Copy
Uutiskirje lokakuu 2019

Lastensuojelussa kaivataan kuntapohjaa laajempaa yhteistyötä

Maakunnallinen laaja kysely paljastaa myös tarpeen koulutukselle  lastensuojelupalvelujen valvonnassa ja hankinnassa

Koskessa on selvitetty lastensuojelun tilaa Keski-Suomen alueella. Kyselyn avulla kartoitettiin mm. kuntien rekrytointitilannetta lastensuojelussa ja sosiaalihuoltolain mukaisten palvelujen toteutumista. Kyselyyn vastasivat lähes kaikki Keski-Suomen kunnat. Tuloksista julkaistaan myöhemmin raportti, mutta vastauksista on jo nähtävissä selkeitä huomioita.

Vastaajat toivoivat lastensuojelua varten kuntapohjaa laajempaa ratkaisua. Varsinkin sijaishuollon sosiaalityössä ja valvonnassa tarvittaisiin enemmän yhteistyötä. Lisäksi pätevien työntekijöiden rekrytoiminen ja työvoiman vaihtuvuus koettiin haasteelliseksi tilanteeksi lastensuojelussa.
Kyselyn vastauksissa korostuivat myös tarpeet koulutukselle lastensuojelupalvelujen valvonnassa, hankinnassa ja lakien soveltamisessa käytännön työssä.

Koskessa tartuttiin ripeästi havaittuihin koulutustarpeisiin ja 4. joulukuuta järjestetään Lastensuojelupalveluiden hankinta ja valvonta - eväitä sosiaalityön arkeen -koulutus. Koulutuksessa käydään läpi sopimusvalvontaa, hankintaa ja viranomaisvalvontaa. Kouluttajina toimivat lakimies Susanna Lehti ja AVI:n ylitarkastaja Paula Mäkiharju-Brander.

Tutustu koulutuksen tarkempaan ohjelmaan täällä.

Seminaari systeemisestä lastensuojelusta

Systeeminen lastensuojelu Keski-Suomessa -seminaari järjestetään 18. marraskuuta Jyväskylän kaupunginkirjastolla. Seminaarin tarkoituksena on antaa tietoa systeemisestä toimintatavasta lastensuojelussa ja yhteistyöverkostoissa. Katso tarkempi ohjelma täältä.

Kuopiossa keskusteltiin sosiaalihuollon tulevaisuudesta

Sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaalialan osaamiskeskusten aluekierros polkaistiin käyntiin 22. lokakuuta Kuopiossa, jossa keskityttiin Keski- ja Itä-Suomen tilanteeseen.

Seminaarin tavoitteena oli keskustella yhdessä, miten sosiaalihuolto saadaan vahvasti näkymään Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa. Lisäksi seminaarissa esiteltiin ohjelman valtionavustusta ja sen hakemiseen liittyviä seikkoja. Lue Kosken sivuilta raportti seminaarista.

Kevään Kanta- ja digiseminaarille jatkoa

Keski-Suomen sosiaalihuollon Kanta- ja digiseminaari II järjestetään 12. joulukuuta klo 9-14 Keski-Suomen Keskussairaalan auditoriossa. Teemoina seminaarissa ovat sosiaalihuollon tiedonhallinta, digitalisaatio, dokumentointi ja Kanta-valmistautuminen. Merkitse päivämäärä kalenteriisi, ohjelma ja ilmoittautumistiedot julkaistaan marraskuun alkupuolella.

Ilmoittautuminen PAKU-hankkeen toiseen koulutukselliseen työpajaan on auki!

Palvelupolut kuntoon -hankkeen koulutuksellinen työpaja järjestetään 18. marraskuuta klo 8.30-15.30 Jyväskylän ammattikorkeakoulun auditorio Valjakassa (Rajakatu 35). Aamupäivän luentojen aiheina mm. eettisyys ja erityistä tukea tarvitsevat henkilöt. Tarkempaa ohjelmaa pääset tarkastelemaan täältä. Ilmoittaudu päivään mukaan 10.11. mennessä tästä linkistä.

Yhdessä liikkeellä -hanke kerää tietoa romaniväestön hyvinvoinnista

Kaikille Keski-Suomen romaneille suunnattu hyvinvointikysely on avoinna! Pääset vastaamaan kyselyyn tämän nettilinkin kautta. Tehdään Keski-Suomen romaniväestön hyvinvoinnin voimavarat ja esteet näkyväksi. Suunnittelutiimin terveiset voit käydä katsomassa Kosken Youtube-kanavalta.

Yhteistyön merkitys kehittämistyössä nousee esille PRO SOS -hankkeen tuotoksissa

Kosken artikkelisarjassa käydään syksyn aikana läpi PRO SOS -hankkeessa julkaistuja materiaaleja. Tuoreimmissa artikkeleissa on käsitelty yhteiskehittämistä, Kelan ja kuntien sosiaalityön yhteistyötä ja sosiaalista raportointia. Aiemmat artikkelit ovat luettavissa täällä.

Tulevia tapahtumia
11.11. Keski-Suomen vammaispalvelutyöryhmä
14.11. YHDESSÄ-ryhmän tapaaminen
14.11. JÄMSÄ LOVE - toivelaulujen ja voimatarinoiden ilta
18.11. Systeeminen lastensuojelu Keski-Suomessa -seminaari
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2019 Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Kaikki oikeudet pidätetään.