και τώρα, λινξ
Εδώ είναι το άρθρο από το blog της Google περί quantum supremacy. Κι εδώ άλλο ένα, με βιντεάκι. Θέλω να σας πω το εξής: υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην επικοινωνία εξαιρετικά περίπλοκων εννοιών με κατανοητό και προσβάσιμο τρόπο για τον πολύ κόσμο, και αυτό είναι κάτι που η είδηση αυτή υπογραμμίζει. Μήπως οι τεχνολογικές εξελίξεις θα γίνονται πια σε πεδία τόσο δύσκολα και δυσνόητα που η εκλαΐκευσή τους θα είναι αδύνατη; Ερώτημα.
Κάποια στιγμή, σύντομα, επίσης, θα γράψω πάλι για το θέμα των τεχνολογικών στάρταψ και το μύθο που όλοι βοηθήσαμε να φτιαχτεί γι' αυτά τα τελευταία δέκα-είκοσι χρόνια. Ως τότε, να ένα άρθρο για το WeWork και τον ανεκδιήγητο ιδρυτή του, ο οποίος, αφού ξεζούμισε την εταιρεία του για να αγοράζει αεροπλάνα και σπίτια, καταλήγει με "χρυσό αλεξίπτωτο" ενός δισ., την ώρα που το μπάχαλο που άφησε πίσω δεν μπορεί να πληρώσει τους 4.000 υπαλλήλους που έχει απλήρωτους.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, εξάλλου, είναι το πώς καταναλώνουμε τα πολιτισμικά προϊόντα σε μια εποχή που η διάχυσή τους είναι τόσο εύκολη και είναι, τα άτιμα, κάθε είδους και μεγέθους και πια σχεδόν άπειρα σε αριθμό. Πάρτε για παράδειγμα αυτό το αριστούργημα που δεν ήξερα ότι υπάρχει, μολονότι κατασκευάστηκε και έγινε πολύ διάσημο πριν από τέσσερα χρόνια. Είναι εκπληκτικό. Πώς δεν το είχα πάρει χαμπάρι; Έχω δει το meme που βγήκε από αυτό, αλλά δεν ήξερα ότι προέρχεται από εκεί. Και, κυρίως: τι άλλο έχω χάσει; Εδώ η πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του "Shia LaBeouf Live".
Σας έλεγα ότι τα χταπόδια κανονικά δεν πρέπει να τα τρώμε, επειδή είναι πολύ έξυπνα. Τώρα το λέει και το World Economic Forum.
Σε αυτό το πολύ ωραίο άρθρο για το πώς φτιάχτηκε ο τελευταίος δίσκος των Beatles, ο συντάκτης κρίνει σκόπιμο να εξηγήσει στους αναγνώστες τι είναι ο "δίσκος LP".
Καινούργιος δείκτης Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, πάλι χάλια τα πήγαμε. Κατρακυλήσαμε από το νούμερο 72 στον κόσμο στο νούμερο 79.
Όταν ο σκηνοθέτης του αγώνα είναι ιδιοφυία (απίστευτη λήψη).
Η συναρπαστική ιστορία του Πύργου Βασιλίσσης (που βρίσκεται στο πάρκο Τρίτση) από ένα ξένο σάιτ.
Ο DeepMind τώρα προσπαθεί να συμπληρώσει ημιτελείς και κομμένες αρχαίες ελληνικές επιγραφές. Καταπληκτικό.
Η τοξική δύναμη των φανατικών οπαδών πολιτισμικών προϊόντων (από το Game of Thrones μέχρι Κορεάτικων ποπ συγκροτημάτων), όπως εκφράζεται μέσα από το βόθρο των σόσιαλ μύδια, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Χάρη σε αυτό το άρθρο έμαθα επιτέλους τι σημαίνει και το "Stan". Είναι, λέει, ο φανατικός οπαδός ενός πράγματος, και το όνομα βγαίνει από ένα τραγούδι του Έμινεμ (το θυμάμαι!) στο οποίο ένας φανατικός οπαδός του του γράφει ένα γράμμα και, πώς να το πω για να μην σας το χαλάσω, it escalates quickly.
Φαντάζεσαι;
Αυτός που έκανε αυτό το πράγμα είναι ένας ήρωας. Πιστεύω ότι αυτή πρέπει να γίνει μια διαδεδομένη μορφή ακτιβισμού -παύλα- performace art και να εξαπλωθεί σε όλη τη Γη.
|