Copy
Bekijk deze mail in je browser
Start 16 september: cursus 'Historische tuinen en parken in theorie en praktijk'

Op 16 september start de cursus 'Historische parken en tuinen in theorie en praktijk'. In deze cursus leer je hoe je als hovenier, tuinbaas of beheerder met historische tuinen en parken werkt en onderbouwde keuzes maakt. In deze nieuwsbrief lees je er alles over. 


Er zijn nog vier plaatsen beschikbaar.
Dus meld je snel aan!

Over de cursus

De cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ gaat over het onderhouden, herstellen en renoveren van historische tuinen en parken. Je gaat op verschillende Historisch-Groen-locaties zelf met opdrachten aan de slag om de theorie direct toe te passen en praktijkervaring op te doen.

Met kennis van historische tuinstijlen leer je de juiste keuzes te maken en te onderbouwen én de juiste dingen te doen. Na deze cursus weet je hoe je historische tuinen en parken moet onderhouden, herstellen en renoveren. Klik op lees verder voor de folder.

Vier cursusdagen

Er zijn vier bijeenkomsten van 09.00 tot 17.00 uur op 16 en 30 september, 28 oktober en 11 november. De volgende thema’s komen aan de orde:
  • Historische tuinstijlen en ontwikkelingsgeschiedenis (historische lagen)
  • Beheerplan/beheervisie
  • Opstellen van een werkplan
  • Eisen aan de uitvoering

Verschillende locaties

De cursus vindt zoveel mogelijk op Historisch-Groen-locaties plaats zoals Landgoed Scherpenzeel, Huis Berg in 's Heerenberg, Huis Schouwenburg in 't Harde en De Overtuin te Warnsveld

De startlocatie is het GRC gebouw op Arnhems Buiten (gebouw B06), Utrechtseweg 310, Arnhem (tenzij anders vermeld). 

Voor wie?

Iedereen die werkt of wil werken in het onderhouden en herstellen van historisch groen. Dat kan in zowel in de voorbereiding (maken van werkplannen) als in de uitvoering (aansturen van de uitvoering). Deze cursus is zeer geschikt voor medewerkers van hoveniersbedrijven die nu al betrokken zijn bij het groene erfgoed of zich daarop willen richten. Maar ook voor tuinbazen en beheerders van historische tuinen en parken is deze cursus een must. 

Leren van docenten én van elkaar

Experts als Ruurd van Donkelaar, Kees Beelaerts van Blokland, Ronald van Immerseel en Klaas de Boer zijn als docent betrokken bij deze cursus. Eerdere cursisten waren erfgoed-ambtenaren, eigenaren, opdrachtgevers en hoveniersbedrijven. Zij vertelden dat ze veel van deze docenten maar ook van de andere cursisten te hebben geleerd. Het GRC organiseert deze unieke cursus, in samenwerking met JNB Partner in Leren en Ontwikkelen en de Vereniging van Erfgoedhoveniers.

Oud-cursisten zijn enthousiast

Niels van Langen, hovenier: 
'Ik vond het een inspirerende, leerzame en leuke cursus. Ik wel wil meer weten als er een vervolgcursus komt.'

Annelies Boon, meewerkend toezichthouder gemeente Beverwijk:
'Ik heb er een hoop van opgestoken. Ik ben al de boeken ingedoken om meer te leren over de 16de eeuwse buitenplaats in Beverwijk Park Scheybeek. Je gaat met andere ogen kijken.'

Kosten

De cursuskosten bedragen € 1.550,- ex btw. Inclusief lesmateriaal, excursies en catering. Deelnemers die onder de Hoveniers-CAO vallen kunnen mogelijk subsidie ontvangen voor de cursuskosten door Colland (tot 75%). 

Vraag hier subsidie aan.
Om monumenten te behouden en toekomst te geven, zijn nieuwe restauratie­specialisten nodig. Mensen die het vak van de meester zelf willen leren. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart. De beste specialisten in Gelderland hebben hun krachten gebundeld om kennis over het restaureren van monumenten te delen en door te geven. Op het kennisplatform IEDER ZIJN VAK kun je terecht voor innovatieve vakopleidingen, erkende cursussen, deskundig advies en ontwikkelingen in het restauratievak.
Contact: info@geldersrestauratiecentrum.nl | www.geldersrestauratiecentrum.nl 

Mailadres veranderen of afmelden voor de nieuwsbrief
Verander je instellingen / Afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp