Copy
Newsflash: Completări prelungire termen depunere cereri de plata si alte activitati afectate de COVID19
View this email in your browser
                            
APIA, ACTIVITĂȚI SUSPENDATE

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a restricționat accesul vizitatorilor de orice fel la toate sediile Aparatului central, ale Centrelor județene APIA/Centrelor locale APIA și al Centrului Municipiului București.
Activitatea de relații cu publicul se desfășoară online prin intermediul adreselor de e-mail, telefonic sau prin servicii de poștă/curierat, iar datele de contact se regăsesc pe site-ul www.apia.org.ro .

Conducerea Agenției susținută de MADR a suspendat activitatea de primire a cererilor unice de plată, precum și a cererilor de plată și a cererilor de sprijin pentru sM 8.1„Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite” și sM 15.1 ”Plăți  pentru  angajamente  de  silvomediu”.

Detalii aici

*********************************************************************************

AMÂNAREA LANSĂRII SESIUNILOR DE DEPUNERE PROIECTE

În contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României în urma evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM-PNDR) a decis amânarea lansării sesiunilor de depunere proiecte pentru următoarele măsuri/submăsuri:

  • Măsura 2 "Servicii de consiliere privind măsuri zoosanitare de prevenire și combatere a Pestei Porcine Africane (PPA), măsurile minime de biosecuritate și normele sanitar veterinare în creșterea suinelor"
  •  „Sprijin   pentru   investiții  în  procesarea /marketingul produselor agricole"- componenta unități de sacrificare de mica capacitate
  • Submăsura 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice" - componenta infrastructura de irigații
  •  Submăsura 5.1 „Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și evenimentelor catastrofale"
  • Submăsura 5.2 „Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse şi de evenimente catastrofale"
  • Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri"
  • Submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol"
  • Submăsura 17. 1 „ Prime pentru asigurarea culturilor a animalelor și a plantelor"

Totodată, informăm că MADR, prin AM PNDR, va reprograma activitățile privind organizarea de reuniuni, cursuri, ateliere de lucru, focus grupuri sau alte evenimente care sunt asociate cu un grad crescut de risc de răspândire a virusului COVID – 19.
************************************************************
ORGANIZARE CONTROALE AFIR PE TEREN

Având în vedere situația creată de apariția , Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a inițiat o serie de măsuri pe care la va aplica începând de luni, 16 martie 2020.
Au fost stabilite următoarele decizii privind vizitele pe teren efectuate de experții AFIR:
❗️ În cazul proiectelor pentru care beneficiarii au depus deja tranșe intermediare de plată, experții AFIR vor realiza vizita la locul investiției la următoarea tranșa de plată. Astfel, experții vor autoriza plata doar în urma verificării documentare a dosarului cererii de plată.

❗️Pentru proiectele pentru care beneficiarii au depus cererile de plată tranșa finală, experții AFIR vor efectua vizita la locul investiției.

❗️Dacă, în urma analizei se consideră ca zona este una cu risc ridicat, se poate autoriza plata către beneficiari, fără a mai efectua vizita la locul investiției - în acest caz, se va întocmi o notă aprobată de conducerea CRFIR/ OJFIR, care va fi atașată dosarului proiectului și vizita la fața locului se va realiza de către serviciile tehnice ale AFIR în perioada imediat următoare întreruperii restricțiilor cauzate de .

Mai multe detalii privind desfășurarea activității AFIR aici .

Acest newsflash vă este transmis de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR).
Adresa dumneavoastră de e-mail a fost adăugată în baza de membri ai RNDR, pentru a permite o mai bună comunicare asupra evenimentelor și tematicilor privind agricultura și dezvoltarea rurală, de la nivel național și european.
-
-
-
Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR)
E-mail: rndr@madr.ro
Website: www.rndr.ro
Bd. Carol I nr. 2-4, sector 3, cod 030163, București
Tel.: 021 307 23 91,
        021 307 86 24
Fax: 021 307 86 06
Copyright © 2019, RNDR. All rights reserved.

Adresa noastră de mailing: usr.rndr@madr.ro

Vreți să schimbați modul de primire al acestor e-mailuri?
 update your preferences sau unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp