Copy
"...דְּאַתְּ יְשֵׁנָה בְּגָלוּתָא/ אֲבָל אֲנִי מְחַכָּה לְאִתְגַּלּוּתָא, בּוֹא דּוֹדִי בּוֹא / קוֹל דּוֹדִי דּוֹפֵק לְגַבַּאי הַדְּלָתוֹת הַשְּׁמוּרוֹת / וַיֹּאמֶר לִי פַּעַם אַחַת, רַק פַּעַם אַחַת בְּקוֹלוֹ / פִּתְחִי לִי אֲחוֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי / תַּם זְמַן הַמַּדִּיר וְהַמֵּזִיר..."

מתוך: לכה דודי, חוה פנחס-כהן

 
התקופה בה אנו נמצאים כעת משלבת בין ימי התגוננות מפני נגיף הקורונה לבין בוא האביב וחג הפסח. ההתגוננות, הבידוד והאתגרים הרפואיים נחווים כרחוקים מאד מהציפיות שהיו לקראת העונה, החג ומפגשי המשפחה.

מגזין גלויה מבקש עתה לפרוש נקודות אור רבות, לצד הערפל, על מנת להשיב רוח חיה בתוך ימים אלו למען "אוּלַי יֵאוֹר לִי מְעָט" ולמן החוויה של כל אחת ואחד מאיתנו שכך "בְּיָדַיִם טוֹבוֹת אֶשָּׂאֶנּוּ / לֹא אֶפֹּל, לֹא אֶכְרַע" (כמילותיה של לאה גולדברג).

דף הבית של מגזין גלויה התרענן עם מגוון מאמרים לקריאה. בראש המגזין עומד מאמר על מה שבידנו לעשות, הסוקר רעיונות ויוזמות שעשויים לסייע בעת ההתמודדות בפנים ובחוץ -  סיוע נפשי וחברתי; התנדבות וסיוע לנזקקים; חוויות פנאי בתוך הבית; סיוע לאנשי הצוותים הרפואיים ומשפחתם ועוד. תוך שילוב אשנב אל שאלות הלכתיות המלוות את העת הזו.

אל החג אנו מגיעים עם לבד שאיננו שגור בדרך כלל בליל הסדר ובימים שלאחריו. שירה של רעות חמיאל מבטא את הדברים היטב, במילותיה: "שֶׁהַחִכָּיוֹן הַזֶּה לֹא בָּרִיא לִי", "אֲבַל פֶּסַח / וַא‏ֲנִי לְבַד / הֲכִי לְבַד שֶׁאֵי פַּעַם הָיִיתִי / וְכוֹאֵב לִי / וּבִמְקוֹם חֵרוּת/ אֲנִי מַרְגִּישָׁה כְּבוּלָה".

נוגה דודסון מזכירה לנו שלעיתים ההתמודדות הבין-אישית מזמנת היפוך מן המוכר ומה שפעם אהבנו - מעצבן אותנו היום. שולמית שפרבר כותבת על זוגיות ומיניות בתקופת הקורונה ובכתיבתה עוזרת להבין את המתרחש בנו לצד הענקת כלים להתמודדות באמצעות "מודל הרמזור". דינה שלו משתפת בפיתוח המודל הרב-מימדי למיניות בריאה, שמנחה את הארגון לדעת - לבחור נכון, אותו היא מנהלת. נעם לוי כותב על רצפת האגן הגברית ועל חשיבות קבוצת שרירים אלו, גם בגוף הגברים.

טבילה בימים אלו
הרבנית שרה משתפת במאמר ראשון בסדרה, על בחירתה להיות דולה-של-טבילה עבור הטובלות ובהשתדלות להיות בלנית טובה דיה. כתיבתה של אשת ההלכה מלכה פיוטרקובסקי על הצורך בנשים דוברות הלכה נקשרת אל הזמן הזה ואל המגזין ביתר שאת.

נוכח ימי הקורונה עלתה גם התמודדות ביחס לטבילה במקוואות הנשים. המתח שבין חובת הטבילה לשם סיום תקופת ההרחקה – "וְאַחַר תִּטְהָר", לצד המחוייבות ל"וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם" מעלה את השאלה כיצד נכון לקיים עתה את "וָחַי בָּהֶם".
מדין "לֹא תַעֲמֹד עַל דַּם רֵעֶךָ" פירסמו הרבנית ד"ר חנה אדלר לזרוביץ' והרבנית שרה גילוי דעת (בעברית ובאנגלית) בנושא, לפני כשלושה שבועות. מוזמנות ומוזמנים לקרוא מקצת הובלת הנושא בפוסט הראשי במגזין, הסוקר גם את המתרחש עתה בעולם ההלכה וכן, תוכלו לעקוב אחר ההאשטאג Mikveh_and_Corona# המלווה את הפעילות בפייסבוק.
ארגון "עתים" הצטרף למשימה של ליווי סוגיית המקוואות ונגיף הקורונה ויחד עם הרבניות חנה ושרה גיבשו נייר עמדה שנשלח למשרדים הממשלתיים, הרלוונטיים.

בנוסף, כולם יחד גיבשו ומקדמים את השאלון - לוגין.מקווה Login.Mikveh - עבור הטובלות והבלניות, על מנת לאסוף את המידע על יישום ההנחיות לבטיחות מירבית במקוואות בימי הקורונה. השאלון מבוסס על הנחיות משרד הבריאות והמשרד לשירותי דת למקוואות. בנושא זה ניתן לפנות ישירות למייל: login.mikveh@gmail.com

מה חדש במגזין גלויה מכל הגלויות
חידושים רבים נכנסו בתקופה זו במגזין גלויה:
תוכלו להבחין כי העיצוב של המגזין התרענן ונצבע בצבעים נוספים, גם כהלימה לבוא העונה הצבעונית וגם כמענה מסויים לעובדה שאחוז ניכר מקוראי המגזין הינם גברים (הרבה יותר משפיללנו, ואנו מודות על כך מאד).
בתוך המגזין ישנם עתה גם תתי-קטיגוריות חדשים: מוגנות ופריון, תחת קטיגוריית העל - מיניות. אליהם נכנסו טקסטים חדשים וקובצו גם ותיקים יותר. תוכלו להבחין באייקונים המלווים את הנושאים החדשים, בסרגל השמאלי בדף הבית. בתקופה הקרובה נמשיך, בעז"ה, לעבות את הנושאים הללו וניתן לשלוח לנו בשמחה עוד הצעות כתיבה בנושאים אלו ועוד.

בתקופה האחרונה עזרתה הרבה של חורש אל-עמי בעבודת המגזין התרחבה ותוכלו לקרוא עתה עליה, כחברת צוות גלויה הלבודה בעמלנו. עבודת הכתיבה, העריכה והתיאום של כניסת גלויות לאתר הועשרה עם הצטרפותה. זכינו!

שירים רבים הצטרפו אל המגזין לאחרונה, ובתוכם מקבצים מאת חוה פנחס-כהן, ד"ר שגית ארבל-אלון וסלעית לזר ועוד. מוזמנות ומוזמנים לקרוא בהנאה.
 

תנחומים לחברת צוות גלויה:

אנחנו מצטרפות אל התנחומים הרבים שהגיעו אל חברת הצוות - ליאור שפירא - בעקבות אבדנו של אחיה איילון ז"ל.
אנחנו איתך בכאבך, איתכם בכאבכם ומקוות עימכם כי הוא נח בשלום ושלא תדעו עוד יגון.
ליאור מבקשת לצרף ממילותיה נוכח האבלות: "יש המון להגיד סביב המוות הזה, כשמילה אחת מנצחת הכל: אחי מת מדכאון, ודכאון הוא מחלה. הדכאון כרסם לאחי את הנפש. אני כותבת את זה כדי להיות פחות לבד בעצמי וכדי שכל מי שאיבד, או פוחד לאבד אדם לדכאון, יהיה פחות לבד בכאב ובפחד".

ובלב נשבר, אנו מצטרפות אל התקווה והקריאה לשתף, לעבד ולעבור לא לבד התמודדויות קשות.

כמה וכמה ניסים / אפרת ביגמן

כַּמָּה וְכַמָּה נִסִּים אֵרְעוּ לָנוּ בַּבַּיִת הַזֶּה:

שֶׁנִּשְׁאֲרוּ נַעֲלֵי הַבַּיִת זְמִינוֹת תָּמִיד לִנְעִילָה,

סַף סָלוֹן, מִפְתַּן דֶּלֶת.

שֶׁהָיְתָה עֲרֵמַת הַכְּבָסִים הַמְּלֻכְלָכִים

מַלְבִּינָה, נִלְבֶּשֶׁת וְשָׁבָה לַעֲרֵמָתָהּ,

שֶׁהָיוּ הַכֵּלִים אֶל הַכִּיּוֹר מֵאֲלֵיהֶם נֶעֱרָמִים

מַעֲשֵׂה שֵׁדִים חוֹגְגִים בַּלַּיְלָה.

הַדֻּבִּים עוֹדָם יְשֵׁנִים בַּמִּטּוֹת,

בִּזְמַן שֶׁיְּלָדַי אֵינָם

מִבְרְשׁוֹת הַשִּׁנַּיִם בֵּינָן לְבֵין עַצְמָן מְפַטְפְּטוֹת

חֲרִיקוֹת הַדְּלָתוֹת מְהַמְהֲמוֹת שִׁירָתָן הַכְּבֵדָה,

שֶׁבְּכָל אֵלֶּה יֵשׁ אִישׁ וְיֵשׁ אִשָּׁה

יֵשׁ בְּגָדִים וְיֵשׁ בְּרָכָה

יֵשׁ גֹּדֶשׁ וְיֵשׁ גְּמִיעָה

יֵשׁ דָּם וְיֵשׁ דִּמְעָה

וְלָשׁוֹן שֶׁל זְהוֹרִית הַמַּלְבִּינָה בְּכָל עֶרֶב

אַחַר חֲצוֹת.

שנזכה לשמוח בחג זה ששונה מכל לילות הסדר שהיו,
שנכוון הלב בעת ההגדה – למשמעויות החדשות שמצטרפות
ושנפקח עיניים אל אל פריחת האביב ונודה על הטוב.

הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

רוצה לגלות עוד?
Facebook
Website
Email
 © 2020, גלויה, כל הזכויות שמורות.

קיבלת את הדיוור הזה מאחר ונרשמת למגזין גלויה
אם את רוצה להסיר את הרשמתך לחצי כאן

Email Marketing Powered by Mailchimp






This email was sent to <<אימייל>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gluya · Yordei Hasira · Jerusalem 9322515 · Israel

Email Marketing Powered by Mailchimp