Copy



Waasland klimaatland
Waasland Klimaatland Nieuwsbrief Header
 
 

nieuwsbrief Waasland Klimaatland

februari 2020

 
 
 
Lijn
 
 
Beste allen,

De nieuwsbrief van Waasland Klimaatland is terug van weggeweest. Aan de hand van deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er leeft op vlak van klimaat!
Bij vragen hierover mogen jullie ons steeds contacteren.

Veel leesplezier!
Het Waasland-Klimaatland team
 
Einde aanspreking
 

Tegenwoordig koop je geen lamp meer, maar koop je de licht als een dienst.
Light As A Service is ondertussen al een gekend voorbeeld, binnen het As A Service verhaal. Er zijn nog heel wat andere projecten waarbij producten vervangen worden door diensten. Op deze inspiratiedag willen we je als lokaal bestuur kennis laten maken met het brede aanbod. We brengen je gemeentebestuur graag in contact met bedrijven, organisaties, dienstverleners die deze diensten aanbieden.

Meer Lezen
 
 

thuis in de toekomst

Hoe zien inwoners van uw gemeente zichzelf morgen wonen? Wil iedereen een vrijstaand huis in het groen of zijn de alternatieven ook aantrekkelijk? En kunnen we eigenlijk nog wel kiezen?

Met Thuis in de Toekomst lanceert de Vlaamse overheid een woontest die de Vlaming laat stilstaan bij woonwensen en –uitdagingen. Het doel is de mindset van de Vlaming over woonkeuzes te openen en te stretchen. In deze campagne willen we de interesse wekken voor hoe mensen in de toekomst kunnen wonen, door hen te prikkelen via de woontest en te inspireren over mogelijkheden die aansluiten bij de bestaande realiteit.

Steden en gemeenten kunnen deelnemen aan de campagne door de woontest gericht onder de aandacht te brengen bij hun inwoners en in gesprek te gaan met hen. De bevindingen uit de woontest geven inzicht in wat er leeft bij inwoners en waar (beginnend) draagvlak bestaat voor verandering en actie.

De test gaat van start op 4 februari.

Meer Lezen
 
 
  Lijn  
   

Meetcampagne waterkwaliteit

Dit jaar start een nieuwe meetcampagne van de waterkwaliteit door het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek. Zoals gewoonlijk zal Interwaas de metingen verwerken.

Gemeenten die wensen deel te nemen aan de nieuwe meetcampagne, nemen contact met ons op. Laat ons graag weten om welke monsternamepunten het gaat en hoeveel keer per jaar ze dienen bemonsterd te worden

De prijs per staal voor monstername en analyse van pH, temperatuur, zuurstofgehalte, COD, ammonium, nitraat, nitriet en totaal fosfor bedraagt 47,23 EUR. Extra analyse van geleidbaarheid ( bedraagt 2,38 EUR per staal.

 
  Lijn  
 

demotheek fluvius

Bij Fluvius kan allerlei didactisch en promotioneel materiaal uitgeleend worden. Dit materiaal kan je helpen om efficiënt en duurzaam energiegebruik te promoten en te demonsteren bij je inwoners. Bestellen kan via demotheek@fluvius.be.

 

Meer Lezen
   
  Lijn  
   

Regenwaterput

Veel mensen hebben geïnvesteerd in een hemelwaterput en dit wordt in veel steden en gemeenten aangemoedigd door het verlenen van een subsidie. Ze doen dit om het regenwater zoveel mogelijk lokaal te bufferen, maar dit heeft enkel nut als het regenwater ook voldoende gebruikt wordt. Zo niet, dan staat de hemelwaterput (zo goed als) vol en wordt er niet gebufferd bij regenweer.
 
Anders gezegd, Aquafin gaat ervan uit dat steden en gemeenten baat hebben bij oplossingen waarbij het gebruik van regenwater wordt gestimuleerd en denkt dat een applicatie (incl. sensor) waarmee regenwaterverbruik en –voorraad kan worden opgevolgd, hierbij een rol kan in spelen.

Maar wat denken uw gemeente en uw burgers daarvan? Is dit een goed idee of niet? Bezorg ons a.u.b. de mening van uw bestuur over deze vraag. Wij koppelen dan terug naar Aquafin.

 
  Lijn  
 
Wens je deze email niet meer te ontvangen? Schrijf je hier uit.

Persoonlijke gegevens kan je hier wijzigen
 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Waasland Klimaatland Lamstraat 113 Sint-Niklaas 9100 Belgium

http://www.trisco.be | +32(0)496 78 32 00