Copy
Citește scrisoarea în browser
Dacă ai primit mail-ul de la un prieten, poate vrei și tu să te abonezi la „din când în gând”. Până la următoarea scrisoare, citește și edițiile trecute

 

Dragă <<Prenume>>,

Pentru prima oară după ceva vreme, se lasă cu petrecere. E o petrecere la care până acum ai refuzat să mergi, dar acum n-ai încotro, accepți. E o petrecere de cartier, într-un bloc oarecare, la un etaj oarecare, într-un apartament oarecare. Poate fi oriunde, dar totuși e la tine. Aici, datorită spațiului restrâns, ești și invitat, și DJ, și gazdă. Pluritatea rolurilor nu te sperie, din contră, te încurajează să vezi lucrurile din mai multe perspective. Așa că îți oferi ceva de băut, pui o melodie care-ți place și o lași să te pătrundă. Nu dai boxele prea tare pentru că deja inima-ți bate tare pe post de bass. Închizi ochii și-ți vine să te miști, să te unduiești, să dansezi în felul ăla dubios și ușor cringe pe care nu-l știe multă lume, dar care te face să te simți fericit, indiferent de câtă lume s-ar uita câș la tine. 

Chestia e că nu se uită nimeni – n-are cine. Îți dai seama că ăsta e un dans solo între patru pereți și te trezești parcă dintr-o transă. Îți dai seama că asta nu e chiar petrecerea aia clasică, e mai mult un soi de silent party care a izbucnit pe dinăuntru – înăuntru, în bloc, înăuntru, în apartament, înauntru, în tine. Și e curios: cum poate ceva atât de liniștit ca un silent party să producă atâta zgomot? 

Poate ți-ai dat seama până acum: e vorba despre tine, poate ieri, poate azi sau poate mâine. E vorba despre toată liniștea asta care ne înconjoară, care la început ne mângâie, dar care în final produce foarte multă gălăgie. Gălăgie care dă petrecere înăuntrul tău și care mai invită și altă lume: frica, angoasa, anxietatea. E un univers nou, fascinant și terifiant deopotrivă: înăuntrul tău, locul ăla unde ești mereu și niciodată; locul ăla în care ajungi când ești singur; locul ăla pe care acum nu-l mai poți evita. Așadar, ce e de făcut cu toată gălăgia dinăuntru, născută din prea multă liniște?
Să stai singur, tu cu tine, separat de restul lumii poate foarte ușor să devină o zonă de disconfort, din simplul motiv că incertitudinea, fricile, confuzia intră peste lucrurile pe care le-ai putea face pentru a-ți genera plăcere și pun stăpânire pe ele. Acolo înăuntru sunt multe întrebări și poate nu la fel de multe răspunsuri, lucru care te poate speria și te poate determina să fugi. Totuși, tot acolo înăuntru poți găsi înțelegere, creativitate și inspirație. Te-ai gândit să dai petrecere cu lucrurile astea? 

Paharele goale fac cel mai mult zgomot și așa e și cu noi: când viața noastră cândva dinamică este pusă pe pauză, mintea ne-o ia la sănătoasa și își pune probleme pe care poate nu și le-a pus până acum. De-asta, atunci când face scandal, aleg să-mi abordez golul interior cu căldură și curiozitate. Îi vorbesc ca unui prieten și caut să văd de ce se simte așa de fapt. Căci, cred, odată ce ne cunoaștem mai bine, conviețuirea e mai ușoară. Prin explorarea interiorului cred că poți deveni mai creativ, transpunând ceea ce simți în ceea ce faci, și, desigur, poți reuși să-i înțelegi mai bine și pe ceilalți. Și, în final, cred că este vorba despre o alegere, anume să-ți alegi perspectiva prin care analizezi și percepi lucrurile, să-ți alegi lentila prin care vezi lumea.  


Manifest pentru plictiseală

Cred că una dintre luptele pe care le ducem zilele astea este cea contra plictiselii. E foarte ușor să ajungem în zona în care ne vine să ne urcăm pe pereți de plictiseală și cred că secretul este să știi cum să o accepți, nu cum să o negi. Cu acest gând, îți las aici acest articol-manifest, despre cum să te împaci cu a nu face nimic, cu timpul pierdut și cu FOMO.


Anxietate, calm și supra/sub funcționare

Fiecare dintre noi vine cu diferite manuale de funcționare, diferite moduri de a percepe realitatea și diferite moduri de a-i face față. Astfel, îți recomand acest episod de podcast cu Brene Brown, specialistă în rușine și vulnerabilitate, despre cum anxietatea poate fi contagioasă, dar mai ales despre cum să găsești un echilibru.
111 întrebări care pun degetul pe vulnerabilități & bagajul emoțional

Cred că unul dintre lucrurile pe care ador să le fac este să pun întrebări - așa învăț să ascult, să-l privesc pe celălalt, nu doar să-l văd, și, prin el, să mă privesc și pe mine. Cred că perioada asta de stat înăuntru e o ocazie mișto de a pune întrebările altfel, așa că îți las aici o listă de 111 întrebări intime pe care să le încerci cu cineva drag.

De ce și cum te ajută introspecția?

Ca să-ți explic de ce e important să petreci timp cu tine, îți las aici acest video, despre lei și lucruri care dor în noi pentru că nu le ascultăm și nu încercăm să le înțelegem suficient de bine.




HER

Iar în final, pentru că foarte multe dintre orele noastre dintr-o zi le petrecem în fața ecranului, îți recomand și acest film: o comedie-romantică SF, despre relația omului de astăzi cu tehnologia, atunci când aceasta devine mai mult decât o unealtă ori unde evadezi. Pe scurt, Theodore (Joaquin Phoenix) ajunge să se îndrăgostească de noul său sistem de operare, Samantha, care în urma interacțiunii cu el devine cât se poate de uman.
Înainte de „pa-pa”, te las cu o întrebare: cum e să trăiești în capul tău și ce întrebări îți pui?
Dacă ți-a plăcut această scrisoare, dă-o mai departe și prietenilor:
Share
Forward
Sunt Sabrina și îți scriu din Cuib, din când în gând. Așa am numit această scrisoare – o scrisoare despre tine și despre mine, unde gândurile noastre se pot întâlni și discuta. Săptămânal, îți voi împărtăși din frământările și gândurile mele, voi încerca să mă conectez cu tine prin ele și mă voi lăsa inspirată de ideile tale și de tine. Pentru că vreau să creştem împreună, îmi doresc să-mi scrii și tu, să-mi împărtășești povestea ta, iar gândurile noastre să se conecteze pe pagina asta. Măcar din când în gând.
 
Cu emoție,
Sabrina
Îți mulțumesc că ai deschis și citit aceasta scrisoare. Poți da click aici dacă vrei și tu să te abonezi la „din când în gând”. Până la următoarea scrisoare, citește și edițiile trecute
 
CUIBUL ARTIȘTILOR
Facultatea de Ingineria Instalațiilor
BD. Pache Protopopescu nr. 66
București
România


Copyright © CUIBUL ARTIȘTILOR. All rights reserved.
Facebook - Cuibul Artiștilor
Instagram - Cuibul Artiștilor
Site - Cuibul Artiștilor
Email - Sabrina de la Cuib






This email was sent to <<Adresa de email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
sabrinacanea.ro · București · București 031806 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp