Copy

Pædagogiske kurser for praktikere og professionelle | Forår 2020

 

 

Arbejder du med børn og unge med særlige behov, og har du brug for at få opkvalificeret din viden om psykisk sårbarhed og hvilke metoder der kan bringe barnet eller den unge videre? Så er Basen Kompetencecenter det rigtige valg.

Alle kurser afholdes på Basen Kompetencecenter Strandboulevarden 122, 3. sal, 2100 København Ø, og inkluderer en let forplejning. 

Autisme og spiseforstyrrelser

- Viden og værktøjer til det daglige behandlingsarbejde 


Fredag d. 20. marts 2020 kl. 9.00 til 12.00 
Pris: 970,- kr.

Unge med en autismediagnose har større sandsynlighed for at udvikle en længerevarende spiseforstyrrelse end andre unge. Det er en problematisk cocktail, da begge diagnoser fordrer et rigidt fokus på bestemte ting, heriblandt krop og mad, hvilket kan gøre behandlingen kompliceret.

Dette kursus klæder dig på til at forstå og håndtere børn og unge med forskellige typer af spiseforstyrrelser, i kombination med autisme og andre psykiatriske diagnoser. Du vil blive introduceret til konkrete handlemuligheder og værktøjer fra Basen Kompetencecenters værktøjskatalog - som du får med hjem og kan anvende i din daglige praksis. 

 
Læs mere og tilmeld dig her

Overgangen fra psykiatri til skolehverdag



 
Tirsdag den 24. marts 2020, kl. 9.00 til 12.00
Pris: 970,- kr.

På dette kursus vil vi ud fra et empirisk studie fra børnepsykiatrien udforske, hvordan det påvirker et barn at være indlagt i psykiatrien, og vi vil se på, hvad en psykiatrisk indlæggelse kan tilbyde barnet, for at det kan trives i sit liv udenfor psykiatrien.

Du vil gå fra kurset med en større viden omkring, hvad psykiatrien er for et system, og hvordan sagsgangen foregår fra visitation og indskrivning på venteliste, til udskrivning til enten alm. skole eller f.eks. til dagbehandling. Derudover vil vi ud fra elevers egne fortællinger se på, hvad det betyder for dem at have en ambulant/dag/døgn indlæggelse.

Læs mere og tilmeld dig her

Det personlige lederskab, Del I og II



 
Del I, torsdag d. 2. april 2020 kl. 13.00 til 16.00 
Del II, torsdag d. 7. maj 2020 kl. 9.00 til 12.00 
Pris: 1885,- kr.

Ønsker du at udvikle dig selv og din lederidentitet, og vil du lære at håndtere dit potentiale og dine barrierer som leder?

Lederkurset, der finder sted over to kursusgange, tager udgangspunkt i systemisk tænkning, og vil blandt andet fokusere på differentieringen mellem lederroller og lederposition. Kurset vil give dig kompetencer og metoder til at håndtere, analysere og reflektere over din ledelsesmæssige praksis, og du vil lære at udvikle og bruge dine styrker aktivt i dit lederskab.

Kurset henvender sig både til nye og erfarne, offentlige og private ledere, mellemledere, afdelingsledere, faglige koordinatorer, embedsmænd og andre der arbejder med børn og unge med særlige behov, på ledelsesniveau.

Læs mere og tilmeld dig her

Inkluderende læringsfællesskaber



 
Onsdag d. 15. april kl. 9.00 til 12.00
Pris: 970,- kr.

Kurset vil give dig et kort oprids af forskellige teoretiske tanker om inklusion, hvorefter vi vil fokusere på den praktiske anvendelse af fysiske strukturer, visuel støtte og pædagogiske tilgange til at skabe et skolemiljø, hvor der er rum og plads til forskellige læringsstile. Herunder inddrages viden om elever med særlige behov, og vi ser på såvel forudsætninger for fællesskaber som på den enkelte elev og på diagnoser.

Du vil blive introduceret til konkrete handlemuligheder og værktøjer fra Basen Kompetencecenters værktøjskatalog - som du får med hjem og kan anvende i din daglige praksis. 

Læs mere og tilmeld dig her

Samtaleteknikker med psykisk sårbare børn og unge



Dato: tirsdag d. 28. april kl. 13.00 til 16.00
Pris: 970,- kr.

I det daglige arbejde med børn og unge, der har psykiske vanskeligheder, er samtalen et uundværligt redskab til at opbygge en tæt og tillidsfuld relation, der samtidig kan åbne op for uanede muligheder for barnet/den unge.

Dette kursus vil styrke dine kompetencer ift. at have samtaler med psykisk sårbare børn og unge, og give dig konkrete samtaleredskaber, der åbner op for uanede muligheder for og med børnene/de unge. Du vil få indsigt i hvordan du kan anvende samtalen i relationsarbejdet og som et værktøj til at skabe kontakt til børn og unge, der almindeligvis ikke bruger samtale og dialog som deres primære kontaktform.

Læs mere og tilmeld dig her

Skolevægring og isolation blandt børn og unge



 
Dato: tirsdag d. 12. maj 2020 kl. 9.00 til 12.00
Pris: 970,- kr.

Skolevægring og isolation kan have mange årsager, men kan ofte knyttes til børn og unge med autismespektrumforstyrrelser og andre psykiske vanskeligheder. Skolevægring handler ofte om børn og unge, som har haft skolefravær i kortere eller længere perioder, og uden den rette indsats, kan skolevægringen udvikle sig til mere alvorlige isolationsproblematikker, hvor den unge isolerer sig på sit værelse eller slet ikke kommer ud af hjemmet.

På dette kursus, vil vi gennemgå de forskellige typer af skolevægring og isolation, de bagvedliggende årsager samt hyppigt ledsagende diagnoser. Med udgangspunkt i forskellige cases, vil du få konkrete værktøjer og strategier til hvordan arbejdet kan tilrettelægges i praksis, samt til at tilrettelægge individuelle undervisnings- og behandlingsforløb for børn og unge med skolevægring, som måske har isoleret sig i hjemmet.

Læs mere og tilmeld dig her

Ekstra opmærksomhed på forældresamarbejdet

- Lær at tage ansvar som professionel, når samarbejdet bliver kompliceret

 
Dato: onsdag d. 27. maj kl. 13.00 til 16.00
Pris: 970,- kr.

Hvad gør vi, når vi som professionelle udfordres i mødet med forældre? Hvordan håndterer vi det at have forskelligt syn på barnet, eller på hvad der skal til? Hvad hvis vi har forskellige forventninger til, hvem der gør hvad i samarbejdet?

Kurset vil give dig konkrete strategier til at professionalisere din faglige rolle, og vi vil komme med forskellige bud på hvordan du fagligt kan rammesætte og strukturere samarbejdet. Ligeledes vil vi komme med konkrete beskrivelser af, hvordan du kan benytte et fokus på mentaliseringsbegrebet til at fremme en forståelse af de bagvedliggende mekanismer og årsager.

Læs mere og tilmeld dig her

Værdibaseret ledelse




 
Dato: fredag d. 12. juni 2020 kl. 9.00 til 14.00
Pris: 1885,- kr.

At lede værdibaseret handler i korte træk om at forstå og beskrive det grundlæggende og væsentlige i organisationen. Når man arbejder med værdier i organisationen, og bruger værdierne som styringsredskab, giver det ledere og medarbejdere en fælles ramme, hvorunder de kan tage aktivt stilling til, hvordan man handler mest hensigtsmæssigt i den enkelte situation, frem for blot at gøre som man plejer.

På dette heldagskursus, vil du blive introduceret til hvordan du via værdibaseret ledelse, kan sikre at din organisations værdier, så at sige, kommer ud i arme og ben. Når man arbejder ud fra et værdigrundlag, er det således ensbetydende med en bevidstgørelse om handlinger, metoder og kvalitet i organisationen.

 
Læs mere og tilmeld dig her
Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Læs mere på Kompetencecenterets hjemmeside Læs mere på Kompetencecenterets hjemmeside
Åbn i din browser.

Kontakt:
msc@basen.dk
+45 2062 0462

www.basen.dk | www.basenstu.dk 

BASEN Kompetencecenter Strandboulevarden 122, 3. sal, 2100 København Ø






This email was sent to <<E-mail Adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Basen skole/dagbehandling og kompetencecenter · Strandboulevarden 122, 3. sal · 2100 · København Ø 2100 · Denmark