Copy

פברואר 2020

לחברי קהילת "כל זכות" שלום רב,
החורף בשיאו והוא מביא אתו את תקופת המבחנים לסטודנטים ולתלמידים בתיכונים, שפעת ושוב בחירות כלליות לכנסת. סערת וירוס קורונה עומדת חו"ח להגיע גם לישראל ומשרד הבריאות הוציא הוראות מחייבות לגבי החובה לחוזרים מסין להישאר בבית למשך 14 יום, שיוכרו כימי מחלה.

חזרתם לאחרונה מסין? מכירים מישהו שחזר לאחרונה מסין?

אם הייתם בסין במהלך 14 הימים האחרונים, אז לפי החוק אתם חייבים להישאר בבית למשך 14 ימים - ולדווח על כך למוקד הטלפוני של משרד הבריאות *5400. במקרה הזה תהיו זכאים לדמי מחלה על תקופת ההיעדרות ובתנאי שתציגו אישור על השהיה בסין.

> לחצו למידע נוסף על ימי מחלה לעובד ששהה בבידוד עקב חשש להידבקות בנגיף קורונה

ויש "סתם" מחלות חורף...

החורף השנה הגיע בשיא עוצמתו. המעילים, הצעיפים והכפפות כבר מזמן הגיעו למדף הנכון בארון, הכנרת מתמלאת בכל יום ויש ריח נהדר של אדמה רטובה באוויר. לצד אלו, החורף מביא אתו כל שנה גם את נגיף השפעת, שמאלץ עובדים להישאר בבית, לנוח ולשתות מרק חם ובריא או להשגיח על ילדיהם שחלו ונשארו בבית. באתר תוכלו לקבל את כל המידע על דמי מחלה, ימי מחלת עובד או ימי מחלה בגין טיפול בבן משפחה ועוד.

> למידע נוסף על זכויות בנושא בריאות ותעסוקה היכנסו לפורטל "זכויות עובדים בעת מחלה"

תחילת השנה האזרחית – תיאומי מס בטופס 101

תחילת השנה האזרחית היא חלון הזדמנויות שבו ניתן לבצע מספר פעולות פשוטות שיכולות לחסוך לא מעט כסף. שכירים יכולים לבצע תיאומי מס ותיאומי ביטוח לאומי אם הם עובדים ב-2 מקומות עבודה, ולמלא את טופס 101 מול המעסיק על מנת לקבל את מלוא הטבות המס שמגיעות להם בתלוש השכר. תחילת השנה היא גם המועד שבו עוסקים פטורים ומשכירי דירות מסוימים חייבים לדווח על הכנסותיהם לרשויות המס.

> לחצו כאן לקריאת המדריך המלא לתחילת השנה האזרחית

חופשת סמסטר או תקופת מבחנים?

כחלק מתקופת המבחנים הסמסטריאלית במוסדות האקדמיים, עשרות אלפי סטודנטים שוקדים כעת על מאמרים, נוסחאות, הפקת פרויקט גמר ועוד. בין התרגולים והסיכומים, אנו קוראים להם לנסות ולהוריד את מד הלחץ, לעשות הפסקה קצרה ולקרוא על הזכויות המגיעות להם.

בערכים הרלוונטיים באתר תוכלו לגלות כמה פעמים תוכלו לערער על מבחנים, לכמה מועדי בחינה אתם זכאים, ומה מגיע לכם אם אתם סטודנטים עם לקות למידה. עוד לא סטודנטים אבל חושבים להתחיל ללמוד? תוכלו לקבל באתר מידע על דמי ההרשמה למוסדות השכלה גבוהה וכל מה שאתם רוצים לדעת על שוויון הזדמנויות בקבלה למוסד אקדמי ועל זכותכם לשמירה על חסיון הפרטים והמסמכים שמסרתם למוסד הלימוד בעת ההרשמה. בהצלחה!

רוצים לדעת עוד על הזכויות שניתן למצות בזמן הלימודים?
> לחצו למעבר לפורטל הזכויות של סטודנטים וסטודנטיות

בחינות בגרות

לא רק סטודנטים מתרגשים לקראת תקופת המבחנים. גם תלמידי התיכונים שניגשים לבגרויות לחוצים לקראת המבחנים המסכמים ולומדים יום וליל כדי לצלוח עוד בגרות. מה קורה לתלמיד שנשללה ממנו הזכות להיבחן? ומה עם תלמידה שעלתה לארץ וזקוקה להתאמות? וכיצד יכול תלמיד המאושפז בבית חולים להיבחן בבחינת הבגרות?

> לחצו למידע נוסף על זכויות תלמידים ובחינות

צאו להצביע ולהשפיע! כמה עובדות לקראת יום הבחירות ב- 2.3

הבחירות הכלליות השלישיות לכנסת יתקיימו ב-02.03, וזה הזמן לרענן את הזיכרון ולהיזכר בזכויות שלכם. יום הבחירות עצמו הוא יום שבתון. עובדים שצברו ותק של 14 יום במקום העבודה יקבלו שכר רגיל עבור אותו יום למרות שנעדרו מהעבודה. מי שבכל זאת יעבוד ביום הבחירות עשוי להיות זכאי לשכר בגובה של 200%, או לשכר רגיל ויום חופש במועד אחר.

שימו לב שבניגוד לעבר, עובדים זרים בסיעוד לא יקבלו שכר אם ייעדרו מהעבודה ביום הבחירות, ואם יעבדו בו, יקבלו שכר רגיל ולא תשלום של 200%.

נזכיר גם כי אסור לפטר אדם או לאיים בפיטוריו בגלל הצבעתו לכנסת, והעונש על כך הוא חמש שנות מאסר או קנס כספי.
באתר תוכלו למצוא מידע על זכאות להצבעה בקלפי נגישה לאנשים עם מוגבלות ועל המקרים בהם ניתן להיעזר במלווה לצורך ביצוע ההצבעה.

> למידע נוסף על זכויותיכם בבחירות היכנסו לפורטל בחירות לכנסת

 כמה ערכים חדשים שנוספו לאתר בחודש האחרון

ולסיום, טעימה מפוסטים מעניינים בבלוג שלנו

בסיוע משרד המשפטים, מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי וג'וינט ישראל