Copy
View this email in your browser

Doar 6% dintre români vor să fie oprită publicitatea pe timpul Covid-19


„O nouă cercetare de piață, realizată la nivel global de către Kantar, compania de cercetare de marketing și de media, care a inclus și România, dezvăluie felul în care obiceiurile, atitudinile și așteptările oamenilor se modifică în această perioadă. Insight-urile obținute pot fi un ghid extrem de util pentru companii în abordările lor tactice și strategice pe durata acestei pandemii. Ele vor ajuta brandurile să rămână pe linia de plutire pe termen scurt, dar și să își revină rapid odată ce lucrurile vor reintra în normal”.  

Am decis să preiau aproape integral materialul Kantar și să îl includ în newsletter pentru că avem nevoie de cât mai multe știri pozitive și acțiuni de promovare a marketingului în România. Mai mult, am decis ca în perioada următoare să inițiez un proiect mai amplu despre marketing în timpul pandemiei.

Dacă îți place newsletter-ul și crezi că poți contribui cu idei, articole, feedback sau te poți implica în promovare, te rog să îmi dai un semn aici.


#StaySafe 🙏

Mulțumesc,

Cristian Manafu

IMPORTANT: Nu uita să treci la Contacte adresa acestui newsletter, pentru a te asigura că mesajul ajunge în Inbox și nu în Junk. Ține cont că Gmail nu afișează întregul newsletter în corpul e-mail-ului. La un moment dat, apare scris [Message clipped] și link-ul View entire message. Click pe link pentru a vizualiza newsletter-ul până la capăt.
De ce să continuăm publicitatea?
Conform rezultatelor Kantar, doar 8% dintre persoane, la nivel global, așteaptă ca brandurile să reducă/ oprească reclamele și numai 6% dintre români.  

“Astfel, pericolul ca brandurile să fie percepute ca insensibile este unul redus, dar reclamele trebuie să țină cont de context și de nevoile de acum ale consumatorilor”, menționează specialiștii Kantar România.  

Pentru branduri, riscul de a fi “tăcute” printr-o tăiere radicală a costurilor cu publicitatea, poate să fie foarte mare pe termen lung.  

“Pe termen scurt este posibil ca acest impact să fie doar unul minor în evoluția indicatorilor ce măsoară performanță brandurilor sau ai afacerii în general. Dar, conform unei analize din 2018 a Millward Brown (acum parte a Kantar) 60% dintre brandurile care au “tăcut” pentru mai mult de 6 luni, au înregistrat scăderi pentru cel puțin un indicator al performanței brandurilor”, mai spun reprezentanții Kantar România.  
Ce fel de publicitate să facem?
Strategiile de comunicare pentru această perioadă trebuie să țină cont de trei aspecte prioritare: să ajute oamenii să se adapteze, să îi informeze despre ce fac concret și să inspire optimism.

Așteptările participanților la studiu sunt ca brandurile să vorbească despre cum îi ajută concret pe oameni în “noua rutină” (77% la nivel global și 67% în România), să informeze cu privire la eforturile pe care le fac ele pentru a gestiona situația (75% global și 63% în România) și să ofere un ton liniștitor (70% global și 71% în România). 
 Ce să nu facem în publicitate?
Recomandarea specialiștilor Kantar este „să nu profite de situație sau să exagereze, este nevoie de o abordare sensibilă și echilibrată”. Deși așteaptă ca brandurile să comunice în continuare cu ei, 75% dintre respondenții la nivel global și 71% din România, consideră că brandurile nu ar trebui să “profite” de situația COVID-19 pentru a se promova exagerat sau fără să țină cont deloc de situația din jur.

Atenție și la umor, 4 din 10 respondenți global și respectiv 3 din 10 în România consideră că brandurile nu ar trebui să folosească umorul în perioada aceasta. 
Unde să plasăm publicitatea?
Așa cum era de așteptat, consumul media a crescut în această perioadă în toate țările, pe măsură ce pandemia i-a afectat tot mai mult și oamenii au început să stea acasă. În (auto)izolare, navigarea web a crescut în cazul a 47% dintre persoane la nivel global și pentru 37% dintre români, consumul de TV clasic (liniar) cu 45% global și 27% în România, iar utilizarea social media cu 44% global și 30% în România.

„Digitalul oferă un sentiment mai puternic de control, prin posibilitatea mai mare de alegerea surselor, dar nu putem să nu rămânem atenți la tot ce se întâmplă”, apreciază analiștii Kantar România. 
Become a sponsor and advertise
FOMO Newsletter ajunge la 2700 de abonați în acest moment, în principal oameni din marketing, PR, digital, social media etc. Dacă dorești să ajungi la această audiență, newsletter-ul este o opțiune bună. Click aici!
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Spotify
Pinterest
Copyright © 2020 Manafu.ro, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp