Copy
DBI udvikler digitale værktøjer til brandrådgivning og mini-SBI-test til brandprøvning
3e97c04f-4ba7-47ef-b911-f470048ca6ee.png 3ebaf9d6-cde4-4403-a87a-2f802c27be15.png dbi_header_4.png
dbi_header_5_ydelser.png dbi_header_6_omraader.png dbi_header_7_webshop.png dbi_header_8_om_dbi.png dbi_header_9_kontakt.png dbi_header_10.png
dbi_header_3.png

August 2019

Kære <<Fornavn>>

Sommerferien er forbi, og DBI er atter i højeste gear. I næste uge kan du f.eks. møde os på Danish Security Fair og Danske Beredskabers årsmøde. Desuden udvikler DBI nye værktøjer inden for både brandrådgivning og brandprøvning, som alt sammen kommer vores kunder til gode.

Læs i dette e-news:

Digitale værktøjer klar til tegnestuer og rådgivere
Mød DBI på Danish Security Fair i Fredericia
DBI udvikler ny mini-SBI-test
Danske Beredskabers årsmøde: Hør om certificeringsordning og sporbevaring af brandsteder
Opdaterede kurser om projektering af automatiske sprinkleranlæg
Muligt at designe brandsikker ubemandet færge
Bliv skarp på TV-overvågning



Digitale værktøjer klar til tegnestuer og rådgivere
 

Projektering af brand bliver ofte ikke tænkt med fra start i byggeriet. Derfor opdages udfordringer for sent i processen, hvor det er dyrt at rette til.

Den problematik har DBI forsøgt at imødekomme med udvikling af en række digitale værktøjer, der understøtter brandprojektering i byggeriets tidlige projekteringsfase. Værktøjerne er målrettet arkitekter, konstruktører, ingeniører og brandrådgivere og skal gøre det nemmere og hurtigere at medtænke brand fra start. Målet er at opnå færre fejl, et optimeret projektforløb og bedre byggeøkonomi.

Værktøjerne er udviklet som en del af projektet Beslutningsstøtte til nem digital projektering af brandsikkerhed og er blot de første af en række planlagte digitale redskaber til brandrådgivning. 

Læs mere her

Hvis du har spørgsmål, så kontakt projektleder Claus Langhoff på tlf. 20 10 90 15.



Mød DBI på Danish Security Fair i Fredericia

Den 28.-29. august løber Danish Security Fair igen af stablen i Messe C i Fredericia. Her præsenterer producenter, grossister, installatører og rådgivere fra sikringsbranchen de nyeste muligheder inden for fysisk sikring, personsikring, datasikring og sikringsteknologier. 

DBI er selvfølgelig med og vil være at finde på stand nr. 3124, hvor du bl.a. kan høre om Digitalt Beredskab, som er vejen til en altid opdateret og tilgængelig beredskabsplan. 

Læs mere om messen, og kontakt leder af DBI’s sikringsafdeling, Jesper Florin (tlf. 51 35 37 07), hvis du har spørgsmål.

hr.jpg


DBI udvikler ny mini-SBI-test

Det kan være svært at forudsige, om et produkt har de rette brandtekniske egenskaber. SBI-testen, som alle nye produkter skal igennem for at komme på markedet, er en dyr måde at afgøre det på. Derfor udfører DBI mindre tests og modellering, der kan give en indikation af, hvordan produkter vil præstere ved en fuldskalatest.

Og snart føjes også mini-SBI-testen til den samlede portefølje af redskaber til bestemmelse af produkters brandtekniske egenskaber. Mini-SBI-testen får de samme fysiske karakteristika som SBI-testen, men vil være mindre og billigere og dermed mere velegnet til produktudvikling.

Læs mere, og kontakt Project Manager Aqqalu Ruge (tlf. 50 80 65 38), hvis du har spørgsmål.

hr.jpg


Danske Beredskabers årsmøde:
Hør om certificeringsordning og sporbevaring af brandsteder

Igen i år deltager DBI på Danske Beredskabers årsmøde, som finder sted i Odense Congres Center, OCC den 28.-29. august.

DBI holder til på stand nr. 1339/1342, hvor du både kan høre om DBI’s brede pallette af digitale services og DBI’s nye kursus Sporbevaring og dokumentation af brandsteder, som bl.a. retter sig mod taksatorer i forsikringsbranchen og medarbejdere i skadeservicefirmaer.

Desuden er DBI på programmet med et oplæg om det fremtidige samarbejde mellem certificerede rådgivere og beredskabet i forbindelse med byggesager. Læs mere om certificeringsordningen for brandrådgivere.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt direktør for Kunder & Relationer, Ib Bertelsen på tlf. 20 10 90 44.

hr.jpg


Opdaterede kurser om projektering af automatiske sprinkleranlæg

DBI’s oprindelige kursus om projektering af sprinkleranlæg er blevet opdateret og udvidet til 2 moduler af hver 2 dages varighed. Dermed er delen om bl.a. el-forsyning og anlægsopbygning blevet udvidet. Desuden er der lagt større vægt på projekteringsopgaverne, klassifikationerne og beregningsmetoderne.

Modul 1 Projektering af automatiske sprinkleranlæg – AVS – 251/4001 omhandler AVS generelt og giver dig kendskab til bl.a. grundlæggende projektering, anlægsopbygning, vandforsyning, el-forsyning samt drift og vedligeholdelse af sprinkleranlæg. Dette modul starter næste gang i Hvidovre den 3. september

Modul 2 Projektering af automatiske sprinkleranlæg – AVS – 251/4001 fokuserer på beregning og projektering og giver dig et bredt kendskab til bl.a. hydrauliske projekteringskriterier, forudberegnede og fuldt beregnede rørnet, krav til vandforsyning, tryktank, reservoir, offentlig gadeledning samt valg af pumper. Dette modul starter næste gang i Hvidovre den 10. september.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.

hr.jpg


Muligt at designe brandsikker ubemandet færge

Med en omfattende risikoanalyse og tekniske løsninger er det muligt at designe en brandsikker ubemandet færge. Skal man forhindre, at folk intuitivt springer over bord ved brand, skal de tekniske løsninger dog tænkes sammen med menneskelige faktorer. Det viser projektet FIRST, som DBI har afviklet i samarbejde med flere eksterne partnere.

Projektet undersøgte, hvilke særlige krav og hensyn en brandstrategi for en let bemandet eller ubemandet færge skal tage højde for. Samtidig resulterede projektet i en række anbefalinger til både teknik og fokus på menneskelige faktorer på små ubemandede færger.  

Læs mere i Brand & Sikring.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Project Manager Anders Dragsted på tlf. 51 80 01 39.

hr.jpg



Bliv skarp på TV-overvågning

Med kurset TV-overvågning – grundlæggende lærer du at montere, igangsætte, fejlfinde og reparere anlæg for tv-overvågning (ITV), som indeholder kameraer, monitorer, videoskiftere og billedlagringsenheder. Desuden får du indgående kendskab til videosignalers opbygning, kameraers optik, relevante lyskilder i forbindelse med TV-overvågning og kunderådgivning. Og endelig bliver du bekendt med lovgivning om TV-overvågning.

Kurset udbydes som et 4-dages AMU-kursus og koster blot 124, - kr. om dagen. Næste ledige kurser afholdes den 9. september i Frederikshavn og den 30. september i Hvidovre. Tilmeld dig nu eller tjek øvrige kursusdatoer.

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Kristina Christiansen på tlf. 20 54 63 49.

hr.jpg



 91ca4bf6-c7aa-403f-8488-ab62874d4101.jpg