Copy

Hei!

Vuosi 2019 on ollut geologian aihealueen suhteen kaiken kaikkiaan antoisa! Olen koordinoinut Geologian aihealuetta Kordelinin säätiön rahoituksella elokuusta joulukuuhun.

Työ on sisältänyt erilaisten aineistojen viemistä termipankkiin, geologian aihealueen esittelyä kaikissa geologiaa opettavissa yliopistoissa sekä yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa eri instituutioista.

Syksyllä geologian aihealueen alle on myös työstetty ohjesivusto taustoittamaan sitä, missä työstä on kyse, sekä auttamaan mahdollisia asiantuntijajäseniä alkuun.

Tutustu ohjesivustoon!
Geologian aihealuetta ja geologisia käsitteitä on nostettu esiin Twitterissä kolmen eri aihetunnisteen (#MineraaliMaanantai, #KiviKeskiviikko ja #TermiTorstai) kautta kuluvan syksyn aikana.

Ilahduttavaa on ollut käsitteistä syntynyt keskustelu, johon on osallistunut henkilöitä sekä geologian alalta että alan ulkopuolelta.

Yleisön suosikki on tähän mennessä ollut migmatiitti, johon liittyviin suomen- ja englanninkielisiin tviitteihin on sitoutunut yhteensä lähes 150 henkilöä ja tviitit ovat levinneet yli 3 200 henkilön näytölle. Hyviä kilpailijoita migmatiitille ovat olleet myös kärnäiitti ja  Afrikan tähti -pelin mineraalit.
 
Lokakuussa Suomen Kansallinen Geologian Komitea päätti, että Geologia.fi-portaalin aineistoja voidaan hyödyntää geologian aihealueen rakentamisessa.

Tämän ansiosta terminologia on geologian aihealueella monipuolistunut esimerkiksi maaperägeologiaan ja hydrogeologiaan liittyvillä käsitteillä.

Maaperägeologia, glasiaaligeologia ja hydrogeologia ovat esimerkkejä niistä aloista, joihin liittyvää asiantuntemusta kaivattaisiin vielä lisää geologian aihealueelle. Termipankissa jo olevaa aineistoa voi esimerkiksi täsmentää ja laajentaa sekä linkittää lähikäsitteitä toisiinsa.

Ota yhteyttä, jos haluat lähteä mukaan talkoisiin!
Syksyllä taidehistorian ja geologian aihealueet ovat tehneet yhteistyötä ja geologian aihealueelle on lisätty tai tarkennettu kultasepäntyön ja taideteollisuuden kannalta tärkeitä mineraaleja ja niiden etymologiaa.

Yhteinen alusta helpottaa tieteiden välistä yhteistyötä ja käsitteitä on mahdollista luokitella näkymään useamman tieteenalan alla.

Kuvakaappaus on taidehistorian aihealueelta.
Lue yhteistyöhön ja mineraalien etymologiaan liittyvä blogiteksti!
Tällä hetkellä geologian aihealueen alla on yhteensä jo yli 1000 käsitesivua. Lämmin kiitos kaikille geologian aihealueen termityötä edistäneille!

Jatkan geologian aihealueen koordinaattorina vielä vuoden 2020 alussa pienellä osuudella. Olethan yhteydessä, jos sinulla herää ajatuksia aihealueen kehittämiseen liittyen.

Rauhallista loppuvuotta ja termirikasta vuotta 2020!

Terveisin Elina
Twitter
Facebook
Website
Geologian aihealue Tieteen termipankissa

Aihealueen koordinaattori:
Elina Lehtonen (elina.lehtonen@helsinki.fi)


***
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 






This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Geologian aihealue · P.O 64 (Gustaf Hällströmin katu 2) · Helsinki 00014 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp