Copy
Activiteiten najaar 2019 - Wiskunde
Beste <<Voornaam>>,

Bètapartners komt naar jullie toe dit najaar door middel van een rondreizende workshop GeoGebra.  Als jullie met de wiskundesectie tijdens bijvoorbeeld een studiemiddag jullie GeoGebra-arsenaal willen uitbreiden kunnen jullie onze steunpuntcoördinator inschakelen.

Het bevriende vaknetwerk wiskunde komt op dinsdag 8 oktober bijeen op de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer in Amsterdam. Het onderwerp is het begeleiden van profiekwerkstukken bij wiskunde. Verder verzorgt het Institute voor Logic, Language and Computation (ILLC) een masterclass voor wiskunde C-docenten in drie dagdelen, te beginnen op woensdag 30 oktober. Noteer alvast voor in het voorjaar een bijeenkomst “Gek op getallen” op 23 januari , een bijeenkomst “Slimme Statistiek bij TataSteel” op dinsdag 17 maart en onze jaarlijkse “Leve de wiskunde” op vrijdag 3 april.

Verder zijn er interessante activiteiten voor de wiskunde-veelvraten onder jullie bovenbouwleerlingen. Zo draait allereerst in november de webklas Het Mandelbrot Mysterie. Deze is  geschikt voor individuele leerlingen, bijvoorbeeld voor een profielwerkstuk, maar het is ook mogelijk om met een wiskunde D klas deel te nemen.

Naast deze zijn nog een aantal vakoverstijgende activiteiten voor jou mogelijk interessant, zie hieronder. Zo kun je op bezoek bij bedrijven, gamification verkennen en in de informatica bijeenkomsten en de Coach middagen kun je je vaardigheden in ICT-tools bijwerken (o.a. Arduino).
 
Kees Temme
Vaksteunpuntcoördinator Wiskunde

Vakinhoudelijke activiteiten

Dinsdag 8 oktober
Begeleiding profielwerkstukken bij wiskunde
Het bevriende vaknetwerk wiskunde organiseert een bijeenkomst op dinsdag 8 oktober met het onderwerp begeleiding van profielwerkstukken bij wiskunde en een voordracht over muqarnas.

Woensdag 30 oktober
Masterclass voor wiskunde C-docenten
Het Institute voor Logic, Language and Computation (ILLC) verzorgt een masterclass voor wiskunde C-docenten in drie dagdelen, te beginnen op woensdag 30 oktober. Het doel van deze cursus om docenten  te voorzien van achtergronden in de logica.

Save the date: donderdag 23 januari 2020
Vakbijeenkomst: Gek op getallen
Een hobbyist en een hoogleraar doen verslag van hun zoektochten naar de structuur van priemgetallen.

Save the date: vrijdag 3 april 2020
Leve de wiskunde
Ons jaarlijkse feestje voor docenten en hun meest gemotiveerde leerlingen.

Vakoverstijgende activiteiten
Donderdag 10 oktober
Vakbijeenkomsten Informatica en Digitale Geletterdheid 
De maandelijkse bijeenkomsten georganiseerd door VSP Informatica & Digitale Geletterdheid zijn voor alle vakken interessant. Naast het thema van die sessie kun je hier ofwel zelf (met begeleiding) aan de slag om tools als Arduino of micro:bit te leren, of er leuke dingen mee te maken (heel veel sensoren en andere spullen zijn beschikbaar). Ook is dit de plek om met collega’s van gedachten te wisselen over hoe je ICT/programmeren/ Digitale Geletterdheid in je lessen wil gaan opnemen.

Eerste cursusmiddag vindt plaats op maandag 14 oktober
Cursusmiddagen CMA Coach
Is op jouw school Coach 7 geïnstalleerd maar ben je zelf net niet handig genoeg om er metingen mee uit te voeren of te modelleren? Op deze middagen ga je zelf aan de slag met de verschillende onderdelen van de meest recente versie. De cursus is gericht op zowel handig worden met Coach 7 als op de manier waarop leerlingen het best begeleid kunnen worden.

Donderdag 17 oktober 
Vakbijeenkomst NLT: CSI, maar dan echt!
Om de realiteit van forensisch pathologisch onderzoek beter aan je leerlingen te kunnen overbrengen, en om een keer zelf in contact te komen met een wereld waar je niet zo snel binnen komt, organiseren we een interactieve bijeenkomst op donderdag 17 oktober die inzicht in de praktijk geeft.

Start donderdag 31 oktober
Vervolg Workshop Gamification
Naast de zeer succesvolle introductie workshop organiseren we dit jaar ook een drieluik vervolg workshops over gamification! In deze serie ligt de nadruk op het toepassen van de theorie, dus je mag zelf aan de slag met motiverend lesontwerp. Je kunt eigen ideeën uitwerken en verbeteren of samen met anderen een geheel nieuwe lessenserie ontwerpen.

Maandag 2 december
Vakbijeenkomst eenvoudig formatief evalueren zonder nakijkwerk
Wegens succes herhaald: Formatief evalueren is een krachtig hulpmiddel bij volgen en sturen van leerprocessen. Maar hoe doe je dat in een bomvolle klas, zonder bergen nakijkwerk? Deze netwerkbijeenkomst gaat over fast feedback, een praktische manier van formatieve evaluatie en feedback geven. En over hoe je bestaand lesmateriaal ombouwt naar activerende werkvormen.

Donderdag 30 januari 2020
Masterclass bij het Tergooi ziekenhuis: Zorg van de toekomst
De zorg verandert ontzettend snel. Ontwikkelingen binnen onder andere de ICT, robotica en in het laboratorium zorgen ervoor dat de wereld van het ziekenhuis, haar medewerkers en de patiënten verandert. Het Tergooi ziekenhuis laat tijdens deze actieve masterclass zien hoe de zorg van de toekomst eruit ziet. Wat is er allemaal mogelijk met behulp van techniek en ICT in de zorg?

Donderdag 30 januari 2020
Vakbijeenkomst NLT: Van Gogh ontrafelt
Wat gebeurt er bij een restauratie en voor welke keuzes komen de restauratoren te staan? Ontdek dit en meer tijdens “Van Gogh ontrafelt”. De restaurator laat je zien hoe zij te werk gaat, je krijgt een kijkje in het restauratieatelier en een rondleiding door het museum. We sluiten we af met het vertalen van deze kennis naar lessen voor je leerlingen.
Activiteiten voor je leerlingen
Heb je wiskunde-veelvraten onder je bovenbouwleerlingen? Wijs deze dan op de webklas het Mandelbrot Mysterie die in november draait en De Wiskundeclub die in januari van start gaat.

Vrijdag 1 november
Webklas Wiskunde 2019: Het Mandelbrot Mysterie
De webklas is een korte introductiecursus in de wiskunde die je vanuit huis kunt doen. Via internet heb je contact met je docenten en medestudenten. Met deze online cursus kun je erachter komen of je een studie wiskunde interessant vindt. Je maakt kennis met een van de meest gecompliceerde en mysterieuze objecten uit de wiskunde: de Mandelbrotverzameling.

Vrijdag 15 november
Masterclass Big Data Sciences
Masterclass voor 5 en 6 vwo leerlingen die zich willen verdiepen in Big Data voor de vakken wiskunde en informatica.

Vrijdag 15 november
Masterclass Chaos en Dynamica
Tijdens deze masterclass gaan de leerlingen zich verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. De leerling gaat zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!

Start vrijdag 24 januari 2020
Wiskundeclub
Op vrijdag 24 januari 2020 start het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam een wiskundeclub voor leerlingen uit klas 4, 5 en 6 VWO. De Wiskundeclub is er om getalenteerde en gemotiveerde leerlingen van de intellectuele uitdaging en schoonheid van wiskunde te laten genieten. De club staat onder leiding van Raf Bocklandt, Bas Kleijn en Han Peters.
 
Facebook Facebook
Instagram Instagram
LinkedIn LinkedIn
Twitter Twitter
Website Website
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief en/of een activiteit van Bètapartners, of omdat u zelf een project heeft aangemeld.

Onze gegevens:
Bètapartners
De Boelelaan 1085
1081 HV Amsterdam

Heb je nieuws dat je wil delen met ons netwerk? Stuur dan een mail naar bureau@betapartners.nl

E-mailinstellingen aanpassen:
1. Ik wil mijn mail voorkeuren wijzigen
2. Ik wil geen nieuwsbrief en vakspecifieke mailing van Bètapartners ontvangen 
3. Aanmelden voor de nieuwsbrief van Bètapartners kan via dit formulier

 






This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bètapartners · De Boelelaan 1111 · Amsterdam, 1081 HV · Netherlands