groep 3, maar ook spannende boeken voor tieners en prachtige romans voor volwassenen.
De VakantieBieb is voor iedereen toegankelijk, dus ook als je géén lid bent van de Bibliotheek.
De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play.
Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Meer informatie vind je op www.vakantiebieb.nl
 

Gratis toegang Wie ben ik, wie was jij?
 
Door de coronacrisis was het de afgelopen maanden helaas niet mogelijk om schoolklassen te ontvangen in onze tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij?. Omdat wij de leerlingen toch de kans willen geven om een bezoek te brengen aan het Nationaal Archief bieden wij ze samen met broertjes, zusjes en verzorgers gratis toegang tot Wie ben ik, wie was jij?.
 
Wij zouden het leuk vinden als dit bericht mee wordt genomen in de nieuwsbrief van de school naar de ouders toe.
 
Actiecode
Vooraf reserveren is verplicht. Vermeld bij het Nationaal Archief de actiecode Wiebenik2020 om gratis toegang te krijgen. Kijk voor meer informatie op onze website nationaalarchief.nl.
 
Wie ben ik, wie was jij?
Wie ben ik wie was jij? is een educatieve tentoonstelling. Ervaar hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren wordt invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je wel of niet hebt. Met een tablet in je hand chat je met de historische personen George Maduro, Aquasie Boachi , Tula, Cornelia van Nijenroode of Aletta Jacobs en ontdek je dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn. 
Bezoekadres
Prins Willem-Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag
nationaalarchief.nl

Over het Nationaal Archief
Het Nationaal Archief beheert en presenteert bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland. 142 kilometer archieven, 15 miljoen foto's, 300.000 kaarten en tekeningen en 1,2 petabyte aan digitale bestanden vormen het geheugen van Nederland. Of het nu het archief van ons parlement, de VOC of de KNVB is; het is te vinden in het Nationaal Archief.

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp