Copy

Tarlabaşı Toplum Merkezi 

 O c a k    B ü l t e n i
Çok Güzel Atölye Kolaylaştırıcı Rehberi yayımlandı!

Bu rehberde; ÇGA'nın kapsamını ve yaklaşımını, çocuk güvenliği ve katılımı kavramlarının detaylarını, uygulanabilir örnek etkinlikleri, gönüllü anılarını ve vaka örneklerini bulabilirsiniz.
Her türlü soru ve eleştirinizi iletisim@tarlabasi.org adresine yazabilirsiniz. 

Çok Güzel Atölye Kolaylaştırıcı Rehberi Hayata Destek Derneği "Birlikte Güvendeyiz" projesi desteğiyle hazırlandı.
TTM Çocuk
Ocak'ta Hangi Atölyeler oldu?

Çok Güzel Atölye, Fotoğraf Atölyesi, Sanat Atölyesi, Sirko Fantastiko, Capoeira ve Oyun grubu devam eden atölyeler oldu. Bunlarla birlikte hafta içi her gün
 13:00 ve 16:30 saatlerinde akademik destek seansları Ocak boyunca da devam etti.
Kitap Okuma Atölyesi

Ocak ayında TTM'de İKGV işbirliğiyle 9 hafta boyunca her perşembe gerçekleşecek olan Kitap Okuma Atölyesi başladı! Kolaylaştırıcılığını Senem Sahlar'ın yaptığı atölyede Ocak ayında okunan kitaplar; Boynu Yamuk, Bu Dünya Kimin?, Ben Bir Kediyim ve Heybedeki Sır oldu.

İKSV Alt Kat'ta Sanat Atölyesi
 

İKSV Alt Kat'ta Alper Aydın'ın yürütücülüğünde 6 hafta sürecek Sanat Atölyesi başladı. TTM'den 4 çocuğun katıldığı bu atölyede çocuklar hep birlikte tarih boyunca farklı coğrafyalarda üretilmiş sanat eserlerini inceliyor ve atölye sonunda farklı materyalleri deneyimleyerek kendi sanat eserlerini üretiyor!

Çocuğun Sesi Var Ortaklık Ağı: Çocuk Forumu
 

TTM'den 12 çocuk 12 Ocak'ta, hayatlarını direkt ya da dolaylı olarak ilgilendiren konularda sözlerinin duyulur olması ve bunu çocukların birbirleriyle konuşmasını mümkün kılmak niyetiyle düzenlenen, farklı yerlerden çocukların bir araya geldiği Çocuk Forumu'ndaydı. Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen forumda, çocuklar mahalle, şehir, okul ve internet temaları etrafında sahip olduklar haklar ve yaşadıkları hak ihlalleri hakkında sunumlar yaptı.


Yarıyıl Tatilinde Çocuklardan Atölyeler
 
Yarıyıl tatilinde çocuklar "okul tatil oldu, bol bol vaktimiz var, o halde biz de atölye açalım!" dediler ve neler yapabilecekleri üzerine yaptıkları fikir alışverişi sonrası tatil süresince üç farklı atölye organize etmeye karar verdiler; Keşif Atölyesi, Origami Atölyesi ve Eğlence Atölyesi! Atölyelerin tadı damağımızda kaldı, çocukların açacağı yeni atölyeler için bir sonraki tatili iple çekiyoruz!
 

TTM'de Neler Oluyor?
 
TTM'de neler oluyor başlığı altında sizlerle her ay bir atölye paylaşmak istiyoruz. Bu ay odağımızda Oyun Grubu Atölyeleri var. Oyun grupları 3-6 yaş aralığındaki çocukların psikososyal ve ince motor becerilerinin gelişimlerini destekleyen bir atölye. Haftanın beş günü farklı gruplar bu atölyede buluşarak sayı ve çizgi çalışmalarından, dansa; dikkat ve odak çalışmalarından boyamaya türlü aktivitelerle keyifli bir öğrenme deneyimliyor.
 
TTM Gönüllü

TTM'de Film Gösterimleri

TTM'de film gösterimleri Ocak ayında da devam etti. Bu ay hep birlikte Abbas Kiarostami'den Yolcu (Mossafer) adlı filmi izledik.

Psikosoyal Destek Çalışmaları
 
Psikolojik Danışman Melike İşleyen Ocak ayında da psikososyal destek çalışmaları kapsamında Tarlabaşı Toplum Merkezi ile ilişki içinde olan çocuk ve yetişkinlerle seanslarına devam etti. Ayrıca 17 Ocak ve 31 Ocak'ta gönüllülerle süpervizyon çalışmaları yaptı.  
TTM Haberler

YADA Bir Arada Yaşam: “Beraber Mümkün” Arama Atölyesi
 
TTM, 20 Ocak'ta Diyarbakır'da YADA'nın düzenlediği  "Bir Arada Yaşam: 'Beraber Mümkün' Arama" Atölyesi'ndeydi. Atölyede, katılımcı sivil toplum kuruluşları ile birlikte deneyim paylaşımında bulunduk, birbirimizi duyup dinleme şansı yakaladık ve her beraber bir arada
yașamın önündeki engelleri keșfedip mücadele
alanlarına dair birbirimizden ilham aldık.

 

KAÇUV Kaynak Geliştirme Giriş Eğitimi
 
24 Ocak'ta, Avrupa birliği tarafından finanse edilen Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) tarafından yürütülen Sivil Toplum Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları için Kaynak Geliştirmeye Giriş Eğitimi'ne katıldık.
 

Beyond Verbal - Sözden Öte Projesi 
 
TTM, bağımsız sanat inisiyatifi Pasaj ile Beyond Verbal - Sözden Öte projesinde! Proje kapsamında "Okul öncesi dönemde cinsiyet eşitliği" odağıyla, sanat aracılığıyla yeni iletişim ve metotlar keşfediyoruz!

 
Tarlabaşı Toplum Merkezi'ndeki çocukların eşit, özgür ve güven dolu bir ortamda çalışmalarını sürdürebilmeleri için desteğinize ihtiyacımız var!
Bağışçımız Olun!






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tarlabasi Toplum Merkezi · Zerdali Sokak No.9 Beyoğlu · Istanbul, 34 34000 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp