Copy
Læs nyhedsbrevet i din browser

Inden hverdagen bliver til påskedage - som i år nok for de flestes vedkommende bliver lidt anderledes, end de plejer at være - får I lige en update fra ABF.

Indhold:
Kontaktinfo til ABF
Info til foreninger om coronasituationen
ABFnyt nr. 2 er på vej
A/B Ørnegården hjælper de trængte i coronakrisen
Nyt høringssvar fra ABF

God læselyst - og god påske!

Kontaktinfo til ABF

ABF er stadig tilgængelig på email og på de alternative telefonnumre, som blev indført i midten af marts. Det vil vi fortsat være også efter påske og indtil, I hører andet.
 

LÆS OM HVORDAN I KONTAKTER ABF

Info til foreninger om coronasituationen

Husk at vi løbende opdaterer vores information til andelsboligforeninger om, hvordan I skal forholde jer til situationen. Er I i tvivl om noget, så tjek ABF's hjemmeside, inden I kontakter rådgivningen.

ABFnyt fra april er på vej

ABFnyt kommer ud til alle medlemmer efter påske, men I skal ikke snydes for lidt påskelæsning. Her er den digitale version, som I gerne må dele med de andre andelshavere i jeres forening. 

Bladene rammer i øvrigt jeres postkasser fra den 16. april.

LÆS ABFNYT ONLINE

A/B Ørnegården hjælper de trængte i coronakrisen

Andelsboligforeningen A/B Ørnegården i København arrangerer fællesfrokost for andelshavene på deres altaner eller i gården i en tid, hvor coronakrisen presser både andelshaverne og de lokale butikker og kulturliv. Foreningens initiativ er med til at holde ensomheden fra døren og støtter fællesskabet og sammenholdet mellem andelshaverne. Arrangementet er med til at vise, hvad andelsboligsektoren kan bidrage med til det danske samfund.

Nyt høringssvar fra ABF

ABF har afgivet høringssvar på det boligpolitiske udspil, der er kommet fra regeringen.

Det er udspillet, der vedrører §5.2 i boligreguleringsloven, også kendt som indgrebet mod kortsigtet spekulation eller ”Blackstone”-indgrebet.

ABF støtter fortsat forslaget og har i høringssvaret fokuseret på kun at kommentere på de dele i lovforslagene, som direkte relaterer sig til andelsboligforeninger.

Der er tale om to områder, hvor ABF har haft bemærkninger.

1. En forenings opløsning er en så indgribende beslutning for den enkelte andelshaver, at ABF mener, der skal indføres et lovmæssigt flertalskrav. Det skal sikre, at beslutningen ikke presses ned over hovedet på en gruppe andelshavere, som fortsat ønsker at bevare andelsboligforeningen. Flertalskravet skal også være et værn mod ejendomsspekulanter, der forsøger at købe andelshavernes stemme, som vi desværre har set eksempler på.

Derfor har ABF anbefalet, at der bør være en lovfæstning af et flertalskrav ved foreningers opløsning.

Det betyder, at der skal være et flertalskrav i loven, som skal gælde for alle, uanset om man har en bestemmelse i foreningernes vedtægter, som foreskriver noget andet.

Dette flertalskrav bør fastsættes til 9/10.

2. Herudover har ABF kommenteret, at der er behov for at få lovteksten præciseret. Det gælder særligt i forhold til kravene til fastholdelse af valuarvurderinger, der omhandler:

  • at vurderingen skal være gyldig, dvs. under 18 måneder ved lovens ikrafttræden.
  • at der ikke er fastsat en frist for, hvornår fastfrysning skal ske efter lovens ikrafttræden.
LÆS HØRINGSSVARET
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er medlem af ABF. Opdatér din profil eller afmeld nyhedsbrev.