Copy
Share
Share
Forward
Vezi emailul in browser

Andrei are o observație foarte bună, în afaceri un profesionist costă mai mult decât un neprofesionist și pentru că profesionistul pierde mai mulți bani, încercând să educe clienții, spunând NU atunci când clientul are idei stupide, spunând adevărul sau atrăngându-i clientului atenția atunci când greșește. Un amator va spune mereu DA clientului pentru că vrea să ia banii, chiar dacă ce vrea clientul este util sau nu pentru afacerea acestuia, pe termen lung.

De exemplu, perioada asta este foarte bună pentru tot ce ține de promovare online. A crescut numărul de cereri pentru site-uri, magazine online, campanii prin Google și Facebook Ads etc. Toate afacerile vor să fie acum pe internet sau să atragă mai mulți clienți prin site, social media, newslettere etc, chiar dacă înainte li se părea un moft.

Problema este că majoritatea celor care vor să intre pe online nu au așteptările corelate cu realitatea. Mulți încă au impresia că internetul este ieftin, că poți pune un template ecommerce de 50 de euro pe un domeniu și gata, vor avea sute de comenzi lunar.

Când erau doar câteva site-uri pe fiecare nișă lucrurile mergeau și așa, dar acum pe orice nișă sunt sute, poate chiar mii de afaceri ce se promovează intens, și pentru a te diferenția trebuie să investești. Nu e suficient doar să fii online.

Mă uitam și la Advertica, a crescut numărul de cereri de ofertă, e dublu și față de anul trecut. Problema principală este să ajungem la clienții ce au așteptări și bugete corelate cu realitatea, nu cerințe exagerate și bugete inexistente.

De obicei atunci când clientul nu vine cu cerințe clare din prima încercăm să aflăm bugetul alocat pentru site, bugetul lunar pentru marketing online și ce obiective de vânzări vrea să atingă în următorii 1-2 ani. Prezența online nu e o investiție ce se amortizează din prima lună, poate dura 6 luni – 1 an până încep să apară rezultatele.

Și în multe cazuri prin discuții ajungem la întrebări simple, de genul – Ok, vreți să faceți un magazin online care să vă coste maxim 500 de euro, să investiți lunar în promovare 200 de euro, dar sperați să vindeți de 10.000 de euro lunar? Am înțeles bine?

Un alt aspect pe care mulți antreprenori dornici de promovare online îl ignoră este că internetul e în continuare un canal de vânzări foarte bun, dar nu doar concurența e acerbă, consumatorii sunt și ei tot mai exigenți.

Ai nevoie de site profi, bine pus la punct, ai nevoie de o strategie de comunicare gândită pe termen lung, de campanii de promovare diferențiate pe obiective, și de profesioniști care să le facă pe toate cum trebuie.

Peste jumătate din trafic vine acum de pe mobil, dar multe site-uri încă se încarcă în 30 de secunde, sau îți cer să faci 10 clicuri până să cumperi efectiv de pe ele, sau te plimbă aiurea și te asaltează cu pop-up-uri. Ăsta e doar un exemplu.

Vrem să vindem produse scumpe, dar noi nu știm să scriem corect în română pe site, să punem diacritice sau să ne exprimăm clar. Și nici nu avem poze clare la produse, că și fotograful costă.

Visăm la campanii online ce au conversie de 5%, dar credem că e suficient să dăm Boost post pe Facebook și să alegem la audiență toată România pentru a vinde. Și lista continuă…

Vrei să te promovezi cu 100 de euro lunar? Vrei să îți faci site gratis sau cu 50 de euro? Se poate, dar rezultatele vor fi pe măsură. Nu poți avea și rapid, și ieftin, și bun.

Ce am scris pe blog în ultima perioadă:

Dăm Like la foc automat, fără a citi articolele

 

Apropo de propagarea știrilor false și cât de leneși am ajuns să fim pe internet, vă zic ce am remarcat în ultimii ani – oamenii își iau informația direct de pe rețelele sociale, citesc doar textul din mesaj, dau like sau comentează și trec mai departe, maxim un 5-10% se obosesc să facă clic, să...

Articolul Dăm Like la foc automat, fără a citi articolele apare prima dată în Marius Sescu.


LG Velvet – primele impresii

 

Era o vreme când eram fan LG, am folosit un LG G3 vreme de un an și jumătate, mi se păreau telefoane foarte faine prin 2014. După aceea s-au ridicat Samsung și Huawei, mai nou și Xiaomi, și senzația mea este că LG a intrat într-un con de umbră. În ultima perioadă fac un fel...

Articolul LG Velvet – primele impresii apare prima dată în Marius Sescu.


Cât mai costă o reclamă pe Youtube

 

Răspunsul pe scurt la întrebarea cât mai costă o reclamă pe Youtube este Depinde. În funcție de tipul de reclamă, publicul țintă vizat sau canalelele și videoclipurile unde vrei să apară reclama ta, poate să fie foarte ieftin sau foarte scump să te promovezi pe platformă, deși merită luată în calcul, ținând cont de faptul...

Articolul Cât mai costă o reclamă pe Youtube apare prima dată în Marius Sescu.


De ce boicotează advertiserii Facebook #StopHateforProfit

 

În ultimele zile Facebook s-a trezit boicotată de multe companii mari care au întrerupt reclamele pe platformă, amenințând că nu vor mai aloca deloc bugete, dacă Zuck nu face curățenie în ograda proprie – dezinformarea, incitarea la violență și ură, promovarea de fake news. Și când te gândești că totul a plecat de la Trump,...

Articolul De ce boicotează advertiserii Facebook #StopHateforProfit apare prima dată în Marius Sescu.


Cum ne-am schimbat în pandemie – trenduri de la Google

 

Viața noastră online și offline în timpul Coronavirus s-a schimbat enorm de mult, sunt unele lucruri pe care nimeni nu le anticipa. Dacă îmi spuneai prin ianuarie că va fi ceva normal să vedem oameni cu măști pe stradă, sau că ai noștri copiii vor fi experți în conferințe video pe Zoom, Skype și Google...

Articolul Cum ne-am schimbat în pandemie – trenduri de la Google apare prima dată în Marius Sescu.


Advertica
MariusSescu.ro
Facebook
LinkedIn
Twitter
 unsubscribe from this list    update subscription preferences 






This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
mariussescu.ro · Bacau · Bacau 600275 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp