Copy
View this email in your browser
#27: De la capăt

 
Ca orice ianuarie care se respectă, o luăm iar de la capăt cu promisiuni, schimbări, obiceiuri-wannabe, vaga (și pe alocuri falsa) impresie că un început arbitrar e un suflu nou. Vorbeam săptămâna asta despre cum timpul e chestia asta subiectivă, pe care fiecare o înțelege cum vrea, și o aplică cum poate. De ce n-ar fi așa și ianuarie?

Mărturisesc (încă o dată, cu ocazia asta), că n-am apucat să-mi fac lista de obiective pe 2020 (și nici n-am apucat "să trag linie" pe 2019). Însă dacă e o poveste pe care mi-o spune ianuarie, și mi-o spune din 2018 destul de răspicat, e aia că dacă vrei să obții ceva, orice, trebuie doar să începi. Am ajuns la ediția #27 (!?!) a unui newsletter care a început cu chinul groaznic că nimic n-o să fie vreodată suficient de bun, de frumos, de altfel și s-a terminat cu locul ăsta minunat pentru care am scris negreșit, în fiecare lună, fără întârzieri. Și dac-ar fi să-mi doresc ceva pentru anii care vin, cred că tot asta aș alege.

S-avem un an consecvent!


 

#caștiințaînbucate

 
Nu, încă n-am scos maiaua din frigider *facepalm*.
 

#bucătăriaexperimentelor


Pentru următoarele cel puțin trei luni, #bucătăriaexperiementelor o să însemne numai schițe, blaturi, rafturi, cote, iluminat și cred eu, mult mai puțin experimentat cu ingrediente. Așa căăăă, dacă aveți orice sfaturi de amenajare, iluminat, mobilă sau orice altceva din gama asta, dați un semn!
 

#foodphotography&Co

 
Nimic nu mă enervează mai tare decât să văd fotografii sau ilustrații postate în Social Media fără credit (atunci când e evident că cine le folosește nu e și autorul operei). Sunt zeci, sute, mii, sute de mii de conturi de Social Media care folosesc fotografii sau ilustrații care nu le aparțin și nici nu creditează sursa, pentru simplu fapt "că sunt publice, pot fi folosite". Nu mai reiau multiplele scandaluri din Internetosfera autohtonă (nici nu mai zic de zona de food) pe subiectul ăsta. Acum avem și-o concluzie (deși nu cred că e clar ce poți să faci exact în situații de genul ăsta).

Vi s-a întâmplat vreodată să vă descoperiți fotografiile preluate fără acord? Dacă da, ce ați făcut? 

 

#digest (în loc de Triferment)


>>Cum arată poveștile personale cu și despre mâncare? Dar cele cu maia? *I'm not crying, you're crying*

>>Rareori ne gândim cum arată politețea la masă în alte culturi. Poate doar când suntem în vacanță răsfoim rapid un ghid, să știm dacă mâncăm tot din farfurie, sau dacă luăm restul la cumpărături folosind ambele mâini. O ocazie bună aici să ne gândim alții cum fac, și mai ales ce înseamnă Chinese banquet.

>>Ce ne facem cu Impossible Burger (da, da, acela cu fake meat)? Gânduri de la un vegetarian. Și încă una tot din tabăra asta: ce lipsește din conversația despre plant based meat?

>>Dacă și voi credeți că jobul perfect e să călătorești în jurul lumii ca să mănânci (și să scrii despre sau să fotografiezi asta), mai băgați o fisă. (Poate c-a mai fost linkul ăsta pe aici, dar ce moment mai bun ca ianuarie să ne dezmeticim din visul că tot ce zboară se mănâncă, sau că e mai verde iarba de partea ailaltă a gardului?)

>>Niște food resolutions de început de an. (Și ce început de an ar fi dacă n-ar intra în lumina reflectoarelor mai mult ca oricând subiecte ca dietele? Pe asta o știați?)

>>Pun pariu că nu v-ați gândit niciodată la ouă așa!

>>O bună parte din copilărie am mâncat fasole cel puțin o dată pe săptămână. Nu s-a pus niciodată problema postului de miercuri și vineri, deși asta era scuza de fiecare dată. Deși îmi amintesc distinct multe din variantele de ciorbă de fasole cu leuștean, sau mâncare de fasole cu sos de roșii și ardei conservat în sticle cu gât înalt, multă vreme după n-am mai mâncat fasole deloc. Nici acum nu-mi amintesc exact când a fost ultima dată când am mancat fasole. Și nici n-o aleg dacă am alte variante. După ce am citit povestea asta însă, mi-e o poftă de fasole cu sos și usturoi și franzelă proaspată ca și când!


La nici o săptămână de când am citit-o, mi-au apărut în cale minunățiile astea la Obor

>>Ce te faci cu finlandezii, mari amatori de licorice și-ntre primii pe lista de fericiți europeni? Eu îl știu de lemn dulce, deși nu mai sunt așa sigură acum că e chiar același lucru. O istorie complicată despre fericire, cu zahăr și sare.

>>Why do poor Americans eat so unhealthfully? Because junk food is the only indulgence they can afford. Atât.

>>Oare la noi ce face un inspector de restaurante? In New York, e cam așa.

>>Nu știu dacă e de vină pasiunea mea pentru crocănțeală, dar am iubit dintotdeauna napolitanele. Nu mănânc ciocolată, și nici nu mă omor după alte dulciuri, dar napolitane aș mânca până la comă. Nu se putea găsi o poveste mai bună decât Kit Kat în Japonia să-mi potolească pofta și curiozitatea (also, Tejal Rao kicks ass!)

>>Să mai și râdem puțin: ați pus vreodată ardei iuți la microunde?



Cătă
Împarte cu un prieten, acum e momentul:
Trimite pe mail
Dacă ai primit acest mesaj de la un prieten binevoitor, te poţi abona pentru următorul newsletter aici

 

Gătesc de când mă ştiu. În copilărie făceam torturi din nisip în forme de plajă şi tocăniţe de cartofi pe plita bunicii, în cele mai mici cratiţe posibile. Am avut şansa de-a călători într-o grămadă de locuri în care nici nu visam să ajung, şi asta m-a facut şi mai curioasă să experimentez combinaţii neobişnuite. Obsesiile mele culinare recente sunt yuzu şi alivencile.
 
Sunt inginer from-9-to-5 şi technical writer după program fiindca am genul ăla de minte ahtiată după analitic, liste şi Excel, dar am început să scriu despre mâncare şi să fac fotografii fiindcă aceeaşi minte a intrat şi la Publicitate (dar a amânat-o pe perioadă nedeterminată). 

Când mai rămâne timp, citesc măcar o carte pe lună într-un bookclub organizat ad-hoc pe Facebook, după ce am dat peste povestea unor antreprenori ale căror vieţi s-au schimbat radical după ce s-au cunoscut într-un club de carte. Sunt fascinată de mâini şi tot ce pot crea ele, şi-as vrea să surprind asta în primul meu proiect fotografic mai serios. Adun meşteşugari şi poveştile lor pe #îndemânare.
 
Am alergat un semimaraton, colecţionez trifoi cu patru foi şi am o poză mişto cu Robbie Williams.

Mi se mai spune Cătălina-Pagini-Aurii.
Copyright © 2020 catalinapenciu.ro, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp