Copy
Het was een korte maand, maar we hebben toch heel wat nieuws voor jou!
 
De White Paper over AI van de Europese Commissie is het onderwerp van onze eerste Data-Date op 10 maart. We laten ook een nieuwe brAInfood op je los. Verder werkten we mee aan de Mediawegwijzer ‘Datawijs Onderwijs’ en ontwikkelden we voor leerkrachten een poster voor een klasoefening rond ‘AI in de klas’. We stellen je ook drie nieuwe visiepapers voor én een call voor CiTiP-KCDM fellows

Tot volgende maand!

PS: We staken de afgelopen weken onze website in een nieuw jasje. Je kan nu makkelijk zoeken op publicaties, op tools en op events - en we zetten ook alle nieuws en updates netjes voor jou in de kijker. Dankzij de tags en de uitgebreide zoek- en filterfuncties kan je precies vinden wat je zoekt. Ontdek het vooral zelf op www.data-en-maatschappij.ai
 

DATA-DATE #1: EU White Paper 


Deze maand verscheen de langverwachte white paper van de Europese Commissie "On Artificial intelligence - a European approach to excellence and trust". Analyses van enkele van onze onderzoekers verschenen onder andere al op de RAILS website.

Naar aanleiding van dit belangrijke beleidsdocument organiseert het Kenniscentrum Data & Maatschappij een eerste 'Data-Date' op 10 maart (16-19u) op de VUB-campus in Brussel. Samen met ons panel (met o.a. vertegenwoordigers van VOKA, Test Aankoop, VVSG, Agoria en imec) lichten we de white paper toe.

Het event is gratis, maar registratie is wel verplicht. Dat kan via de knop hieronder. 
Schrijf je nu in!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share

brAInfood #2: Hoe overleef je een gesprek over AI?

 
In deze nieuwe brAInfood lichten we 8 concepten toe die vaak voorkomen in gesprekken over artificiële intelligentie. Wanneer je deze concepten onder de knie hebt, ben je in staat om een basisgesprek over artificiële intelligentie te voeren en/of te volgen. Downloadbaar, deelbaar en beschikbaar in het Nederlands en in het Engels! 
 
Ga naar brAInfood #2
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share

CDS-CiTiP Fellow Lectures Papers + Call for Fellows

 
Er verschenen weer een aantal boeiende visiepapers in de CiTiP-KCDM Fellows serie; waaronder Vian Bakir over AI in politieke campagnes en Andrew McStay over emotionele AI. Verder publiceerden we ook een paper van Wim de Mulder over gelaatsherkenning.
 
Ben je zelf een onderzoeker of professional in juridische en ethische aspecten van AI en wil je deelnemen aan het CITIP-KCDM Fellowship programma, of ken je iemand die daarvoor interesse zou hebben? Laat het ons weten via onderstaande knop!
Call for fellows
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share


Emotional AI: a Societal Challenge

Prof. Andrew McStay

Hoe moeten we als samenleving omgaan met AI die diep in onze privé-levens doordringt, en de meest intieme delen van ons leven bepaalt? Professor Andrew McStay deelt zijn visie op dit heikele onderwerp. 

Against Opacity in Digital Campaigns

Prof. Vian Bakir

'Er is nood aan een ethische gedragscode voor transparante, uitlegbare, beleefde en informatieve digitale politieke campagnes als die gebruik maken van AI', zegt Vian Bakir.

Gelaatsherkenning in publieke ruimtes

Wim De Mulder
Geautomatiseerde gelaatsherkenning is op dit moment een ‘hot topic’, met zowel voor – als tegenstanders. Met deze paper wil Wim De Mulder een bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat.

Tool: Datawijs onderwijs

 
Mediawegwijzer is een thematisch infomagazine van Mediawijs voor leerkrachten. Het Kenniscentrum Data & Maatschappij werkte mee aan deze Mediawegwijzer Datawijs onderwijs, waar je inzicht krijgt in hoe je jongeren datawijzer maakt en tips om hier zelf mee aan de slag te gaan in je klas.
 
Bekijk de Mediawegwijzer op onze site
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share

Tool: AI in het klaslokaal

We hebben een nieuwe locatie, het klaslokaal, toegevoegd aan onze serie ‘Hoe artificieel intelligent mag jouw leven worden?’ Waar zie je mogelijkheden voor artificiële intelligentie in de klas? Waar liever niet? Met deze tool kunnen leerkrachten met hun leerlingen bespreken hoe wenselijk zij AI technologie vinden in hun leven. 

Naar de tool!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share

AGENDA

 
Mis je een evenement op onze kalender? Laat ons iets weten!
  • 6 maart 2020: Open Belgium. Programma en tickets via Open Knowledge Belgium.
  • 9 maart 2020:  Matchmaking event artificiële intelligentie (AI) & cybersecurity (CS). Meer informatie en inschrijving via VLAIO
  • 10 maart 2020: Data-Date #1: Panelgesprek: De EU White Paper over AI. Meer informatie en inschrijving via onze site
  • 10 maart 2020: panel TECHtalk Artificiële Intelligentie, T2-campus, Genk. Dit evenement is volzet. 
  • 13 maart 2020: Op TEDxLeuven Salon 2020 modereren we een gesprekstafel. Meer info en tickets via TEDxLeuven.
  • 24 - 26 maart 2020: Op BA & beyond verzorgen we de closing keynote op de eerste conferentiedag.  Programma en registratie hier

Op de planning in maart ...

  • Er komen nog twee nieuwe 'locaties' bij in onze reflectietool 'Hoe artificieel intelligent mag jouw leven worden': de straat en je werkplek
  • We ontwikkelen de AI-blindspots tool om je alert te maken op mogelijke ethische blinde vlekken in je AI-project, en te tonen hoe je die aanpakt.
  • We lanceren een survey over AI in de gezondheidszorg.
  • We werken aan een rapport over AI en de GDPR.
  • De volgende brAInfood zal focussen op de definitie van juridische en ethische concepten in AI.
Twitter
Facebook
Website
Email
LinkedIn
 Je ontvangt deze mail omdat je je hebt ingeschreven op deze mailinglijst of omdat je hebt deelgenomen aan een evenement gerelateerd aan het Kenniscentrum Data & Maatschappij.
Meer over je privacy: klik hier. Uitschrijven? Klik hier.

Kenniscentrum Data & Maatschappij Pleinlaan 9 Ixelles 1050 Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp