Er din jobgruppe blandt de 3, der er mest eksponeret for støj i 1/4 del af arbejdstiden?
Hver andet år laver Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) en undersøgelse af arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser. Der spørges blandt andet til forstyrrende støj. (https://arbejdsmiljodata.nfa.dk/)
Her ses de 3 jobs, der var mest eksponeret for forstyrrende støj 1/4 af arbejdstiden i 2018.
Frisører og kosmetologer
Pædagoger
Skolelærere
Som det fremgår af grafen, er eksponeringen for støj steget en del siden 2016. Det er således et udbredt problem med støjgener blandt de nævnte jobs.
Hvad er løsningen?
Det er heldigvis muligt at fjerne meget af den unødige støj. Det kan blandt andet gøres ved at adfærdsregulere gennem en støjpolitik. Derudover når man også langt ved at akustikregulere rummet, hvilket du kan se eksempler på her.
FRISØR BØRNEHAVE SKOLE
3 trin til god akustik
TEORIEN
God akustik er baseret på Sabines formel, der er fra det 19. århundrede. Formlen beskriver sammenhængen mellem:
A = mængden af lydabsorberende materiale.
V = rummets volumen.
T = efterklangstiden.
Sabines formel: T = V x 0,16 / A
DEN DAGLIGE PRAKSIS: 3 trin til god akustik
1. Loftet
For at sikre god akustik, anbefaler vi, at man skal have et akustisk/absorberende materiale svarende til ca. 25 - 30 procent af rummets arial. Det opnås bedst ved at lave et akustikloft, da der er mange kvadratmeter i loftet. Har man ikke mulighed for at anvende loftet til absorberende materiale, kan vores eksperter udarbejde særlige løsninger til dit behov. I visse tilfælde kan der være særlige lovkrav, der er bestemmende for absorptionsarealet.
2. vægge
Den lyd, der ikke bliver fanget af loftet, ryger ned i rummet igen. Det fjerner man ved at montere akustisk materiale på væggene. Det kan blandt andet være akustikbilleder, trælameller, mospaneler eller tekstikbeklædte vægabsorbenter.
3. Skærmvægge
Arbejder man i åbne kontorfællesskaber, i børnehaver eller på skoler, kan man med fordel anvende skærmvægge til at bryde lyden i rummet og skabe stillezoner.
Hør forskellen
Her kan du høre effekten af akustikregulering i et hårdt rum i beton. Fra en efterklangstid på 2,5 sekunder til en efterklangstid på 0,5 sekunder. Se flere videoer her.
Gratis tilbud på akustikregulering
Ønsker du et gratis og uforpligtende tilbud på dit støjproblem, kan du kontakte os på 70261412.
Arbejder du i en større virksomhed, tilbyder vi også et gratis undervisningsforløb i akustik. Her kan du lære om hvilke konsekvenser støj kan have på indlæring men også hvad akustik er.
Læs mere her, eller kontakt Thomas Fløcke på 30 25 00 36.