På Tværs #24  22. november 2019

Målrettet opsporing af patienter i risiko for knogleskørhed gav bronze

Nordsjællands Hospital er blevet hædret af Den Internationale Osteoporoseforening for det målrettede arbejde med at opspore patienter, der er i risiko for at lide af knogleskørhed.
 

Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling har oprettet en frakturopsporingsklinik til opsporing, screening og behandling af patienter over 50 år med lavenergibrud. I foråret 2019 modtog klinikken bronze for den målrettede indsats.

- Vi er stolte over at modtage bronze, men da vi gerne vil være endnu bedre til at opspore og behandle patienterne i målgruppen, håber vi ved næste evaluering at kunne opnå guld, fortæller overlægerne Louise Tjelum og Pia Eiken.

Personer med knogleskørhed får let brud på knoglerne. Derfor screenes patienter i målgruppen, der kommer på hospitalet med lavenergibrud for knogleskørhed. Lavenergibrud er brud, der er opstået efter fald fra samme plan eller ved almindelige hverdagssituationer.

Frakturopsporingsklinikken består på nuværende tidspunkt af en sygeplejerske, sekretærer og læger, der også sørger for at så mange som muligt af patienterne, der får påvist knogleskørhed, sættes i medicinsk behandling.

Videncenter for Knogleskørhed skal i samarbejde med bl.a. Nordsjællands Hospital udarbejde en national handlingsplan for opsporing af knogleskørhed efter knoglebrud.

Se kortet over alle de hospitaler, der dokumenterer arbejdet med frakturopsporing 

Yderligere oplysninger: overlæge Louise Tjelum og overlæge, ph.d. Pia Eiken
 

Se de nominerede til Patienternes Pris

En sygeplejerske og tre afdelinger er blandt de nominerede til Patienternes Pris 2019. 

Siden foråret har patienter og pårørende kunne indstille afdelinger eller medarbejdere til Patienternes Pris. Det er blevet til 345 flotte indstillinger.

Ud fra nøgleord som nærvær, åbenhed, imødekommenhed, inddragelse, respekt, værdighed og dialog har nomineringsgruppen udvalgt fire, der nomineres til prisen:

  • Onkologisk og Palliativ Afdeling
  • Montebello – afdeling for genoptræning
  • Neurologisk Afdeling
  • Susanne Lisbjerg, sygeplejerske fra Børne- og Ungeafdelingen
Vinderen afsløres på strategi-gå-hjem-mødet den 9. januar og får 20.000 kroner, der skal være med til at gøre patientoplevelsen i afdelingen endnu bedre.

Dommerkomitéen, der beslutter, hvem der vinder Patienternes Pris, består af:
  • Morten Freil, direktør for Danske Patienter
  • Inge Kristensen, direktør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed
  • Bent Kaufmann, lokalformand for Røde Kors Hillerød
  • Michelle Felby-Olsen, patientrepræsentant
  • Lotte Fonnesbæk, pårørenderepræsentant
  • Bente Ourø Rørth, hospitalsdirektør på Nordsjællands Hospital
Yderligere oplysningerHospitalsdirektør Bente Ourø Rørth

Akutlaboratorium åbnet i Akutmodtagelsen

Døgnet rundt kan bioanalytikere nu analysere akutte prøver i Akutmodtagelsen.

Som det første hospital i Danmark har Nordsjællands Hospital åbnet et akutlaboratorium i Akutmodtagelsen.

Døgnet rundt udføres analyserne på POCT-udstyr (Point Of Care Technology), som fx tester for diarrefremkaldende bakterier, influenzavirus og luftvejsinfektioner. Patienten kan på den måde få en meget hurtigere diagnose og behandling end tidligere.

- Set i et større perspektiv er det en unik mulighed for at afprøve POCT-udstyr, og vi kan forhåbentlig videreføre den succes, vi har haft med influenzatest, til andre områder, siger konstituerende ledende overlæge i Klinisk Biokemisk Afdeling, Claus Juel Jensen.

Akutlaboratoriet, der drives af Klinisk Biokemisk Afdeling åbnede mandag den 11. november i Akutmodtagelsens Base 1.

Læs mere om hospitalets nye akutlaboratorium på IntraNord

Yderligere oplysninger: ledende overlæge i Klinisk Biokemisk Afdeling Claus Juel Jensen.


 

Parkering i hverdagen

Siden september har ParkZone varetaget parkeringskontrol på Nordsjællands Hospital, og selv om der stadig er pres på parkeringsarealet og på vejene omkring hospitalet i Hillerød, så bliver der ikke uddelt flere bøder end på andre hospitaler.
 

Der er rift om parkeringspladserne i Hillerød og pres på de omkringliggende veje, når patienter og personale skal finde et sted at sætte bilen. Derfor var det for nogen også med en vis nervøsitet, da en privat virksomhed overtog parkeringskontrollen på matriklen fra Hillerød Kommune. Hvordan ville reglerne blive håndhævet, og ville der komme en bøderegn over bilisterne?

 - Generelt er bilisterne gode i Hillerød. Hillerød ligger i den lave ende af statistikken, når det gælder bøder udskrevet for overskredet p-skive. Af det samlede antal af udskrevne udgifter i forhold til p-båse ligger Nordsjælland i midten af statistikken for regionens hospitaler, siger Michael Langgaard Nielsen, der er enhedschef i Center for Ejendomme, der administrerer parkeringsarealerne.

- Derfor er vi også kede af, hvis der er opstået et rygte om at parkeringskontrollen i Hillerød skulle være særligt nidkær, når data viser det modsatte, siger Michael Langgaard Nielsen.

Husk den gode tone
Det er aldrig sjovt at få en bøde, men det er ikke acceptabelt at lade frustrationen gå ud over andre, som blot udfører deres arbejde.

- Vi oplever en tendens til, at tonen hurtigt bliver hård. Derfor vil jeg gerne opfordre til at bevare den gode tone overfor ens medmennesker, selvom man har en dårlig dag og lige har fået en parkeringsbøde, siger Michael Langgaard Nielsen.

 
Yderligere oplysninger: Enhedschef Michael Langgaard Nielsen, Center for Ejendomme

Slut med private pakker til hospitalet

Facility Management kan ikke længere udbringe private pakker leveret til hospitalet. Efter nytår vil private pakker så vidt muligt blive returneret til afsender.


Julehandel og Black Friday er højsæson for nethandel og pakkeposten landet over har rygende travlt. På Nordsjællands hospital oplever Facility Management også at medarbejdere bestiller private pakker til levering på hospitalet, hvilket kan være bekvemt for den enkelte, men ikke en opgave, som hospitalet kan tage på sig.

Ved pakkemodtagelse påtager hospitalet sig i dag ansvaret for pakken og den videre distribution, hvilket lægger beslag på ressourcer i FM, der kan bruges bedre i den daglige drift af hospitalet.

Retningslinjer for pakkemodtagelse
Allerede bestilte pakker, der tydeligvis er bestilt til privatpersoner, bliver ved modtagelse frem til den 31. december lagt i et trådbur i Varemodtagelsen i Centraldepotet, hvor du som modtager selv må fremfinde og afhente pakken. Hospitalet påtager sig ikke ansvaret for pakkerne.

Efter nytår ændres praksis, så private pakker bliver afvist ved modtagelse og sendt retur til afsender.

Yderligere oplysninger: Jesper Brandt, driftschef FM
Nyhedsbrev fra
Nordsjællands Hospital
Dyrehavevej 29
3400 Hillerød 

Abonnér på nyhedsbrevet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

www.nordsjaellandshospital.dk


.