Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?   Bekijk in browser
COVID holiday
Kun je vakantie nemen in het 'COVID-19 tijdperk'? Iedereen zoekt zich suf naar leuke plekken waar je heen kunt. Belangrijker lijkt de vraag te zijn of je vakantie kunt nemen van COVID-19? Want heb je zo'n leuke plek eenmaal gevonden, dan zijn op de reis ernaar toe en op de plek zelf nog steeds beschermende maatregelen van kracht. Maatregelen die zo een tweede natuur zijn geworden dat je met verwondering zit te kijken naar films waarin mensen in overvolle restaurants zitten. Dat dát zomaar mocht! En tegelijkertijd zijn we ze ook zo weer kwijt: met zon, zand en een drankje lijkt het leven verdacht veel op het precorona-tijdperk. In deze nieuwsbrief vind je mogelijkheden voor vakantie in coronatijd. Natuurlijk met oplossingen van designers. Ook kun je onze plannen voor het najaar lezen. Zien we jou terug op onze Trendacademy of bij een event?
Gespot
1. Geen tijd om je gezichtsmasker te wassen op vakantie? Deze draagbare gadget maakt je masker schoon met behulp van uv-licht.
2. 'Nolla' een volledig duurzaam ontworpen vakantiewoning die het solitair leven in de natuur mogelijk maakt.
3. In onbemande slimme hotels kunnen gasten alles doen, van het reserveren van een kamer en het online inchecken met behulp van gezichtsherkenning, tot het uitdoen van de lichten, het bedienen van de gordijnen en het aanpassen van de airconditioner - en dat alles zonder menselijke hulp.
4. Met de BYEVID app kunnen cafés in Stockholm laten weten hoeveel plekken er zijn in het café. Gasten kunnen dan via de app een plekje reserveren.
5. De festivalbranche initieert pop-up-campings. Ieder met zijn eigen signatuur. Op Tijdloos vind je jonge ouders die op de camping workshops volgen over mindfulness, meditatie en yoga, terwijl de kinderen aan het lokale strandje liggen.
6. Yoga in koepels om te zorgen voor sociale afstand ivm COVID-19, Toronto.
7. Design buro Teague ontwikkelde AirShield: een luchtstroom rond elke stoel die vliegtuigpassagiers bescherming biedt tegen het coronavirus.
8. Geen foto's van Bali dit jaar. Hoe moet dat nu met die influencers? The Guardian weet raad.
9. Heineken's six-foot cooler Dos Equis | De term 'verantwoord drinken' heeft in het COVID-19 tijdperk zeker een extra betekenis gekregen. Heineken helpt afstand houden!
Leefruimte: visies op wonen
Voor woningcorporatie Parteon ontwikkelden we een programma om een bijdrage te leveren aan hun strategiesessies deze zomer. De toekomst van wonen stond centraal. Daarbij ging het niet alleen over het bouwen van woningen, maar vooral over de centrale rol die het hebben van een eigen plek heeft in het leven van de individualiserende samenleving. Het programma bestond uit een trendpresentatie gevolgd door twee workshops. Naarmate het programma vorderde, verschoof de tijdhorizon naar achteren. Daarmee verschoven ook de beoogde doelen van het genereren van concepten voor de middellange termijn naar het bijdragen aan visie voor de langere termijn.

Deze trendpresentatie is ook beschikbaar voor andere actoren die zich bezig houden met de woonbehoeftes van de toekomst.
Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden. Lees meer.
Trends again
Nu meer dan ooit willen mensen weten welke kant het opgaat met de wereld. Dus starten wij in het najaar met plezier de Trendacademy weer op! Hier vind je ons aanbod:
- One Day training: fun day met trendtheorie en trendtour om deze meteen in de praktijk te brengen.
- module M1: trendtheorie en beeldcommunicatie
- module M3: het maken van een marktwaardige eindpresentatie op basis van het geleerde in M1 en M2
- module M4: opnieuw in de flow en structuur van een groep om zo makkelijker opnieuw een goed eindproduct te kunnen maken.

Voor module M1 en module M4 is een intake verplicht. Schrijf je in door een mail te sturen naar office@rozenbrood.nl
Vanzelfsprekend nemen wij op de Trendacademy de coronamaatregelen in acht. Afhankelijk van de laatste ontwikkelingen in het najaar zal eventueel een deel van de lessen online gegeven worden.
Adieu Trendstudio
Na vier geweldige jaren in onze Trendstudio in de Warmoesstraat in Amsterdam nemen wij nu afscheid van deze ruimte. Veel van wat de ruimte zo aantrekkelijk maakte – in de drukke binnenstad, goed bereikbaar met OV via Amsterdam CS en kleinschalig – vormt in het 'COVID-19 tijdperk' juist een nadeel. Met onze gebruikelijke groepsgrootte is 1,5 m afstand houden niet te realiseren. Met pijn in ons hart nemen we in het najaar afscheid van onze stille oase. We zijn druk bezig nieuwe ruimtes te verkennen waarin we de huidige afstandbehoeftes en bereikbaarheid per auto beter kunnen realiseren.

Wil jij de studio huren? Kijk dan hier.
Zoom bijeenkomsten
In de pauze die we namen in Nederland door de lockdown waren juist mensen die zich bezig houden met de toekomst keihard aan het werk. Want corona versterkt bepaalde trends die er al waren; tegelijkertijd komen er ook nieuwe behoeftes naar voren en nieuwe manieren om daaraan invulling te geven. In de tweewekelijkse koffiezooms van TrendConnection bespraken we met (oud)cursisten wat er zoal gebeurde. Net als op de Trendacademy werkten de diverse expertises, zienswijzen en ervaring van de deelnemers goed om een interessant groter beeld op te leveren. Delen van je signaleringen betekende met nieuwe inzichten de sessies verlaten.

Graag zetten we de Zoomsessies dan ook voort, mede op jullie verzoek. Doel is kennis en ervaring te delen om zo bij te dragen aan de professionalisering van het vakgebied van toekomstprofessionals. Voor het najaar hebben we de eerste al gepland: De toekomst van toerisme op 26 augustus. We zijn bezig met (oud)cursisten en enkele externe sprekers om een bijdrage te leveren.

De Zoomsessies staan open voor (oud)cursisten die zijn aangemeld bij de TrendConnection appgroep. In de appgroep komen ook de vervolgdata en onderwerpen. Wil je zelf een keer een sessie hosten met een leuk onderwerp of vraag? Laat van je horen!
Trots op Christophe Kempkes
Als financieel expert en voormalig bankier wilde Christophe Kempkes in 2018 via de Trendacademy ervaren hoe het is om de toekomst te verkennen via de verrijkende blik van beeld, taal en cultuur. Eerder als systeemdenker dan als trendwatcher roert hij zich nu op strategisch niveau via zijn toekomstonderzoeksbureau FingerSpitzen (Kollektiv): ‘In een complexe wereld waar alles met elkaar verbonden is, snakken organisaties naar inzichten inzake het ‘besturingssysteem’. Alleen dan kan je werk maken van systemische innovaties en voorbij de waan van de dag kijken. Hoe meer er verandert op korte termijn, hoe meer een visie op lange termijn zich opdringt’.

FingerSpitzen bevindt zich op het snijpunt van samenleving, economie en technologie. Zo werken we op dit moment aan een onderzoek over hoe de toekomst van het burgerschap er kan uitzien in een door data aangestuurde maatschappij. Hierbij diepen we mogelijke toekomsten uit waarin dat burgerschap versterkt kan worden.

Verwacht geen dystopische scenario’s maar wel modellen die waarde creëren. Dergelijk canvas laat organisaties toe ambitieuze open innovatie platformen te ontplooien. Niet de omvang van een individuele onderneming maar wel de kracht van impact bepaalt de slaagkansen van een organisatie en het platform waar ze deel van uitmaken. In een tijdvak waarin burgerplicht, privacy, solidariteit en democratie in het verweer zitten, is het van belang dat ook commerciële organisaties hun maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen. Ook in hun eigen belang. Of zoals Paul Polman, voormalig CEO Unilever, het gebald stelt: Business cannot survive in societies that fail.

Lees hier meer over de visie van Christophe: Investeer in capaciteit voor toekomstverkennen

Stad in beweging
Op 6 oktober organiseren wij samen met Hatrabbits, een Rotterdams buro gespecialiseerd in zakelijke creativiteit en innovatie, een online sessie met als thema 'Stad in beweging'. In de sessie geven zowel Rozenbrood als Hatrabbits een korte keynote, waarin creativiteit in het bedenken van oplossingen op de korte en langere termijn centraal staat. De sessie is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met beleid voor de stedelijke openbare ruimte.
Heb je belangstelling om hierbij te zijn? Meld je dan alvast aan via office@rozenbrood.nl. We sturen je dan een mailtje zodra de ticketshop open is!
Tips
• Reizen in een post-pandemische wereld - Een uitdaging om het beter te doen. Unlearn The Year the Earth Stood Still is een gratis, kort 'instabook' (e-boek) geschreven door Bruce Poon Tip.
Graduationshows 2020 | Normaalgesproken vinden de Graduation Shows van Nederlandse kunst- en designopleidingen allemaal op locatie plaats in juni en juli. Dit jaar is alles anders. Ze vinden vooral online – op speciaal opgezette platformen – plaats of in intieme setting. Wanneer, waar en hoe vind je hier: HKU - 24 juni/september • Gerrit Rietveld Academie - 26 t/m 30 augustus • Academie Minerva  2 t/m 12 december • KABK 10 t/m 13 september • AKV St. Joost  7 t/m 16 oktober  • Design Academy Eindhoven 17 t/m 25 oktober  • MAFAD online MAFAD live 12 t/m 22 november.

 
Copyright © 2020 ROZENBROOD. Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een contact bent van ROZENBROOD.

Warmoesstraat 155
1012 JC  Amsterdam
office@rozenbrood.nl


* Klik hier om je af te melden
**Klik hier om je gegevens te wijzigen


             
Facebook
Twitter
Email
Website
Pinterest
Instagram






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ROZENBROOD · Van den Berghstraat 22 · Sint Michielsgestel, 5271HS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp