Copy
DBI holder temadage om facadesystemer og inviterer til årets Branddage
3e97c04f-4ba7-47ef-b911-f470048ca6ee.png 3ebaf9d6-cde4-4403-a87a-2f802c27be15.png dbi_header_4.png
dbi_header_5_ydelser.png dbi_header_6_omraader.png dbi_header_7_webshop.png dbi_header_8_om_dbi.png dbi_header_9_kontakt.png dbi_header_10.png
dbi_header_3.png

September 2019

Kære <<Fornavn>>

DBI afholder i den kommende tid flere spændende arrangementer – dels om lette ventilerede facadesystemer og dels de årlige Branddage, som denne gang har fokus på bl.a. facadetests og bæredygtigt byggeri.  

Desuden får du i dette nyhedsbrev en status på, hvilke vejledninger til BR18 der er udgivet, og hvilke der stadig mangler. Og sidst, men ikke mindst, kan du læse DBI’s bidrag til den aktuelle debat om træbyggeri.

Læs i dette e-news:

Kom til temadage om lette ventilerede facadesystemer
DBI vil udbyde AMU-kurser i hele landet
Kom til årets Branddage
Se status på vejledningerne til BR18
Læs DBI’s bidrag i aktuel debat om træbyggeri 
Bliv skarp på diverse sikringsprodukter
Nyt DBI-projekt skal forhindre hacking
Nordic Fire & Safety Days 2019: Elbiler og udsatte borgere på programmet
Lær at installere og designe sikringsanlæg



Kom til temadage om lette ventilerede facadesystemer

Design af facader har udviklet sig til at være en højt specialiseret disciplin på tværs af forskellige kompetencer. Æstetik, bæredygtighed, ressourceforbrug, pris, holdbarhed, varmeisolering, brand, lysindfald m.m. skal alt sammen optimeres, dokumenteres og gå op i en højere enhed.

For at understøtte den tværdisciplinære tilgang har Teknologisk Institut og DBI indgået et samarbejde om en række aktiviteter i forbindelse med lette ventilerede bygningsfacader, herunder bl.a. to temadage om emnet. 

Første temadag finder sted i Hvidovre den 6. november og tager udgangspunkt i de brandtekniske udfordringer, mens anden temadag afholdes i Aarhus den 12. november og fokuserer på luft- og vandtæthed, fugt og varmeisolering. Læs mere og tilmeld dig.

Har du spørgsmål, så kontakt Project Manager Anders Dragsted på tlf. 51 80 01 39.  



DBI vil udbyde AMU-kurser i hele landet

AMU-kurserne har netop været i udbud, hvor det lykkedes DBI at vinde den mængde AMU-kurser, vi havde ansøgt om. Det betyder, at DBI kan fortsætte med at udbyde de AMU-kurser, vi udbyder i dag – nu blot med den store fordel, at vi kan udbyde kurserne i hele landet og ikke kun i Hvidovre og Frederikshavn. Den mulighed ønsker vi at gøre brug af hurtigst muligt. 

Se DBI’s AMU-kurser, og få et overblik over dine uddannelsesmuligheder og karriereveje via DBI’s nye online-kursusguide Karriereveje

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte leder af DBI’s kursusafdeling, Pia Mark på tlf.
51 64 78 71.

hr.jpg


Kom til årets Branddage

DBI og Molio følger op på de sidste års succes og afholder endnu en fælles konference Branddagene for byggeriets aktører. Arrangementet løber over to dage, den 28.-29. november 2019 i HUSET i Middelfart og den 26.-27. november 2019 hos DBI i Hvidovre.

Læs det spændende program og tilmeld dig konferencen.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt koordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.

hr.jpg


Se status på vejledningerne til BR18

Med det nye bygningsreglement opstod der behov for en række nye vejledninger på brandområdet. En af dem er den overordnede vejledning til BR18’s kapitel 5 om brand, som erstatter ’Eksempelsamling om brandsikring af byggeri’. Det er dog ikke alle vejledninger, der er klar endnu. 

Kapitlerne om generel sikkerhed ved brand, evakuering og redning af personer samt om redningsberedskabets indsatsmuligheder er udkommet. Derimod er kapitlerne endnu ikke klar om bærende konstruktioners brandmodstandsevne, antændelse og brand- og røgspredning, funktionsafprøvning og systemintegrationstest inden ibrugtagning samt drift-, kontrol- og vedligehold af brandforhold i og ved bygninger.

Se status på vejledningerne i Brand & Sikring.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt direktør for Kunder & Relationer, Ib Bertelsen på tlf. 20 10 90 44.

hr.jpg


Læs DBI’s bidrag i aktuel debat om træbyggeri

Brandfælde, ildstorm, altødelæggende bybrande. Ordene er mange og frygten stor efter offentliggørelsen af byggeplanerne for den nye bæredygtige bydel på Amager Fælled, hvor 2.000 boliger skal opføres med træ som det gennemgående materiale. DBI har dog stor tillid til, at brandkravene i bygningsreglementet nok skal sikre, at den nye bydel ikke bliver en brandfælde.    

Udgangspunktet i bygningsreglementet er nemlig, at sikkerhedsniveauet skal være det samme, ligegyldigt hvilket materiale der bygges med. Så bygges der i et brandbart materiale som træ, skal der kompenseres for de manglende brandtekniske egenskaber på anden vis.

Læs artiklen her, og kontakt direktør for Kunder & Relationer, Ib Bertelsen (tlf. 20 10 90 44), hvis du har spørgsmål. 

hr.jpg


Bliv skarp på diverse sikringsprodukter

Arbejder du med fysisk sikring og sikkerhed? Så er DBI’s kursus Indbrudskursus for sikringsansvarlige sikkert noget for dig. 

På kurset får du indblik i udfordringer og løsninger til sikring af menneskeliv og værdier ved anvendelse af såvel fysiske som elektroniske tiltag. Desuden får du mulighed for at prøve kræfter med sikringsprodukter i henhold til EN1627 og andre standarder.

Kurset varer 3 dage og starter næste gang i Hvidovre den 10. december. Læs mere og tilmeld dig.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.

hr.jpg


Nyt DBI-projekt skal forhindre hacking

Internet of Things (IoT) betyder, at flere og flere ting i vores hjem forbindes til internettet og kommer online. Teknologien indeholder mange smarte potentialer, men øger desværre også risikoen for hackerangreb. F. eks. via køleskab, ovn, robotstøvsuger m.m. 

For at undgå de scenarier indgår DBI i projektet Styrkelse af dansk IoT-sikkerhed i samarbejde med Alexandra Instituttet og FORCE Technology. Projektet skal hjælpe danske virksomheder med at udvikle og certificere deres IoT-produkters sikkerhed og bidrage med viden om, hvilke standarder der er relevante, og hvad der skal til for at leve op til dem. 

Læs mere i Brand & Sikring, og kontakt projektmedarbejder Anja Kivac (tlf. 50 80 65 37), hvis du har spørgsmål.

hr.jpg



Nordic Fire & Safety Days 2019: Elbiler og udsatte borgere på programmet

I august blev der igen afholdt Nordic Fire & Safety Days på DTU. Dagene bød på en række oplæg om brand og sikkerhed og var som altid træfpunkt for alle, der arbejder professionelt med emnet.

Et af årets to keynote-oplæg handlede om elbiler og viste, at el og batterier som fremdriftsmiddel påvirker alle led i brandsikkerheden – lige fra parkering og opladning til en eventuel slukningsindsats. Læs mere i Brand & Sikring.

Det andet keynote-oplæg havde fokus på svage borgere og mulighederne for at reducere deres forhøjede risiko for at omkomme i brand. Læs mere i Brand & Sikring.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Project Manager Anders Dragsted på tlf. 51 80 01 39. 

hr.jpg


Lær at installere og designe sikringsanlæg

På kurset AIA – sikringsanlæg 1 + 2 lærer du at installere, fejlfinde, rådgive og udføre service på AIA-anlæg samt udfærdige dokumentation i henhold til gældende regler. Desuden bliver du i stand til at projektere kundevenlige sikringsløsninger af mindre AIA-anlæg bestående af mekanisk sikring og elektronisk overvågning. 

Kurset består af fem dage med installation og fem dage med design af anlæg. Det udbydes som et AMU-kursus og koster blot 124, - kr. om dagen. 

Næste ledige kursus starter den 11. november i Hvidovre eller den 9. december i Frederikshavn.
Tilmeld dig nu eller tjek øvrige kursusdatoer

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Kristina Christiansen på tlf. 20 54 63 49.

hr.jpg



 91ca4bf6-c7aa-403f-8488-ab62874d4101.jpg