Copy
     BioBullen med nästa veckas händelser (28 oktober – 3 november)
Follow on Twitter

Nästa vecka (vecka 44) händer följande på biologiska institutionen

Höstlov?

Nästa vecka har skolorna höstlov och många på institutionen tar ledigt, så även jag. Men BioBullen kämpar på i höstmörkret. Jan Olsson tar över redaktörskapet nästa vecka och håller er informerade om vad som händer och sker.

Ha en härlig höstlovsvecka och glöm inte att ställa om klockan nu på söndag,
Inger
I vårt interna google kalendarium finns det mesta som händer på institutionen. Glöm inte att kika där emellanåt.
 

Doktorandernas inbjudna föreläsare

Varje termin bjuder våra doktorander in en föreläsare. På torsdag den 31 oktober klockan 13.15 föreläser Hanna Kokko, från University of Zürich i Schweiz, om "Gentlemanly males? Always, sometimes, never?" i Blå hallen i Ekologihuset.
 

Seminarium

På måndag den 28 oktober klockan 13.15 pratar Nigel Raine, från Guelph University i Kanada, om "Pollinators and pollination under pressure: the impacts of pesticide exposure on wild bees" i Blå hallen i Ekologihuset.
 

Statistikservice

Tisdagen den 29 oktober mellan klockan 9 och 12 kan du ställa statistikfrågor till Lars Råberg i rum B-B207 i Biologihuset. Mer om statistikservice finns på vår internwebb.
 

Bioinformatik drop-in

NBIS ordnar drop-in om bioinformatik onsdagen den 30 oktober klockan 10.00 i Café Inspira på Medicon Village.
 

Drop-in på Elektroniklabbet

På onsdag den 30 oktober klockan 10.30 kan du ställa teknikfrågor till Johan Bäckman och Arne Andersson i rum E-B360 och E-B361 i Ekologihuset. På vår webb finns info om vad Elektroniklabbet kan hjälpa dig med.

Biologer i media
Vissa av de låsta artiklarna kan du hitta i LUs mediadatabas. Logga in med ditt LUCAT-id om du inte sitter på LUs nät.

Intresset för Gabriel Noreviks, Anders Hedenströms, Susanne Åkessons, Arne Anderssons och Johan Bäckmans artikel i PLOS Biology om hur månen påverkar nattskärrors flyttning fortsätter. Den här veckan är det Forte, Spaceref och Noticias de la Ciencia som skriver om nattskärrorna.

Även Anders Hedenströms, Susanne Åkessons och deras kollegors artikel i Journal of the Royal Society Interface om trutars autopilot fortsätter att väcka intresse. Den här veckan är det Mariestads-Tidningen som skriver om trutarna.

P1s Naturmorgon har dragit igång en ny säsong med Naturpanelen. I samband med det har de intervjuat Susanne Åkesson och Mikael Sörensson som tillsammans med Sofie Olofsson från Botan sitter som experter i panelen.

Forskning&Framsteg har artikel om Johanna Stedt och Per Carlsson och deras forskning om tumlarnas liv och leverne.

I samma nummer av Forskning&Framsteg har Anders Lundqvist varit med och tagit fram en infografik om hur fåglars lungor fungerar.

Pål Axel Olssons, Johan Hollanders och deras kollegors ålgräsprojekt är ämnet för en artikel i Land.

Trevlig helg
önskar
Inger

Möten

Städdag
Stensoffa fältstation från kl 09.00. Frågor kontakta Hanna.Watson@biol.lu.se
Copyright © 2019 Biologiska institutionen, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp